Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #3,741
Herkese merhaba,

Bugün aracimda degil evimde bir degisiklik yaptim. Alirim bir hayirli olsununuzu :)

Daha once yaninda acik otoparki olan bir apartman dairesindeydim. Simdi ise kapali otoparkli kucuk bir siteye tasindim. Yeni ev eski evimizden kucuk oldugu icin tum detay malzemelerini sitenin her daireye ait hucre seklinde ayirdigi siginak kismina indirdim. Sansima bizim depo alanini su basmis.

Zemine tahta palet yerlestirdim. Uzerine sunta ve onun uzerine de zeminden su gelmesin diye kalin musamba dosedim.

Fotograflar ile oncesi sonrasi yapalim;

Henuz yonetimle yikama konusunu görüşmedim. Hemen deli demesinler diye. Ama yapabilecek ortam olmasina ragmen sicak bakacaklarini sanmiyorum. Acikcasi dert etmiyorum da cok yakinda benzinlik var. Gec saatlerde orada yapmayi planliyorum yikamalarimi.

Bu da payima dusen park yeri;

Diger park yerleri avm otoparki gibi sutunlar arasında, sansima guzel yer geldi. 2 araçlık yer ve genis bir park alani. Asansor giris kapisinin hemen yaninda. Secme sansim olsa bu kadar guzel yer secemezdim :) ic kisimda oldugu icin biraz karanlik kaliyor. Hemen sensorlu en ucuzundan bir pilli lamba taktim :)

Sizlerle de mutlulugumu paylasmak istedim. İyi dusunenler daha iyisine sahip olsun insallah. Bakalim ne konular cikacak buradan.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Abi çooooook güzel denk gelmiş bence hem dolap kısmı hemde park yeri. Çok güzel olmuş. Valla benimmiş gibi sevindim. Eline sağlık iyide toparlamışsın. Malzemeler çok şekil durmuş :)

yıkama meselesinde @ugurus a katılmakla birlikte susuz yıkama düşünürsen çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun
Garaj kısmının sadece size ait olması ayrı süper olmuş
Maaşallah
Geniş geniş

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hayırlı olsun yeni eviniz öncelikle ailenizle mutlu yaşamanız dileğiyle. Otoparkınız da çok iyi olmuş kapalı otopark herkesin istediği birşey
Hayırlı olsun hem eviniz hem garajınız. Depo alanınızda çok başarılı olmuş ellerinize sağlık güzel günlerde kullanırsınız inşallah. :nazar:
@omrslhmms, hayırlı olsun güzel otopark , Yıkama için bence bi süre sormayın. Millet anlamıyor bu işleri kesin birisi arıza yapar. .
Hayırlı olsun abi silah dolabı gibi olmuş valla bizim gibi detaycılar için çok önemli şeyler detail ürünleri :)
Hayırlı uğurlu olsun yeni eviniz.
Kapalı park ve özellikle depo olması çok büyük nimet gerçekten.
Hayırlı olsun, Allah ağız tadıyla oturmayı nasip etsin
Güle güle oturun inşallah, deponuz çok güzel olmuş gerçekten, banada fikir verdi açıkçası, böyle birşey yapmak isterim bende.
yeni evinizde ağız tadı ile oturursunuz inşaallah hayırlı olsun
Hayırlı olsun ailenizle birlikte sağlıklı güzel günlerde oturursunuz inşallah. Garajınızda çok güzel olmuş
@omrslhmms hayirli olsun guzel gunlerde kullanin
Hayırlı olsun:nazar:, konsept alışık olmadığımız tarzda, ellerine sağlık güzel güzel paylaşımlarını bekliyoruz artık :alkis:
Abi çooooook güzel denk gelmiş bence hem dolap kısmı hemde park yeri. Çok güzel olmuş. Valla benimmiş gibi sevindim. Eline sağlık iyide toparlamışsın. Malzemeler çok şekil durmuş :)

yıkama meselesinde @ugurus a katılmakla birlikte susuz yıkama düşünürsen çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.
@omrslhmms hayırlı olsun abi, Allah utandırmasın.
Yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun
Garaj kısmının sadece size ait olması ayrı süper olmuş
Maaşallah
Geniş geniş
@omrslhmms hayırlı olsun, benim de tek hayalim iyi-kötü bir kapalıya aracı koyup kafam rahat uyuyabilmek :)

Herkese çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlerin olsun :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hayırlı olsun demir profil güzel olmuş şöyle mat siyaha boyasanız on numara olacak..

