Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,041
Bugün
gününde Jantlara dip gireyim dedim. Fırçaladıkça jant içinden akan o kirli köpükler terapi gibi geliyor insana :)

Ancak temizlik sonrası jant içerisindeki ziftler ortaya çıktı. Müsait zamanda jantları sökük Just The Tonic ile operasyon çekmem lazım.

Ellerine sağlık ben bile rahatladım. Yeni lastiklerde durum nasıl?

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
@Tonyukuk07, valla benim de yıkayasımm geldi. gerçi tertemiz arabanın heryeri kullanamadım ((
köpükler ve köpüklerin o jantın aralarında kalması falan çok güzel .

daha önce jant ve lastikleri ayrıca özenerek yıkayacağımı hiç düşünmedim ama bulaştın mı bi kere bırakamıyorsun.

komşu geldi niye böyle jantları lastikleri yıkıyorsun dedi. dedim anlayamazsınız :noo::noo::noo: o an gözden hafif damlalar düşmeye başladı. :aglaa: devam ettim. dedim beni en çok etkileyen o janttan süzülen köpük , hafiften lastikleri kar gibi köpük kaplaması, sonra yutkundum ama konuşamadım :aglaa: video daki gibi

:mutlu::mutlu::mutlu:
Delirlik cümleten hayırlı olsun bize :D
Ellerine sağlık ben bile rahatladım. Yeni lastiklerde durum nasıl?
Teşekkür ederim Berkay, şimdilik süper tam istediğim gibi güven veren virajda yere yapışan lastikler Astra’ların yol tutuşu meşhurdur zaten ama güzel lastik ile çok daha keyifli oluyor. Eğer lastik değiştirme dönemin yaklaşıyorsa bence kampanyayı kaçırma hem hazirana kadar zamlanır malum kur olaylarından

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Delirlik cümleten hayırlı olsun bize :D

Teşekkür ederim Berkay, şimdilik süper tam istediğim gibi güven veren virajda yere yapışan lastikler Astra’ların yol tutuşu meşhurdur zaten ama güzel lastik ile çok daha keyifli oluyor. Eğer lastik değiştirme dönemin yaklaşıyorsa bence kampanyayı kaçırma hem hazirana kadar zamlanır malum kur olaylarından
Benim değişime biraz daha var, bir dahaki kış sonu artık. Aynısından düşünüyorum ben de, iyi lastikle bu arabanın virajı çok iyi dediğin gibi. Jant lastikten ayrılacak gibi hissettiriyor bazen :)

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün
gününde Jantlara dip gireyim dedim. Fırçaladıkça jant içinden akan o kirli köpükler terapi gibi geliyor insana :)

Ancak temizlik sonrası jant içerisindeki ziftler ortaya çıktı. Müsait zamanda jantları sökük Just The Tonic ile operasyon çekmem lazım.

Bu tchibo fırçasını o dar aralıklarda nasıl kullanıyorsunuz hocam :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Turbo basınç saatini bağladım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Baştan söyleyeyim o saat ile başladıysan bir müddet sonra ben birde EGT, Yağ basınç, Yağ sıcaklık, AFR göstergeleri de alayım dieyeceksin. Bir müddet de gözün hız ve devir göstergeleri yerine turbo basınç göstergesine takılacak :)

Forester S Turbo kullandığım dönemde ben önce turbo timer, sonra basınç göstergesi sonra prodrive cat back sonra dr.ecu reflash sonra sti'larda kullanılan VF35 turbo bir daha reflash ve son olarak wrx jantlarını takmıştım.
Özgün sağolsun, egt için gösterge yerine sıcaklık arttığında motor ikaz lambasını flaş yapmasını sağlayan bir yazılım eklemişti.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Perşembe günü araç amcamdaydı. Kendisi aracı sadece hız göstergesine bakarak kullandığı için hararetin farkına varmamış :) İlk olarak yedek hazneye baktım. Max çizgisine kadar doluydu. Radyatör kapağını açtığımda hiç su kalmadığını gördüm. Ne hikmetse yedek haznedeki suyu çekmemiş. Suyu tamamlayınca hararet normale döndü. Bugün tekrar kontrol ettiğimde su eksikti. Motor ısındığında radyatör kapağından ufak ufak kaçırdığını gördüm. Yan sanayi kapak 25, orijinali ise 50 liraydı. Kafam rahat olsun diye orijinali tercih ettim. Biraz sıkıştırarak kullandım. Herhangi bir kaçak görünmüyor şuan için. Yakın zamanda triger kayışı değişeceği için antifiriz eklemedim.

