Bugün Aracınızın Başına Ne Geldi?

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@ravenous hocam sırf çocuklar yüzünden site içine park etmiyorum artık. Bisiklete de biniyorlar park yerinde. Geçenki yıkamamda getirip park ettim. Akşam yemeğinden sonra eşya almak için arabaya inmem gerekti, arka camı yağlı yağlı el izleri içinde bulmuştum. Epey parmaklamışlar.

Dışarda olsun en azından balkondan bakınca gözümün önünde duruyor.

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ben böyle bir çözüm buldum, epey işe yarıyor ama bu sefer de arka kapıdan çıkan çocukların açtığı kapı yüzünden tam çamurluk kıvrımından bir göçük oldu, yapanı da biliyorum ama devir öyle bir devir ki tartışıp kavga edip günü mezarda bile bitirebiliriz, o yüzden lanet edip böyle tuhaf şeylerle korumaya çalışıyorum.

Biraz daha devam ederse eski bir Duster alıp ben de normalleşecek; hiçbirşeyi umursamayacağım :)

imaj photo

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Mugzy,

Size de geçmiş olsun hocam, hayırlısı bakalım, ben yaptırmaktan usandım

@cabay,

Aynen katılıyorum, ailesi eğitim vermiyor diyeceğim ama ailesi de eğitimsiz.
Benim aracın kapısına vuran şahsiyeti görsen, havası 1500. Kariyer sahibi falan filan. Haa adam mı dersen değil tabiki. İnsan vurmuş gelir özür diler, ben yapmadım diyor üstüne.

2 gün önce de 2 tane çocuk kaputtan tutunup, sileceği yakalamış. Ordan ön camın oraya çıkıp tavana çıkmışlar. Şaka gibi geliyor değil mi? Kamera kaydı var. Babaları olacak şahıslar çocuktur dedi.

Ne yapayım bunlara siz söyleyin. Demin gittim paralel park yerine uzunlamasına koydum aracı. Yarın da not yazacağım camına. Kapınızı insan gibi açınız, çocuklarınıza sahip çıkınız diye.
Geçmiş olsun :(
Başlarından savmak için çocuktur diyorlar. Dalaylama sanki primat yetişiriyor. Sileceğe tutunup tavana tırmanmanın neresi mantıklı, neresi kabul edilebilir ve neresi çocuktur demeye uygundur.
Bir kaç sene önce otoparkta otomobillerin arasıdna bisiklet ile saklanbaç oynayan veletleri kovalamıştım. Bir tanesi şikayet edeceğim falan dedi; bende çağır anneni-babanı burada bekliyorum birazda onları kalaylarım hiç sorun değil dedim. Söylene söylene gitmişti. Tabi ne gelen oldu ne giden.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Valla çok yaşa kahkaha attım :sırıtan1::sırıtan1:
Hahaha, ya ben o kadar toz ile 1 gün zor gezerim. Çamurla gezerim ama toz ile gezemem. Toza alerjim var ya da değişik bir tepki durumu söz konusu. Ya yıkamam lazım ya da otomobili silkelemem lazım :D :D Gördükçe de fenalık geliyor, ruhum daralıyor.

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Hahaha, ya ben o kadar toz ile 1 gün zor gezerim. Çamurla gezerim ama toz ile gezemem. Toza alerjim var ya da değişik bir tepki durumu söz konusu. Ya yıkamam lazım ya da otomobili silkelemem lazım :D:D Gördükçe de fenalık geliyor, ruhum daralıyor.
Valla bende seyrettikçe bir an önce girişeyim istiyorum ama benzinlik olayı tam baş belası bir de araç kullanılmıyor normal zamanda o nedenle kapalı bir yere çektim duruyor şöyle serin bi sabah saati güzel dokunuşlar yapacağım inşallah :) suyu döktükçe rahatlayacağım :sırıtan1:

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Beni sollar sollamaz önüme geçip taş sıçratan arkadaş sağolsun sonuç bu . taş keskin nişancıymış heralde gele gele nereye gelmiş :) .neyse fara da gelip çatlatalirdi buna da şükür ne yapılabilir buna arkadaşlar

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Beni sollar sollamaz önüme geçip taş sıçratan arkadaş sağolsun sonuç bu . taş keskin nişancıymış heralde gele gele nereye gelmiş :) .neyse fara da gelip çatlatalirdi buna da şükür ne yapılabilir buna arkadaşlar