DENİZLİ
Abi biraz su sorunu var su anda. Bir pompa mi ne patlamis siginaklari su basmis. Palet kullanmayanlarin esyalari mahvolmus. Su sorunu daimi mi yoksa gecici mi bir gozlemleyeyim sonrasinda profiller boyanabilir. Daha profesyonel bir zemin de tasarlarim insallah :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Cumartesi gününü arabaya ayırdım. Yeteri kadar kahrımızı çekti. Motor mefta olmadan bakımını yaptırayım dedim :)
Bu araçların yağ değişim aralığı 5 bin kilometre. İşlerin yoğunluğundan dolayı araç sürekli sağ sola gidip geldi. 11 bin kilometre yol yapmışız. Motorun sesi ve titreşimi hoşuma gitmemeye başladı. Yakıt tüketimi de bariz derecede artmıştı.

Yağ boşaltılmadan kontrol edeyim dedim. Biraz eksiltmiş doğal olarak.

- Yağ ve filtreler değişti,
- Motorun ısınmamasından şikayetçiydim. 82 °C termostat takılıydı. Hyundai H100'ün orijinal 87 °C termostatı takıldı.
- Antifiriz yenilendi.
- Ön fren balataları değişti, arka kampanalar zımparalanıp ayar yapıldı.
- Parçalanan rot mili körükleri değiştirildi.
- Üst salıncak rotillerinin kuru yağlaması yapıldı.
- Rot ayarı yapıldı.

Hepsi toplam 767 lira tuttu. Bu yapılanlar sonrası araç kendine geldi resmen. Hararet olması gereken noktaya geldi, motorun sesi ve titreşimi azaldı, alt devirler canlandı, direksiyondaki boşluk gitti ve daha net tepki verir hale geldi. Motor 440 bin kilometreye göre çok çok iyi kondisyonda. Bir sonraki bakımı 445 bin kilometrede yaptırırız umarım :D
Sökülen termostatta bir problem görünmüyordu aslında. Fakat sökmüşken orijinalini takalım dedik.

Fren balataları 40 bin kilometre önce değişmişti. Diskleri yeme noktasına yaklaşmıştı. Tam vaktinde değiştirmiş olduk

Park halindeyken çarpmış birisi. Tampon onarım görmekten macun manyağı oldu artık. Rötuş ile olduğu kadar düzelteceğim.

Hava güzel olunca yıkayayım dedim.

- Atas Forclean, Valetpro Orange Prewash karışımı ve benzinlik köpüğü ile ön yıkama
- Zymöl Autowash ve Meguiars Washmitt eşliğinde tek kovayla yıkama ( Zymöl şampuanla ilgili hoşuma gitmeyen bir durum var. Kendisi malesef bitmek üzere. Arada bir açıp koklamak için şişenin dibinde biraz bırakacağım :D Yıkamalara Valetpro Concentrated ile devam edeceğim)
- İç mekan temizliğinde ve bakımında 3D Final Touch ve Nasiol Cabinshine kullandım.

Eksikler bitmedi malesef :)
- Triger kayışı, alternatör ve direksiyon kayışları değişecek.
- Şanzıman yağı değişiminde emin değilim. Uygun fiyata uygun gereksinimde yağ bulabilirsem değitirebilirz belki. Gerçi şanzımandan yana bir şikayetim yok. Kurcalamakta istemiyorum açıkçası.
- Logosuz arka paçalık bulunacak.
- Kriko kapağının aparatı bulunacak.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Volvo'yu yıkayacaktım; hava güzel olunca yıkama işi yalan oldu :( Hafta içi de perşembe cuma günü birden bire sıcaklık düşecek ve kar yağacakmış. O nedenle de pek uğraşmak istemedim. Bir diğer bahane de yarın okulların açılacak olması; o nedenle de evde ödev kontrolü yaptık :)

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabayı aldığımdan beri koltukları vs. Elden geçirmek istiyordum. Alalı 1-1buçuk ay oldu üzerine bende 4000 km yapmışım. Kullandığım ürünleri;
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Deri Kalkanı
-Colourlock Deri Fırçası(görselde gözükmemiş :)
-Nanolex İnterior Cleaner
-Valet Pro Detay Fırçası
-Valet Pro Carpet Cleaner
-Koltuk, Döşeme için Yumuşak Fırça
Çok şükür tertemiz oldu :) koltukları tabiki vakum yapamadım ama beze kir gelmeyene kadar temizledim.

Fotoğraf yamuk gözüküyor çözemedim. Aslında telefonumda düz upload yapınca böyle oluyor.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arabayı aldığımdan beri koltukları vs. Elden geçirmek istiyordum. Alalı 1-1buçuk ay oldu üzerine bende 4000 km yapmışım. Kullandığım ürünleri;
-Colourlock Güçlü Deri Temizleyici
-Colourlock Deri Kalkanı
-Colourlock Deri Fırçası(görselde gözükmemiş :)
-Nanolex İnterior Cleaner
-Valet Pro Detay Fırçası
-Valet Pro Carpet Cleaner
-Koltuk, Döşeme için Yumuşak Fırça
Çok şükür tertemiz oldu :) koltukları tabiki vakum yapamadım ama beze kir gelmeyene kadar temizledim.