Geçmiş olsun Emre.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
H
Baştan söyleyeyim o saat ile başladıysan bir müddet sonra ben birde EGT, Yağ basınç, Yağ sıcaklık, AFR göstergeleri de alayım dieyeceksin. Bir müddet de gözün hız ve devir göstergeleri yerine turbo basınç göstergesine takılacak :)

Forester S Turbo kullandığım dönemde ben önce turbo timer, sonra basınç göstergesi sonra prodrive cat back sonra dr.ecu reflash sonra sti'larda kullanılan VF35 turbo bir daha reflash ve son olarak wrx jantlarını takmıştım.
Özgün sağolsun, egt için gösterge yerine sıcaklık arttığında motor ikaz lambasını flaş yapmasını sağlayan bir yazılım eklemişti.
hocam bu göstergeleri takınca ne oluyor, neden takılıyor bunlar görsellik için mi yoksa motor güçlendirip anlık bunları görmek için mi?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
H

hocam bu göstergeleri takınca ne oluyor, neden takılıyor bunlar görsellik için mi yoksa motor güçlendirip anlık bunları görmek için mi?
Açıkçası ben turbo basınç saatini ne olup bittiğini görmek için taktırmıştım ama modifiye için çok işime yaradı. Ayrıca, bunu taktırdıktan sonra da dump valve'in kaçırdığını da keşfetmiştim :) O gösterge sayesinde dump valve'i değiştirip modifiye için 3 yollu selenoid valve taktırmıştım.
Kimisi görsellik için kimisi de içeride ne olup bittiğini görmek için taktırıyor. :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

AFR de muhtelemen takacağım abi ama diğerlerine gerek görmüyorum. Yağ sıcaklığı MFD ekranında var zaten :) Turbo timer düşündüm ama istediğim şıklıkta bişey bulamadım o yüzden arabadan inmeden 1 dk bekliyorum sıkıntı olmuyor çok acelem yok :D
H

Aracımda DV adapdtörü var basınç kaçıyor mu ne durumdayım diye bakmak için taktım. Görsellik için takan çok dediğiniz gibi ancak benim amacım doğru değerleri okumak. 3 gün önce basınc saati 1.4 bar gösterdi tam gaz verdiğimde ve kırmızı yanıp sönerek uyarı vermeye başladı ardından motor lambası yaktı OBD ye bağlayınca arızanın overboost olduğunu gördüm dv basıncı ayarlayamadığı için arıza lambası yandı. Araca stok binmeyenler için gerekli göstergeler aslında :)

Yasin.Dogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Android auto varsa artık obd2 üzerinden motor değerleri gösterim yapılabiliyor. xda forumlarında detaylı anlatım var.

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yazlık-Kışlık lastiklerin değişimini yaptık geçtiğimiz gün. Kışlık jantlarda Audi'nin orijinal jant kapakları var ve kaldırmadan önce temizleyip öyle yerine koyayım dedim. Sırf eğlence olsun diye de bir takım gereksiz 50/50 calismalarina giriştim Hepsini bitirince uygulamayı ayrıca paylaşırım sanıyorum.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Davlumbazlari saf ceviz ile fırçalayarak temizledim. Ardından soft99 tirecoat ile korumaya aldım, 50:50 cekmisim sadece :):)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstat eline sağlık güzel uygulama olmuş. Bu davlumbaz aracın orjinal davlumbazı mı yoksa sonradan yapılmış bir parça mı biliyor musunuz acaba?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Araçta anahtarsız çalıştırma yoktu. Garajda eski araçların birinden kalma bir buton buldum ve denedim bingo artık anahtarsız çalıştırmam mevcut :komik:
Streamable - free video publishing
Harika görünüyor, sadece tuş ile olmasi ayrıca enteresan geldi. Bir ek donanım, sensör vs gerekmedi mi?

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Harika görünüyor, sadece tuş ile olmasi ayrıca enteresan geldi. Bir ek donanım, sensör vs gerekmedi mi?

:D Teşekkür ederim. Hayır hiçbirşey gerekmedi. Ben kodlama vs gerekebilir diye düşünmüştüm ama onada gerek yokmuş direk tak çalıştır. İşin enteresan tarafı butonunda çalışıyor olması bir aracın torpidosundan çıkmıştı ben büyük ihtimal bozuktur diye düşünüyordum :D

Son düzenleme: