Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Öne çıkan konu #5,061
:D Hayır hiçbirşey gerekmedi. Ben kodlama vs gerekebilir diye düşünmüştüm ama onada gerek yokmuş direk tak çalıştır.
Vag grubundaki 'Gizli Özellik-Kodlama' olayına aşinayız ama Mercedes gizli özelliği bambaska boyuta taşımış

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Araçta anahtarsız çalıştırma yoktu. Garajda eski araçların birinden kalma bir buton buldum ve denedim bingo artık anahtarsız çalıştırmam mevcut :komik:
Streamable - free video publishing
Hocam zaten o arabalarda anahtarsız çalıştırma donanımı var. Siz veya sizden önceki sahibi bir sebeple anahtarla çalıştırmak için o düğmeyi çıkarmış ve torpidoya koymuş. Yoksa donanımı olmayan arabada özellikle böyle bir donanımın bir düğmeyle olması mümkün değil

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam zaten o arabalarda anahtarsız çalıştırma donanımı var. Siz veya sizden önceki sahibi bir sebeple anahtarla çalıştırmak için o düğmeyi çıkarmış ve torpidoya koymuş. Yoksa donanımı olmayan arabada özellikle böyle bir donanımın bir düğmeyle olması mümkün değil
Hocam araç Avantgarde paket bu donanımda anahtarsız çalıştırma yok isterseniz 2018 tüm avantgarde paketlere bakabilirsiniz böyle bir donımı yok. Kaldi ki buton bu aracın değil. Yani bu aracın torpidosundan çıkmadı ki birisi çıkartmış koymuş olsun. Demek ki bu donanımda alt yapısı varmış ama düğme kısmını koymuyorlarmış bir düğmeyle oldu işte bu kadar basitmiş.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Çağırın o Mercedes mühendislerini bu adamdan öğrenecekleri çok şey var

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Memlekette arabayı yıkadığımda camlar ve cam tavan çok kireç lekesi oluyor,bugün temizledim,hiç leke kalmadı.kireç lekesinin en yoğun olduğu yerden yakın bir fotoda aldım.cam tavan ile ön camın birleştiği yer.

Son düzenleme:

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sadece forumdan okuduğunuz kadarını biliyorsunuz normal. Benim amca oğlum mengerlerde ikinci el müdürü o bile tahmin etmiyor du ki düşünün elinden kaç adet araç geçiyordur. Bu dün akşam ki konuşmamız. Mengerler sitesinden ismine bakarsanız ne iş yaptığını görebilirsiniz.

Bu araç mengerlerin kendi aracıydı yani aracın tüm sipariş ve opsiyon listesinde bu donanım yok bunuda biliyorum. Yani forumlarda birisinin denememiş olması normal ikinci el müdürü bile denememişken benim elimde buton vardı denedim ve çalıştı. Burda ortaya çıkan sonuç araç alt yapısında bu donanım zaten var olarak üretiliyor ama opsiyon olarak eklettiğinizde sadece düğme takıp hatrı sayılır bir miktar ücret talep ediyorlar :D
İlginç !

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Lütfen ikili tartışmalara girmeyelim, kimsenin kimseye ispat yükümlülüğü yok böyle durumlarda birbirimizi kırmadan,keyifli forumlar :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün antifrizlerim geldi.

İlk olarak yedek hazneyi söküp boşalttım. Dar bir yerde durduğundan dolayı içindeki suyun rengi anlaşılmıyordu. 3 ay önce antifriz eklenmişti. İçinden çıkan su pek iç açıcı görünmüyor.

Kabı olabildiğince temizlemeye çalıştım. Kaynar su ve porçözle ancak bu kadar temizlendi. Radyatördeki suyu boşaltamadım malesef. Üstten hiçbir şekilde ne alt hortuma ne de su boşaltma musluğuna erişemedim. Aracı komple kaldırıma çıkarıp altına gireyim dedim. Alttan da motor ve radyatöre erişemedim :) Ön tekerlerin 10-15 cm yüksekliğe çıkması gerekiyor. Hafta içi eniştemin bahçesinde değiştireceğim muhtemelen.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

İlk olarak yedek hazneyi söküp boşalttım. Dar bir yerde durduğundan dolayı içindeki suyun rengi anlaşılmıyordu. 3 ay önce antifriz eklenmişti. İçinden çıkan su pek iç açıcı görünmüyor.

