Cilala Parlat - Yıkama ve Çeşitli Uygulamalar

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Benzinlik tayfaya hoşgeldiniz hocam ben 1 gün önceden kafamda strateji kuruyorum malzemeleri ayarlıyorum siz de alışırsınız

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Malzemeleri koyarken yapacağım yıkamayı hayal ediyorum, sırasıyla hepsini koyuyorum bir şey unutmak imkansız oluyor :) Kafayı yiyeceğiz en sonunda.. Benzinlik zordur bir yerimiz olsa yapılan işin kalitesi x10 olacak da işte

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Bende dalacam arabaya akşam falan demeyecem ama yarından itibaren hava yağışlı

Enx

Çaylak Detaycı
Üye
elınıze sağlık 40 metre hortum ve uzatma gercekten taktıre şayan davlumbazlara bende gırışmek cok ıstıyorum ama ulasmak ımkansız

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
abi allah kolaylık versin öncelikle. Sen yine iyisin benzinliğe giderken malzeme almayı unutuyorsun. ben hazır elimin altında teslim edilmeyi bekleyen arabanın fotoğrafını çekmeyi unutuyorum :yazik:

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Check List şart bana :) Hoş bulduk :)
Malzemeleri koyarken yapacağım yıkamayı hayal ediyorum, sırasıyla hepsini koyuyorum bir şey unutmak imkansız oluyor :) Kafayı yiyeceğiz en sonunda.. Benzinlik zordur bir yerimiz olsa yapılan işin kalitesi x10 olacak da işte

Check list için abi Android de standart yüklü olan google keep tavsiye ederim. Berkay abinin de dediği gibi yıkamayı sırayla hayal edip ürünleri ona göre almak daha iyi oluyor. En sonda çantayı kapatmadan check list ile kontrol edince çoğunlukla hiç eksiksiz gidiliyor. :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Check list için abi Android de standart yüklü olan google keep tavsiye ederim. Berkay abinin de dediği gibi yıkamayı sırayla hayal edip ürünleri ona göre almak daha iyi oluyor. En sonda çantayı kapatmadan check list ile kontrol edince çoğunlukla hiç eksiksiz gidiliyor. :)
Benim hatam esyalari onceden hazirlamamdi. Cikarken yapsam unutmazdim, hic yapmadigim bir sey yapip bez cantasini almadim, bezleri ayri bir cantayla sayisi kadar alayim dedim bu sefer de aklimdan cikti tabi :)

Neyse öğreneceğiz :)

Depo ile ilgili planlarim var kafamda ardindan daha hos olacak insallah isler :)

Valla ne Allah sonumuzu hayretsin :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, teknik direktörler derler ya hep maçı önceden kafamda oynadım diye aynen bende öyle yıkamayı yapıyorum tek tek kafamda. Ama yine de bazen plansız çıkan şeyler de olmuyor değil. İstihareye yatacaz bu gidişle. Check list en güvenlisi.
@Berkay ın da dediği gibi kafayı yiyecez. Bunu aynı kafayla yapanlarla aynı yerde olmak ne güzel, bari biraz normal hissediyorum kendimi :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam hoşgeldiniz..

Bende bir kere kova şampuanını unuttum. Secho bozuldu, kwazar ile kol kası yaptım:aglaa:.. Secho nun nozülü çatladı yüzüm gözüm ön yıkama şampuanı oldu:komik:.. Sonunda alta ya geçtim bende..Şunu diyeceğim illa ki ufak tefek eksikler yada aksilikler olacaktır.. Ama yıkamaya, parlatmaya devam..:super:

arsen90

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
hocam sote bir benzinlik bulmuşum tek yıkama var mis çöküyorum bitene kadar adamlar pes edip kaçıyor :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selamlar herkese, İstanbul'un kari malum maksimum 2 gun artik :) ama o karin da en afillisini yemisti arac. Salidan sonra yagis gosterse de bu sekilde tuzlu, kirli ve kar artikli dolasmayi icim kaldirmadi.

Bu sefer @onurçiko ustadin dedigi gibi maci kafamda oynadim once. Sonra @Kzmsefa nin dedigi check list tarzi programla listemi olusturdum urunlerimi hazirladim.

Yola ciktim derken yine kovayi almadigimi fark ettim :) Allahtan bu sefer daha benzinlige yanasmamistim hemen geri donup aldim. Ev ile benzlik arasi 2 dk.

Siginak yani depo ile otopark katimin ayni olmayisindan arada boyle unutkanliklar yapacagim gibi :)

Cok uzattim bunlar les halleri arabanin

Bir fazladan tur attigim icin disklerin sogumasini bekledim biraz.

Jantlarda cg wheel cleaner ve b33 karisimi kullandim. Uzerine Soft99 iron terminator. Bu urunu cok sevdim cok etkili. Keske buyuk boyu olsa da ekonomik bir sekilde de kullanabilsem. Jant kovasinda sampuan olarak sonax turubcu vardi.

Kendi yaptigim kuzu postu eldivenden dondurme jant fircasini da denedim. Tahtasi kalin geldi her yere giremedi. Tchiboya gecis yaptim hemen.

On yikama icin 20 ml b33 ve 10 ml kc gs koydum alta foam icine. Xiaomi pompa ile guzelce kopukledim araci. Koruma olarak gecen yikamadan pw vardi. Kolayca terketti zaten bizi.

Bu kisimlarin fotolari yok maalesef. Bu paylasim sadece oncesi ve sonrasi seklinde.

Kova icin cg gamma sealli kova icine evden sicak su koydum ki bunun icin aldim zaten bu kovayi. Sicak su tasiyabileyim diye. Sampuan flowey kullandim. Tam adini unuttum. Fazla kopurmeyen ama kayganligi kokusu ve kir sokuculugu iyi bir sampuan. Hem de ekonomik.

Guzelce kuruladim araci ve seal n shine ile koruma altina aldim. Evde cok oyalandigim icin wax surmeye vaktim kalmamisti. Sealent olarak seal n shinei cok seviyorum.

Tavana uygularken gordum ki ben diger panelleri yapama kadar dusen cigi soguktan buz yapmis. Tavana mudehale edemedim. Garaja gelince tekrar silip uyguladim ama bezim islakti, cok tutunacagini sanmam.

Lastikleri de kurulayip magic dressing kullandim. Sisesi 3d sisesi, fis fis kismindan akitma yasadim. Bayadir bakimsiz bu sisede duruyordu. Sise katili is basindaydi yani.

Finaller de su sekilde

Bunlar da bu yikamanin maliyeti :)

Eve cikardim temizlemek icin, ardindan depodaki yerlerine geri gidecekler.

Diger sorunlardan bir turlu konuyu otoparkta yikamaya getiremedim yonetime. Insallah ben bir firsat bulur konusurum onlar da tabi Omercim al saatlerce suyumuzu ve elektrigimizi kullan derler :)

Okuyanlara tesekkur ederim. İyi detaylar :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese, İstanbul'un kari malum maksimum 2 gun artik :) ama o karin da en afillisini yemisti arac. Salidan sonra yagis gosterse de bu sekilde tuzlu, kirli ve kar artikli dolasmayi icim kaldirmadi.

Bu sefer @onurçiko ustadin dedigi gibi maci kafamda oynadim once. Sonra @Kzmsefa nin dedigi check list tarzi programla listemi olusturdum urunlerimi hazirladim.

Yola ciktim derken yine kovayi almadigimi fark ettim :) Allahtan bu sefer daha benzinlige yanasmamistim hemen geri donup aldim. Ev ile benzlik arasi 2 dk.

Siginak yani depo ile otopark katimin ayni olmayisindan arada boyle unutkanliklar yapacagim gibi :)

Jantlarda cg wheel cleaner ve b33 karisimi kullandim. Uzerine Soft99 iron terminator. Bu urunu cok sevdim cok etkili. Keske buyuk boyu olsa da ekonomik bir sekilde de kullanabilsem. Jant kovasinda sampuan olarak sonax turubcu vardi.

Kendi yaptigim kuzu postu eldivenden dondurme jant fircasini da denedim. Tahtasi kalin geldi her yere giremedi. Tchiboya gecis yaptim hemen.

On yikama icin 20 ml b33 ve 10 ml kc gs koydum alta foam icine. Xiaomi pompa ile guzelce kopukledim araci. Koruma olarak gecen yikamadan pw vardi. Kolayca terketti zaten bizi.

Bu kisimlarin fotolari yok maalesef. Bu paylasim sadece oncesi ve sonrasi seklinde.

Kova icin cg gamma sealli kova icine evden sicak su koydum ki bunun icin aldim zaten bu kovayi. Sicak su tasiyabileyim diye. Sampuan flowey kullandim. Tam adini unuttum. Fazla kopurmeyen ama kayganligi kokusu ve kir sokuculugu iyi bir sampuan. Hem de ekonomik.

Guzelce kuruladim araci ve seal n shine ile koruma altina aldim. Evde cok oyalandigim icin wax surmeye vaktim kalmamisti. Sealent olarak seal n shinei cok seviyorum.

Tavana uygularken gordum ki ben diger panelleri yapama kadar dusen cigi soguktan buz yapmis. Tavana mudehale edemedim. Garaja gelince tekrar silip uyguladim ama bezim islakti, cok tutunacagini sanmam.

Lastikleri de kurulayip magic dressing kullandim. Sisesi 3d sisesi, fis fis kismindan akitma yasadim. Bayadir bakimsiz bu sisede duruyordu. Sise katili is basindaydi yani.

Finaller de su sekilde

Diger sorunlardan bir turlu konuyu otoparkta yikamaya getiremedim yonetime. Insallah ben bir firsat bulur konusurum onlar da tabi Omercim al saatlerce suyumuzu ve elektrigimizi kullan derler :)

Ellerine sağlık abi, bu havada arabaya kıyamayıp, kendine kıyarak, yıkamanı yapmışsın maşallah:D
İnşallah yönetimle ortak güzel bir noktada anlaşırsın da benzinliğin çilesi ile daha fazla uğraşmazsın :)

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık bir benzinlikçiyi bir benzinlikçi anlar ancak. Gece gece benzinliklerde bende dolanıyorum zor oluyor. Heleki malum kış ayları buz gibi hava. Acele acele çalışıyoruz rahat edemiyoruz. Şöyle sündüre sündüre yıkayabilsek keşke.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Elllerine sağlık, forum yönetimi bu soğukta araba yıkayanlara hediye vermeli, ben hariç:heyecan:
Araba gerçekten kirlenmiş, ama temiz yüzünü görünce içindeki rahatlama ve mutluluğu okurken ben yaşadım.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Elinize sağlık. Bu soğuk da yıkamaya gitmek büyük cesaret ama yorgunluk sonrası final mutluluğu pahabiçilemez:)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Finaller de su sekilde

Maşallah ellerine sağlık. Az aksiyonlu film tadında olmuş :mutlu:
Haresizlik gözlerden kaçmıyorduo_O

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık abi, bu havada arabaya kıyamayıp, kendine kıyarak, yıkamanı yapmışsın maşallah:D
İnşallah yönetimle ortak güzel bir noktada anlaşırsın da benzinliğin çilesi ile daha fazla uğraşmazsın :)
Eyvallah kardeşim, dediğin gibi benzinlik gerçekten çile ama sevdalıyız yapacak bir şey yok :)

Eline sağlık bir benzinlikçiyi bir benzinlikçi anlar ancak. Gece gece benzinliklerde bende dolanıyorum zor oluyor. Heleki malum kış ayları buz gibi hava. Acele acele çalışıyoruz rahat edemiyoruz. Şöyle sündüre sündüre yıkayabilsek keşke.
Düşünüyorum da mesela kildir, demir tozudur, bunları nasıl yaparım benzinlikte işin içinden çıkamıyorum :) Her safada durulama isteyen süreçler, gece 2-3 gibi gitmek gerekecek herhalde :)

Elllerine sağlık, forum yönetimi bu soğukta araba yıkayanlara hediye vermeli, ben hariç:heyecan:
Araba gerçekten kirlenmiş, ama temiz yüzünü görünce içindeki rahatlama ve mutluluğu okurken ben yaşadım.
Sağolasın abi., içime sinmiyor bir türlü daha da temiz olabilir ama işte her istediğimi yapamıyorum benzinlikte, ne yapalım, biraz daha temiz en azından :)

Elinize sağlık. Bu soğuk da yıkamaya gitmek büyük cesaret ama yorgunluk sonrası final mutluluğu pahabiçilemez:)
Teşekkür ederim, eldivenlerle kendimi de yıkadım daha sonrasında, için ısındı :)

Maşallah ellerine sağlık. Az aksiyonlu film tadında olmuş :mutlu:
Haresizlik gözlerden kaçmıyorduo_O
Teşekkür ederim hocam, haresiziz çok şükür ama yıkama çiziklerimiz de yok değil yani, ufak tefek göze batıyor. Hele de scangrip tarzı bir ışıkla baksak rezalet :) Yine de çok şükür kondisyonunu korumaya gayret ediyorum.

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık hocam bu soğukta yapmışsınız helal olsun.
Jantlar için cg b33 karışımıyla ön yıkama yapıp sonra demirtozu sonra kova yıkaması mı yaptınız