Enes'in Amatör Detay Paylaşımları

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#6 Skoda Octavia Aracımıza Dış Detay

(23 Ağustos Çarşamba)

Octavia epey kirlenmiş ve yıkanma zamanı gelmişti. Rahatsız edilmemek için sabah 6:30’da benzinlikteydim.

Yıkama sırasında tek başıma olduğum ve eldiven kullandığım için çok fotoğraf alamadım. Çekebildiklerimi ve yıkama adımlarını sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle kirliler:

Detay aşamaları:

İlk olarak jantlara K2 Roton sıktım ve K2 fırçayla detaylandırdım. Ardından lastikler ve davlumbazlara K2 Apc Strong püskürttüm. Bu yıkamada Cartainer jant-davlumbaz ve lastik temizleme fırçalarını test etmiş oldum, genel olarak iyi iş çıkardılar. Davlumbaz fırçası bazı yerlerde küçük gelse de bana göre Parlatan Adamların büyük davlumbaz fırçasına daha pratik.

Devamında ön yıkama ürünü olarak K2 Bora kullandım. Viton gagası takılı Alta Foam’a 1.8 litre su ve 40 ml. Bora kattım. Kiri pası çok iyi temizledi.

Aracı basınçlı su ile temizledikten sonra temaslı yıkamaya geçtim ve kova şampuanı olarak 10 ml kadar Autobrite Velvet mor şampuan kullandım. Work Stuff fırça ile ayna, logo gibi yerleri detaylandırdım. Ayrıca bu aşamada jantlara ve davlumbazlara Meguiars Wheel Brightener Jant Temizleyici ve parlatıcı uyguladım.
Sonrasında basınçlı suyla aracı duruladım ve Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu ile rahatça kuruladım. Kapı içi gibi yerleri de normal mikrofiber bezle geçtim.

Hızlı Cila olarak Meguiars Xpress Wax kullandım ve camları 3D Glass Cleaner ile iç dış sildim.

Lastiklere Cartainer yeni nesil lastik parlatıcı yardımıyla Meguiars Endurance uyguladım. Bu lastik parlatıcı son aldığım Cartainer grubu içerisinde favori ürünüm oldu. Kullanımı bana çok zevkli ve pratik geldi. Bu güne kadar sünger türü ürünlerle işkence çekmişiz diye düşündürdü :)

Saat 8:00 gibi temizlik bitti. (Nasipse iç temizliği sonra yapacağım)

Ve finaller:

Kullandığım ekipman ve detay ürünleri:

Alta Foam 2000, K2 ve Work Stuff detay fırçaları, Cartainer jant ve davlumbaz temizleme fırçası, Cartainer lastik temizleme fırçası, Gtechniq wm2 yıkama eldiveni, Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu, Cartainer yeni nesil lastik parlatıcı, K2 Pro Roton, K2 Bora, K2 Pro Apc Strong, Autobrite Velvet, Meguiars Wheel Brightener, Meguiars Xpress Wax, 3D 1 to 50 Glass Cleaner, vs.

Zaman ayırıp sonuna kadar okuduğunuz için teşekkürler :kop::tesekkurr:

Son düzenleme:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık çok keyifli bir uygulama olmuş, Cartainer ürünleri bu ara ilaç gibi geldi banada :)

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık. Çok güzel uygulama olmuş. Video olsa tadından yenmez :basx:
Fatih hocam teveccühünüz için teşekkür ederim. Video için ortam ve ekipman sorunum var. Allah bir gün nasip ederse neden olmasın :)

Elinize sağlık çok keyifli bir uygulama olmuş, Cartainer ürünleri bu ara ilaç gibi geldi banada :)
Teşekkürler Arda hocam. Yorumunuz için sağolun. Cartainer videonuzu izleyip beğendim :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Aynı marka model araca sahiptim dün sattım uygulamaları görünce bir iç çekmedim değil hocam Allah kaza bela vermesin

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#7 Mazda 323 Araca Dış-İç Detay (19 Kasım 2023 Pazar)

Model yılını tam bilmediğim Mazda aracımız şu an yurt dışında olan yakın bir büyüğümüze ait olup evinin bahçesinde kendisini beklemekte. Biz de ricaları üzerine kontrol vs. amaçlı evlerine gitmişken sürpriz yapıp arabaya bir el atayım dedim. Aslında o sabah İstanbul’a kar düştü ve hava sıcaklığı acayip sert şekilde inişe geçti. Ancak yeni aldığım Einhell Hypresso’yu deneyimleme arzusu beni harekete geçirdi diyebilirim :)

Araç bahçede yattığı için epey kirlenmiş ve yıkanma zamanı çoktan gelmişti. Zaten normalde detaylı bir temizlik de görmeyen aracımızın kirli halleri:

Detaya başlamadan önce 2.5 ah’lık Einhell bataryanın Hypresso’da kullanıma ne kadar dayanacağını bilemediğim için tüm jantları detaylı temizlemek gibi bazı adımları es geçmek durumunda kaldım. Ve maalesef buna rağmen son durulamanın son kısımlarında batarya tamamen bitti. (Zaten batarya evde Einhell süpürge ile az da olsa kullanılmıştı.) Dolayısıyla bu işlemin bazı detayları mecburiyetten atlanmış oldu. Neyse çok uzattım…

Öncelikle demir tozundan ve kirden pastan kendinden geçmiş jantlarımızdan birine son kalan K2 Roton’umu sıktım (Batarya bitmeyecek olsa da Roton bitecekmiş zaten ). Üzerine de Alta Foam 2000 ile K2 Active Foam attım ve Cartainer fırçayla temizliğe başladım.

Devamında Cartainer davlumbaz fırçası ile davlumbaza, lastik fırçasıyla da lastiğe giriştim. Epey çiteledikten sonra ilk defa kullanmak üzere Einhell Hypresso’yu aldım elime, bir güzel su tuttum. Videoya baktıysanız görmüşsünüzdür, hiç fena iş çıkarmadı maşallah. Ancak gördüğünüz üzere çok kirli olduğundan janttaki kirler tam gitmedi, ama Roton bitti. Bari Meguiars jant temizleyici ile devam edeyim dedim, onun da spreyi sertleşmiş sanırım, bir türlü ürünü atmadı. Neticede jantı tam istediğim gibi temizleyemedim ama biraz eli yüzü açıldı:

Neyse deneme amaçlı tek jant temizliğinden sonra ön yıkamaya geçtim. (Tüm jantları kirden arındırayım desem herhalde batarya sadece ona ancak yeterli gelirdi ☹️ Bu sefer merak eden arkadaşlara Hypresso’yu tam tanıtamazdım…) Alta Foam’a 1800 ml sıcak su artı 25 ml K2 Active Foam eklemiştim. Einhell Pressito modifiyeli Alta ile araca bir güzel attım köpüğü. Sonra cam kenarlarına, ön-arka farlara, ızgaraya vs. biraz detay yaptım.

Sıra geldi durulamaya. Bu aşamada (tanıtım videomda görülebileceği üzere) Hypresso’nun su atma nozüllerini/modlarını deneme imkanım oldu. Bence en mantıklısı jantları yıkarken denediğim dar açılı olanı.

Aracı farklı nozülleri deneye deneye güzelce duruladıktan sonra temaslı yıkamaya geçtim. Kovaya 7-8 litre su ile 10 ml Autobrite Velvet mor şampuan attım ve Gtechniq wm2 yıkama eldiveni ile temaslı yıkamayı hallettim.

Tekrar Hypresso ile durularken son tarafta 2.5 ah’lık batarya bitti. Ben de kovadaki suyu elle atarak yıkamayı bitirmek durumunda kaldım. Bu yüzden Hypresso ile araç yıkamak için en az 4.0 ah’lık batarya şart. Ardından Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu ile Mazda’yı kuruladım:

Ve finaller:

(Lastiklerin hepsini düzgün temizle(ye)mediğim için lastik parlatıcı vs kullan(a)madım.)

Gelelim iç kısma. Aracın içi malesef çok kötü durumdaydı:

Önce çeri çöpü toplayıp çöpe attım. Ardından evden süpürgeyi çekip elimden geldiğince güzel bir şekilde aracı süpürdüm.

