Bugün Aracınızın Başına Ne Geldi?

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Şimdi aracın başına gelenleri yazmaya kalksam benim için ayrı bir başlık açmak gerekecek. İstanbul Eyüp'de oturuyorum. Bilenler bilir burada merkez civarındaki mahallerde sokaktan at arabası zor geçer. Bizim araç kullanmayı bilmeyen sürücülerimiz de sağolsunlar her geçtiklerinde yeni bir iz bırakıp gidiyorlar. Aracın 4 çamurluğunda da vuruk ve çizikler var. Üç kapısında hafif göçük var. Bir önceki aracımda yaptırmaktan bıktım. Bunda artık yaptırmıyorum bile. Sileceğimi kırdılar. Aynamı kırıp kaputun üzerine bıraktılar, arka stopu kırıp gittiler. Böyle olunca insanın detayla uğraşası da gelmiyor. Zaten en çok aracın iç temizliğine vakit ayırıyorum artık. Dışıyla uğraşmak yordu bitirdi beni. Boyaya verip düzgünce bir polisaj, koruma falan görmeye ihtiyacı var ama en fazla 2 hafta keyfini sürerim gibi görünüyor.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
çorluya giderken,çevreyolunda bir viraj sırasında yanından geçtiğim sorumsuz bir tır aracı ve şoförünün kasasından fırlayan varil tarzı kocaman şey sağ arka teker üstüne vurdu.verilmiş sadakam varmış ki aracın ön camına falan vurmadı.ALLAH korusun çok daha kötü sonuçlanabilirdi.Hep diyorum,arkadaş şu araçları şu kadar saçma sağan yüklemeyin,yüklüyorsanızda sıkıca bağlayın.açık kasada hiç böyle malzeme taşınırmı?ALLAH herkeze akıl vermiş fikir vermiş değil mi ama...

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Umarım kolay ve uğraştırmayacak bi çözümü vardır. Geçmiş olsun. Ben kamyon vs gördüm mü tırsıyorum böyle yük taşıyan .

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
çorluya giderken,çevreyolunda bir viraj sırasında yanından geçtiğim sorumsuz bir tır aracı ve şoförünün kasasından fırlayan varil tarzı kocaman şey sağ arka teker üstüne vurdu.verilmiş sadakam varmış ki aracın ön camına falan vurmadı.ALLAH korusun çok daha kötü sonuçlanabilirdi.Hep diyorum,arkadaş şu araçları şu kadar saçma sağan yüklemeyin,yüklüyorsanızda sıkıca bağlayın.açık kasada hiç böyle malzeme taşınırmı?ALLAH herkeze akıl vermiş fikir vermiş değil mi ama...

Çok geçmiş olsun, aranızda oluşan hasarı çözebildniz mi?

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Hocam geçmiş olsun valla insan üzülüyor ama daha kötüsü olmadığınada sükretmek lazım

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Şaka gibi ama şaka değil. Aynı gün içerisinde bir vaka daha. Üstelik bagaj kapağındaki çizik astarı filan geçmiş maalesef :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun orjinal rötüj boyası ile daha görünmez olur.

DENİZLİ

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Çok geçmiş olsun.birde böyle bir durumu motorsiklet ile yolculukta düşünemiyorum

DENİZLİ

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Geçmiş olsun orjinal rötüj boyası ile daha görünmez olur.

DENİZLİ
Sedefli renklerde orjinal rötüş boyası işe yarar mı? enderelektronik ten veya servisten hemen alabilirim. Bir deneyeyim, olursa sana hızlı kargosundan biiir çikoletaaa :) Detaya soğudum yeminle. :)

cabay

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul

Çok geçmiş olsun hocam, Allah beterinden korusun. Yıllardır uzun yolda iş sebepli gider gelirim. Bu Tırlardan korkumu hiç yenemedim. Yanından geçerken hep bir tereddüt...

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Sedefli renklerde orjinal rötüş boyası işe yarar mı? enderelektronik ten veya servisten hemen alabilirim. Bir deneyeyim, olursa sana hızlı kargosundan biiir çikoletaaa :) Detaya soğudum yeminle. :)
İşe yarar diye düşünüyorum beyaz astar görünümünü azaltır dikkat çekmez.