Fotoğraf yamuk gözüküyor çözemedim. Aslında telefonumda düz upload yapınca böyle oluyor.
Elinize sağlık başarılı bir uygulama olmuş gibi görünüyor.
Hocam yaza doğru ben de böyle bi işe girişeceğim. Vakumlama yapmadan nasıl olur kafamda şüpheler var. Sonradan kusma yapabilir diye yazılmış forumda. Daha sonraki gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam yaza doğru ben de böyle bi işe girişeceğim. Vakumlama yapmadan nasıl olur kafamda şüpheler var. Sonradan kusma yapabilir diye yazılmış forumda. Daha sonraki gözlemlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Tabii, paylaşırım. Kusma olayı hiç olmadı bende. Daha önceki aracımda da aynı şeyi uygulamıştım. Ben fırçayla sulandırmıyorum koltuğa direk vp yi sıkıp fırçalıyorum baya bi. Sonra kuru bezle siliyorum, ama yine ilerleyen dönemde herhangi bir kusma olursa bilgi veririm. Bu arada benim koltuklar deri, alcantra ve kumaş bölümler var. Alcantralaro da nanolex ile yaptım baya bi farketti tavsiye ederim

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Koltuklar ve tabanda kusma ihtimali zayıf
Yani hakikaten çok kötü bir uygulama yapmanız lazım
Sıkıntı tavanda
Eğer tamamen kurutana kadar silmezseniz illaki kusacaktır
Şöyle düşünün
Yer çekimi kanunu gereği uygulama yaptığınız yüzeydeki su içindeki pisliklerle beraber aşağı doğru hareket edecektir :atess:

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tabii, paylaşırım. Kusma olayı hiç olmadı bende. Daha önceki aracımda da aynı şeyi uygulamıştım. Ben fırçayla sulandırmıyorum koltuğa direk vp yi sıkıp fırçalıyorum baya bi. Sonra kuru bezle siliyorum, ama yine ilerleyen dönemde herhangi bir kusma olursa bilgi veririm. Bu arada benim koltuklar deri, alcantra ve kumaş bölümler var. Alcantralaro da nanolex ile yaptım baya bi farketti tavsiye ederim
Koltuklar ve tabanda kusma ihtimali zayıf
Yani hakikaten çok kötü bir uygulama yapmanız lazım
Sıkıntı tavanda
Eğer tamamen kurutana kadar silmezseniz illaki kusacaktır
Şöyle düşünün
Yer çekimi kanunu gereği uygulama yaptığınız yüzeydeki su içindeki pisliklerle beraber aşağı doğru hareket edecektir :atess:
Teşekkürler hocam bende de koltuklar kumaş alcantara karışımı. Pol star ile sizin anlattığınız gibi temizlemeyi düşünüyorum

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler hocam bende de koltuklar kumaş alcantara karışımı. Pol star ile sizin anlattığınız gibi temizlemeyi düşünüyorum
Pol starda var, onu yanıma almayı unutmuştum. Alcantra kısımları o yüzden nanolex ile temizledim. Tavsiye ederim, tertemiz oldu baya yordu beni ama güzel oldu :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese merhaba,

Bugün aracimda degil evimde bir degisiklik yaptim. Alirim bir hayirli olsununuzu :)

Daha once yaninda acik otoparki olan bir apartman dairesindeydim. Simdi ise kapali otoparkli kucuk bir siteye tasindim. Yeni ev eski evimizden kucuk oldugu icin tum detay malzemelerini sitenin her daireye ait hucre seklinde ayirdigi siginak kismina indirdim. Sansima bizim depo alanini su basmis.

Zemine tahta palet yerlestirdim. Uzerine sunta ve onun uzerine de zeminden su gelmesin diye kalin musamba dosedim.

Fotograflar ile oncesi sonrasi yapalim;

Henuz yonetimle yikama konusunu görüşmedim. Hemen deli demesinler diye. Ama yapabilecek ortam olmasina ragmen sicak bakacaklarini sanmiyorum. Acikcasi dert etmiyorum da cok yakinda benzinlik var. Gec saatlerde orada yapmayi planliyorum yikamalarimi.

Bu da payima dusen park yeri;

Diger park yerleri avm otoparki gibi sutunlar arasında, sansima guzel yer geldi. 2 araçlık yer ve genis bir park alani. Asansor giris kapisinin hemen yaninda. Secme sansim olsa bu kadar guzel yer secemezdim :) ic kisimda oldugu icin biraz karanlik kaliyor. Hemen sensorlu en ucuzundan bir pilli lamba taktim :)

Sizlerle de mutlulugumu paylasmak istedim. İyi dusunenler daha iyisine sahip olsun insallah. Bakalim ne konular cikacak buradan.

Sizin adınıza çok sevindim. Güzel uygulamalar paylaşmanız dileğiyle :atess: