Enes'in Amatör Detay Paylaşımları

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam merhaba 1:1 sulandirma nasıl oluyor kusura bakmayin yeniyimde
Hocam, 1:1 sulandırma için 1 litre şişe ile 500ml su + 500ml ürün demektir. Aşağıdaki linke bıraktım oradan istediğin oranı hesaplayıp öğrenirsin.
Örnek vereyim, detaycılarımız en çok kullandığı oran 1:10 daha doğrusu 1:9 kulanıyoruz. 1 litre şişe 1:9 oranı için 900ml su + 100ml ürün, 500ml şişe 1:9 oranı için 450ml su + 50ml ürün demektir.

DetailForum.com - Karışım Hesapla

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Skoda Octavia Arka Silecek Motoru Çalışmama Sorununun Çözümü

Ben de 2014 model Octavia aracımda, Vag grubunun birçok hatchback, liftback ve station wagon modelinde görülen ve bazı kullanıcılar tarafından mühendislik hatası olarak nitelendirilen arka silecek çalışmaması problemi yaşayınca böyle bir serüven yaşamış oldum. Belki bir faydalanan olur da benim gibi bedavaya bu kronik sorunu çözer diye de yaşadığım süreci video olarak hazırladım. İyi seyirler

Aşamalar:

-Önce silecek motoruna ulaşabilmek adına bagajın altındaki bakaliti sökmemiz gerekiyor. Bunun için videoda görülen ve görülmeyen bağlantı aparatlarını söküyoruz

Burada dikkatli bir şekilde ama biraz da kuvvet uygulayarak sökme işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu kısmı tek başıma söktüğüm için maalesef detaylı videoya alamadım.

-Ardından sistemin kaportanın üstünde kalan silecek kısmındaki plastik kapağı ufaktan kanırtarak altındaki suyu düzgün fışkırtmaya yarayan silecek fıskiye memesini elle söküyoruz. Devamında da 13 numara lokma anahtar ile oradaki içinden silecek suyu geçen somunu söküyoruz. Bu noktada da pas sökücü bir ürün uygulayıp bekletip ondan sonra sökmekte fayda var.

-Sonrasında silecek motorunun bagaj kısmında olan alt kısmındaki bağlantı civatalarını 10 numara lokma ile söküyoruz.

Normalde artık silecek motoru ile silecek kolunun birbirinden ayrılarak sökülebilmesi lazım. Ancak adeta birbirine kaynayan bu parçaları ne yapsam ayıramıyorum ve camı da kırmaktan korktuğum için bir elektrikçiye çektirme denen aletle bunları sökmesini rica ediyorum. Kendisi de sağolsun ısrarıma rağmen ücret almadan yardımcı oluyor ve bu adım da halledilmiş oluyor.

-Bundan sonra motoru söküp içinde ciddi bir kir vs göremiyorum. Bu yüzden yine aynı elektrikçi ustaya götürüp tamir ettirmek istiyorum ancak kendisi yoğun olduğunu birkaç gün sonra gelmemi söylüyor. Havalar da bu aralar yağmurlu geçtiği için arka silecek olmadan görüş kötü oluyor ve bu da güvenlik açısından iyi bir durum değil. Ben de şansımı denemek istiyorum ve motoru tekrar açıyorum.

-İzlediğim bir videodan aldığım ilhamla önce motorun çalışıp çalışmadığını test etmek istiyorum. 2.5 ah’lık 18 v. Einhell aküye kablo bağlayıp motorun üzerinde bulunan artı eksi kutuplara değdiriyorum ve çok şükür motor çalışıyor.

-Daha sonra videoda görebileceğiniz temizlik işlemlerini uygulayıp sıvı gres ile hareketli parçaları yağlıyorum. Motoru toplayıp araca monte ediyorum ve mutlu son Artık arka sileceğim sorunsuz şekilde çalışıyor…

-Son olarak silecek suyunda çeşme suyu kullanılmasının sisteme zarar verdiğini, bu yüzden saf su ya da arıtma suyu kullanmanın gerekliliğini hatırlatıp kendi kullandığım K2 Nuta Max gibi 1/100’e kadar sulandırılabilen güvenli bir cam temizleyici ürün kullanmayı tavsiye ederek videoyu sonlandırıyorum. İyi seyirler…

