Bugün Aracınızda Ne Değişiklik Yaptınız?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #5,081
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bugün benim için çok yorucu oldu. Yapım gereği erken kalkarım ramazanında etkisiyle sabah yapacak bir şey yok kızımla birlikte televizyon karşısında "Paw Petrol" izlerken birden şartel attı ve uzun zamandır gözümü tırmalayan ama bir türlü cesaret edemediğim Renault Master namı diğer ekmek kapısının dışını temizleyeyim arabayı kendine getireyim hemde bu vesileyle hayırlı evlat hanesine bir kaç puan ve ek sevap point kasayım dedim :taraa:

Sokağa çıkma yasağını hep @omrslhmms Ömer abim mi otoparkta geçirecek bende garaja kaçarım dedim ve vınnnn :)

Gider gitmez çizmeleri geçirdim. Arkasına Ömer abi'den aldığım k5 için metal ucu da denemek istedim, başlıyoruz;

Tabi bu arada 100 ml B33 + 850 ml su ve 100 ml ceviz + 1.5 litre su hazırladım. Önce arabayı komple cevizle döndüm ve üzerine akmasına müsaade etmeden b33 döndüm. Foam lance 900 ml dolu iken bu koca arabayı 2 tur döndüm. Finalde de 75 ml banana gloss ve 650 ml su ile cilalı şampuanla aracı yine 2 tur döndüm.

Aracın dış yıkamasını banana gloss dahil bitirdikten sonra 1-42 sulandırılmış 500 ml PW'yi fl ile sıktım. Bunun üzerine tek spark ile bu balinayı kuruladım desem inanır mısınız ?

Fotoğraflar panel panel önceden sonraya doğru sıralanmıştır.

PSS ile tüm dış plastikleri geçtim;

Lastikler ve davlumbazlarda 2 kat divortex var, lastikler kuruduktan sonra tek kat geçtim o katında kurumasını bekledim ve 2. katı geçtim.Yukarıda jantlarda da göreceğiniz üzere Tonyin Iron-X demir tozu temizleyici de uyguladım. Şişeyi yedi bitirdi desem yeri var beyaz balinanın :D Bunun bugün yediği malzemenin haddi var hesabı yok :)

Araç içi en son detaylı giriştiğimde uyguladığım Pink Sheen'den bu yana neredeyse hiç tozlanmamış. Bende bunun üzerine AF Spritz ile geçtim üzerinden, Pol Star ile de kafalık derilerini geçtim ve temizlikmadeni'nden gelen hediye koku ile ön tarafın işini bitirdim.

Bonus: Mekanımızda önce yerimizi sonra yükümüzü aldık :)

Bonus soru: Arkadaşlar aracın sağ ön kapısına bir yerden çimento sıçramış ve kurumuz. Davlumbazlarda da ve dodiklerde de var. Ne ile çıkartabilirim ?
Illa aldiracaksiniz su pss'ten bana da :p

Eline koluna saglik guzel is cikmia. Karantina candir :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ellerine sağlık valla iftar öncesi coştunuz bugün hay maşallah:nazar:
Pss çok güzel çalışmış sparkı soracağım nasıl yetti mi koca balinaya:D
Hurşit teşekkürler gardaşım :) Aracın dış yıkamasını banana gloss dahil bitirdikten sonra 1-42 sulandırılmış 500 ml PW'yi fl ile sıktım. Bunun üzerine tek spark ile bu balinayı kuruladım desem inanır mısınız ?

Ellerine sağlık abi, instagramdan görmüştüm ne zaman konusu gelir diye merak ediyordum.:) Peki Pink Sheen üzerine Spritz bir sıkıntı yaratdı mı ?
Teşekkürler Sercan :) yok ikisinin kokusu üst üste binince çok güzel oldu, inmek istemedim :)

Illa aldiracaksiniz su pss'ten bana da :p

Eline koluna saglik guzel is cikmia. Karantina candir :)
abi teşekkür ederim, bence al direk bekleme diyeceğim ama senin araç dışında siyah plastik yok ki ? :(

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hurşit teşekkürler gardaşım :) Aracın dış yıkamasını banana gloss dahil bitirdikten sonra 1-42 sulandırılmış 500 ml PW'yi fl ile sıktım. Bunun üzerine tek spark ile bu balinayı kuruladım desem inanır mısınız ?

Teşekkürler Sercan :) yok ikisinin kokusu üst üste binince çok güzel oldu, inmek istemedim :)

abi teşekkür ederim, bence al direk bekleme diyeceğim ama senin araç dışında siyah plastik yok ki ? :(
Olma mi :) tampon altinda var, yan aynalarin baglanti noktalari var. Silecek altinda var ohooo :)

Alayim ben guzel de hidrofobisi varmis izledim videolarini.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Boo o zaman çok iyi. Desene bizim spark 200₺lik twistedlere havlu attırır

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Boo o zaman çok iyi. Desene bizim spark 200₺lik twistedlere havlu attırır
Bir tanesi değilse de ikisi kesin attırır. Bunu kurulama performansı için kesinlikle söyleyebilirim. Çizer mi çizmez bişey diyemem zira bu arabada çizik kasmadım girip çıktığı yerler belli değil sonuç olarak :)

@Shirb13 eline sağlık, güzel iş çıkarmışsın. Sevap point önemli tabii :)
Teşekkürler sağ olun :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Maaşallah eline aağlık iyi uğraşmışsın. Beton için 3d ac 0 diye bir ürün var, ben onu kullanıyorum.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Bugün benim için çok yorucu oldu. Yapım gereği erken kalkarım ramazanında etkisiyle sabah yapacak bir şey yok kızımla birlikte televizyon karşısında "Paw Petrol" izlerken birden şartel attı ve uzun zamandır gözümü tırmalayan ama bir türlü cesaret edemediğim Renault Master namı diğer ekmek kapısının dışını temizleyeyim arabayı kendine getireyim hemde bu vesileyle hayırlı evlat hanesine bir kaç puan ve ek sevap point kasayım dedim :taraa:

Sokağa çıkma yasağını hep @omrslhmms Ömer abim mi otoparkta geçirecek bende garaja kaçarım dedim ve vınnnn :)

Gider gitmez çizmeleri geçirdim. Arkasına Ömer abi'den aldığım k5 için metal ucu da denemek istedim, başlıyoruz;

Tabi bu arada 100 ml B33 + 850 ml su ve 100 ml ceviz + 1.5 litre su hazırladım. Önce arabayı komple cevizle döndüm ve üzerine akmasına müsaade etmeden b33 döndüm. Foam lance 900 ml dolu iken bu koca arabayı 2 tur döndüm. Finalde de 75 ml banana gloss ve 650 ml su ile cilalı şampuanla aracı yine 2 tur döndüm.

Aracın dış yıkamasını banana gloss dahil bitirdikten sonra 1-42 sulandırılmış 500 ml PW'yi fl ile sıktım. Bunun üzerine tek spark ile bu balinayı kuruladım desem inanır mısınız ?

Fotoğraflar panel panel önceden sonraya doğru sıralanmıştır.

PSS ile tüm dış plastikleri geçtim;

Lastikler ve davlumbazlarda 2 kat divortex var, lastikler kuruduktan sonra tek kat geçtim o katında kurumasını bekledim ve 2. katı geçtim.Yukarıda jantlarda da göreceğiniz üzere Tonyin Iron-X demir tozu temizleyici de uyguladım. Şişeyi yedi bitirdi desem yeri var beyaz balinanın :D Bunun bugün yediği malzemenin haddi var hesabı yok :)

Araç içi en son detaylı giriştiğimde uyguladığım Pink Sheen'den bu yana neredeyse hiç tozlanmamış. Bende bunun üzerine AF Spritz ile geçtim üzerinden, Pol Star ile de kafalık derilerini geçtim ve temizlikmadeni'nden gelen hediye koku ile ön tarafın işini bitirdim.

Bonus: Mekanımızda önce yerimizi sonra yükümüzü aldık :)

Bonus soru: Arkadaşlar aracın sağ ön kapısına bir yerden çimento sıçramış ve kurumuz. Davlumbazlarda da ve dodiklerde de var. Ne ile çıkartabilirim ?
Ellerine sağlık İbrahim abi, hem büyük beyaz balina hem de senin için faydalı bir yıkama olmuş anlaşılan :D

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Maaşallah eline aağlık iyi uğraşmışsın. Beton için 3d ac 0 diye bir ürün var, ben onu kullanıyorum.
Abi teşekkür ederim, müsaitsen wpden yada buradan bir foto atabilir misin ?

