Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #4,801
Sorun çok net ve aynen şu araba 100 km hıza ulaşınca balans yapmaya başlıyor,jantlar orjinal ..balans yaptırıyorum sıfırlıyorlar yola çıkıyorsun yine balans var.en sonunda dayanamayıp 20000 de attım lastikleri michelin pilot sport 4 aldım .aynı jantlar ile çok mutlu ve balanssızım şimdi..ayrıca michelin daha sessiz..fabrika verileri falan bakmadım nedir ama ikisinide kullanan biri olarak michelin derim
Aynı araçları kullanıyoruz. Ben aracın bahsettiğim lastiklerde yüksek hız stabilitesinde bir sorun veya direksiyonda titreme hissetmedim ama gariptir tekeri söktüğümde yerde düz bile durmuyordu.

Neyse seneye çıkarsal işin ehli bir jant-lastik veya ön düzenciye sormak lazım :taraa:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dün yıkandı✔
Babama çift kova yıkama tekniği anlatıldı✔
Work stuff king(twisted pile) ile kurulandı✔
Davlumbaz temizlenip koruyucu atıldı✔
Öncesi yok benzinlik tayfa olunca telefona ellemiyorum corona sağolmasın
Work stuff king tek kelime ile harika 4 tane megane kurular Davlumbazlara artık giriyorum sizi mi kıracağım:)
Bunlar ertesi günki tozlu halleri
Bunun üstüne de az önce hava durumunda olmamasına rağmen yağmur yağdı:aglaa:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Dün yıkandı✔
Work stuff king tek kelime ile harika 4 tane megane kurular Davlumbazlara artık giriyorum sizi mi kıracağım:)
Ellerinize sağlık araba çok güzel parlamış, bende c.tesi sokağa çıkma yasağını bahenesiyle babama çift kovayı öğreticem.:komik:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Dün bir kaç aydır temizlemediğim iç mekana el attım halıları süpürüp paspasları yıkadım plastiklere 1/10 VP APC ile girişip Koch Chemie TS ile koruma altına aldım fotoğraf çekemedim malesef.
Bugün de biraz aceleye geldiği için fotoğrafla uğraşamadım.
Authenic 31. gününde idi ön çamurluklar haricinde neredeyse tamamen gitmişti.
Kir yıkamadan önce genelinde bu durumdaydı. Yine son zamanlarda çamur yağdı.

B33 1:20 foamer ile jant lastik ve davlumbaz temizliği yaptım.
Aynı karışım ile ön yıkama yaptım. Ön çamurluklardaki 31 günlük authenic inatla b33'e de dayandı.
VP Concantrated ile çift kova yıkama yaptım. (Kovaya şampuanı koyduktan sonra waxı sökeceğim aklıma geldi. :komik::komik:)
Araç ıslakken sol arka kapıda ufak bir çizik vardı biraz derin 2000 zımpara ile hafifçe geçtim ve aracı kuruladım.
B ve C sütunlarındaki piano black kısımlara 2500 3800 ile giriştim ancak yok yok yok. Rotary de mi olmuyor ben mi beceremiyorum bilemedim. Bir daha uğraşırsam sonraki postumda piano blackleri boyattım olacak galiba. :of::of: Çizik de 3 aşamalı polisajdan sonra tertemiz oldu.
Tüm aracı İPA ile temizledim.
Jant lastikleri kuruladım.
Bölünmüş olarak aldığım Soft 99 Kiwami beyaz ürünü uyguladım. Ürün ile ilgili 5-10 dakikada kurur demişler ancak uyguladıktan hemen sonra kuruma eğilimde olduğu için 2 panel 2 panel ilerledim.
En son da lastiklere 3D Magic Dressing ve dış plastik aksama KC NMPC uygulayıp camları sildim.
Ön plastiklerle fazla ilgilenemedim temizlik konusunda detay fırçası kurtarıyor ancak koruma konusunda aerosol ürün edinmem gerek büyük ihtimalle.
Final Fotoğrafları:

Kiwamide parlaklık öndeyken Authenic de derlinlik daha ön plandaydı gibi geldi. Kiwami biraz daha hoşuma gitti açıkçası. Bu sefer pek fotoğraf çekemedim kusura bakmayın.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Dün yıkandı✔
Ellerine sağlık, Adana sıcağınca çekilemeyecek hale geliyor ama bu siyahlar bir harika dostum. Şahane olmuş. Davlumbaza da girdiysen sırada motor ve alt takım var o zmn:alkis:

Dün bir kaç aydır temizlemediğim iç mekana el attım halıları süpürüp paspasları yıkadım plastiklere 1/10 VP APC ile girişip Koch Chemie TS ile koruma altına aldım fotoğraf çekemedim malesef.
Bugün de biraz aceleye geldiği için fotoğrafla uğraşamadım.
Authenic 31. gününde idi ön çamurluklar haricinde neredeyse tamamen gitmişti.
Kir yıkamadan önce genelinde bu durumdaydı. Yine son zamanlarda çamur yağdı.