Kabı olabildiğince temizlemeye çalıştım. Kaynar su ve porçözle ancak bu kadar temizlendi. Radyatördeki suyu boşaltamadım malesef. Üstten hiçbir şekilde ne alt hortuma ne de su boşaltma musluğuna erişemedim. Aracı komple kaldırıma çıkarıp altına gireyim dedim. Alttan da motor ve radyatöre erişemedim :) Ön tekerlerin 10-15 cm yüksekliğe çıkması gerekiyor. Hafta içi eniştemin bahçesinde değiştireceğim muhtemelen.

İyiki değiştirmişsiniz, bloğa falan 2 ayda dıkardı diye düşünüyorum. Yedek su deposu yan sanayisi internetde 100 tl civarında olmuş, sanayide ise 150 tl civarında olmuş temizleyip yerine takmak daha mantıklıymış.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Temizleme yöntemi olarak termostatı söküp yedek su haznesinden su basmak, ben öyle yapıyorum sonrasında, saf su ve antifiriz koyup devam ediyorum. Diğer türlü motor blogunda da su kalıyor ister istemez. Termostat kapalı kaldığından.

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyiki değiştirmişsiniz, bloğa falan 2 ayda dıkardı diye düşünüyorum. Yedek su deposu yan sanayisi internetde 100 tl civarında olmuş, sanayide ise 150 tl civarında olmuş temizleyip yerine takmak daha mantıklıymış.
Değiştiremedim ki malesef :)

Temizleme yöntemi olarak termostatı söküp yedek su haznesinden su basmak, ben öyle yapıyorum sonrasında, saf su ve antifiriz koyup devam ediyorum. Diğer türlü motor blogunda da su kalıyor ister istemez. Termostat kapalı kaldığından.
Termostatı sökmek için direksiyon pompasının sökülmesi gerekiyor abi, beni aşar. Sıcak havada rölantide termostat açık olmaz mı acaba? Yeni teknoloji araçlarda videodaki gibi değiştiriyorlar. Bizim araçta yedek haznede giriş çıkış hortumu yok. Mecburen temiz su gelene kadar radyatörden doldur boşalt yapacağım.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Değiştiremedim ki malesef :)

Termostatı sökmek için direksiyon pompasının sökülmesi gerekiyor abi, beni aşar. Sıcak havada rölantide termostat açık olmaz mı acaba? Yeni teknoloji araçlarda videodaki gibi değiştiriyorlar. Bizim araçta yedek haznede giriş çıkış hortumu yok. Mecburen temiz su gelene kadar radyatörden doldur boşalt yapacağım.
Soğuk su gelince kapanıyor termostat. Sıcakla birlikte açılıp kapanıyor. Motor ve radystörde vana olabilir boşaltmak için yeni nesil araçlarda yokta eski tip araçlarda oluyor. Bizim kamyonetinkini değiştiricem ondada sizdeki gibi. Mitsubishi canter o da. Bakayım nasılmış

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Soğuk su gelince kapanıyor termostat. Sıcakla birlikte açılıp kapanıyor. Motor ve radystörde vana olabilir boşaltmak için yeni nesil araçlarda yokta eski tip araçlarda oluyor. Bizim kamyonetinkini değiştiricem ondada sizdeki gibi. Mitsubishi canter o da. Bakayım nasılmış
Radyatörde musluk var. Musluğu açınca sadece radyatördeki su akıyor. Bloktaki suyu nasıl boşaltacağımı bilemiyorum. Paylaşım yaparsan çok iyi olur abi :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Memlekette arabayı yıkadığımda camlar ve cam tavan çok kireç lekesi oluyor,bugün temizledim,hiç leke kalmadı.kireç lekesinin en yoğun olduğu yerden yakın bir fotoda aldım.cam tavan ile ön camın birleştiği yer.

ürün neydi hocam koch chemie? Bizim Rize'deki jetta da aynı durumda.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bugün benim için çok yorucu oldu. Yapım gereği erken kalkarım ramazanında etkisiyle sabah yapacak bir şey yok kızımla birlikte televizyon karşısında "Paw Petrol" izlerken birden şartel attı ve uzun zamandır gözümü tırmalayan ama bir türlü cesaret edemediğim Renault Master namı diğer ekmek kapısının dışını temizleyeyim arabayı kendine getireyim hemde bu vesileyle hayırlı evlat hanesine bir kaç puan ve ek sevap point kasayım dedim :taraa:

Sokağa çıkma yasağını hep @omrslhmms Ömer abim mi otoparkta geçirecek bende garaja kaçarım dedim ve vınnnn :)

Gider gitmez çizmeleri geçirdim. Arkasına Ömer abi'den aldığım k5 için metal ucu da denemek istedim, başlıyoruz;

Tabi bu arada 100 ml B33 + 850 ml su ve 100 ml ceviz + 1.5 litre su hazırladım. Önce arabayı komple cevizle döndüm ve üzerine akmasına müsaade etmeden b33 döndüm. Foam lance 900 ml dolu iken bu koca arabayı 2 tur döndüm. Finalde de 75 ml banana gloss ve 650 ml su ile cilalı şampuanla aracı yine 2 tur döndüm.

