Detailing Günlüğüm

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hava çok iyi değildi yinede dayanamadım hızlı bir yıkama yaptım o yüzden sadece final fotoğraflarımız mevcut.
Cg honewdew ile ön yıkama , vp concentrated ile çift kova yıkama. Davlumbazlara fulcron , jantlara billbery. Hızlı bir kurulama sonrası tüm yüzeylerden 3d final touch ile geçtim.
4793672E-E523-4267-92E7-46F6104E75C5.jpeg
B31E022B-3B02-4182-B89A-87A919E2EA70.jpeg
2E7B279B-0966-40E5-856B-4334C3EA657C.jpeg

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben memnumum ama bu zamana kadar bunun haricinde 1-2 kere zymöl kullandım o yüzden üstatlar şampuan konusunda daha iyi bir yorum yapacaktır.
Şimdi bir zymöl performansı beklemek hayal olur ama aynı paraya Zymöl 1,4 lt alınırken VP Concentrated 5 lt alınabiliyor. Öenmli bir fark var arada :)

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Uzun süren yoğunluktan ötürü değil arabayı yıkamak foruma bile yazamıyordum. Bugün hava soğuk vakitte kısıtlıydı ama arabayı bu halde görmeye ve korumasız bırakmaya gönlüm razı gelmedi. Bugün denemek istediğim ürün poorboys black hole idi ama araçtaki çizik durumu şevkimi kırdı bende sadece kaputa uygulayıp bıraktım.Yaptığım diğer işlemler şöyle:
Araçta yoğun bir kir tabakası olduğu için öncelikle yoğun kirli yerlere 1:3 oranında ceviz v1 /su karışımı uyguladım. Ceviz işini yaparken jantlara köpük şeklinde vp billberry uyguladım.Davlumbazlara 1:6-7 oranında for-est sıktım. Cevizi ve billberry i kurutmadan duruladım .Durulamadan sonra jantlardaki performansını merak ettiğim koch chemie fb ile zaten çok olmayan demir tozlarını temizledim.Foam lance için tercihim vp combo 2 oldu , oran 1:2,5-3 arasında. Combo 2 kirleri sökerken jantlara ve davlumbazlara fırçalarla giriştim. Durulayıp çift kova ile yıkamaya geçtim. Şampuan olarak vp concentrated kullandım 100 ml kadar. Kuruladıktan sonra poorboys black hole uygulamaya başlamıştım ki aracın genel çizik durumunu ve hava şartlarını düşününce vazgeçtim kaputta denemiş oldum sadece. Mevsim dolayısıyla wax tercihim kiwamiden yana oldu. Elimde gümüş renkler için olanı mevcuttu onu uyguladım.Davlumbazlara 3d magic dressing lastiklere vp classic tyre dressing uyguladım ve soğuk nedeniyle uygulamamı bitirdim. Vp tyre dressing şişesi dolaba koyarken elimden düştü ve kırıldı ürünün yarısını kurtarabildim ama yerler ve ceketim battı :/ .
Yıkama öncesi

IMG_5221.JPG IMG_5222.JPG IMG_5223.JPG
Yıkama işlemlerinden sonra
IMG_5237.JPG
IMG_5240.JPG
Wax ve lastik parlatıcı uyguladıktan sonra
IMG_5247.JPG IMG_5248.JPG

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Uzun süren yoğunluktan ötürü değil arabayı yıkamak foruma bile yazamıyordum. Bugün hava soğuk vakitte kısıtlıydı ama arabayı bu halde görmeye ve korumasız bırakmaya gönlüm razı gelmedi. Bugün denemek istediğim ürün poorboys black hole idi ama araçtaki çizik durumu şevkimi kırdı bende sadece kaputa uygulayıp bıraktım.Yaptığım diğer işlemler şöyle:
Araçta yoğun bir kir tabakası olduğu için öncelikle yoğun kirli yerlere 1:3 oranında ceviz v1 /su karışımı uyguladım. Ceviz işini yaparken jantlara köpük şeklinde vp billberry uyguladım.Davlumbazlara 1:6-7 oranında for-est sıktım. Cevizi ve billberry i kurutmadan duruladım .Durulamadan sonra jantlardaki performansını merak ettiğim koch chemie fb ile zaten çok olmayan demir tozlarını temizledim.Foam lance için tercihim vp combo 2 oldu , oran 1:2,5-3 arasında. Combo 2 kirleri sökerken jantlara ve davlumbazlara fırçalarla giriştim. Durulayıp çift kova ile yıkamaya geçtim. Şampuan olarak vp concentrated kullandım 100 ml kadar. Kuruladıktan sonra poorboys black hole uygulamaya başlamıştım ki aracın genel çizik durumunu ve hava şartlarını düşününce vazgeçtim kaputta denemiş oldum sadece. Mevsim dolayısıyla wax tercihim kiwamiden yana oldu. Elimde gümüş renkler için olanı mevcuttu onu uyguladım.Davlumbazlara 3d magic dressing lastiklere vp classic tyre dressing uyguladım ve soğuk nedeniyle uygulamamı bitirdim. Vp tyre dressing şişesi dolaba koyarken elimden düştü ve kırıldı ürünün yarısını kurtarabildim ama yerler ve ceketim battı :/ .
Yıkama öncesi