B33 1:20 foamer ile jant lastik ve davlumbaz temizliği yaptım.
Aynı karışım ile ön yıkama yaptım. Ön çamurluklardaki 31 günlük authenic inatla b33'e de dayandı.
VP Concantrated ile çift kova yıkama yaptım. (Kovaya şampuanı koyduktan sonra waxı sökeceğim aklıma geldi. :komik::komik:)
Araç ıslakken sol arka kapıda ufak bir çizik vardı biraz derin 2000 zımpara ile hafifçe geçtim ve aracı kuruladım.
B ve C sütunlarındaki piano black kısımlara 2500 3800 ile giriştim ancak yok yok yok. Rotary de mi olmuyor ben mi beceremiyorum bilemedim. Bir daha uğraşırsam sonraki postumda piano blackleri boyattım olacak galiba. :of::of: Çizik de 3 aşamalı polisajdan sonra tertemiz oldu.
Tüm aracı İPA ile temizledim.
Jant lastikleri kuruladım.
Bölünmüş olarak aldığım Soft 99 Kiwami beyaz ürünü uyguladım. Ürün ile ilgili 5-10 dakikada kurur demişler ancak uyguladıktan hemen sonra kuruma eğilimde olduğu için 2 panel 2 panel ilerledim.
En son da lastiklere 3D Magic Dressing ve dış plastik aksama KC NMPC uygulayıp camları sildim.
Ön plastiklerle fazla ilgilenemedim temizlik konusunda detay fırçası kurtarıyor ancak koruma konusunda aerosol ürün edinmem gerek büyük ihtimalle.
Final Fotoğrafları:

Kiwamide parlaklık öndeyken Authenic de derlinlik daha ön plandaydı gibi geldi. Kiwami biraz daha hoşuma gitti açıkçası. Bu sefer pek fotoğraf çekemedim kusura bakmayın.
Ellerine sağlık. Authentici çok seviyorum ve parlaklık ve derinliği top seviyede dayanım olamasına razıyız tabi:D
Kiwamiden önce aut ve fussom vardı kiwamiyi bir kullandım dedim yahu neden ilk bunu almamışım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ellerine sağlık, Adana sıcağınca çekilemeyecek hale geliyor ama bu siyahlar bir harika dostum. Şahane olmuş. Davlumbaza da girdiysen sırada motor ve alt takım var o zmn:alkis:

Ellerine sağlık. Authentici çok seviyorum ve parlaklık ve derinliği top seviyede dayanım olamasına razıyız tabi:D
Kiwamiden önce aut ve fussom vardı kiwamiyi bir kullandım dedim yahu neden ilk bunu almamışım.
Bakalım ömrünü ve hidrofobisini görünce bende orijinal ambalajda alma düşüncesindeyim.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Cephaneler tamamlandı. Temizlik için uygun zamanı bekliyorum :)
Şu 8li bezleri dış kaportada kullanılacak gibi gelmedi bana birde onlar felaket boya akıtıyor 60°C de hızlı programda bir yıka istersen. İç aksamda koltukta falan mahfeder Allah korsun

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Dün yıkandı✔
Eline sağlık doktorum, davlumbazlara bayıldım :) nihayet verdik sana da bu zehiri. Çok güzel rengi var arabanın. Sen uçurursun yakında bu rengi.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç 1 aydır kapıda yatıyordu.

Haftasonu sokağa çıkma yasağı olacak diye aracı yıkamak istedim. tek başıma olduğum için detay fotoğraflarını çekemedim ancak kirliler ve temizler ile idare edelim :)

2. Basınç pompası almak için Bauhaus'a gittim ancak malesef kapalıydı. Uygulama padi vs de alacaktım. O yüzden jantlar için ayrı yıkama planlarım suya düştü.

Ceviz 100 ml ceviz 1900 ml su ile ön yıkama yetmedi. 50 ml ceviz 1500ml su işle 2. kere ön yıkama yaptım.
Jantları Eagles sarı fırça ile fırçaladım ancak kısaltmama rağmen hala sıçratıyor meret. 20 Numaralı Stargil ile jantları temizledik. Burda jant temizleyici ürün kullanmadım sadece ceviz ile temizlik yaptım.
Stargil fırçalarla depo ön tampon siyah plastikleri arka tampn plastikleri cam çerçevelerine giriştim.
Kova şampuanı olarak Ev12 kullandım.
Kurulamadan divortex hızlı cilayı bocaladım üzerine sonra blue marlin ile kuruladık
Ön ve arka tampondaki siyah plastiklere spritz ile geçtim, pss gelene kadar :)
Camları 1:5 sulandırılmış Flowey S3 ile geçtik.
Lastiklere 3D Dressing uyguladık.

Bunlar da finaller :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Araç 1 aydır kapıda yatıyordu.

Haftasonu sokağa çıkma yasağı olacak diye aracı yıkamak istedim. tek başıma olduğum için detay fotoğraflarını çekemedim ancak kirliler ve temizler ile idare edelim :)

2. Basınç pompası almak için Bauhaus'a gittim ancak malesef kapalıydı. Uygulama padi vs de alacaktım. O yüzden jantlar için ayrı yıkama planlarım suya düştü.

Ceviz 100 ml ceviz 1900 ml su ile ön yıkama yetmedi. 50 ml ceviz 1500ml su işle 2. kere ön yıkama yaptım.
Jantları Eagles sarı fırça ile fırçaladım ancak kısaltmama rağmen hala sıçratıyor meret. 20 Numaralı Stargil ile jantları temizledik. Burda jant temizleyici ürün kullanmadım sadece ceviz ile temizlik yaptım.
Stargil fırçalarla depo ön tampon siyah plastikleri arka tampn plastikleri cam çerçevelerine giriştim.
Kova şampuanı olarak Ev12 kullandım.
Kurulamadan divortex hızlı cilayı bocaladım üzerine sonra blue marlin ile kuruladık
Ön ve arka tampondaki siyah plastiklere spritz ile geçtim, pss gelene kadar :)
Camları 1:5 sulandırılmış Flowey S3 ile geçtik.
Lastiklere 3D Dressing uyguladık.

Bunlar da finaller :)

Ellerinize sağlık 1:20 ve 1:30 gibi bir oran olmuş ceviz yeterli geldi mi? İki sefer yapmanızın sebebi kir sökmediği için mi?

Sonuçlar gayet güzel olmuş:alkis: