Evde pek kullanmadığımız bir balkon vardı hatta genelde kiler muamelesi gören, sokağa çıkma yasağını da bahane göstererek annemden arabanın paspaslarını orada yıkamak için sonunda vizeyi aldım
Detay malzemelerin bir kısmı İstanbul'daki evimde bir kısmı burada olduğu için ekipman/malzeme anlamında çok zengin bir iş olmadı ama olduğu kadarıyla deyip işe başladım. Paspaslar babamın A4'e ait ve 3 kış 4 yazdır bilfiil kullanıldığı için tabir-i caizse leş durumundaydı. Velur halı olması üzerine bir de bej renk olmasıyla üzerine toz tanesi düşse belli eder durumdaydı zaten.
Çok uzun zamandır temizlenmediği için VP Carpet Cleaner'ı tavsiye edilen en agresif oran olan 1:20 sulandırarak kullanmayı tercih ettim. Amway köpük yapan şişe, 5L basınçlı pompa, halı temizleme fırçası ve annemden evdeki halıları da temizlemek karşılığında aldığım halı temizleme makinası kullandığım diğer ekipmanlar oldu.

Gerek halı yıkama makinasında gerekse pompada kirleri daha iyi yumuşatmak için sıcak su tercih ettim.
Tüm işlemleri, tek başıma yaptığım için maalesef fazla fotoğraf çekemedim, hatta paspasların suyunu vakumlamak için makinayı kullanmak bile bir işkence oldu. Bir elimle paspası tutup diğer elimde makinayı kullanmaya çalıştım ve bunun sonucu olarak özellikle kenar, köşe yerleri tam temizleyemediğimi fark ettim.
Paspasların kirli hali bu şekilde idi:
Önce 5L pompadaki sıcak su ile paspasları kabaca bir ıslattım. Ardından Carpet Cleaner sıkıp halı yıkama fırçasıyla olabildiğince fırçalamaya çalıştım.
Özellikle ön iki paspasta su tutup köpükleme işlemini 2 kez tekrar ettim. Ardından makina başlığında duru su çektiğimi görene kadar paspasları durulayıp suyunu çektirdim. 4 paspas için halı yıkama makinasının pis su haznesini dolduğu için 4 kez boşaltmak zorunda kaldım. Dökerken gördüğüm filtre kahve rengindeki su ile ayrıca keyif aldım. Sanırım temizlenmiş kir görmek gibi yeni bir fetiş başlıyor içimde
Ardından paspasların tamamen kuruması için balkonda 1 gün kadar beklettim.
Sonuç beni %100 tatmin etmese de evdeki 28. günümde ilk detay uygulamasını yapabilmek oldukça keyifliydi

Bu arada 4 paspasın tamamını yapmam 3,5 saat sürdüğü için annem bana halıları yıkatmaktan vazgeçti. Sana bırakırsak 1 halıyı 2 günde anca temizlersin dedi ama detaycı adam sözünde duran adamdır, hafta içi evdeki halılar beni bekler
Biraz uzun bir yazı oldu ama uzun zamandır herhangi bir faaliyette bulunmadığım için buna nasip oldu içimi dökmek, herkese sabredip okuduğu için teşekkür ederim.