Detail35 Uygulamaları

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Orjinal golf gti jantlari icin seramik kaplama yapalım demiştik ama durumu cok kotu oldugu icin cnc yapmaya karar verdik. İyi ki de yapmisiz

İkinci el alındığı icin yuzey cok kotu haldeydi

tornalama, boyama, vernikleme, fırınlama, cnc kesim, ardından tekrar vernikleyip, fırınlandı ve tam anlamı ile 0km kondisyonuna dondu

Seramik olarak olarak fireball devilsblood u secmemenin nedeni kendini yenileme özelliği olması oldu

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Orjinal golf gti jantlari icin seramik kaplama yapalım demiştik ama durumu cok kotu oldugu icin cnc yapmaya karar verdik. İyi ki de yapmisiz

İkinci el alındığı icin yuzey cok kotu haldeydi

tornalama, boyama, vernikleme, fırınlama, cnc kesim, ardından tekrar vernikleyip, fırınlandı ve tam anlamı ile 0km kondisyonuna dondu

Seramik olarak olarak fireball devilsblood u secmemenin nedeni kendini yenileme özelliği olması oldu
Kardesim ben de A3 un Jantlara Memlekete gittgimde uygulama yapacagim biraz boya vs isleri var Fireball i takip edersen paylasirmisin olmadi alayim bir tane

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ellerine sağlık. bu kadar temizlenebileceklerini tahmin bile edemezdim. Tebrik ederim. :alkıssx::alkıssx::alkıssx::begenixx:

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Kardesim ben de A3 un Jantlara Memlekete gittgimde uygulama yapacagim biraz boya vs isleri var Fireball i takip edersen paylasirmisin olmadi alayim bir tane
@Orçun 'un araca yaptık abi takibini gerçekleştireceğim. Hatta müsait bir vakitte kendi aracıma da yapmak istiyorum, ısı ile çizik yenileme çok cazip geliyor :)
Ellerine sağlık. bu kadar temizlenebileceklerini tahmin bile edemezdim. Tebrik ederim. :alkıssx::alkıssx::alkıssx::begenixx:
teşekkürler abi 0 kondisyonuna döndürdük :)
Gerçekten 0 ayarında olmuş, hayırlı olsun yeni jantlar diyelim:)
teşekkürler onur abi, jantların sahibinin yüzündeki gülümseme anlatmaya yeterliydi memnuniyeti

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
çok güzel bir test olmuş elinize sağlık. Özellikle de hortumla durulamanız çok ince bir davranış olmuş bizleri de düşünmüşsünüz. tekrar teşekkürler ve elinize sağlık. Ürün almaya değer :)
Yorumunuz için teşekkür ederim :) ilerleyen zamanlarda kıyaslamak üzere de video çekmeyi düşünüyorum, o zaman da basınçlı ile yaparız :D

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Cok gec kalınmış bir uygulama ve finalleri, eskiden bu işi hobi olarak yaparken cok fazla fotoğraf çekerdim eskisi gibi ne hevesim kaldı ne enerjim sadece final odaklı çalışmaya başladım maalesef :D

Yapılan işlemler:
Detaylı Jant ve davlumbaz temizligi
b33 ve K2pro roton

Jant polisaji ve Jant seramigi
Koch h9 f6, Carpro dlux

Detaylı yıkama ve trim temizligi
Stjarnagloss först, sams detailing shampoo

Trim seramigi
Carpro dlux

Cam polisaji ve cam su itici
Carpro ceriglass, sams detailing glass sealent

2 aşamalı polisaj
Rotary koch h9 orbital f6 ile karıştırarak m3

Seramik kaplama
Sürpriz bir ürün henüz turkiyeye gelmedi test aşamasında olduğu icin markayı paylaşmak istemiyorum, 2 kat şeklinde uygulanıyor 35-40 ml tüketimi oldu…

ilk yıkama icin 10 gun bekledim, 8inci günde ki kirli yuzey boncukları bu şekildeydi

İlk izlenim olarak şunları paylaşmadan geçemicem, VW opak beyaz gerçekten polisaj ile çok keyifli bir hal alıyor boya çok güzel yansımalar çok net, müşterilerimin teslimatta yaşadıkları hisleri anlamak benim için güzeldi.

Seramik kaplamaya gelecek olursak bu güne kadar kullanıdığm hiç bir wax bu kadar kir dayanımına sahip değil
(premium markalar dahil)
Beading ve sheeting konusunda çok başarılı başarılı waxları geride bırakır sıra dayanım gözlemlemeye geldi.

Uygulama Tarihi 4 Şubat 2022

Konum biraz yavan kaldı artık pek paylaşım yapamıyorum farkındayım gerek iş gerek özel hayatımın yoğunluğundan olsun foruma sadece izleyici olarak katılabiliyorum maalesef ancak kendi aracıma yaptığım uygulamayı hep güncel tutacağım...

