Cilala Parlat - Yıkama ve Çeşitli Uygulamalar

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kirler gidince +5hp geri gelmiiştir. Şaka bir yana fukupikayı uygulayacak zamanı ve ortam şartlarını en kısa zamanda bulursunuz umarım. Ellerinize sağlık.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, baya kirliymiş iyi olmuş. Fusso yüzeyden kayboldu kaybolacak gibi duruyor, yan panellerde biraz var. Fukupika denemedim ama bu havalarda wet coat kullanmak ayrı bir mutlu ediyor insanı. Üşengeçliğimden olsa gerek.. tavsiye ederim :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerinize sağlık, baya kirliymiş iyi olmuş. Fusso yüzeyden kayboldu kaybolacak gibi duruyor, yan panellerde biraz var. Fukupika denemedim ama bu havalarda wet coat kullanmak ayrı bir mutlu ediyor insanı. Üşengeçliğimden olsa gerek.. tavsiye ederim :)
Aslinda pw uygulayacaktim elimde wet coat olmadigi icin ama sonra dedim biraz zahmete girerim 6 aylik fukupikayi denerim. Yagmur yagmasi planlari bozdu pw yi bile almaya usendim evden tam islak ortamlik bir urun lazimdi yani kacirdim :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Kirler gidince +5hp geri gelmiiştir. Şaka bir yana fukupikayı uygulayacak zamanı ve ortam şartlarını en kısa zamanda bulursunuz umarım. Ellerinize sağlık.
Beygir olarak bilemem ama akan kirlerin rahat 5 kilo azalttığına eminim :) Teşekkür ederim, 3 aylık versiyonunu kaputta denemiştim fakat dayanım gözlemlemedim. Sealent ürünlerde favorim tospaanın seal n shine'ı.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık.
Fusso kaput ve tavanda yan panellerde olduğu kadar uzun süreli kalamıyor, 12 ay vaat süresi falan hikaye :)
pw de 1 hafta anca gider bu havalarda, uygulamadığınız için çok da bir şey kaybetmediniz bence :)
wizard of gloss ile black hole arasında çok mu fark varı?

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık.
Fusso kaput ve tavanda yan panellerde olduğu kadar uzun süreli kalamıyor, 12 ay vaat süresi falan hikaye :)
pw de 1 hafta anca gider bu havalarda, uygulamadığınız için çok da bir şey kaybetmediniz bence :)
Teşekkürler.

Şimdi şöyle, benim kullandığım wizard ikinci eldi ama ben sıfırını da bir kere kullandım. Kendi ikinci el havlumla black hole arasında dağlar kadar fark var. Tabi wizardı da yerin dibine sokmayayım, o da layıkıyla kuruluyor bir arabayı. Ben Black Hole yeni olduğundan mıdır bilmem, tek bir nokta bırakmadan kurulayabildim. Hatta deneme amaçlı kuru yerden de ıslak havluya geçtim, yine iz bırakmadı. İlk kullanım için çok memnun kaldım.

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler.

Şimdi şöyle, benim kullandığım wizard ikinci eldi ama ben sıfırını da bir kere kullandım. Kendi ikinci el havlumla black hole arasında dağlar kadar fark var. Tabi wizardı da yerin dibine sokmayayım, o da layıkıyla kuruluyor bir arabayı. Ben Black Hole yeni olduğundan mıdır bilmem, tek bir nokta bırakmadan kurulayabildim. Hatta deneme amaçlı kuru yerden de ıslak havluya geçtim, yine iz bırakmadı. İlk kullanım için çok memnun kaldım.
Wizard kullanamadım henüz ama, korumanın etkisi devam ederken, klin ile tek seferde geçmek yetiyor, fakat zayfıladığı an iki tur dönmek gerekiyor. Aynı durumda kurulama yaptığınızı düşünürsek, blackhole daha iyi sonuç veriyor demek ki. Ama wizard yıkaması iyi yapılmamış da olabilir :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Wizard kullanamadım henüz ama, korumanın etkisi devam ederken, klin ile tek seferde geçmek yetiyor, fakat zayfıladığı an iki tur dönmek gerekiyor. Aynı durumda kurulama yaptığınızı düşünürsek, blackhole daha iyi sonuç veriyor demek ki. Ama wizard yıkaması iyi yapılmamış da olabilir :)
Evet wizardın önceki yıkanma durumu hakkında fikrim yok ama dediğim gibi bir sefer de olsa sıfırını da kullanmıştım, fark hissetmemiştim. Bir de şimdi siz söyleyince anımsadım, wizardı ben hep koruma canlıyken kullanmıştım. Şu an fusso var ile yok arasında (black hole ilk kullanımındaki durumda). Fark daha da fazla bu durumda.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi eline sağlık, araç kendine gelmiş. İç kısmında ihtiyacın olan bir şeyler varsa bir telefon kadar uzağım :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Guzel sozleriniz icin tesekkur ediyorum. Sizin gibi ustadlardan ogrenip kendi tecrubelerimizle de yogurdugumuz bilgileri aktarmaya calisiyoruz kendi capimizda.

