Frankfurt'da Detailing Günlerim

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Ben sunlari bi ezberliyeyim :)
Sag olun beyler.....

EDIT: Zymöl Titanium 89,90€
Zymöl Glasur 114,90€
Zymöl Concours 214,90€
Kiwami 26,90€
Soft99 Authentic 39,90€
Bu fiyatlarin cogunda pas gecmem lazim.....Zymöl Titanium üzeri benim icin mundar ciger :p

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk

Son düzenleme:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@El_Diablo ellerinize sağlık , wax olarak daha parlak gösterecek waxlari tercih etseydiniz süper olurdu.. Ayrıca uygulamanizla Detailing Yarışması Başlıyor!!! bu yarışmamıza katılabilirsiniz.. Katılmak isterseniz gerekli bölüme konuyu taşıyabilirim..
Sayın adminim durduk yere Frankfurt’a kargo çıkarmayalım şimdi. Ya da gidiş geliş uçak biletimi alırsanız ben elden teslim ederim :komik:
Ben sunlari bi ezberliyeyim :)
Sag olun beyler.....

EDIT: Zymöl Titanium 89,90€
Zymöl Glasur 114,90€
Zymöl Concours 214,90€
Kiwami 26,90€
Soft99 Authentic 39,90€
Bu fiyatlarin cogunda pas gecmem lazim.....Zymöl Titanium üzeri benim icin mundar ciger :p

Gesendet von meinem ALE-L21 mit Tapatalk
Aslında wax işinin çok da başlangıç vs. ayrımı yok bence ama yine de elim alışsın bol sürersem de içim yanmasın derseniz bunların arasında Kiwami almak mantıklı. Alım gücü varsa glasur tabiki.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Sayın adminim durduk yere Frankfurt’a kargo çıkarmayalım şimdi. Ya da gidiş geliş uçak biletimi alırsanız ben elden teslim ederim :komik:

Aslında wax işinin çok da başlangıç vs. ayrımı yok bence ama yine de elim alışsın bol sürersem de içim yanmasın derseniz bunların arasında Kiwami almak mantıklı. Alım gücü varsa glasur tabiki.
Senin canın sağolsun arkadaşa çıkarsa biletin bizden :deli::)

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Simdik bu Fussonun üzerine ara ara yikamalardan sonra quick wax kullanabilirmiyim ömrünü uzatmak icin??

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Sayin admin @Pro öncelikle teşekkür ederim,basligimin ismini deyistirip buraya kaydirdi icin.

Bu başlikda gördünüz gibin, ben polisaja son aylarda baya merak saldim. Bu konudada burda paylaşamasamda ,kendimi sürekli eş dost araclari ,yada işyerime gidip gelmek icin aldim aracda geliştirmeye çalışıyorum.
Son olarak elime henüz ulaşmasada 900W ve 10mm orbitala sahip Liquid Elements T3000 V2 siparis verdim. Birkac makina arasinda ,amatör icin en uygun makina olarak görüyorum. İlerde fazla arac yaparsam tabiki yetersiz kalir,ama benim icin,su anlik işimi görür.

Gelelim asil konuya. Bu başlik altinda uygulamalarimi (tabiki sadece polisaj deyil)ve paylaşmak istiyorum. İlerki günlerde burda ilk "projemin" uygulamalarini aktarmayi düsünüyorum.

Sizden ricam yada sizlere sorum. Bunu resim halindemi paylasayim yoksa video olarak.Yada her ikisi ???
Video olarak GoPro Hero 1080P olarak yayinliyabilirim.Resim olarak hanimin Huawei Mate 20 Pro kamerasini kullanirim. Kendi kameram Firaun zamanindan kalma

Uygulama formati olarak sizleride mümkün oldu kadar projeme dahil etmek isterim.
Çeyizimden görmek istediniz ürün varsa ,yada iki ayri ürün karşılaştırmasıda olabilir ,.bunu burda paylasirim.

Şunuda söyliyeyim, yapıcı eleştiriye daima açığım ve özellikle beklerim. Anca böyle bu konuda yol alabilir(iz)im.
Yorumlariniz??

İlk aracim 2 ay önce juniora aldigim ama henüz trafiğe acmadim 2004 Mini Cooper.
14 yaşinda ve 167.000km.

Buda şu anlik ürünlerim. İlerki günlerde birkac ekleme daha gelecek.

Gesendet von meinem HUAWEI RIO-L01 mit Tapatalk

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Sayin admin @Pro öncelikle teşekkür ederim,basligimin ismini deyistirip buraya kaydirdi icin.