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Ben de 2014 model Octavia aracımda, Vag grubunun birçok hatchback, liftback ve station wagon modelinde görülen ve bazı kullanıcılar tarafından mühendislik hatası olarak nitelendirilen arka silecek çalışmaması problemi yaşayınca böyle bir serüven yaşamış oldum. Belki bir faydalanan olur da benim gibi bedavaya bu kronik sorunu çözer diye de yaşadığım süreci video olarak hazırladım. İyi seyirler

Aşamalar:

-Önce silecek motoruna ulaşabilmek adına bagajın altındaki bakaliti sökmemiz gerekiyor. Bunun için videoda görülen ve görülmeyen bağlantı aparatlarını söküyoruz

Burada dikkatli bir şekilde ama biraz da kuvvet uygulayarak sökme işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu kısmı tek başıma söktüğüm için maalesef detaylı videoya alamadım.

-Ardından sistemin kaportanın üstünde kalan silecek kısmındaki plastik kapağı ufaktan kanırtarak altındaki suyu düzgün fışkırtmaya yarayan silecek fıskiye memesini elle söküyoruz. Devamında da 13 numara lokma anahtar ile oradaki içinden silecek suyu geçen somunu söküyoruz. Bu noktada da pas sökücü bir ürün uygulayıp bekletip ondan sonra sökmekte fayda var.

-Sonrasında silecek motorunun bagaj kısmında olan alt kısmındaki bağlantı civatalarını 10 numara lokma ile söküyoruz.

Normalde artık silecek motoru ile silecek kolunun birbirinden ayrılarak sökülebilmesi lazım. Ancak adeta birbirine kaynayan bu parçaları ne yapsam ayıramıyorum ve camı da kırmaktan korktuğum için bir elektrikçiye çektirme denen aletle bunları sökmesini rica ediyorum. Kendisi de sağolsun ısrarıma rağmen ücret almadan yardımcı oluyor ve bu adım da halledilmiş oluyor.

-Bundan sonra motoru söküp içinde ciddi bir kir vs göremiyorum. Bu yüzden yine aynı elektrikçi ustaya götürüp tamir ettirmek istiyorum ancak kendisi yoğun olduğunu birkaç gün sonra gelmemi söylüyor. Havalar da bu aralar yağmurlu geçtiği için arka silecek olmadan görüş kötü oluyor ve bu da güvenlik açısından iyi bir durum değil. Ben de şansımı denemek istiyorum ve motoru tekrar açıyorum.

-İzlediğim bir videodan aldığım ilhamla önce motorun çalışıp çalışmadığını test etmek istiyorum. 2.5 ah’lık 18 v. Einhell aküye kablo bağlayıp motorun üzerinde bulunan artı eksi kutuplara değdiriyorum ve çok şükür motor çalışıyor.

-Daha sonra videoda görebileceğiniz temizlik işlemlerini uygulayıp sıvı gres ile hareketli parçaları yağlıyorum. Motoru toplayıp araca monte ediyorum ve mutlu son Artık arka sileceğim sorunsuz şekilde çalışıyor…

-Son olarak silecek suyunda çeşme suyu kullanılmasının sisteme zarar verdiğini, bu yüzden saf su ya da arıtma suyu kullanmanın gerekliliğini hatırlatıp kendi kullandığım K2 Nuta Max gibi 1/100’e kadar sulandırılabilen güvenli bir cam temizleyici ürün kullanmayı tavsiye ederek videoyu sonlandırıyorum. İyi seyirler…

eline sağlık, güzel bir çalışma. Arşivlik.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Aşamalar:

Maşallah elinize sağlık. 7 bin tl vermektense sileceği iptal edip arkaya yeni cam taktırmak daha mantıklı geldi bana hem daha hoş durur :)

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Aşamalar:

Elinize sağlık bilgi paylaşımı için teşekkürler çözüm yolunun forumda olması aklımın bir ucunda inşallah başımıza gelmez ama gelirse çözümü sizden olmuş olacak :)

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
eline sağlık, güzel bir çalışma. Arşivlik.
@Erkan KOCAKAYA güzel yorumunuz için teşekkürler hocam.