Geçmiş olsun :( Rötüş ile çok az fark edilir hale getirebilirsin :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Teşekkür ederim çizik gibi değilde o kısımda yarım mm parça eksik gibi yani dolgu gerekir gibi geldi bana rötüş kalemi alımı da kaçtı ama oje gibi birşeyle denerim tutarsa artık
Evet, dediğiniz gibi olmuş ancak ince uçlu fırça ve aynı renk ile orayı az fark edilir hale getirirsiniz :)
Mikro aplikatör olarak tabir edilen ancak dişçilerin kullandığı aşağıdaki görseldeki fırçadan yada aplikatörden bulursanız o da işinizi fazlasıyla görür. Ki, ben pederin otomobilinde o fırçalardan kullanmıştım, tampondaki tüm taş izlerini giderebilmiştim :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Evet, dediğiniz gibi olmuş ancak ince uçlu fırça ve aynı renk ile orayı az fark edilir hale getirirsiniz :)
Mikro aplikatör olarak tabir edilen ancak dişçilerin kullandığı aşağıdaki görseldeki fırçadan yada aplikatörden bulursanız o da işinizi fazlasıyla görür. Ki, ben pederin otomobilinde o fırçalardan kullanmıştım, tampondaki tüm taş izlerini giderebilmiştim :)

Evet tam ihtiyacım olan şey bu sanırım Teşekkür ederim aslında çizik olsa dert değildi o canımı sıktı

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bugün günübirlik olarak C4 le Amasra'ya gittik. Dönüşte Devrek-Mengen arasında hararet yaptı. Araç kendini korumaya aldı, devir kesici ile zar zor da olsa rampalarda salarak da olsa contayı yakmadan eve vardık. Asıl fatura için yarın bekleyip görelim. İşin kötü yanı araç hararet yaptığında rampa çıka çıka gidiyorduk telefon çekmiyor, yoldan doğru dürüst araç geçmiyor ve gece. Su eksiltme yok, fanda problem yok harıl harıl tahminim devirdaimden kaynaklı. Araç 94.000Km de canı triger seti istiyor gibi ama hayırlısı bakalım yolda bırakmadan geldik ya ona şükür.
Edit: Hararet ibresi koymayan Fransızlara selamlar.

Son düzenleme:

Abdullah06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benim başimada seramik yaptirmadan önce bi köye gidip geldiydim.Köye gitmeden öncede 1 hafta falan arabayı garaja çekmiyordum diger binanin agaclarinin dallari bizim garaja kadar uzamiş ve dut, vişne agaclari oldugu içinde özellikle vişne artik kurumuş ve dökülüyordu bizim tarafa bende lastige yapişip aracimin kaportasina atmasin diye dişari çekiyordum yada her giriş çıkışda süpürmem gerekiyodu üşendik süpürmeye ya ankarada oldu ya köyde tam anliyamadim ama ön kaputta ben aldigimda artı şeklinde bi kalın çizigimiz vardi nazarlik diyodum artik ona rütuş yapmişdim bi bakdim seramikden önce köyden gelince yikadigimda bi artı daha o artinin altinda hemen beynimden vurulmuşa döndüm öbür dünyada görüşürüz inşallah ama onu yapanla Allaha havale ettim artik bu dünyada o yapani benimde başıma böyle bi olay geldi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bugün günübirlik olarak C4 le Amasra'ya gittik. Dönüşte Devrek-Mengen arasında hararet yaptı. Araç kendini korumaya aldı, devir kesici ile zar zor da olsa rampalarda salarak da olsa contayı yakmadan eve vardık. Asıl fatura için yarın bekleyip görelim. İşin kötü yanı araç hararet yaptığında rampa çıka çıka gidiyorduk telefon çekmiyor, yoldan doğru dürüst araç geçmiyor ve gece. Su eksiltme yok, fanda problem yok harıl harıl tahminim devirdaimden kaynaklı. Araç 94.000Km de canı triger seti istiyor gibi ama hayırlısı bakalım yolda bırakmadan geldik ya ona şükür.
Abi bizde Fransızlardan çok çektik, hararet göstergesi 2013 Reno Captur da da yok 2 kere Cont yandı ve araç şu anda 150 binde. Hem yağ hemde su yakıyor, inanılmaz fazla değil ama ayda 100 ML su 50 60 ml yağ koyuyoruzdur. (0.9 benzinli motor)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Geçmiş olsun hararet göstergesini vw bazı modellerde hayalet ekrana ilk geçtiğinde ekrana koymuştu sonra tekrar analog yaptılar ekranın iki yanında önemli kesinlikle

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Geçmiş olsun, iyi yolda kalmamışsın.
Hararet göstergesi malesef Volvo S90'da da yok. Baz versiyonda uyduruk bir ekran var onda hararet göstergesi var ama devir göstergesi yok. İlla birşeyi eksik yapacaklar. Hayır ne battı da o koca ekrana hararet göstergesini eklemedin. Ne kazancın oldu? Bazı eski racing tipi motorlarda da benzin göstergesi yoktu. Seneler önce bir arkadaşım CBR600'e bindirmişti, benzin göstergesi olmamasına şaşırmıştım. Neymiş, bitmeye yakın sarı bir ışık yanıp sönüyormuş. Tam ışık yanıyor sen daha yakıt vardır diye otobandaki tesise girmiyorsun geçtikten 3 km sonra ışık yanıyor ve süpriz bir sonraki servis alanı 50km ötede. Hadi seç birini ?