(Bu arada aklınıza takılabilir; videoyu çektiğim yer yukarıda bahsettiğim yakınıma ait, bana ait olsaydı Hypresso parasına mis gibi normal elektrikli basınçlı makine alırdım :terlisırıtan:)

Ardından K2 Purio Pro ve Cartainer detay fırçasıyla ayrıca Cartainer Scrup ped ile plastik aksama giriştim. Kapı eşikleri gibi yerleri K2 Apc Strong ile detaylandırdım. Güzelce tozdan kirden arındırdıktan sonra Meguiars Hyper Dressing ile korumaya aldım.

Burada şunu ifade etmeden geçemeyeceğim. En az 30 yaşında bir araç olmasına rağmen Mazda’nın iç plastik aksamının kalitesi çok hoşuma gitti. Temizleyince sıfır gibi oldu maşallah :sevilenx:

Son olarak da paspaslara el attım. K2 Apc Strong ile Cartainer matkap ucu ikilisi her zamanki gibi güzel iş çıkardı:

Toplamda soğuk havada 2 küsür saat süren detay işlemlerini havanın da kararmasıyla sonlandırmış oldum. En son gitmeden kendi aracımdan alıp paspasların üzerine kağıt koydum ama fotoğraf çekmedim. İç detayla alakalı özellikle arka koltuklara acilen detaylı yıkama yapılması lazım. Ama bu havada olacak iş değil. Artık baharda elim değerse ya da belki Bissell gibi bir makine nasip olursa deneme amaçlı el atarız inşallah :terlisırıtan:

(Fotolar iç detay öncesi/sonrası formatında. Ancak finalleri çektiğimde güneş çoktan battığından güzel çıkmamış olabilir.)

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Aslında amatör seviyede video da çekmiştim ve düzenleyip burada paylaşacaktım ama çok zor geldi. Ben de zaman aşımına uğramadan bu şekilde paylaşayım dedim. Herkese hayırlı forumlar dilerim :alevv:

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Mazda 323 Araca Dış-İç Detay
(19 Kasım 2023 Pazar)

Model yılını tam bilmediğim Mazda aracımız şu an yurt dışında olan yakın bir büyüğümüze ait olup evinin bahçesinde kendisini beklemekte. Biz de ricaları üzerine kontrol vs. amaçlı evlerine gitmişken sürpriz yapıp arabaya bir el atayım dedim. Aslında o sabah İstanbul’a kar düştü ve hava sıcaklığı acayip sert şekilde inişe geçti. Ancak yeni aldığım Einhell Hypresso’yu deneyimleme arzusu beni harekete geçirdi.

Araç bahçede yattığı için epey kirlenmiş ve yıkanma zamanı çoktan gelmişti. Zaten normalde de detaylı bir temizlik de görmeyen aracımızın kirli halleri:

Detaya başlamadan önce 2.5 ah’lık Einhell bataryanın Hypresso’da kullanıma ne kadar dayanacağını bilemediğim için tüm jantları detaylı temizlemek gibi bazı adımları es geçmek durumunda kaldım. Ve maalesef buna rağmen son durulamanın son kısımlarında batarya tamamen bitti. (Zaten batarya evde Einhell süpürge ile az da olsa kullanılmıştı.) Dolayısıyla bu işlemin bazı detayları mecburiyetten atlanmış oldu. Neyse çok uzattım…

Öncelikle demir tozundan ve kirden pastan kendinden geçmiş jantlarımızdan birine son kalan K2 Roton’umu sıktım (Batarya bitmeyecek olsa da Roton bitecekmiş zaten ). Üzerine de Alta Foam 2000 ile K2 Active Foam attım ve Cartainer fırçayla temizliğe başladım.