Maşallah elinize sağlık. 7 bin tl vermektense sileceği iptal edip arkaya yeni cam taktırmak daha mantıklı geldi bana hem daha hoş durur :)
Teşekkürler @emirhaneness kardeşim desteğin için. Sen de takdir edersin ki ilk hedef hiç para harcamamaktı :)

Elinize sağlık bilgi paylaşımı için teşekkürler çözüm yolunun forumda olması aklımın bir ucunda inşallah başımıza gelmez ama gelirse çözümü sizden olmuş olacak :)
İnşallah başınıza gelmez hocam, can sıkıcı bir durum. Ben normalde "kullanmam olur biter" demiştim ama özellikle yağmurlu havada gece yolculuğunda görüş çok kapanıyor ve sürüş güvenliği açısından tehlike oluşturuyor. Yorumunuz için teşekkürler...

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
@Erkan KOCAKAYA güzel yorumunuz için teşekkürler hocam.

Teşekkürler @emirhaneness kardeşim desteğin için. Sen de takdir edersin ki ilk hedef hiç para harcamamaktı :)

İnşallah başınıza gelmez hocam, can sıkıcı bir durum. Ben normalde "kullanmam olur biter" demiştim ama özellikle yağmurlu havada gece yolculuğunda görüş çok kapanıyor ve sürüş güvenliği açısından tehlike oluşturuyor. Yorumunuz için teşekkürler...
İnşallah amin diyelim :) camdaki lekelerde falan veya görüş kısıtlayan şeylerde takıntılıysanız birde silecek olmazsa olmaz oluyor

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bebek Arabası Detail

“Hep otomobilimizi mi detaylandıralım?!” diyerek ortalama 7 yıldır kullandığımız bebek arabamıza detaylı temizlik yaptık:

Önce Kirliler (Aslında bu kadar kirli değildi de geçen apartman boşluğunda bir inşaat işi yapıldı sanırım. Araba çok batmış :aglax: Neyse bize detay işi çıkmış oldu :rahattx:)

Detay aşamaları:

1- Önce epey kirlenen kumaş kısımları çamaşır makinesinde yıkanması için dikkatlice söktüm.

(Deterjan olarak Hapy Clean’ın siyah çamaşırlar için ürettiği sıvı çamaşır deterjanını kullandık ve çok memnun kaldık.)

2- Ardından plastik aksamı bir genel temizleyici (ben K2 Apc Strong kullandım) ve detay fırçası (Cartainer) yardımıyla temizledim. Kumaş kılıfları takmadan önce aynı ürünlerle tekerlekleri de detaylandırdım.

3- Hem tekerlere hem de diğer plastik aksama koruma ve parlatma amacıyla Meguiars M40 kullandım.

Ayrıca (videoda gözükmese de) Würt marka sıvı gres ile tekerlerin hareketli parçalarını yağladım.

4- Makineden tertemiz çıkan kumaş kılıfı dikkatlice yerli yerine taktık ve finaller:

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler :)

Son düzenleme:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bebek Arabası Detail

“Hep otomobilimizi mi detaylandıralım?!” diyerek ortalama 7 yıldır kullandığımız bebek arabamıza detaylı temizlik yaptık:

Önce Kirliler:

1️⃣ Önce epey kirlenen kumaş kısımları çamaşır makinesinde yıkanması için dikkatlice söktüm.

(Deterjan olarak Hapy Clean’ın siyah çamaşırlar için ürettiği sıvı çamaşır deterjanını kullandık ve çok memnun kaldık.)

2️⃣ Ardından plastik aksamı bir genel temizleyici (ben K2 Apc Strong kullandım) ve detay fırçası (Cartainer) yardımıyla temizledim. Kumaş kılıfları takmadan önce aynı ürünlerle tekerlekleri de detaylandırdım.

3️⃣ Hem tekerlere hem de diğer plastik aksama koruma ve parlatma amacıyla Meguiars M40 kullandım.

Ayrıca videoda gözükmese de Würt marka sıvı gres ile tekerlerin hareketli parçalarını yağladım.