Aracın dış yıkamasını banana gloss dahil bitirdikten sonra 1-42 sulandırılmış 500 ml PW'yi fl ile sıktım. Bunun üzerine tek spark ile bu balinayı kuruladım desem inanır mısınız ?

Fotoğraflar panel panel önceden sonraya doğru sıralanmıştır.

PSS ile tüm dış plastikleri geçtim;

Lastikler ve davlumbazlarda 2 kat divortex var, lastikler kuruduktan sonra tek kat geçtim o katında kurumasını bekledim ve 2. katı geçtim.Yukarıda jantlarda da göreceğiniz üzere Tonyin Iron-X demir tozu temizleyici de uyguladım. Şişeyi yedi bitirdi desem yeri var beyaz balinanın :D Bunun bugün yediği malzemenin haddi var hesabı yok :)

Araç içi en son detaylı giriştiğimde uyguladığım Pink Sheen'den bu yana neredeyse hiç tozlanmamış. Bende bunun üzerine AF Spritz ile geçtim üzerinden, Pol Star ile de kafalık derilerini geçtim ve temizlikmadeni'nden gelen hediye koku ile ön tarafın işini bitirdim.

Bonus: Mekanımızda önce yerimizi sonra yükümüzü aldık :)

Bonus soru: Arkadaşlar aracın sağ ön kapısına bir yerden çimento sıçramış ve kurumuz. Davlumbazlarda da ve dodiklerde de var. Ne ile çıkartabilirim ?

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bugün benim için çok yorucu oldu. Yapım gereği erken kalkarım ramazanında etkisiyle sabah yapacak bir şey yok kızımla birlikte televizyon karşısında "Paw Petrol" izlerken birden şartel attı ve uzun zamandır gözümü tırmalayan ama bir türlü cesaret edemediğim Renault Master namı diğer ekmek kapısının dışını temizleyeyim arabayı kendine getireyim hemde bu vesileyle hayırlı evlat hanesine bir kaç puan ve ek sevap point kasayım dedim :taraa:

Sokağa çıkma yasağını hep @omrslhmms Ömer abim mi otoparkta geçirecek bende garaja kaçarım dedim ve vınnnn :)

Gider gitmez çizmeleri geçirdim. Arkasına Ömer abi'den aldığım k5 için metal ucu da denemek istedim, başlıyoruz;

Tabi bu arada 100 ml B33 + 850 ml su ve 100 ml ceviz + 1.5 litre su hazırladım. Önce arabayı komple cevizle döndüm ve üzerine akmasına müsaade etmeden b33 döndüm. Foam lance 900 ml dolu iken bu koca arabayı 2 tur döndüm. Finalde de 75 ml banana gloss ve 650 ml su ile cilalı şampuanla aracı yine 2 tur döndüm.

Fotoğraflar panel panel önceden sonraya doğru sıralanmıştır.

PSS ile tüm dış plastikleri geçtim;

Lastiklerde 2 kat divortex var, lastikler kuruduktan sonra tek kat geçtim o katında kurumasını bekledim ve 2. katı geçtim.Yukarıda jantlarda da göreceğiniz üzere Tonyin Iron-X demir tozu temizleyici de uyguladım. Şişeyi yedi bitirdi desem yeri var beyaz balinanın :D Bunun bugün yediği malzemenin haddi var hesabı yok :)

Bonus: Mekanımızda önce yerimizi sonra yükümüzü aldık :)

Ellerine sağlık valla iftar öncesi coştunuz bugün hay maşallah:nazar:
Pss çok güzel çalışmış sparkı soracağım nasıl yetti mi koca balinaya:D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerine sağlık abi, instagramdan görmüştüm ne zaman konusu gelir diye merak ediyordum.:) Peki Pink Sheen üzerine Spritz bir sıkıntı yaratdı mı ?