Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ege üstadım,incelemen için teşekkürler

Sonax plastikte ciddi çalışmış görüntü güzel.Fussoyu nasıl temin ettiniz yabancı sitelerde spray versiyonunun çıktığını görmüştüm.Aynı ürünse merak ediyordm performansını

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben teşekkür ederin ilgi alaka duyup okudugunuz ve yorum aptıgınız için. :)

ürünler aslında sandık ürünleri.:of: bir tek sonax tekrar olarak bitim sonucu alındı. onuda sizinde bahsettiginiz gibi plastik kullanımı için aldım .gerçi oda bir yıl kadar oldu. ama softt99 f7 eski sandım stille.:uyu: tr alım.

sizin görüpte merak ettiginiz ürün muhtemelen bu ürün degil. o eski 90 gün süre öngörenin yerine gelen 180 gün vaat eden ürün .:)
o iki üründe quick detailer statüsünde ürünler. bu ürünü başlıbasına sıvı boyakoruma kaplama gibi düşüne bilirsiniz.

tabi ki bende sizin gibi o ürünü meraklarda beklemekteyim .:fisilti:

Son düzenleme:

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba bu gün size işinize yarayabilecek kolay basit ama etkili bir paylaşım yapmak istiyorum. forum olarak nerdeyse tüm üyelerin gözdesi haline gelen premium waxlar yogun bir şekilde alınıp satılmaya başlandı.

bu aslında sevindirici, uygulamaların üst düzeylere çıkmasına vesile oluyor. ama bu waxların uygulamaları biraz zor ve zahmetlidir. yaz aylarında pek sorunlarla karşılaşılmasada özellikle içinde bulundugumuz kış ayları yogun carnauba içerikli
bu waxlar biraz üzebiliyor.
işte burda bir kaç ip ucu hem uygulamalarda kolaylık saglayacak hemde başarı seviyesini artıracaktır.

bu önerilerim tabiki herzaman oldugu gibi f/p ürünleriyle ve seçenekleriyle olacak her nekadar bu waxlar pahalı waxlar olsalarda.
gelelim artık önerilerimize. bu süreci iki ayrı şekilde anlatmak istiyorum. nitekim hepimizin bir uygulama alanımız yok . yıkamacı ve garaj olarak ikiye ayırmak faydalı olacaktır.

premium waxlar dikkat ederseniz ki genelde el yardımıyla uygulanmaktadır. burdaki amaç içerik olarak yogun carnauba özlerinin el ısısını kullanarak eritilmesi saglamak ve uygulama sırasında daha kolay sürülmesi amaçlanmaktadır.

içerigin dogal olması ısınma sonrası hızlı bir şekilde geri dönüp kuruması ve fazla beklemeden silinmesi gereksiniminide dogurmaktadır.
tabi bu işlemler kış aylarında resmen eziyete dönmekte el ısısının bile yetersiz kaldıgı , sürüm sonrası erimemiş içerinin yüzeyle bag kuramaması dahada vahimi fazla ürün kullanımı ve başarısız bir uygulama ortaya çıkmakta.

garajı yada uygun bir yeri olan elektrik imkanı olan kişilerin bir wax ( agda) ısıtıcı yardımıyla bu sorunu çözebilmeleri aşıkardır.
turtle-600.jpg
resimde gördügünüz bu ürün kadameli ısı miktarı saglamakta ve içerisine konan maddenin termostat yardımıyla istenilen seviyeye gelirmekte ve o sıcaklıkta kalmasını saglamaktadır.

bu ürünü çok uygun bir fiyata alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz. peki nasıl kullanılacak .

ürünün içine bir mıktar su konularak istenilen seviye ayarlanmalı ve yine resimde gördügümüz tıraş tası içine wax konularak bu suyun yüzeyinde ısınması saglanmaktadır.
71989602217690641015.jpg
tıraş tası yine alışveriş sitelerin de çok çok uygun bir fiyata edinebilirsiniz. burda bu traştası alimınyum olarak seçilmiştir .bunun amacı ısı yalıtımının çok hızlı gerçekleşmesine en uygun ürün olmasıdır.
maddesel olarak suyla teması uzun kullanımlarda bile paslanma yapmamakta ve sorunsuz hizmet vermektedir.

carnauba 82 santigrat derecede eriyen bir mumdur. bu da wax maknasının bu sıcaklıgı aşmayacak bir derecede ısıtılması mumun genleşmesine ve bu sıcaklıkta hızlı bir şeklde yüzeye yayılıp tutunmasına yaryacaktır.

burda dikkat edilmesi gerek en önemli konu uygulama yüzeyinin soguklugu wax sıcaklıgının geridönüşünü hızlandıracak olmasıdır. silim süresini birazdaha kısaltmak gerekebilir.

şimdi gelelim çogumuzu daha çok ilgilendiren yer imkanı olmayan uygulama şekline. aslında çok büyük bir fark olmamakla brlikte yine sıcak su tıraş tası kulanılacak ıstıcı olmadıgı için kaynamış bir suyu bir termosla yanınızda taşımanız gerekecek.
bu suyu t.tasından daha büyük bir kaba koyup ( yıkama kovanızı kullanabilirsiniz kapaklıysa tadından yenmez ) yine tasın içne wax ve ısınma süresi beklenecek.
süreç biradaha uzayacak ama dış sıcaklıktan ne olursa olsun daha yüksek olacak ve eller birazdaha hızlı sürtülecek .avuç içi sürtme sıcaklıgının yardımıyla uygulama sorunsuz olacaktır . hepimize kolay gelsin .

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba bu gün size yeni bir detail ürününü tanıtmak istiyorum.
aslında hepimizin kullandıgı bir ürürn daha farklı biçimde daha farklı bir kullanım şekli bu yeni ürün.
Microfiber gloves
adındanda anlayacagınız gibi bir eldiven kendileri . lakin bu eldivenin işlevi daha farklı alanlarda kullanıldıgı için yeni bir ürün olarak geçiyor.
kulanım alanlarına gelirsek;
iç ve dış alanda istenilen her yerde temizlemesi zor ulaşılması kolay olmayan alanların temizliginde
wax hızlı cıla vb uygulamalarda son silmede ve parmagın girebilecegi her dar alanda
dış yüzeyde parmak izi kalmasını istemedigimiz son dokunuşlarda.
iç mekanda ergonomik bez kullanımının elverişli olmadıgı ( iç cam temizligi) olmadıgı yerlerde
el becerisinin gerektigi bezin elimizden kayıp gittigi yuvarlandıgı ( hangimizin başına gelmediki ) durumlarda.
20190123_175227.jpg 20190123_175347.jpg 20190123_175417.jpg 20190121_142038.jpg
ben ürünü rossmann dan 25 tl karşılında aldım. sizde bu magzadan edine bilirsiniz. yakın zamanda uygulamalı videosunuda çekmeye çalışacagım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
aslında hepimizin kullandıgı bir ürürn daha farklı biçimde daha farklı bir kullanım şekli bu yeni ürün.
Microfiber gloves
adındanda anlayacagınız gibi bir eldiven kendileri . lakin bu eldivenin işlevi daha farklı alanlarda kullanıldıgı için yeni bir ürün olarak geçiyor.
iç ve dış alanda istenilen her yerde temizlemesi zor ulaşılması kolay olmayan alanların temizliginde
wax hızlı cıla vb uygulamalarda son silmede ve parmagın girebilecegi her dar alanda
iç mekanda ergonomik bez kullanımının elverişli olmadıgı ( iç cam temizligi) olmadıgı yerlerde
el becerisinin gerektigi bezin elimizden kayıp gittigi yuvarlandıgı ( hangimizin başına gelmediki ) durumlarda.
Ekli dosyayı görüntüle 4974 Ekli dosyayı görüntüle 4975 Ekli dosyayı görüntüle 4976 Ekli dosyayı görüntüle 4977
ben ürünü rossmann dan 25 tl karşılında aldım. sizde bu magzadan edine bilirsiniz. yakın zamanda uygulamalı videosunuda çekmeye çalışacagım.
Ben de aliexpress de görmüştüm bunun gibi parmaklı eldiven. Özellikle jantlar için iyi olur alayım diye düşünüyordum.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Microfiber gloves
Ekli dosyayı görüntüle 4974 Ekli dosyayı görüntüle 4975 Ekli dosyayı görüntüle 4976 Ekli dosyayı görüntüle 4977
Güzel ürünmüş. Ben de bir tane edineyim hemen.