4️⃣ Makineden tertemiz çıkan kumaş kılıfı dikkatlice yerli yerine taktık ve finaller:

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler :) İzlemek isterseniz seslendirmeli YouTube videosu (1.30 dk) için link bırakıyorum:
Elinize sağlık geçen bende k2 tapıs, k2 neutral apc ile temizleyip meguiars engine dressing ile koruma attım bebek arabasına demek yalnız değilmişim:sırıtan1:

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık geçen bende k2 tapıs, k2 neutral apc ile temizleyip meguiars engine dressing ile koruma attım bebek arabasına demek yalnız değilmişim:sırıtan1:
Teşekkürler hocam, aynen yalnız değilsiniz :) Eskiden hiç gözüme batmazdı, detay işlerine girdikçe içimdeki o titiz vatandaş ortaya çıkmaya başladı :terlisırıtan: Belki instagram'daki "evlendikten sonra detaycılar" tarzındaki videolardan etkilenmiş de olabilirim :kahkahaa:

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Bebek Arabası Detail

Önce Kirliler (Aslında bu kadar kirli değildi de geçen apartman boşluğunda bir inşaat işi yapıldı sanırım. Araba çok batmış :aglax: Neyse bize detay işi çıkmış oldu :rahattx:)

Detay aşamaları:

1- Önce epey kirlenen kumaş kısımları çamaşır makinesinde yıkanması için dikkatlice söktüm.

2️- Ardından plastik aksamı bir genel temizleyici (ben K2 Apc Strong kullandım) ve detay fırçası (Cartainer) yardımıyla temizledim. Kumaş kılıfları takmadan önce aynı ürünlerle tekerlekleri de detaylandırdım.

3️- Hem tekerlere hem de diğer plastik aksama koruma ve parlatma amacıyla Meguiars M40 kullandım.

Ayrıca (videoda gözükmese de) Würt marka sıvı gres ile tekerlerin hareketli parçalarını yağladım.

4️- Makineden tertemiz çıkan kumaş kılıfı dikkatlice yerli yerine taktık ve finaller:

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler :) İzlemek isterseniz seslendirmeli YouTube videosu (1.30 dk) için link bırakıyorum:

Aynı videonun İnstagram linki de şuracıkta :basx:

@amator_detail_10 on Instagram: "Bebek arabası detail “Hep otomobilimizi mi detaylandıralım?!” diyerek ortalama 7 yıldır kullandığımız bebek arabamıza detaylı temizlik yaptık Aşamalar: 1️⃣ Önce epey kirlenen kumaş kısımları çamaşır makinesinde yıkanması için dikkatlice söktük. Deterjan olarak Hapy Clean’ın siyah çamaşırlar için ürettiği sıvı çamaşır deterjanını kullandık ve çok memnun kaldık. 2️⃣ Ardından plastik aksamı bir genel temizleyici (ben K2 Apc Strong kullandım) ve detay fırçası (Cartainer) yardımıyla temizledik. Kumaş kılıfları takmadan önce aynı ürünlerle tekerlekleri de detaylandırdık. 3️⃣ Hem tekerlere hem de diğer plastik aksama koruma ve parlatma amacıyla Meguiars M40 adlı ürünü kullandık. Ayrıca videoda gözükmese de Würt marka sıvı gres ile tekerlerin hareketli parçalarını yağladık. 4️⃣ Makineden tertemiz çıkan kumaş kılıfı dikkatlice yerli yerine taktık ve finaller: #babycardetailing #babycardetailer #bebekarabası #bebekarabasıtemizliği #bebekarabasıtemizlik #bebekarabasıtemizleme #k2 #apcstrong #cartainer #würth #meguiars #detailing #detaylıtemizlik"
Eline sağlık, ben de bebek arabasını temizleyip kardeşime gönderdim. İki yıl kadar oldu. Babaların kaderi bu :)

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Bebek Arabası Detail

Detay aşamaları:

2- Ardından plastik aksamı bir genel temizleyici (ben K2 Apc Strong kullandım) ve detay fırçası (Cartainer) yardımıyla temizledim. Kumaş kılıfları takmadan önce aynı ürünlerle tekerlekleri de detaylandırdım.

3- Hem tekerlere hem de diğer plastik aksama koruma ve parlatma amacıyla Meguiars M40 kullandım.

4- Makineden tertemiz çıkan kumaş kılıfı dikkatlice yerli yerine taktık ve finaller:

Buraya kadar okuduysanız teşekkürler :) İzlemek isterseniz YouTube videosu (1.30 dk) için link bırakıyorum:

Bende geçen mikrodalga fırının dışını ve buzdolabının dışını parlattım :) :)

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
#8 Ford Courier (Babamın Aracına) Detaylı İç Dış Temizlik (24 Kasım 2023)

Uzun zaman sonra ailemi ziyaret etme imkanı bulmuşken babamın arabaya bir el atayım dedim. Zaten takım taklavatı da benim Octi’nin bagajda götürmüştüm. Büyük bagajın faydaları :)

Neyse aracı babam en son bir ay kadar önce üstün körü yıkamış. Ama jantlara falan yazdan beri el değmemiş. Gerçi bu renk tozu kiri çok güzel gizliyor ama jantlar olayı ele veriyor :)

Evde Alta foam için 1800 ml sıcak su hazırlayıp 4 adet 10 lt’lik su şişesi doldurdum. Yeni aldığım 4.0 ah’lık Einhell bataryayı da fulledim. Artık işlemlere hazırdım.

