Ege's Garage ( Ege'nin Garajı)

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Üstadım ellerine sağlık müthiş bir çalışma olmuş yine. :alkis::alkis:
çok teşekkür ederim.

Maharetli eller yine çıkmış ortaya, teşekkür ederiz üstadım.
ben teşekkür ederim üstad @onurçiko begenmeniz çok güzel . sizin yaptıklarınızın yanında benimkinin esamesi okunmaz.

Üstad araştırmacı kişiliğini zekân ve el becerinle birleştirip çok faydalı işlere imzanı atıyorsun her zaman.
Bu burgu hav özellikli bez işin de harika olmuş. Ellerine sağlık.
@ormancı, teşekkür ederim .teveccühünüz efendim.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam ellerinize sağlık. Hazine gibisiniz, her gün farklı bir bilgi ile geliyorsunuz.
Çok teşekkürler.

calimera

Çaylak Detaycı
Üye
Çalışma için elinize sağlık. Bu günlerde uygun fiyatlı havlu arıyordum. Bu başlığı görmem gerçekten iyi oldu. Şimdi, merak ettiğim konu şu. B sınıfı hatchback bir araca sahibim. Aracın boyalı yüzeylerini kurulayabilmek için bu havludan kaç tane yeterli olur?

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ellerine saglik abi parmaklarin konusmus gine, zaten yaptigin bir changedi şaşırmadim:D
sizi şaşırttamamak üzücü @Mustafa Baylar, bey. umarım birdaki sefer talafi ederim. daha zorlamak gerek gibi .çıta yükseldi söylediginiz gibi .

Çalışma için elinize sağlık. Bu günlerde uygun fiyatlı havlu arıyordum. Bu başlığı görmem gerçekten iyi oldu. Şimdi, merak ettiğim konu şu. B sınıfı hatchback bir araca sahibim. Aracın boyalı yüzeylerini kurulayabilmek için bu havludan kaç tane yeterli olur?
teşekkür ederim.
açıkçası bu sizin kullanımınıza ve korumanıza baglı. araçta hiç koruma yoktur öbek öbek su kalır onu kurulamak ayrı , çok az koruma kalmıştır kısım kısım birikmeler vardır onu kurulamak da ayrı , çok yeni hidrofobik etki çok güçlü bir koruma vardır ince ince su tanecikleri kalmıştır onuda kurulamak apayrı .büyük boylar fazla geeliyor gibi yorumlar okumuşsunuzdur muhtemelen. bu birazda bizim detaycıların yorumları olmakla beraber emişin tek ve çift yönlü olan havlularda da olay başlıbaşına degişir.

bu ürün çift taraflı dolayısıyla performansından ziyade çalışma alanı tek tarflı bir büyük bez kadardır.
tabi birde alımı etkiliyen en büyük etken fiyat var. bez tek 3'lü ve 6'lı olarak satılıyor. alım fazlalaştıkça birim fiyatı düşüyor dogru orantılı olarak. seçim birazda buna bakıyor kanımca. tercih sizin.
a: bir
b: üç
c: altı

iyi detaylar.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık üstadım, ürünü bu köpük formunda kullanman iyi oldu , bize de fikir verdi. Bu şekildeki kullanımı hoşuma gitti. Teşekkür ederim.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Elinize sağlık @ege bey:)
Acaba fırça sadece aralara mı sürüldü
Diğer yerlerde temassız mı bu sonuç alındı

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Ellerine sağlık üstad özlüyoruz senin konularını bize böyle arada ateşle testlerden uygulamalardan:taraa:
çok teşekkür ederim. zaman buldukça diyelim.
Inceleme icin tesekkurler karisim orani nedir
bu uygulama için %20 kullanıldı.
Emeklerine sağlık abi, testlerini özledik abi kısa zaman da bekliyoruz. :D
çok teşükkür ederim. inşallah.
Abi saygılar, emeğine sağlık. Cehaletimi mazur görün birşey sormak istiyorum, acaba ürünü köpük ve sprey olarak uygulamada performans farkı gösterir mi?
sevgilerde benden. estafurullah ne cehaleti olurmu öyleşey.
köpük tabi ki yüzeyde kalma ve tutunma adına hem süresel avantaj saglayacaktır hemde kir üzerinde çalışma ve çözme işleminden sonra kendi bünyesinde tutma hapsetme ( yüzeyde kalmamama) adına çok büyük fark yaratır.
buna biraz daön yıkamada kullandıgımız köpük ürünleri gibi düşünmek gerek. oradaki mantıkla aynı aslında. bir artı olarak temas gereksiniminide ( fırçalama) minimize edecektir.
kısaca bu ürünün köpürme özelligi olması başarı katsayısına etki ediyor.jant dik bir yüzey ve aslında bu özellik çok gerekli .

Eline saglik abi. R1'i kopuk formunda uygulamak hic aklima gelmemisti :) karisim yine 1:10 mu acaba?