Teşekkürler abi.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ben de aliexpress de görmüştüm bunun gibi parmaklı eldiven. Özellikle jantlar için iyi olur alayım diye düşünüyordum.
bunu birazdaha ince görmek lazım. tabi pike çekmeyede gerek yok.

birlikte düşünelim ;

zymöl elle güzelce yüzeye yedrilmiş sıra gelmiş altın vuruşa o eşsiz parlaklık gün yüzüne çıkmak için can atıyor. bir elde bez ilk darbe sürtünmeyle ışıltı belirmeye başlıyor. bir ki derken tam panet bitmez üzere kayganlık en had safhada bezin bir yüzü dolmuş zati jilet gibi eller desen sürte sürte kızarmış ince bir tabakayla kaplı bezi tutabilene aşkolsun. diger elden destek alınmak için durmadan panel üstüne yöneliyor istem dışı bir kaç kez zaten farkına varmadan çalışma alanı dışında tutulmuş bile .parmak izleri can sıkıcı.

işte oysa bu eldiven elde olsaydı ne o bez elden kayacaktı ne o diger ellin izleri ortaya çıkacaktı.

birde şu var;

iç temizlik başlamış malum en önemli yere gelmişsin gösterge paneli toz içinde. o el sürmeye kıyamadıgın panele hunharca bezle dalıyorsun oldu mu şimdi olmadı. yada lcd gösterge tozlanmış ince tel gibi bezin sürdügünde çıkan o ses daha şimdiden kulaklarında çınlıyor. oldumu şimdi olmadı.
ama bu eldiven olsaydı kuvvetli bir nefes eşligine yavaş bir sürtümle tozlar ellivende yerini alacak arkasında temiz bir yüzey bırakacaktı bile.

kısaca jantlar çok acımasız bir yaklaşım olur bu eldivene. tek kullanımla işi biter.

bu ultra detayling aşamasına mahsus bir ürün.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

birlikte düşünelim ;

zymöl elle güzelce yüzeye yedrilmiş sıra gelmiş altın vuruşa o eşsiz parlaklık gün yüzüne çıkmak için can atıyor. bir elde bez ilk darbe sürtünmeyle ışıltı belirmeye başlıyor. bir ki derken tam panet bitmez üzere kayganlık en had safhada bezin bir yüzü dolmuş zati jilet gibi eller desen sürte sürte kızarmış ince bir tabakayla kaplı bezi tutabilene aşkolsun. diger elden destek alınmak için durmadan panel üstüne yöneliyor istem dışı bir kaç kez zaten farkına varmadan çalışma alanı dışında tutulmuş bile .parmak izleri can sıkıcı.

işte oysa bu eldiven elde olsaydı ne o bez elden kayacaktı ne o diger ellin izleri ortaya çıkacaktı.

birde şu var;

iç temizlik başlamış malum en önemli yere gelmişsin gösterge paneli toz içinde. o el sürmeye kıyamadıgın panele hunharca bezle dalıyorsun oldu mu şimdi olmadı. yada lcd gösterge tozlanmış ince tel gibi bezin sürdügünde çıkan o ses daha şimdiden kulaklarında çınlıyor. oldumu şimdi olmadı.
ama bu eldiven olsaydı kuvvetli bir nefes eşligine yavaş bir sürtümle tozlar ellivende yerini alacak arkasında temiz bir yüzey bırakacaktı bile.

kısaca jantlar çok acımasız bir yaklaşım olur bu eldivene. tek kullanımla işi biter.