DENİZLİ

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta

resmen ölümüne kasıt var, büyük geçmiş olsun

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Valla sitedeki komşularımız hepsi sever sayar beni. Tanımadığım insan çok az. Ama bu işler beni buluyor. Bu son olay muhtemelen çocukların çarpması vs bir olay. Ama silecekleri kırmak kasti. Hayırlısı ne diyeyim. Detay işini de bir süre askıya alıyorum. Belki aracı da satarım ucuz yollu birsey alırım
Nazara geliyorsun :( Çok geçmiş olsun :( Renk çok dikkat çekiyor. Bizim sitede de değişik veletler var. Geçen gün bir tanesini başkasının bisikletletini kurcalarken enseledim, hiç bozuntuya vermeden olay yerinden ayrıldı.
Bir sefer otoparkta bisiklete binenleri azarladım. Bisiklet ile en olmadık yerlere giriyorlar, sonuç ya göçük ya da derin çizikler olacak, ama umurlarında değil tabi velilerin de umrunda değil. Çocuğa yapma etme diyen yok. Başkasının malına zarar verir, olduğu yerde bağıra bağıra oyun oynar...vs anası-babası da yanındadır ama sallamaz. Sonra birde gevşek gevşek onlar çocuk demezler mi? Bizde çocuk olduk, biz hiç böyle davranmadık, söz dinledik.

Kayınvalidenin yazlığında bahçe için kullandıkları su bol kireçli, hatta şöyle, o suyu elbiseye tut ve balkonda ipe mandala tak sabaha içinde insan var gibi dimdik durur o derece :D :D
Huyumu da biliyorlar ama kendi otomobilleri zerre umurularında değil, kireç lekesi güneş yanığı hiç onlar için dert edilesi şeyler değil. Adam geliyor btikileri sularken, aracını da su tutuyor, hızını alamıyor olduğu yerden yola da su tutuyor. Benim zuzuya da su sıçrıyor her defasında yapma etme diye uyarıyorsun ama nafile. Bende elimde bez, sıçrayan yerleri siliyorum. Ama o görmesine rağmen yine bildiğini okuyor. Çok iyi insan ama , iq, eq...vs biraz düşük seviyede. Duvara söylesem duvar artık dile gelir tamam abi der, bunda tık yok.

Ha birde pazar kuruluyor, bütün acemiler gelip bizim sokağa park ediyor. Geri geri giderken yılan gibi sağa sola gidenler yüzünden bütün gün otomobil başka yerde muhafaza ediyorum. Çünkü birisi sürtmese kesin başkası sürtecek. Madem kullanamıyorsun ne halt etmeye otomobili kullanırsın ne halt etmeye pazarın en dibine kadar otomobili götürürsün. Madem olmuyor bari birinden yardım iste, onu da kendine sürdüremiyor.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Çok geçmiş olsun, daha beter hatta ölümlü bir kaza bile olabilirmiş :( Oldum olası kamyonlardan uzak durmaya çalışırım. Kumburgaz dolaylarında otobanda yanından geçtiğim hafriyat kamyonun lastiği patlamıştı ama bomba patladı, kamyon havaya uçtu sanmıştım. Nasıl gaza basıp kaçtığımı bir ben bilirim.
Çizikler derin değil ise, boyada çatlak yoksa, işinin ehli bir usta o kısmı boyasız düzeltebilir.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Çok geçmiş olsun, daha beter hatta ölümlü bir kaza bile olabilirmiş :( Oldum olası kamyonlardan uzak durmaya çalışırım. Kumburgaz dolaylarında otobanda yanından geçtiğim hafriyat kamyonun lastiği patlamıştı ama bomba patladı, kamyon havaya uçtu sanmıştım. Nasıl gaza basıp kaçtığımı bir ben bilirim.
Çizikler derin değil ise, boyada çatlak yoksa, işinin ehli bir usta o kısmı boyasız düzeltebilir.
Maalesef saca kadar inen çizikler var ve göçük düzelmesi gerekecek.artık nasıl olur bilemiyorum,tanıdığım bildiğim bir usta,ben halledeceğim dedi inşallah

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Tamir masrafını karşılayacak şekilde anlaştık,bakalım..teşekkürler
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım anlaşmayha rağmen tutanak tutmuşsunuzdur.
Ne zaman kaza yapsam karşı taraf karşılarız hallederiz yardımcı oluruz modunda oldu ama hiçbir seferinde anlaşamadık. Düzgün bir yere yaptırmak istediğimde o fiyat verilir mi o kadar etmez sen adam mı kazıklıyorsun gibi saçma sapan tepkilerle karşılaştım. Zaten bunları yaşayacağımı bildiğim için de tutanağı her zaman tuttum ve elimde bulundurdum. Sonunda da tamiri sigorta ile yaptırdım.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Bugün teslim ettiğim aracımın düzeltme ve macunlanma işlemleri yapılmış.Sabahtan fırın boyası olacak,kısmetse akşamına teslimat olur gibi.ALLAH kimsenin tekerine taş dahi değdirmesin arkadaşlar.Bugünümüze şükür ki en hafif şekli ile atlattık ve kendimize bişi olmadı.ALLAH herkezi yollarda korusun inşallah.