Hızlı Soru - Cevap

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön yıkama icin alta foam kullanıyorum uzun zamandır ,her kullanım sonrası içini yıkar temiz su koyup bi kac fislatip oyle birakırım ama tabi ön yikama ürünleri dahasoft oldugu icin simdiye kadar bi sorun yasamadim acaba R1 gibi daha agresif kimyasal icin sorun cıkarir mi bilmiyorum ,bazen yikama da elime geldiginde yağlı gibi bir hissi var R1in ,
aracın dışı genelde alta foam ile dönmeye yetiyor ancak jant davlumbaz gibi yerler kaliyordu ,kimyasala dayanikli diye belirtildigi icin foam pro 2 yu oralarda kullanmak icin aldim, tavsiyeniz icin teşekkürler
Rica ederim. Bende hep R1 kullanıyorum sıkıntı olmadı. Yt kanalımda videolarımda R1 var.

Kubati

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba 7 senelik bir aracım var ve maalesef kumas koltuklar, artık lekeler ciddi canımı sıkmaya basladı ozellikle ter lekeleri bulunmakta. Su çekebilecek bir supurgem olmamasına ragmen bunları bi sekilde temizleme sansım var mı ?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Valetpro carpet cleaner ile sık, fırçala, sil yapabilirsiniz. Burda önemli nokta silerken suyu çekebilecek güzel bir mikrofiber havlu kullanmanız gerekir. Aşağıdaki youtube videosunda kendi yaptığım uygulamayı çekmiştim.

Fakat bu silme sonrası koltuklar ciddi mana da temizlenmiş olsa da , zamanla tekrar bir sıvı temasında kusma yapabiliyor. O yüzden aşağıdaki uygulamam da olduğu gbi bir halı yıkama makinesi ile suyu çektirmenizi öneririm.

Arkadaşlar merhaba 7 senelik bir aracım var ve maalesef kumas koltuklar, artık lekeler ciddi canımı sıkmaya basladı ozellikle ter lekeleri bulunmakta. Su çekebilecek bir supurgem olmamasına ragmen bunları bi sekilde temizleme sansım var mı ?

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Merhaba,

Elimde bosch aquatak 120 ve bear force foam lance var. Magifoamla kullanıyorum ve şampuan çok sıvı kalıyor gibime geliyor, ön yıkamada trafik filmi çıkmıyor. Foam lance 1/9 oranında tüketim yapıyor. Bu nedenle alta foama kompresör bağlayıp kullanmayı düşünüyorum, hem şampuan sarfiyatı düşecek. Sizce köpük pompası foam lanceye göre kir sökmede daha mı iyi?

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Araca geçen boya transferleri vb küçük işlemleri elim ile temizlediğim 3d tüp pasta bugün bitti aynı ürünü bulamıyorum internette. Bu şekilde elle kullanıma uygun f/p ürünü fiyatı çok yüksek olmayan tavsiyeniz var mı

bugrayil

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selamlar, aracımı önümüzdeki hafta komple PPF için bırakacağım. PPF yaptırdıktan sonra muhtemelen standart ürünlerden farklı ürünler kullanmam gerekecek. Bu konuda oldukça acemi ve yeniyim :D Forum' da aradım fakat direkt PPF' li araçların yıkanması ile alakalı spesifik bir konu başlığı bulamadım (Önerirseniz açabilirim). Bu sebeple önce buraya yazayım dedim.

- Ön yıkama, temaslı yıkama ve koruma için ürün tavsiyeniz var mıdır ya da şampuan seçiminde nelere dikkat etmeliyim? ? (Kendi bulduklarım: Gyeon PPF Wash, Innova Car SP1 ve bakım için Gyeon PPF Maintain)
- Ayrıca PPF TPU malzeme (kendini sıcak altında yenileyeceğini ümit ediyorum :D), tek kova 2 eldiven şeklinde ilerleyebilir miyim yoksa tek kova 5-6 eldiven yapayım mı?
- Bir de Gyeon, WS-Storm gibi kaliteli eldiven almam gerekir mi yoksa Amazon eldivenleri işimi görür mü?

Vakit ayırıp cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Würth activ clean köpük ürünü çok başarılı oldukça işinizi görecektir