Jant temizliğinde parmaklarını özgürce kullanabilmek önemli, işini daha rahat yapabiliyorsun. Soft99 un eldiveni bir nebze olsun yapmış ama bu daha etkin olur düşündüm.
Evet üstad yazdıklarında çok doğru ve amaca yönelik bir kullanım tarzı. Hoşuma gitti bu kullanım şeklide. Sanırım iki tane almak lazım.

Cangp2

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ben de urunu begendim tam ufak detaylar icin. Ben de jant icin olur mu diye dusunmedim degil ama eger bir firma jant icin bunun yün olanini yaparsa o zaman alirim zaten hali hazirda bu 4 parmaginizi gecirdiginiz autobrite urununu kullaniyordum Istanbulda. Mikrofiber jantta cok cabuk doluyor ve sonra temizligi de eziyet oluyor ondan ben yün kuzu postu vs o tarz seyler tercih ederdim jantta ama eldiven seklinde olmali cunku parmakli olan seyler elden kayma yapiyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

birlikte düşünelim ;

birde şu var;

İlk paragraf beni benden aldı. Kendimi düşündüm bir an o eldivenler ile. Çok da güzel oldu :D

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
İlk paragraf beni benden aldı. Kendimi düşündüm bir an o eldivenler ile. Çok da güzel oldu :D
Göz kırpma. Yakışır. Bir üst level bu olsa gerek. Tekrar göz kırpma.

Saatçiler ve mücevheratçılar saten eldiven kullanırlar. Ürünlerinde parma izi olmasın terden mütevellit oksitlenme yaşanmasın diye çok kıymetli eşyalar sonuçta. Resimlerle örnekliyelim. Temsili
mf-gloves-1.jpg images.jpeg.jpg microfiber-gloves-22.jpg

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
merhaba daha önce stoklarda serdigim turkle wax dark car wax uygulaması yaptım.
Stokları Serelim
bu üründen kullanım sonrası arkasında tozlu bir tabaka bırakıyor çok sürülürse logo gibi dar alanlarda bitim noktalarında wax beziyle temizlenemiyor. biraz deep detailing yaptım. daha önce yine stoklarda serdigim rossmann ısana temizleme çubuguyla.
çubugun bir ucu sivri ortası dolgu pamuk. diger ucu yatsı geniş pamuk. bu tarz logo gibi yazı gibi dar alanlarda çok iyi iş çıkartıyor. ama kulak temizliyicilerle karıştırmayalım lütfen.
iyi seryirler.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
merhaba daha önce stoklarda serdigim turkle wax dark car wax uygulaması yaptım.
Stokları Serelim
bu üründen kullanım sonrası arkasında tozlu bir tabaka bırakıyor çok sürülürse logo gibi dar alanlarda bitim noktalarında wax beziyle temizlenemiyor. biraz deep detailing yaptım. daha önce yine stoklarda serdigim rossmann ısana temizleme çubuguyla.
çubugun bir ucu sivri ortası dolgu pamuk. diger ucu yatsı geniş pamuk. bu tarz logo gibi yazı gibi dar alanlarda çok iyi iş çıkartıyor. ama kulak temizliyicilerle karıştırmayalım lütfen.
iyi seryirler.

Teşekkürler alternatif için inceleme için , sayenizde çok malzeme çıkardık rossmanndan <3

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Üstadım simler gözümüze girdi, maaşallah..Ürün çok güzel çalışmış. Sonrasında yaptığın ince işçilikle detay benden sorulur diyorsun zaten. Ellerine sağlık.