Yaptığım ürün testlerini ve uygulamaları daha yakından takip edebilmek için
İnstagram ve Youtube üzerinden beni takip edebilirsiniz :)

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Ellerine sağlık bu seramik bakalım nasıl çıkacak. Kirli yüzeye göre iyi görünüyor. Silmesi nasıldı opak boyada?

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Ellerine sağlık bu seramik bakalım nasıl çıkacak. Kirli yüzeye göre iyi görünüyor. Silmesi nasıldı opak boyada?
Kesinlikle katılıyorum kir dayanımı çok güzel hatta kirli bir fotoğraf ekleyim. İlk yıkama tarihi : 14 Şubat 2022

Klimamda sorun olduğu için nem alma modunda çalıştıramadım içerisi aslında seramik sürmeye uygun değildi ancak ürünü deneyimleyebilmek adına yine de uyguladım. Garajın ısısı 14C nem oranı %60-65 civarındaydı (çoğu seramik için %50 altı önerilir) sürme hissi ortalama silme zora yakın diyebilirim firmanın verdiği öneri 6-7 dakikada silindi ancak bu nem oranlarında 2 dakika beklemek bile çok zor silmeye yol açıyordu.

Kirli fotoğrafın tarihi 1 Mart 2022 yani yıkamadan 15 gün ve 4 yağış sonrası

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kesinlikle katılıyorum kir dayanımı çok güzel hatta kirli bir fotoğraf ekleyim. İlk yıkama tarihi : 14 Şubat 2022

Klimamda sorun olduğu için nem alma modunda çalıştıramadım içerisi aslında seramik sürmeye uygun değildi ancak ürünü deneyimleyebilmek adına yine de uyguladım. Garajın ısısı 14C nem oranı %60-65 civarındaydı (çoğu seramik için %50 altı önerilir) sürme hissi ortalama silme zora yakın diyebilirim firmanın verdiği öneri 6-7 dakikada silindi ancak bu nem oranlarında 2 dakika beklemek bile çok zor silmeye yol açıyordu.

Kirli fotoğrafın tarihi 1 Mart 2022 yani yıkamadan 15 gün ve 4 yağış sonrası
Teşekkürler güncellemeleri takipteyiz

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hocam :)
Kirli hali ve boncukları güzel duruyor
Yenileme özelliği mevcutmu acaba üründe ?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık, seramiklerin kir tutmama olayına bayılıyorum:gulumsemex: Vakit azlığından ötürü artık ben de seramikçiyim:)

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Herkese selamlar bu gun 28mart2022 de bir yikama günceli yapayım seramik ne durumda görelim dedim. İlk yıkamayı 14subat2022 de yapmistim onu da anımsayalım

Kirli fotoğraflar

Gorundugu üzere arac baya kirlenmişti sürekli yağış vardı toplam 488km kullanmışım.

Yikamaya gelince alt kısımlar icin Stjarnagloss Forst 1:1 kullandım
Altafoam ile Carpro lift 2lt icin 30ml kullandım
Kovada Liquid Elements kullandım

On yıkama sonrası boncuk durumu

maalesef kova yıkaması sonrası boncuk dumunu çekmeyi unutmuşum ama göreceğiz üzere on yıkama sonrası kirli hali bile gayet başarılı duruyor finallere geçelim

İkinci yıkama yorumum olarak seramigin self cleaning ve kır tutmama olayını cok başarılı buldum yıkama cok kolaydı parlaklik tatmin edici, cizilecek mi kuş pisliği yanigi olacak mi gibi aklımda hic bir endişe yok zaten vernik üzerinde bir katman oluşturmuş durumdayım. Ürünün turkiyeye geleceği kesinleşti markayı sizinle paylaşmak icin bekliyorum… sabırla okuyan herkese teşekkürler

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık brom:) Uzun vadeli olarak parlaklığını koruma, su itiş süresi, çizik direnci vs ne varsa real world testini görmüş olacağız. 1.5 ay yıkanmamaya göre geç kirlenme olayı çok başarılı:begenixx:

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Eline sağlık hocam
1,5 aya göre neredeyse hiç kirlenmemiş
Parlaklık ve boncuk çok iyi duruyor
Self sealing özelliği olmasida cabası
Güneşte yeniliyormu yoksa ısıtmak gerekiyormu çizikli yüzeyi?

Detail 35

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Eline sağlık hocam
1,5 aya göre neredeyse hiç kirlenmemiş
Parlaklık ve boncuk çok iyi duruyor
Self sealing özelliği olmasida cabası
Güneşte yeniliyormu yoksa ısıtmak gerekiyormu çizikli yüzeyi?
teşekkürler bende kirlenmeme olayını çok beğendim bende, üründe self healing yok self cleaning yazmıştım onla karıştırdınız sanırım :)