Devamında Cartainer davlumbaz fırçası ile davlumbaza, lastik fırçasıyla da lastiğe giriştim. Epey çiteledikten sonra ilk defa kullanmak üzere Einhell Hypresso’yu aldım elime, bir güzel su tuttum. Videoya baktıysanız görmüşsünüzdür, hiç fena iş çıkarmadı maşallah. Ancak gördüğünüz üzere çok kirli olduğundan janttaki kirler tam gitmedi, ama Roton bitti. Bari Meguiars jant temizleyici ile devam edeyim dedim, onun da spreyi sertleşmiş sanırım, bir türlü ürünü atmadı. Neticede jantı tam istediğim gibi temizleyemedim ama biraz eli yüzü açıldı:

Neyse deneme amaçlı tek jant temizliğinden sonra ön yıkamaya geçtim. (Tüm jantları kirden arındırayım desem herhalde batarya sadece ona ancak yeterli gelirdi ☹️ Bu sefer merak eden arkadaşlara Hypresso’yu tam tanıtamazdım…) Alta Foam’a 1800 ml sıcak su artı 25 ml K2 Active Foam eklemiştim. Einhell Pressito modifiyeli Alta ile araca bir güzel attım köpüğü. Sonra cam kenarlarına, ön-arka farlara, ızgaraya vs. biraz detay yaptım.

Sıra geldi durulamaya. Bu aşamada (tanıtım videomda görülebileceği üzere) Hypresso’nun su atma nozüllerini/modlarını deneme imkanım oldu. Bence en mantıklısı jantları yıkarken denediğim dar açılı olanı.

Aracı farklı nozülleri deneye deneye güzelce duruladıktan sonra temaslı yıkamaya geçtim. Kovaya 7-8 litre su ile 10 ml Autobrite Velvet mor şampuan attım ve Gtechniq wm2 yıkama eldiveni ile temaslı yıkamayı hallettim.

Tekrar Hypresso ile durularken son tarafta 2.5 ah’lık batarya bitti. Ben de kovadaki suyu elle atarak yıkamayı bitirmek durumunda kaldım. Bu yüzden Hypresso ile araç yıkamak için en az 4.0 ah’lık batarya şart. Ardından Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu ile Mazda’yı kuruladım:

Ve finaller:

(Lastiklerin hepsini düzgün temizle(ye)mediğim için lastik parlatıcı vs kullan(a)madım.)

Gelelim iç kısma. Aracın içi çok kötü durumdaydı:

Önce çeri çöpü toplayıp çöpe attım. Ardından evden süpürgeyi çekip elimden geldiğince güzel bir şekilde aracı süpürdüm.

(Bu arada aklınıza takılabilir; videoyu çektiğim yer yukarıda bahsettiğim yakınıma ait, bana ait olsaydı Hypresso parasına mis gibi normal elektrikli basınçlı makine alırdım :terlisırıtan:)

Ardından K2 Purio Pro ve Cartainer detay fırçasıyla ayrıca Cartainer Scrup ped ile plastik aksama giriştim. Kapı eşikleri gibi yerleri K2 Apc Strong ile detaylandırdım. Güzelce tozdan kirden arındırdıktan sonra Meguiars Hyper Dressing ile korumaya aldım.

Burada şunu ifade etmeden geçemeyeceğim. En az 30 yaşında bir araç olmasına rağmen Mazda’nın iç plastik aksamının kalitesi çok hoşuma gitti. Temizleyince sıfır gibi oldu maşallah :sevilenx:

Son olarak da paspaslara el attım. K2 Apc Strong ile Cartainer matkap ucu ikilisi her zamanki gibi güzel iş çıkardı:

Toplamda soğuk havada 2 küsür saat süren detay işlemlerini havanın da kararmasıyla sonlandırmış oldum. En son gitmeden kendi aracımdan alıp paspasların üzerine kağıt koydum ama fotoğraf çekmedim. İç detayla alakalı özellikle arka koltuklara acilen detaylı yıkama yapılması lazım. Ama bu havada olacak iş değil. Artık baharda elim değerse ya da belki Bissell gibi bir makine nasip olursa deneme amaçlı el atarız inşallah

(Fotolar iç detay öncesi/sonrası formatında. Ancak finalleri çektiğimde güneş çoktan battığından güzel çıkmamış olabilir.)

Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. Aslında amatör seviyede video da çekmiştim ve düzenleyip burada paylaşacaktım ama çok zor geldi. Ben de zaman aşımına uğramadan bu şekilde paylaşayım dedim. Herkese hayırlı forumlar dilerim :alevv:
Arabanin iç temizliginden sonraki hali biz konuyu okuyanlara rahat bir nefes aldirdi hocam :terlisırıtan: Eline Saglikk