Gyepesto Uygulama Yapmayı Öğreniyor

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Akşama hazırlık.

Nanolex IC
Amway LOC Glass Cleaner 1:3
Colourlock Hafif Deri Temizleyici
Colourlock Deri Kalkanı
Gtechniq C6 Matte Dash

Work Stuff Albino x2
Rossman Cam Bezi
Valet Pro Sünger Fırça
Colourlock Fırça
Work Stuff Gentleman x2

Bonus: Zymol Detail Wax (Görselde yok, unutmuşum :))

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Akşama hazırlık.

Nanolex IC
Amway LOC Glass Cleaner 1:3
Colourlock Hafif Deri Temizleyici
Colourlock Deri Kalkanı
Gtechniq C6 Matte Dash

Work Stuff Albino x2
Rossman Cam Bezi
Valet Pro Sünger Fırça
Colourlock Fırça
Work Stuff Gentleman x2

Bonus: Zymol Detail Wax (Görselde yok, unutmuşum :))

Temizliğe gittim ama zaten temiz olduğu için tornistan geriye döndüm.
Sadece direksiyonu ve şoför koltuğunu Colourlock deri temizleyici WS fırça ile forçalayıp, konsolu da Nanolex IC ile silip geldim.
Koruma ürünleri için biraz daha bekleyeceğim.

Yalnız şoför tarafındaki koltukta biraz ezilme dikkatimi çekti. Gece sormak için paylaşıyor olacağım. Orayı nasıl düzeltebilirim bilmiyorum.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hazır İzmir'e gelmişken, yavaş yavaş ailenin arabalarını elden geçirmeye başlıyorum.
İlk hedefim; 12 senelik Fluence. Daha önce hiç detaylı temizlik görmedi. Hatta 2 yıldır neredeyse hiç kullanılmadı. Oldukça pislenmiş durumda.
Havanın 45 derece olması nedeniyle yavaş yavaş temizliyor olacağım.
Öncelikle şu anki hallerini ekliyorum. Limitli malzemeler ile beni ne derece bir zorluk beklediğini siz tahmin edin. :)

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Allah kolaylık versin. Reçine işini hallettiniz mi merak ettim

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Şimdiden kolay gelsin, bej renk iç döşeme tam detaycı işi :taraa: Ben de virüs salgını başladığında ailemin yanına, memlekete gelmiştim ve o günden beri nispeten kısıtlı detay ürünleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Gerçekten kısıtlı imkanla sonuç almaya çalışmak daha yorucu ama ayrı bir keyfi oluyor :)

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Allah kolaylık versin. Reçine işini hallettiniz mi merak ettim
Çok teşekkürler. Maalesef henüz TemizlikMadeni'ne gidemedim, işler yoğundu. Sonrasında da sokağa çıkma yasağı. Umarım bayram öncesine yetiştireceğim.
Şimdiden kolay gelsin, bej renk iç döşeme tam detaycı işi :taraa: Ben de virüs salgını başladığında ailemin yanına, memlekete gelmiştim ve o günden beri nispeten kısıtlı detay ürünleri ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Gerçekten kısıtlı imkanla sonuç almaya çalışmak daha yorucu ama ayrı bir keyfi oluyor :)
Kesinlikle katılıyorum.

Ama İzmir'in bi' avantajı, halledemezsem gider alırım rahatlığı da var. Belki İstanbul'dan bile rahat o konuda. Genelde çoğu yer birbirine yakın. Örneğin Karşıyaka'dan TemizlikMadeni 15 dakika mesafede.

Ben bu bej rengi normalde çok seviyordum ama gri-kahverengi arası bir şey olmuş. Bakalım ne derece temizleyebileceğim. Büyük bi' challenge beni bekliyor. :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Gyepestp kolay gelsin, yorucu ama sonuçları güzel bir uygulama gelecek gibi gözüküyor :)

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bir sorum olacak. Yanımda 1:10 VP APC ve 1:4 KC PO var ama döşemelerdeki kirler çıkacak gibi durmuyor.
Colourlock fırçam var sadece. Olabildiğince temizlemek için ne kullanmalıyım?

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Hazır İzmir'e gelmişken, yavaş yavaş ailenin arabalarını elden geçirmeye başlıyorum.
İlk hedefim; 12 senelik Fluence. Daha önce hiç detaylı temizlik görmedi. Hatta 2 yıldır neredeyse hiç kullanılmadı. Oldukça pislenmiş durumda.
Havanın 45 derece olması nedeniyle yavaş yavaş temizliyor olacağım.
Öncelikle şu anki hallerini ekliyorum. Limitli malzemeler ile beni ne derece bir zorluk beklediğini siz tahmin edin. :)

Şimdiden kolay gelsin, çok fena ve fazla kirlenmiş :(

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkürler. :)
Sıcak yüzünden günde en fazla 2 saat ilgileniyorum.
Ne fırça, ne matkap, ne su çekici, ne carpet cleaner, basınçlı su vs. hiçbir şey yok. :)

Bu arada şimdi şöyle bir durumum var.
İç döşeme ve halı paspaslardaki bazı lekeler; 1:4 KC PO, 1:10 VP APC, Mintax Sıvı Arap Sabunu ile çıkmadı. Ne kullanmam lazım?

Son düzenleme:

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Teşekkürler. :)
Sıcak yüzünden günde en fazla 2 saat ilgileniyorum.
Ne fırça, ne matkap, ne su çekici, ne carpet cleaner, basınçlı su vs. hiçbir şey yok. :)

Bu arada şimdi şöyle bir durumum var.
İç döşeme ve halı paspaslardaki bazı lekeler; 1:4 KC PO, 1:10 VP APC, Mintax Sıvı Arap Sabunu ile çıkmadı. Ne kullanmam lazım?
Babamın aracındaki bej renk paspasları temizlerken sıcak su ile karışım yapılmış Carpet Clenaer'ın normal soğuk su ile yaptığım karışıma göre daha etkili olduğunu gözlemlemiştim. Denemediyseniz el yakmayacak kadar sıcak sulu bir karışımla denemenizi tavsiye ederim.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Akşama müthiş bir açılış planlıyorum.
Biraz sonra şimdiki halinin görsellerini alıp ekleyeceğim.

Planladığım işlem sırası
1) Jantlara demir tozu temizliği
2) Davlumbaz temizliği
3) Ceviz 1/3 ile ağır kiri atma ve durulama
4) VP Foamula 1/10 ile foam lance ve fırçayla ızgara vs. detayı, sonrasında durulama
5) Çift kova ile yıkama ve durulama
6) Turtle wax sealant (bunu nasıl uygulayacağımı bilmiyorum, tavsiyelere açığım)

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabanın motor bölümü yavaş yavaş kirlenmeye başlamıştı. Tamamen kirlenmesini beklemeden temizleyip, korumaya almak istedim.

1:10 Valet Pro APC'yi detay fırçasına sıkarak fırçaladım, sonra mikrofiber bez ile kirleri aldım.
Sonrasında bir kat su sıkıp, KC MP sıktım ama üstü süt gibi. beyaz oldu. İçime sinmedi, sanırım biraz fazla sıktım. Sonra temiz bezle ürünü aldım. Üstüne. sadece 6-7 fıs olacak şekilde tekrar KC MP sıktım.
Yarına kadar bekleyecek, yarın bir kat daha sıkacağım.

Not: Otopark çok tozlu olduğu için, fotoğraf çekerken genelde beyaz bir toz katmanı oluyor. Flaşsız çekecek kadar da ışık olmadığı için, görseller az ve iyi değil. Temizlik sonrası görselinin üstüne, 10 dakika daha boruları ve diğer detayları, köşeleri vs. yaptım ama görseli yok. Kusura bakmayın.

Öncesi

Temizlik sonrası

İlk tur KC MP sonrası

14 ay ve yaklaşık 15k km sonrası hiç temizlenmeyen motorun görüntüsü.
Bu ürün bir harika dostum. :)

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ah ahh İzmir yağmurları, neredeyse her yağmurdan sonra araba bu hale geliyor, ama sizinki uzun süredir yıkanmıyor galiba :D
Bol bol fotoğraflı uygulama bekliyoruz :)
Aslında henüz 1 hafta bile olmadı yıkanalı. Ama resmen çamur yağmış, üstüne de güneş açmış. Sonra bu durum kaçınılmaz. :)
Yavaştan hazırlıyorum malzemeleri. :)

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
İllet bişey bu çamurlar işimiz zor benim araçta aynı şekilde, güneşle birlikte boyaya işliyor adeta bol su ve köpük şart

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle jantlardan başladık, başladık diyorum çünkü eşimle birlikte yaptık. :)
Auto Finesse Iron Out ile demir tozlarından kurtulduk. Sonra Flowey R1 ile detay temizliğini yaptık.
Sonrasında Secho FX2 ve ceviz ile ön yıkama yapıp, kirlerden arındık, sonra duruladık.
Valet Pro Foamula ve biraz B33, Karcher K2 ve foam lance ile köpük yapıp, VP fırçalarla detayları, lucullan eldivenlerle panelleri temizledik.
Duruladıktan sonra panel panel Turtle Sealant sıkıp, Wizard Of gloss ile kuruladım.