Ekli dosyayı görüntüle 3600 Ekli dosyayı görüntüle 3601 Ekli dosyayı görüntüle 3602
Ekli dosyayı görüntüle 3603
Ekli dosyayı görüntüle 3604
Ekli dosyayı görüntüle 3605 Ekli dosyayı görüntüle 3606

elınıze saglık

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Final resimlerine gelince tepkim söyle oldu, ''ne güzel rengi varmış bu arabanın ya'' Eline sağlık yıkamanın hakkını vermiş araba. Polisaj sonrası güzel bir Carnauba uçurur bu rengi ufffff.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bayağı kirlenen bir araç hak ettiği temizliği görmüş :D

Ellerinize sağlık. Black hole uygulamanızda ki amaç çizikleri gizlemekmiydi yoksa ekstra derinlik almak içinmiydi?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Yıkama öncesi

Ekli dosyayı görüntüle 3600 Ekli dosyayı görüntüle 3601 Ekli dosyayı görüntüle 3602
Ekli dosyayı görüntüle 3603
Ekli dosyayı görüntüle 3604
Ekli dosyayı görüntüle 3605 Ekli dosyayı görüntüle 3606

Kardeşim ellerine sağlık, bayadir gözükmüyordun dönüşün mükemmel olmuş. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Maşallah, renk çok güzel emeğin hakkını verenlerden :komik: böyle bi zymöl concours, sonax premium carnauba falan düşününce cayır cayıırrr :mutlu:

ffsahin

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
@ffsahin Harika, kirlerden arininca rengi cikmis resmen.

Sent from my iPhone using Tapatalk
@ffsahin
Sonuca degmis. Üzerimdeki yoruma katiliyorum.resmen aracin rengi cikmis ortaya.

Gesendet von meinem HUAWEI RIO-L01 mit Tapatalk
Teşekkürler , yıkadıktan sonra rengi iyiki dedirtiyor hakkaten :) .
Teşekkürler :) .
Final resimlerine gelince tepkim söyle oldu, ''ne güzel rengi varmış bu arabanın ya'' Eline sağlık yıkamanın hakkını vermiş araba. Polisaj sonrası güzel bir Carnauba uçurur bu rengi ufffff.
Teşekkür ederim abi :) , aslında sonax premium yada authentic var elimde ama biraz dayansın diye kiwami uyguladım.
Bayağı kirlenen bir araç hak ettiği temizliği görmüş :D

Ellerinize sağlık. Black hole uygulamanızda ki amaç çizikleri gizlemekmiydi yoksa ekstra derinlik almak içinmiydi?
Teşekkür ederim :) .Aracın içide umarım hakettiği temizliği görür , içini görseniz forumdan kovarsınız :D.
Ekstra derinlik almaktı amacım ama kılcal çizikleride saklıyor gibi.
@ffsahin
parlaklık ve renk harika görünüyor, maşallah..
Teşekkür ederim abi :) .
Kardeşim ellerine sağlık, bayadir gözükmüyordun dönüşün mükemmel olmuş. :)
Teşekkür ederim abi , aslında girip foruma bakıyorum ama yazmaya bile vaktim olmuyordu. İnşallah yeni paylaşımlar yapacağım :) .
Maşallah, renk çok güzel emeğin hakkını verenlerden :komik: böyle bi zymöl concours, sonax premium carnauba falan düşününce cayır cayıırrr :mutlu:
Teşekkür ederim , beyaz arabaya bunun 5 katı zaman harcasam böyle farketmiyor :D . Sonax elimde var ama ne kadar dayanır bilemediğimden kullanmadım. Zymöl de o kadar niyet ettim ama bir türlü kısmet olmadı.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ellerine sağlık tam olmasa da iyi detay olmuş. Video muazzam renk tam detaycı işi. Kiwami iyidir 2-3 ay gider sen yıkarsan çok kirli tutmazsan. Sonra bi detay daha kil demirtozu blackhole üstüne sonax carnauba. 2 ay da o gider. Mayısa temizlik polisajı f5 ya da p2.02 ile duruma göre üstüne de authentic tamamdır. Renk öyle güzrl çeyizin o kdar geniş ki reçete yazdım 2 tane hemen tutamadım kendimi. Tekrar ellerine sağlık bol detaylar drone çekimleri bekliyoruz öyle bi gösterip kaybolma.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@ffsahin devamını bekliyoruz... Haber et yardıma geleyim kardeşim. :)