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
teşükkür ederim. ne güzel bir fikir vermiş oldu video, sevindim. karışım firmanın verdigi 10 -30 % dozaj olan degerlerin tam ortası yani %20 gibi orta derece dozaj kullanıldı bu uygulama adına.
Eline sağlık üstadım, ürünü bu köpük formunda kullanman iyi oldu , bize de fikir verdi. Bu şekildeki kullanımı hoşuma gitti. Teşekkür ederim.
çok teşekkür ederim üstadım begenmene çok sevindim. bu şekilde kullanım verisinide eklemiş olduk.
Elinize sağlık @ege bey:)
Acaba fırça sadece aralara mı sürüldü
Diğer yerlerde temassız mı bu sonuç alındı
çok teşekkür ederim @ccibb bey.
fırçadan önce kir geçmişine ve hikayesine küçük bir deginmek isterim.
aralıklı olarak 500-600 km gibi çok çıkışlı - inişli hayli dar virajlı giriş çıkışlarda yogun hız yükselişi - düşüşü neticesinde başvurulan fren sistemili bir yol yapımı sonrası 12-14 gün gibi bekleme sonrası oturmuş ve yüzeyde yer edinmiş kirin üstüne. yine bizim burada kuçu kuçuların üriner sistem atıklarının biriktirdikleri idrar torbası boşaltımlarını , kokularını ve izlerini bırakmak amacıyla işaretlemelerini lastik -jant ikilisine yapmaları neticesinde kötü bir kir birikimi oluşmuştu.

aynı fırça video içerindeki gibi iç kısımlara kullanılmasının yanında jant yanak bölümlerinde üstünkörü bir kaç darbeyi geçmeyecek yedirme amaçlı geçişte uygulandı.

bu yogunlukta bir kir birikiminde fırçasız o başarı bir kat daha uygulama gerektirecektir.

iyi detaylar.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
çok teşekkür ederim. zaman buldukça diyelim.

bu uygulama için %20 kullanıldı.

çok teşükkür ederim. inşallah.

sevgilerde benden. estafurullah ne cehaleti olurmu öyleşey.
köpük tabi ki yüzeyde kalma ve tutunma adına hem süresel avantaj saglayacaktır hemde kir üzerinde çalışma ve çözme işleminden sonra kendi bünyesinde tutma hapsetme ( yüzeyde kalmamama) adına çok büyük fark yaratır.
buna biraz daön yıkamada kullandıgımız köpük ürünleri gibi düşünmek gerek. oradaki mantıkla aynı aslında. bir artı olarak temas gereksiniminide ( fırçalama) minimize edecektir.
kısaca bu ürünün köpürme özelligi olması başarı katsayısına etki ediyor.jant dik bir yüzey ve aslında bu özellik çok gerekli .

teşükkür ederim. ne güzel bir fikir vermiş oldu video, sevindim. karışım firmanın verdigi 10 -30 % dozaj olan degerlerin tam ortası yani %20 gibi orta derece dozaj kullanıldı bu uygulama adına.

çok teşekkür ederim üstadım begenmene çok sevindim. bu şekilde kullanım verisinide eklemiş olduk.

çok teşekkür ederim @ccibb bey.
fırçadan önce kir geçmişine ve hikayesine küçük bir deginmek isterim.
aralıklı olarak 500-600 km gibi çok çıkışlı - inişli hayli dar virajlı giriş çıkışlarda yogun hız yükselişi - düşüşü neticesinde başvurulan fren sistemili bir yol yapımı sonrası 12-14 gün gibi bekleme sonrası oturmuş ve yüzeyde yer edinmiş kirin üstüne. yine bizim burada kuçu kuçuların üriner sistem atıklarının biriktirdikleri idrar torbası boşaltımlarını , kokularını ve izlerini bırakmak amacıyla işaretlemelerini lastik -jant ikilisine yapmaları neticesinde kötü bir kir birikimi oluşmuştu.

aynı fırça video içerindeki gibi iç kısımlara kullanılmasının yanında jant yanak bölümlerinde üstünkörü bir kaç darbeyi geçmeyecek yedirme amaçlı geçişte uygulandı.

bu yogunlukta bir kir birikiminde fırçasız o başarı bir kat daha uygulama gerektirecektir.

iyi detaylar.
Böylesine nazik bir anlatım için çok teşekkür ediyorum Sayın Hocam. Özlemişiz bu anlatımlarınızı<3

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Harika bir inceleme olmuş, eline emeğine sağlık abi. Özellikle köpük formunda uygulamak gerçekten farklı bir bakış açısı katmış olaya. Hem özlemişiz vallahi senin test ve incelemelerini, arayı çok soğutma:)

Umut Aksoy

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İnceleme için teşekkürler, bende R1 aldım fakat nasıl bir uygulama yapmam gerektiğiyle ilgili videolara bakınacaktım ki zamanlama cuk oturmuş oldu elinize sağlık.

ege

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Harika bir inceleme olmuş, eline emeğine sağlık abi. Özellikle köpük formunda uygulamak gerçekten farklı bir bakış açısı katmış olaya. Hem özlemişiz vallahi senin test ve incelemelerini, arayı çok soğutma:)
çok teşekkür ederim. begenmeniz ayrı bir haz veriyor. inşallah diyelim.

İnceleme için teşekkürler, bende R1 aldım fakat nasıl bir uygulama yapmam gerektiğiyle ilgili videolara bakınacaktım ki zamanlama cuk oturmuş oldu elinize sağlık.
çok teşekkürler. yardımcı olduysa ne mutlu.

iyi detaylar.