Ozel durumlar nedeniyle bu kadar ihmal etmek zorunda kaldim araci. Insallah yakin zamanda daha cok ilgilenebilecegim :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
3 defadır bakıyorum ben mi videoyu veya linkini kaçırıyorum. Abone değilsem abone olacağım da :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
3 defadır bakıyorum ben mi videoyu veya linkini kaçırıyorum. Abone değilsem abone olacağım da :)
Abi selam, video dün yazdığım başlık için mevcut değil maalesef. Konuyu ilk açtığım uygulamanın ise videoları var ama yükleyemedim :)

Şuan youtube kanalında sadece alta foam modifiyenin performans videosu var :) Onun linki de şu konuda;

Link

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi selam, video dün yazdığım başlık için mevcut değil maalesef. Konuyu ilk açtığım uygulamanın ise videoları var ama yükleyemedim :)

Şuan youtube kanalında sadece alta foam modifiyenin performans videosu var :) Onun linki de şu konuda;

Link
Ege öyle yazınca bende bu konuya 3 defa baktım video da göremeyince göz doktorundan randevu almaya kalkışıyordum :D :D

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ege öyle yazınca bende bu konuya 3 defa baktım video da göremeyince göz doktorundan randevu almaya kalkışıyordum :D:D
Ege Bey ilk entrydeki kanal açtım mevzusu için yazmış öyle sanıyorum ki :)

Rahat ol abi bu gönderide video yok henüz, gözler sağlam :)

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Elinize sağlık.
Fussonun kaput ve tavan için yaptığınız tespite +1
Sinirlerim bozuluyor benimde bu duruma.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba,

Benzinlik tayfanın önünde ceketimi bir kere daha ilikliyorum arkadaşlar. Ne kadar sabırlı, ne kadar süper insanlarsınız :)
Cumartesi akşam bir yıkama denemesi yapayım dedim. Eşyalarımı hazırladım, planımı yaptım, karışımlar hazır yola koyuldum.

Ama hayaller Paris hayatlar Küçükköy Opet misali yarım bir yıkama girişimi ile karşınızdayım :)

Benzinlik yakın olduğu için frenlerim ısınmamıştı yine de soğuyana kadar bekledim ve Soft99'un iron out ürününü jantlara güzelce uyguladım.

Sadece bir kirli hal fotosu var maalesef :)

Ardından Alta Foam ve şarjlı pompa ile tüm arabayı dolaştım. Kwazar'ın marifeti midir, bana gelen pompa mı bozuktur bilemedim ama sürekli basma ile arabayı dolaşmak zor, basınç 20 psi'lara düşüyor. Biraz beklemeli çalıştırdım, herhangi bir sorun yaşamadım.

1600 ml su 30 ml b33 vardı, hep ürünü 20 ml yapacağımı koyduktan sonra hatırlıyorum.

Ön yıkama ardından damacanayla getirdiğim suyumu çıkardım, kovamı çıkardım bir baktım ki eldivenler ve kurulama bezlerim evde kalmış :)

Kalk git al gel yakın olmasına rağmen üşendim açıkçası. Bir de b33'e güvendim :) Dedim bu seferlik böyle olsun.
Hızlı bir cila için 20 ml pw ile 2 litre su karışımını arabayı hem kurulasın hem de ufaktan koruma sağlasın diye attım.
Ardından sadece camları kuruladım, ıslak ıslak eve doğru yol aldım :) Eve geçince hiç sürtmeden üstten üstten gyeon ile bir ufak kurulama yaptım. Sabah baktığımda sadece etek altlarında belli belirsiz kir kalmıştı.

Bu da bonus olsun, adamlardaki azime hayran kaldım, perona otobüs sokup yıkadılar :)