Ellerine sağlık İbrahim abi, hem büyük beyaz balina hem de senin için faydalı bir yıkama olmuş anlaşılan :D
Sorma Kazım onun için faydalı benim için çok yorucu oldu :) ezandan beri çorba + 2 litre su içtim ve susuzluğum hala geçmedi. Hele ezan okunur okunmaz içtiğim su kızgın tavaya su dökmüşsün gibi cossss yapıyordu :D

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi teşekkür ederim, müsaitsen wpden yada buradan bir foto atabilir misin ?

Sorma Kazım onun için faydalı benim için çok yorucu oldu :) ezandan beri çorba + 2 litre su içtim ve susuzluğum hala geçmedi. Hele ezan okunur okunmaz içtiğim su kızgın tavaya su dökmüşsün gibi cossss yapıyordu :D
Ahahah yorgunluk ek sevap pointlerinle geçer abi :komik:

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Eline sağlık hocam :) tavanı nasıl yıkıyorsunuz?
Teşekkürler hocam, tavan yıkamak mı oda ne ki ? :p Hocam ön camı zor sildim, tavanı yıkamadım :)

wax uygulamaya çıktığımız bu yolda pw ile yetinmekte varmış. Aslında vakitte vardı ama hızlı olsun dedim malum niyetli zor oluyor bu işler. Artık bir sonraki yıkamaya kaldı. Pwnin finalini ben beğeniyorum. Birkaç final resmini ekleyeceğim.

Elinize sağlık güzel parlamış, pw'yi geç keşfettim ama bende beğendim, toplam fayda ve maliyet oranı fazlasıyla tatminkar.

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Komşumun aracının farları hep gözüme takılıyordu,ne zaman sitede arabaya bir şey yapsam deli gözüyle bakıyorlar ve soru yağmuruna tutuyorlardı. Detay zehrini bir kişi daha almış oldu
Havayı da güzel yakalamışken vakit geçirdik birazcık. Foruma yeniden dönmek çok masraflı oldu

Before

After

Eski Kaptan, Eski Detaycı

Son düzenleme:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Komşumun aracının farları hep gözüme takılıyordu,ne zaman sitede arabaya bir şey yapsam deli gözüyle bakıyorlar ve soru yağmuruna tutuyorlardı. Detay zehrini bir kişi daha almış oldu
Havayı da güzel yakalamışken vakit geçirdik birazcık. Foruma yeniden dönmek çok masraflı oldu

Katarakt ameliyatı gayet başarılı olmuş hocam, eline sağlık..

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Ellerine sağlık, keşke her komşu sizin gibi olsa.:komik:

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bugün çok içime sinmesede motor soğutma suyunu değiştirdim. Tam suyu boşaltacakken kuzenim arayıp FSM köprüsü civarında motorla kaza yaptığını söyledi. Diğer kuzenle apar topar çıkıp hastaneye gittik. Çok şükür ufak tefek sıyrıklar harici bir problem yok.

Bahçeye dönünce hava kararmadan suyu değiştireyim dedim. Ön tarafı yeteri kadar yükselttim.

İlk çıkan su bu şekildeydi.

Radyatör musluğunu kapatmadan yukarıdan 5 defa su döktüm. 5. döküşümde inen su bu şekildeydi.

Temiz su geldiğini görünce musluğu kapatıp radyatörü sadece suyla doldurdum. 20-25 dakika motoru çalıştırıp suyu tekrar boşalttım. Akan su pek iyi görünmüyordu. 2. tekrarlayışımda da görüntü pek değişmedi. Hava karardı, sürekli aracın altına gir çık yapıtığım için de yoruldum.

Aracın her yeri mükemmelde sadece soğutma suyu mu kirli? Başlarım saf suyuna da antifrzine de deyip radyatöre 2.5 litre, genleşme kabına yarım litre antifriz ekleyip musluk suyuyla tamamladım.