İlk olarak jantlardan başladım. Ancak demir tozu temizleyicim maalesef bitmişti. Ben de Meguiars’ın jant temizleyicisi ile temizliğe giriştim. (Bu arada 2 defadır bu ürün sprey şişenin fısfısını bozuyor. Herhalde kullandıktan sonra sprey başlığını çıkartıp durulayıp kaldırmak gerekiyor…) Ayrıca hem jantlar ve lastiklere hem de davlumbazlara Alta Foam 2000 ile K2 Active foam köpüğü sıktım. Detay fırçası artı biraz da Cartainer küçük matkap ucu fırça ile çalıştım. Sonra Hypresso ile duruladım. Biraz uğraştım ama jantlar kendine geldi.

Sonra ön yıkama işlemine geçtim. Alta Foam 2000 ile K2 Active foam ikilisini Einhell Pressito yardımıyla araca püskürttüm. Cam kenarlarına, logolara, ön ızgaralara vs yerlere de Cartainer detay fırçası ile el attım.

Ardından aracı Hypresso ile duruladıktan sonra kova yıkanmasına geçtim. Autobrite Velvet mor şampuan ve Gtechniq wm2 yıkama eldiveni ikilisi ile temaslı yıkamayı gerçekleştirdim. Aracı tekrar Hypresso ile güzelce durulayıp Cartainer Big1400 Twisted Pile 1400GSM kurulama havlusu ile kuruladım:

Bu aşamadan sonra iç detaya geçtim. Araçla zaman zaman köye gidildiği için gerek paspaslar gerek döşeme epey kirli idi. Paspasları K2 Apc Strong, Einhell TC-CD 18/35 şarjlı matkap ve Cartainer büyük matkap ucu fırçası ile babam temizledi. (Foto çekmeyi unuttum.) Ben de taban döşemelerini Einhell TE-VC 18 Li akülü süpürge ile güzelce süpürdüm. Plastik aksama da Apc sonrası Meguiars Hyper dressing uyguladım. Paspasları yerine yerleştirdim ve iç detayı sonlandırdım.

Son olarak lastiklere Cartainer aparat ile Meguiars Endurance sürdüm. Tüm camları 3D cam temizleyici ile sildikten sonra yağmur kaydırıcı olarak K2 Vizio Pro uyguladım. (Bu son iki işlemin fotoğrafı yok.)

Yapılacak birkaç şey daha vardı ama akşam oldu ve hava çok soğudu :sogukyuzx: Bu yüzden bir dahaki Courier detayına kadar işlemimize son verdik :) Şimdi finaller:

Buraya kadar yazdıklarımı okuma zahmetinde bulunan herkese teşekkürler :rahattx:
Ford Courier'nin iç ve dış temizlik detaylarını yt kanalımda short video halinde yayınladım:
https://youtube.com/shorts/W7amzhV4n-U?feature=share
https://youtube.com/shorts/MmCM6HdX8gk?feature=share
(Ana paylaşıma eklemedim. Çünkü geçen diğer bir paylaşımda denediğimde hata verdi. Video görünürken fotoğraflar görünmez oldu...)

Son düzenleme:

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Enes_10

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize emeğinize sağlık güzel görünüyor araç.
Teşekkürler hocam. Araç babamın ilk sıfır aracı :rahattx: Israrlarımız sonucu aldırmıştık, şimdi iyi ki almışız diyor :terlisırıtan: Bu arada detailing olaylarından bazılarını ona da gösterdim, bir iki temel malzeme de aldım, durumu idare etmeye çalışıyor. Ara sıra memlekete gittikçe de beraber yıkıyoruz. Allah hayatta olan anne-babalarımıza sağlık sıhhat afiyet versin. Vefat edenlere rahmet eylesin.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli