Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Öne çıkan konu #4,861

İş çıkışı yıkandık paklandık.
İstanbul daki sokağa çıkma yasağı sebebiyle her yer gibi benzinlikte bomboştu.
O değil de İstanbul böyle çok güzel. Çamlıca dan Uludağ ı çok net biçimde görüyoruz iki gündür.
Eline sağlık hocam, sizin arabanın pastası gelmiş ama. Bi girişmek lazım.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Evde pek kullanmadığımız bir balkon vardı hatta genelde kiler muamelesi gören, sokağa çıkma yasağını da bahane göstererek annemden arabanın paspaslarını orada yıkamak için sonunda vizeyi aldım :deli:

Detay malzemelerin bir kısmı İstanbul'daki evimde bir kısmı burada olduğu için ekipman/malzeme anlamında çok zengin bir iş olmadı ama olduğu kadarıyla deyip işe başladım. Paspaslar babamın A4'e ait ve 3 kış 4 yazdır bilfiil kullanıldığı için tabir-i caizse leş durumundaydı. Velur halı olması üzerine bir de bej renk olmasıyla üzerine toz tanesi düşse belli eder durumdaydı zaten.

Çok uzun zamandır temizlenmediği için VP Carpet Cleaner'ı tavsiye edilen en agresif oran olan 1:20 sulandırarak kullanmayı tercih ettim. Amway köpük yapan şişe, 5L basınçlı pompa, halı temizleme fırçası ve annemden evdeki halıları da temizlemek karşılığında aldığım halı temizleme makinası kullandığım diğer ekipmanlar oldu. :) Gerek halı yıkama makinasında gerekse pompada kirleri daha iyi yumuşatmak için sıcak su tercih ettim.

Tüm işlemleri, tek başıma yaptığım için maalesef fazla fotoğraf çekemedim, hatta paspasların suyunu vakumlamak için makinayı kullanmak bile bir işkence oldu. Bir elimle paspası tutup diğer elimde makinayı kullanmaya çalıştım ve bunun sonucu olarak özellikle kenar, köşe yerleri tam temizleyemediğimi fark ettim.

Paspasların kirli hali bu şekilde idi:

Önce 5L pompadaki sıcak su ile paspasları kabaca bir ıslattım. Ardından Carpet Cleaner sıkıp halı yıkama fırçasıyla olabildiğince fırçalamaya çalıştım.

Özellikle ön iki paspasta su tutup köpükleme işlemini 2 kez tekrar ettim. Ardından makina başlığında duru su çektiğimi görene kadar paspasları durulayıp suyunu çektirdim. 4 paspas için halı yıkama makinasının pis su haznesini dolduğu için 4 kez boşaltmak zorunda kaldım. Dökerken gördüğüm filtre kahve rengindeki su ile ayrıca keyif aldım. Sanırım temizlenmiş kir görmek gibi yeni bir fetiş başlıyor içimde :D

Ardından paspasların tamamen kuruması için balkonda 1 gün kadar beklettim.

Sonuç beni %100 tatmin etmese de evdeki 28. günümde ilk detay uygulamasını yapabilmek oldukça keyifliydi :) Bu arada 4 paspasın tamamını yapmam 3,5 saat sürdüğü için annem bana halıları yıkatmaktan vazgeçti. Sana bırakırsak 1 halıyı 2 günde anca temizlersin dedi ama detaycı adam sözünde duran adamdır, hafta içi evdeki halılar beni bekler :halay:

Biraz uzun bir yazı oldu ama uzun zamandır herhangi bir faaliyette bulunmadığım için buna nasip oldu içimi dökmek, herkese sabredip okuduğu için teşekkür ederim. :)
Nasıl kir çıkmış öyle cidden. Ayağın bastığı yerde açık renk paspas çok sıkıntılı ya. Ellerinize sağlık emeğinize değmiş.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bugünde iç temizlik yaptık
Aslında içi temizdi ama rahat duramıyoruz işte maksat arabayla uğraşmak temizde olsa süpürgeyle içini aldım öncelikle genel tozunu aldım amaç yeni aldığım pink sheeni denemek kokusu çok hoşuma gitti güzel parlaklık veriyor ama ben üzerinden kuru bezle geçtim fazla parlak hoşuma gitmiyor aşağıda 50/50 olarak fotoğrafını attım genel anlamda güzel bir temizlik oldu

Pink 50/50 görüntüsü sol taraf pinkli olan bolge parlaklığı almak için fotoğraftan sonra kuru bezle sildim

Pink motor plastik akşamlarda da güzel iş çıkardı

Bunlarda gecenin eseri

Herkese hayırlı akşamlar
Ellerinize sağlık. Taban döşemesinin açık renk olmasına rağmen temizliği beni benden aldı.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Evde pek kullanmadığımız bir balkon vardı hatta genelde kiler muamelesi gören, sokağa çıkma yasağını da bahane göstererek annemden arabanın paspaslarını orada yıkamak için sonunda vizeyi aldım :deli:

Detay malzemelerin bir kısmı İstanbul'daki evimde bir kısmı burada olduğu için ekipman/malzeme anlamında çok zengin bir iş olmadı ama olduğu kadarıyla deyip işe başladım. Paspaslar babamın A4'e ait ve 3 kış 4 yazdır bilfiil kullanıldığı için tabir-i caizse leş durumundaydı. Velur halı olması üzerine bir de bej renk olmasıyla üzerine toz tanesi düşse belli eder durumdaydı zaten.

Çok uzun zamandır temizlenmediği için VP Carpet Cleaner'ı tavsiye edilen en agresif oran olan 1:20 sulandırarak kullanmayı tercih ettim. Amway köpük yapan şişe, 5L basınçlı pompa, halı temizleme fırçası ve annemden evdeki halıları da temizlemek karşılığında aldığım halı temizleme makinası kullandığım diğer ekipmanlar oldu. :) Gerek halı yıkama makinasında gerekse pompada kirleri daha iyi yumuşatmak için sıcak su tercih ettim.

Tüm işlemleri, tek başıma yaptığım için maalesef fazla fotoğraf çekemedim, hatta paspasların suyunu vakumlamak için makinayı kullanmak bile bir işkence oldu. Bir elimle paspası tutup diğer elimde makinayı kullanmaya çalıştım ve bunun sonucu olarak özellikle kenar, köşe yerleri tam temizleyemediğimi fark ettim.

Paspasların kirli hali bu şekilde idi:

Önce 5L pompadaki sıcak su ile paspasları kabaca bir ıslattım. Ardından Carpet Cleaner sıkıp halı yıkama fırçasıyla olabildiğince fırçalamaya çalıştım.

Özellikle ön iki paspasta su tutup köpükleme işlemini 2 kez tekrar ettim. Ardından makina başlığında duru su çektiğimi görene kadar paspasları durulayıp suyunu çektirdim. 4 paspas için halı yıkama makinasının pis su haznesini dolduğu için 4 kez boşaltmak zorunda kaldım. Dökerken gördüğüm filtre kahve rengindeki su ile ayrıca keyif aldım. Sanırım temizlenmiş kir görmek gibi yeni bir fetiş başlıyor içimde :D

Ardından paspasların tamamen kuruması için balkonda 1 gün kadar beklettim.

Sonuç beni %100 tatmin etmese de evdeki 28. günümde ilk detay uygulamasını yapabilmek oldukça keyifliydi :) Bu arada 4 paspasın tamamını yapmam 3,5 saat sürdüğü için annem bana halıları yıkatmaktan vazgeçti. Sana bırakırsak 1 halıyı 2 günde anca temizlersin dedi ama detaycı adam sözünde duran adamdır, hafta içi evdeki halılar beni bekler :halay:

Biraz uzun bir yazı oldu ama uzun zamandır herhangi bir faaliyette bulunmadığım için buna nasip oldu içimi dökmek, herkese sabredip okuduğu için teşekkür ederim. :)
Ellerine sağlık dostum sonuç gayet güzel olmuş içine azcıkta apc katsaydın seni mutlu edecek daha iyi sonuçlar çıkardı.
Ev halılarının yünlü olanları vp carpeti pek sevmez temizliği çok iyi yapıyor ama inanılmaz halıyı sertleştiriyor. Araçlarımızda bu hissedilmese de evdeki halıda çok belli oluyor. Ben 2litre su 100ml carpet bir kapak yumuşatıcı ile köpükleyip duruluyorum 6m2 halıya yetiyor

Bugünde iç temizlik yaptık
Aslında içi temizdi ama rahat duramıyoruz işte maksat arabayla uğraşmak temizde olsa süpürgeyle içini aldım öncelikle genel tozunu aldım amaç yeni aldığım pink sheeni denemek kokusu çok hoşuma gitti güzel parlaklık veriyor ama ben üzerinden kuru bezle geçtim fazla parlak hoşuma gitmiyor aşağıda 50/50 olarak fotoğrafını attım genel anlamda güzel bir temizlik oldu

Pink 50/50 görüntüsü sol taraf pinkli olan bolge parlaklığı almak için fotoğraftan sonra kuru bezle sildim

Pink motor plastik akşamlarda da güzel iş çıkardı

Bunlarda gecenin eseri

Herkese hayırlı akşamlar
Maşallah:nazar:

İş çıkışı yıkandık paklandık.
İstanbul daki sokağa çıkma yasağı sebebiyle her yer gibi benzinlikte bomboştu.
O değil de İstanbul böyle çok güzel. Çamlıca dan Uludağ ı çok net biçimde görüyoruz iki gündür.
Ellerine sağlık:nazar:

GöKHaN 35

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kuzenin araca el attık. Çamur ve toz içindeydi, dış , motor ve sunroof temizliği yaptık.

Öncesi :

Sonrası

Kullanılan malzemeler

- Ön yıkama köpüğü : vp ph neutral snow foam
- Şampuan : Vp concentrated car wash
- Apc : vp kullanıldı.
- Cam : 3d hd glass
- Demirtozu Tem : Kc fb
- Lastik parlatıcı : Sarp ( jantlara bsd uygulandı )
- Motor plastik koruyucu : Kc motorplast
- Plastik koruyucu : Vp black to the future
- Hızlı cila : Sonax bsd

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Kuzenin araca el attık. Çamur ve toz içindeydi, dış , motor ve sunroof temizliği yaptık.

Öncesi :

Sonrası

Kullanılan malzemeler

Maşallah ateş ediyor elinize sağlık.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator

Öncesi :

Sonrası

Kullanılan malzemeler

Emeğinize sağlık,astra piyasası sizden soruluyor anladığım kadarıyla :) maşallah

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Öncesi :

Sonrası

Kullanılan malzemeler

Ellerine sağlık ateş ettiriyorsun yine:alkis:

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Öncesi :

Sonrası

Kullanılan malzemeler

Elinize sağlık bazı arabalar pis halde güzel durabiliyor:Dama astraya kesinlikle temiz durmak yakışıyor:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Dün bir kaç aydır temizlemediğim iç mekana el attım halıları süpürüp paspasları yıkadım plastiklere 1/10 VP APC ile girişip Koch Chemie TS ile koruma altına aldım fotoğraf çekemedim malesef.
Bugün de biraz aceleye geldiği için fotoğrafla uğraşamadım.
Authenic 31. gününde idi ön çamurluklar haricinde neredeyse tamamen gitmişti.
Kir yıkamadan önce genelinde bu durumdaydı. Yine son zamanlarda çamur yağdı.

B33 1:20 foamer ile jant lastik ve davlumbaz temizliği yaptım.
Aynı karışım ile ön yıkama yaptım. Ön çamurluklardaki 31 günlük authenic inatla b33'e de dayandı.
VP Concantrated ile çift kova yıkama yaptım. (Kovaya şampuanı koyduktan sonra waxı sökeceğim aklıma geldi. :komik::komik:)
Araç ıslakken sol arka kapıda ufak bir çizik vardı biraz derin 2000 zımpara ile hafifçe geçtim ve aracı kuruladım.
B ve C sütunlarındaki piano black kısımlara 2500 3800 ile giriştim ancak yok yok yok. Rotary de mi olmuyor ben mi beceremiyorum bilemedim. Bir daha uğraşırsam sonraki postumda piano blackleri boyattım olacak galiba. :of::of: Çizik de 3 aşamalı polisajdan sonra tertemiz oldu.
Tüm aracı İPA ile temizledim.
Jant lastikleri kuruladım.
Bölünmüş olarak aldığım Soft 99 Kiwami beyaz ürünü uyguladım. Ürün ile ilgili 5-10 dakikada kurur demişler ancak uyguladıktan hemen sonra kuruma eğilimde olduğu için 2 panel 2 panel ilerledim.
En son da lastiklere 3D Magic Dressing ve dış plastik aksama KC NMPC uygulayıp camları sildim.
Ön plastiklerle fazla ilgilenemedim temizlik konusunda detay fırçası kurtarıyor ancak koruma konusunda aerosol ürün edinmem gerek büyük ihtimalle.
Final Fotoğrafları:

Kiwamide parlaklık öndeyken Authenic de derlinlik daha ön plandaydı gibi geldi. Kiwami biraz daha hoşuma gitti açıkçası. Bu sefer pek fotoğraf çekemedim kusura bakmayın.
Ellerine sağlık kiwami de hepsinden birer parça olduğu için finali de keyifli oluyor.

DENİZLİ

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Temiz temiz trafikte gezebilmek adına bugün evin ufaklığı Polo'nun periyodik muayenesini yaptırdım. Belki lazım olur diye buradan da "araç muayeneleri ertelenmiş" konusuyla ilgili bir bilgilendirme yapayım.

TüvTürk'ün internet sitesinde yer alan duyuruda da belirtildiği üzere son muayene geçerlilik tarihi 3/4/2020 - 3/7/2020 aralığına denk gelen araç sahipleri bu sürenin sona erdiği tarihi takiben 45 gün içinde muayene yaptırması halinde normalde gecikilen her ay için tahsil edilen %5 gecikme bedelini ödemeyecek. Örneğin sizin aracınızın muayenesi 1.05.2020 tarihinde bitiyorsa, dilerseniz 17.08.2020 tarihine kadar herhangi bir gecikme cezası ödemeden muayenenizi yaptırabilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gereken konu aracınızın son muayene geçerlilik tarihinden sonra yeni muayene yaptıracağınız tarihe kadar trafiğe çıkma izni bulunmuyor. Dolayısıyla getirilen imkan yalnızca gecikme bedeli ödemeksizin 17.08.2020 tarihine kadar muayene yapılabilmesine imkan tanınması ile sınırlı.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Temiz temiz trafikte gezebilmek adına bugün evin ufaklığı Polo'nun periyodik muayenesini yaptırdım. Belki lazım olur diye buradan da "araç muayeneleri ertelenmiş" konusuyla ilgili bir bilgilendirme yapayım.

TüvTürk'ün internet sitesinde yer alan duyuruda da belirtildiği üzere son muayene geçerlilik tarihi 3/4/2020 - 3/7/2020 aralığına denk gelen araç sahipleri bu sürenin sona erdiği tarihi takiben 45 gün içinde muayene yaptırması halinde normalde gecikilen her ay için tahsil edilen %5 gecikme bedelini ödemeyecek. Örneğin sizin aracınızın muayenesi 1.05.2020 tarihinde bitiyorsa, dilerseniz 17.08.2020 tarihine kadar herhangi bir gecikme cezası ödemeden muayenenizi yaptırabilirsiniz.

Ancak dikkat edilmesi gereken konu aracınızın son muayene geçerlilik tarihinden sonra yeni muayene yaptıracağınız tarihe kadar trafiğe çıkma izni bulunmuyor. Dolayısıyla getirilen imkan yalnızca gecikme bedeli ödemeksizin 17.08.2020 tarihine kadar muayene yapılabilmesine imkan tanınması ile sınırlı.
Öyleyse bu ertelemenin pek bir anlamı yok. Bizim muayene 24 Nisan'da doluyor. Ağustos'a kadar vaktimiz var sanıyordum. Ağustos'a kadar beklersek ceza yeriz muhtemelen. Bilgilendirme için teşekkürler abi.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Öyleyse bu ertelemenin pek bir anlamı yok. Bizim muayene 24 Nisan'da doluyor. Ağustos'a kadar vaktimiz var sanıyordum. Ağustos'a kadar beklersek ceza yeriz muhtemelen. Bilgilendirme için teşekkürler abi.
Sanıyorum erteleme ile daha çok aracı ile kendisi farkli sehirlerde kalip da seyahat engeline takılanlar, 65 yaş üstü/20 yaş altı araç sahipleri ile kisisel tercih olarak bu sartlarda muayene istasyonuna gitmek istemeyenler hedeflenmiş. 24 Nisan son gün ise aman dikkat :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye

Sanıyorum erteleme ile daha çok aracı ile kendisi farkli sehirlerde kalip da seyahat engeline takılanlar, 65 yaş üstü/20 yaş altı araç sahipleri ile kisisel tercih olarak bu sartlarda muayene istasyonuna gitmek istemeyenler hedeflenmiş. 24 Nisan son gün ise aman dikkat :)
65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan araç sahipleri için 21.03.2020 tarihinden sonrası için ceza yok, öncesi için ceza uygulanır.

03.04.2020 tarihi dahil bu tarihten sonra muayene süresi dolan araçlara ceza yok, bu tarih öncesine ceza uygulanır.
Ticari faaliyet gösteren taşıt sahiplerine herhangi bir muafiyet bulunmamaktadır.