Cilala Parlat - Yıkama ve Çeşitli Uygulamalar

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinize sağlık hocam bu soğukta yapmışsınız helal olsun.
Jantlar için cg b33 karışımıyla ön yıkama yapıp sonra demirtozu sonra kova yıkaması mı yaptınız

Teşekkür ederim, aslında kova suyu sıcak olunca soğuk hava çok da dert olmadı benim için. Üşüdüğümü hatırlamıyorum bile.

Evet, diskler soğur soğumaz b33 ve cg karışımı ile ön yıkama yaptım janta, ardından perona çekip tüm arabayı durularken jant ve davlumbazları da duruladım. Zaten geriye pek bir kir kalmamıştı görünürde. Sonra aracı ön yıkama yapıp durulayıp peron dışına çektim kenar bir yerde demir tozu sökücü sıkıp kova yıkamasını yaptım jantların, ardından arabanın kova yıkamasını yapıp tekrar peronda durulamaya aldım.

Jantlarda demir tozundan çok toz toprak ve kir olduğu için direk demir tozu sökücü ile girmedim, ziyan olurdu yoksa boş yere.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık aracınız çok kirleniyor ama şartlar zor olsada parlatmayı başarıyorsun.

DENİZLİ

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Abi gece gece sende iyi değilsin :D ama araba kendine gelmiş eline sağlık.

Senden birde iç detay görelim abi :taraa: ha yerim yok onu yapamam falan diyecek pozisyonunda yok artık. Kapalı otoparkta en kral yeri sana ayırmışlar :pOna rağmen yok orası uygun değil falan dersen adresi konum atayım bir hafta sonu ateşle gel :) hem çay çorba hem 2 kafadar gireriz içine :)

Son düzenleme:

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi gece gece sende iyi değilsin :D ama araba kendine gelmiş eline sağlık.

Senden birde iç detay görelim abi :taraa: ha yerim yok onu yapamam falan diyecek pozisyonunda yok artık. Kapalı otoparkta en kral yeri sana ayırmışlar :p

Ona rağmen yok orası uygun değil falan dersen adresi konum atayım bir hafta sonu ateşle gel :) hem çay çorba hem 2 kafadar gireriz içine :)
Tripodum kırık :) Alırsam yapacağım iç detay uygulaması da, zaten felaket durumda şuan içerisi. Koltuklara falan da el atmak gerek bir gece ansızın gelebilirim :)

Ellerine sağlık aracınız çok kirleniyor ama şartlar zor olsada parlatmayı başarıyorsun.

DENİZLİ
Abi günlük kullandığım araç, tek aracımız zaten :) Bu nedenle de hava şartları ne ise direk arabanın üzerinde, teşekkür ediyorum :)

Teşekkür ederim :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Check list için abi Android de standart yüklü olan google keep tavsiye ederim. Berkay abinin de dediği gibi yıkamayı sırayla hayal edip ürünleri ona göre almak daha iyi oluyor. En sonda çantayı kapatmadan check list ile kontrol edince çoğunlukla hiç eksiksiz gidiliyor. :)
Check list için abi Android de standart yüklü olan google keep tavsiye ederim. Berkay abinin de dediği gibi yıkamayı sırayla hayal edip ürünleri ona göre almak daha iyi oluyor. En sonda çantayı kapatmadan check list ile kontrol edince çoğunlukla hiç eksiksiz gidiliyor. :)
Bu keep benim gibi eski kafa kağıt kalem isteyen adamalra da hiç gelmez :) Ben illa kağıda yazacağım oradan kontrol edeceğim :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bu keep benim gibi eski kafa kağıt kalem isteyen adamalra da hiç gelmez :) Ben illa kağıda yazacağım oradan kontrol edeceğim :)
Abi ben de önce kağıda yazdım zaten :) Ben evin yerleşim planını bile 1:10 ölçeklendirip karton ile yapmış adamım :)
Ama bu da faydalı oldu vallahi.

çok güzel olmuş. site yönetimi diretiyormu su meselesinde ?
Aslında henüz konusunu bile açamadım :) Ben kiracıyım şuanda, benim daireme ait depoyu su basmıştı, biz de eşyamızın eve sığmayacağını ve depoya ihtiyacımız olduğunu belirtmiştik taşınmadan önce, onlar da bize başka bir depo ayarlayacaklarını söylediler. Taşınma günü iki depo var biri sizinki ama zemininde su var, bir diğeri de daha küçük ama kuru bir depo dediler. Ben de benim bir hastalığım var, ben kendi aracımı kendim yıkarım dedim. Hangi depoya daha kolay girip çıkabileceksem orayı verin bana dedim. O zaman kendi deponuzu alın dediler, diğerine girmek için önce güvenliğe dış kapısını açtırmak gerekiyordu. Sürekli git açtır, eşya al kapattır, sonra yine boşları götür açtır beni bozar dedim. Güzel bir zemin hazırlığı (palet, kalın naylon falan) ile kendi depomu tercih ettim. Depo dediğim de öyle aman aman bir yer değil, 212 cm uzunluk 110 cm genişlik var, tavana kadar tel profilden bir hücre. Çok şükür işimi görüyor, giriş çıkışı kolay, 1 metre yanına kadar arabayla gidebiliyorum, malzeme indir bindir kolay. Sonra ben yerleştim tabi, derken evin sorunları oldu, ısı pay ölçerdir, ufak tefek sorunlardır derken yönetimle hiç konuşamadım daha. Otoparkta elektrik var, su var mı bilemiyorum, gördüğüm kadarıyla o da var ama kullandırırlar mı, su gideri var mıdır bunları konuşamadım. Gerekirse yıkama başı ücret şeklinde bir teklif sunacağım :) Diğer sorunlarım çözülsün ona da sıra gelecek inşallah :)

Benim deponun giriş kapısının hemen yanı da birisinin park yeri, eğer onay alırsam onla park yerlerimizi değiştirmek için konuşacağım. Bakalım ya nasip, en kötü böyle idare ediyorum şimdilik.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi bir şans versen çok kullanışlı bir uygulama aslında sadece checklist için değil her şey için güzel bir not defteri. Android de widget denilen kısayollar ile çok daha basit oluyor kullanımı, ayrıca internete bağlıysan tek harf bile yazsan anında otomatik yedeklemesini yapıyor :)

Dipnot: Googleden reklam için para filan almıyorum :p:D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Abi bir şans versen çok kullanışlı bir uygulama aslında sadece checklist için değil her şey için güzel bir not defteri. Android de widget denilen kısayollar ile çok daha basit oluyor kullanımı, ayrıca internete bağlıysan tek harf bile yazsan anında otomatik yedeklemesini yapıyor :)

Dipnot: Googleden reklam için para filan almıyorum :p:D
Telefonda onunla uğraşana kadar 40 kere kağıda yazarım :) Hiç bana göre değil malesef. Zaten google'a da ayrı illet oluyorum. Çoğu şeye özellikle mikrofon kullanımına izin vermiyorum.

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba, dun tatsiz bir olay yasamis olsam da bugun kafamdaki projeyi hayata gecirmeme engel olamadi :)

Daha onceleri de soylemistim yeni evde kucuk bir depom oldu, siginak diye geciyor. Ve burayi su basmisti. Ben de gecici sureligine zemine eski 2 palet koyup esyalarimizi üzerlerine koymustum.

Ama bu surekli islak kalacak tahtayi dusundukce uyku uyuyamiyordum :)

Daha iyisi olabilirdi tabi ama tez canli birisiyim hemen olsun isterim. Bu nedenle eldeki imkanlarla masrafi da minimumda tutacak sekilde bir plan yaptim. Zemine ytong gaz blok koydum. Uzerlerine osb plaka.

4 tane 60x25x15 lik ytong aldim bunlari 15 cmlik parcalara ayirdim. Toplamda 16 tane 15x15x25 lik ayak parcam olmus oldu :)

Sirketin hemen yaninda bauhaus var, sarjli darbeli matkap almak icin gidip osb gordum. 18 mm lik plakayi kendime uygun olcude kestirdim. Boylece arabaya sigacak boyuta geldi.

Zemin ilk zamanlarda baya suluydu. Simdi sadece arka tarafta biraz su kalmis. Guzelce suyu cek cekle cektim. Eski bezleri bir kac tane de bim bezini feda ederek kalan suyu da bezle aldim.

Daha once paletin ustune koydugum musambayi bu sefer direk zemine indirdim. Uzerine bir kat daha kalin buyuk posetten parcalar kesip koydum. Zeminden su alma ihtimalinin onune gectim.

Ytonglari osbyi en ust seviyede destekleyecek sekilde yerlestirmeye calistim.
Toplamda 15 parca ytong kullandim.

Ytong dubeli ile osbyi birbirine montajladim. Biraz alan darligindan calismasi zordu acikcasi.

Daha sonra 4 katli 43x90x200 boyutunda sabah aldigim celik rafi kurdum. Somun ve vidalari tartarak hesapladiklari icin 4 somun eksik cikti. Cok sovdum adama, kendimden somun buldum ve yoluma devam ettim.

Finalde daginik esyalar biraz toparlanmis oldu. Bitik durumda oldugum icin siselerimi yerlestiremedim. Duzenleyemedim, baska gune kaldi. Son halini de ondan sonra yine paylasirim.

Site muduru tesaduf geçerken gordu ve oto yikamaciyi ne zaman aciyoruz diye laf atti :) bence o da seviyor :) izin verecekler :) bugun konusacaktim ama isim cok gec bitti maalesef otoparkta yikama olayini yine konisamadim :(

Fotograflari bastan sona dogru yukledim.

Anlatim arasina yerlestirmek istemedim.

Okuyup sevincimi paylasanlara tesekkur ederim :)

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ellerine sağlık Ömer hocam, burası çok güzel detay koleksiyon alanı olur zamanla daha da güzel yapacağına inanıyorum. Çok güzel bir alan keyifli detaylar yaşatsın size :)

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese merhaba, dun tatsiz bir olay yasamis olsam da bugun kafamdaki projeyi hayata gecirmeme engel olamadi :)

Daha onceleri de soylemistim yeni evde kucuk bir depom oldu, siginak diye geciyor. Ve burayi su basmisti. Ben de gecici sureligine zemine eski 2 palet koyup esyalarimizi üzerlerine koymustum.

Ama bu surekli islak kalacak tahtayi dusundukce uyku uyuyamiyordum :)

Daha iyisi olabilirdi tabi ama tez canli birisiyim hemen olsun isterim. Bu nedenle eldeki imkanlarla masrafi da minimumda tutacak sekilde bir plan yaptim. Zemine ytong gaz blok koydum. Uzerlerine osb plaka.

4 tane 60x25x15 lik ytong aldim bunlari 15 cmlik parcalara ayirdim. Toplamda 16 tane 15x15x25 lik ayak parcam olmus oldu :)

Sirketin hemen yaninda bauhaus var, sarjli darbeli matkap almak icin gidip osb gordum. 18 mm lik plakayi kendime uygun olcude kestirdim. Boylece arabaya sigacak boyuta geldi.

Zemin ilk zamanlarda baya suluydu. Simdi sadece arka tarafta biraz su kalmis. Guzelce suyu cek cekle cektim. Eski bezleri bir kac tane de bim bezini feda ederek kalan suyu da bezle aldim.

Daha once paletin ustune koydugum musambayi bu sefer direk zemine indirdim. Uzerine bir kat daha kalin buyuk posetten parcalar kesip koydum. Zeminden su alma ihtimalinin onune gectim.

Ytonglari osbyi en ust seviyede destekleyecek sekilde yerlestirmeye calistim.
Toplamda 15 parca ytong kullandim.

Ytong dubeli ile osbyi birbirine montajladim. Biraz alan darligindan calismasi zordu acikcasi.

Daha sonra 4 katli 43x90x200 boyutunda sabah aldigim celik rafi kurdum. Somun ve vidalari tartarak hesapladiklari icin 4 somun eksik cikti. Cok sovdum adama, kendimden somun buldum ve yoluma devam ettim.

Finalde daginik esyalar biraz toparlanmis oldu. Bitik durumda oldugum icin siselerimi yerlestiremedim. Duzenleyemedim, baska gune kaldi. Son halini de ondan sonra yine paylasirim.

Site muduru tesaduf geçerken gordu ve oto yikamaciyi ne zaman aciyoruz diye laf atti :) bence o da seviyor :) izin verecekler :) bugun konusacaktim ama isim cok gec bitti maalesef otoparkta yikama olayini yine konisamadim :(

Fotograflari bastan sona dogru yukledim.

Anlatim arasina yerlestirmek istemedim.

Okuyup sevincimi paylasanlara tesekkur ederim :)

Abi güzel ama geçici çözüm. Nereden su alıyor onu tespit edebildinmi. Binanın statiğine zarar verebilecek suya benziyor

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi güzel ama geçici çözüm. Nereden su alıyor onu tespit edebildinmi. Binanın statiğine zarar verebilecek suya benziyor
Su aliyor demissem yanlis soylemisim, bir pompa var bu siginaklarin yakininda, ne oldugunu soyledilerdi de unuttum. Bu pompa bozulmus ve bu nedenle tasma yapmis. Yani surekli bir durum degil aslinda ama yine yasanir diye ben onlem aliyorum.
Saniyorum tahliye pompasi. Ama hangi suyu tahliye ediyor bilemiyorim. Kotu kokmuyordu kanalizasyon degildir diye umuyorum :)

@Tonyukuk07

Atalay hocam valla ben sikildikca bir seyler denerim burada :)

Ama hanim hemen bosluklari gordu ve evden bir seyler daha indirmem icin yolunu yapmaya basladi :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
@omrslhmms, bey elinize saglık. idareten çözüm olmuş hiç yoktan iyidir. asıl hedef başlangıç kaynaklı olmalı kanımca. o bahsi geçen pompada ya su basmalaarında kullanılmak amaçlı konulmuş yada atıl ısı pompası olabilir gibi. onu çözmek gerek.

iyi detaylar

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@omrslhmms, bey elinize saglık. idareten çözüm olmuş hiç yoktan iyidir. asıl hedef başlangıç kaynaklı olmalı kanımca. o bahsi geçen pompada ya su basmalaarında kullanılmak amaçlı konulmuş yada atıl ısı pompası olabilir gibi. onu çözmek gerek.

iyi detaylar
Dün ben calisirken site muduru gecti, hatta takildi size oto yikama acalim diye, malzemeleri gormus gecen gunden. Neyse pompa bir daha bozulmaz 5 tane aldik gibi bir sey soyledi. Beklemmeyen bir durum artik.

Hatta siginak girisi kapisina bir bent yapalim dedi. Ben de benim de aklimdaydi oyle bir sey ama sormadan yapmayayim dedim. O da surada cimento da kum da var istediginiz zaman bir bent yapabilirsiniz kapiya dedi.

Suan alinabilecek tum onlemleri alma yolunda bir tek bent yapmak kaldi :)

Artik buna ragmen de bir sey olursa tel orgulerin etrafina da duvar öreceğim :)

Noname

Konu Sahibi ✔
Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Çok güzel olmuş eline sağlık, sana yakında aprtmanda bunu kendi haline bırakın derler, rahat rahat araba yıkarsın:)
Abi hemen siginak yaninda bir gider gordum yerde :) siginaga cok yakin yerde priz var (gerci yakin olmasa ne olur 40 metre kablo var zaten :)), gider yakin, bir tek su derdim var. En ama en kotu 100 lt cop kovasi planim var :)

Adamlardan izin istemek icin yeterli doneleri topladim :) simdi bir baklava alip kiz istemeye gitmek kaldi. Bugun cok da guzel bostum ama bugun yonetim yok :(