Bu başlikda gördünüz gibin, ben polisaja son aylarda baya merak saldim. Bu konudada burda paylaşamasamda ,kendimi sürekli eş dost araclari ,yada işyerime gidip gelmek icin aldim aracda geliştirmeye çalışıyorum.
Son olarak elime henüz ulaşmasada 900W ve 10mm orbitala sahip Liquid Elements T3000 V2 siparis verdim. Birkac makina arasinda ,amatör icin en uygun makina olarak görüyorum. İlerde fazla arac yaparsam tabiki yetersiz kalir,ama benim icin,su anlik işimi görür.

Gelelim asil konuya. Bu başlik altinda uygulamalarimi (tabiki sadece polisaj deyil)ve paylaşmak istiyorum. İlerki günlerde burda ilk "projemin" uygulamalarini aktarmayi düsünüyorum.

Sizden ricam yada sizlere sorum. Bunu resim halindemi paylasayim yoksa video olarak.Yada her ikisi ???
Video olarak GoPro Hero 1080P olarak yayinliyabilirim.Resim olarak hanimin Huawei Mate 20 Pro kamerasini kullanirim. Kendi kameram Firaun zamanindan kalma

Uygulama formati olarak sizleride mümkün oldu kadar projeme dahil etmek isterim.
Çeyizimden görmek istediniz ürün varsa ,yada iki ayri ürün karşılaştırmasıda olabilir ,.bunu burda paylasirim.

Şunuda söyliyeyim, yapıcı eleştiriye daima açığım ve özellikle beklerim. Anca böyle bu konuda yol alabilir(iz)im.
Yorumlariniz??

İlk aracim 2 ay önce juniora aldigim ama henüz trafiğe acmadim 2004 Mini Cooper.
14 yaşinda ve 167.000km.

Buda şu anlik ürünlerim. İlerki günlerde birkac ekleme daha gelecek.

Hastasıyız garaj kültürünün , yeriniz müsait ne güzel :utandim: Pasta kombinasyonlarına sonax pastalarınıda ekleyebilirsiniz diye düşünüyorum Meguiars ürünlerini de bitirdikten sonra daha ne ürünler var hocam bence Meguiars'ta şartlanmayın hele ki yurtdışında yaşayan bir detay sever olarak güzel günlerde kullanın :)

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Sag ol yanliz garaj kayinpederin.Benim Garaj bir arabalik yer var.
Meguiars urunlerini fazla kullanmiyorum.Pasta olarak resimdeki Menzernaya hayranim. Calisilmasi en kolay polisaj benim icin. Varsa varsa Koch Chemie ilgimi cekiyor ....

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Sag ol yanliz garaj kayinpederin.Benim Garaj bir arabalik yer var.
Meguiars urunlerini fazla kullanmiyorum.Pasta olarak resimdeki Menzernaya hayranim. Calisilmasi en kolay polisaj benim icin. Varsa varsa Koch Chemie ilgimi cekiyor ....

Bende Sonax pasta serisini (cut max-perfect finish) siddetle tavsiye ederim. Üstüne pasta tanımam.

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Bende Sonax pasta serisini (cut max-perfect finish) siddetle tavsiye ederim. Üstüne pasta tanımam.
Yapma Onur,sokma beni durduk yere masrafa.....internette arastirdim ,yorumlar gayet güzel. Yazilana görede az tozlanmasi var.Yanliz Profiine serisi bunlar.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Maşallah uygulamaların devamını bekliyoruz

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Sag olun dostlar.......detailing sevdasini bi bu forumdakiler anliyor. Benim hatuna kalsa hepsi boş işler.Bu kadar temizleyiciye ne gerek var , al bi Cif ve bulaşık süngeri temizle canım........

Bugün gelenler...... aksam kuriyesi , böbreğimi satip aldim iki wax sanirim bu aksama getirir.

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Haftalardir ilk defa güneşi görünce fırsat bilip , bugün bi temizlik yapayım dedim.

Yaklaşık 1,5 aydir yikanmamis hali.

IMG-20181227-WA0015.jpg

IMG-20181227-WA0016.jpg
IMG-20181227-WA0018.jpg IMG-20181227-WA0019.jpg IMG-20181227-WA0020.jpg

IMG-20181227-WA0007.jpg IMG-20181227-WA0006.jpg IMG-20181227-WA0004.jpg

İlk olarak cantlara Aluteufel ile başladım.

IMG-20181227-WA0013.jpg

2 dakika sonra ciğer gibin oldular :)
Açık konuşmak gerekirse, bu kışlık cantlara pek ilgi ve sevgi göstermedim.

IMG-20181227-WA0008.jpg

Lastikleri ,benzin deposuna ve kapi girislerini evde hazirladim 1:7 oranda Shiny Garage APC ile temizledim. İlk defa kullandim ve işini gayet iyi yapti diyebilirim.

IMG-20181227-WA0010.jpg
IMG-20181227-WA0009.jpg

Yine evde hazirladim Valet pro snow Foam Gloria doldurdum....ardindan bir kapak CG Mr.Pink ekleyip atişa serbest halde girisdim.

IMG-20181227-WA0012.jpg

Yazin uyguladim Fusso Coatdan eser yok

IMG-20190102-WA0014.jpg

Cift kova yikarken malesef resim cekmeyi unutmuşum. Şampuan olarak Meguiars NXT kullandim. Old but gold. Arkasindan Liquid Elements Orange Baby ile kurulama

IMG-20181227-WA0011.jpg

Normalde Aluteufel güvenim sonsuzdur, ama bu sefer betona çarptım. Kisliklari cikarip yazliklari takdimda servis çıraği malesef yikamadan depolamis :( . Bedelini agir makinalar ile ödemeye calisiyorum. Taktim matkapa çinliyi, verdim voltaji....

IMG-20190102-WA0013.jpg

Sonuc beni pek memnun etmesede kisitli zamanda bu kadar deyip,devam ettim.....ettim etmesinede evde Aluteufel kirmizi yattini biliyorum.Asit bazli.....bu round kirli cantin ama 2nci benim olacagina eminim.

Screenshot_2019-01-02-16-29-30.png

Lastiklere şaşmadim Meguiars Tire Gloss evde unutmusum. Sorun yok dedim ve Liquid Elements Back in Black yanimdaydi. Trimlerde işini iyi yapdi,yanliz lastiklerde aynisini demek pek mümkün deyil. Birazda zevk meselesi.Ben parlak lastik tercih ediyorum. LE BiB daha cok satin matt.

IMG-20190102-WA0017.jpg IMG-20190102-WA0016.jpg

Camlara Koch Chemie Speed Glass Cleaner sıkıp Liquid Elements waffle towel ile temizledim. KC kokusu öyle hoşki anlatamam. Leke iz birakmadan basitce silindi camdan.Tuttum bunu....

IMG-20190102-WA0010.jpg

ic trimlerede LE BiB uygulayip burda misyonumu tamamladim. Resmini cekmedim Pedal temizligini Shiny Garage APC ilen yaptim. Temizlik yerindeki süpürke batan gemi gibin hortumun heryeri delik deşik.Hepsini kapatmaya parmak yetmez ama cekiş gücü zayif kaldi.

IMG-20190102-WA0005.jpg IMG-20190102-WA0004.jpg IMG-20190102-WA0008.jpg

Fusso gittigi yere beni götürmedigi icin,ve bu havada Wax uygulamak mümkün olmadigi icin. Meg Liquid Wax yardimima koştu. Bunun kokusuna hastayim. Mikrofiber ile silip sizleri Finishle başbaşa birakiyorum.

IMG-20190102-WA0007.jpg IMG-20190102-WA0018.jpg IMG-20190102-WA0009.jpg

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eline sağlık abi çok güzel uygulama olmuş bence , black in blackin finishi hoşuma gitti biraz böyle yarı mat görüntü seviyorum lastiklerde :komik:
Kochun glass cleanerı konsantre olanla aynı formül mü acaba onu biliyor musunuz ? Meguiars sevdiğinizi düşünerek onun glass cleanerını kullandıysanız kıyaslayabilirseniz sevinirim :)

El_Diablo

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Eyvallah..... KC Glas Star konsantre oldunu biliyorum ama sen soruncan sitesine girip bi bakayim dedim.
Speed Glass Cleaner konsantre deyil, kullanima hazir olarak satiliyor. Meguiars cam temizleyicini hic kullanmadim icin yorum yapamiyorum kardesim.

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Hocam emeğinize sağlık bayağı yorulmuşsunuz. Bu arada plakayı görünce duygulandım, memleket hasreti:)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Eyvallah..... KC Glas Star konsantre oldunu biliyorum ama sen soruncan sitesine girip bi bakayim dedim.
Speed Glass Cleaner konsantre deyil, kullanima hazir olarak satiliyor. Meguiars cam temizleyicini hic kullanmadim icin yorum yapamiyorum kardesim.

Mutlaka hazır olan kullanıma direk uygulanan üründürde içerik olarak aynılarmı diye merak etmiştim abi , teşekkür ettim cevap için tekrar emeğinize sağlık :utandim: