Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Cliff marka ile ilgili yabancı sitelerde pek bilgi yok. Ama dyno, xpel heryerde ismi geçiyor

son teklifler:
Dyno mat 100bin
Xpel mat ppf 90bin
Cliff ppf 70 bin
Avery ppf 60 bin
Şöyle bir guzelligi var hocam Cliff in en azindan Belli bir Distribütörü var ve ürünün arkasinda ve garanti veriyor ki bu iyi birsey.

Dyno Stek veya Cliff arasinda degerlendirme yapardim,Cliff i secer arasindaki fiyat farkina da detay malzemesinin kralini alirdim :terlisırıtan:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Cliff marka ile ilgili yabancı sitelerde pek bilgi yok. Ama dyno, xpel heryerde ismi geçiyor

son teklifler:
Dyno mat 100bin
Xpel mat ppf 90bin
Cliff ppf 70 bin
Avery ppf 60 bin
Son karar sizin özgür şekilde karar verin ki aklınızda bir şey kalmasın. Yalnız düşünceniz eksik neden derseniz biz piyasada tanınırlığa göre malzeme seçseydik piyasa işi yapan bir yer olurduk. Çok ünlü olan markaların ne kadar zayıf ürünleri olduğunu hep beraber gördük, iyi pasta üretemeyen dev markaları da gördük. 40ın üzerinde detay markası tecrübem var hangisi alanında makul ise onu seçiyorum. Forumun amacı da bu. Bu açıdan düşünmenizde daha fayda olur, sadece ppf değil her ürün için. Markaların gizlilik durumlarını ihlal etmemek adına burda bir şey demek istemiyorum ama orda yazdığınız çok ünlü bir markanın bazı üretimlerinde sıkıntılar yaşandı

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Son karar sizin özgür şekilde karar verin ki aklınızda bir şey kalmasın. Yalnız düşünceniz eksik neden derseniz biz piyasada tanınırlığa göre malzeme seçseydik piyasa işi yapan bir yer olurduk. Çok ünlü olan markaların ne kadar zayıf ürünleri olduğunu hep beraber gördük, iyi pasta üretemeyen dev markaları da gördük. 40ın üzerinde detay markası tecrübem var hangisi alanında makul ise onu seçiyorum. Forumun amacı da bu. Bu açıdan düşünmenizde daha fayda olur, sadece ppf değil her ürün için. Markaların gizlilik durumlarını ihlal etmemek adına burda bir şey demek istemiyorum ama orda yazdığınız çok ünlü bir markanın bazı üretimlerinde sıkıntılar yaşandı
Elbette forumların amacı budur bilgi paylaşımı… Kahve ile ilgili benzer bir örnek verebilirim. 4-5 yıl önce bir kahve makinesi markası çıktı piyasadaki cihazların yarı fiyatına ürün çıkardı onlarda daha başarılı oldu vs… Burada önemli olan kullanıcı deneyimleri.

xpel ile ilgili en güzel kısım arabanın bütün parçalarının ekran dahil şablonu mevcut. Araca uygun kesim yapılıyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elbette forumların amacı budur bilgi paylaşımı… Kahve ile ilgili benzer bir örnek verebilirim. 4-5 yıl önce bir kahve makinesi markası çıktı piyasadaki cihazların yarı fiyatına ürün çıkardı onlarda daha başarılı oldu vs… Burada önemli olan kullanıcı deneyimleri.

xpel ile ilgili en güzel kısım arabanın bütün parçalarının ekran dahil şablonu mevcut. Araca uygun kesim yapılıyor
Kahveye ben de meraklıyım dükkan için tavsiye bile alabilirim :)
Precut makinesi ile yapılıyor. Bunun güzelliği folyo artar. Birkaç araç sonra bir araba yapacak kadar folyonuz olur,
Paylı kesilmez tam panel ölçüsüne göre kesilirse kenarları görünebilir. Kenarları görünmeyecek şekilde kaplanıp arkaya dönülmesi estetik açıdan daha iyi olur.

orcunalisveris

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Merhaba,

Elimde SOFT99 Fusso Coat 12 Aylık Wax Koyu Renk var.

Bu waxı;

1- Camlara uygulama yapabilir miyim? Silecek performansını etkiler mi?

2- Farlara uygulama yapabilir miyim (bi-led olduğu için camlar biraz ısınıyor sararma yapar mı dersiniz)?

Teşekkürler..

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Merhaba,

Bu waxı;

2- Farlara uygulama yapabilir miyim (bi-led olduğu için camlar biraz ısınıyor sararma yapar mı dersiniz)?

Teşekkürler..
1. Ön cam hariç diğer camlara uygulayabilirsin.
Ön camı riske atma. Benim ön camımda var ben hiçbir sorun yaşamadım, ama sorun yaşayan arkadaşlar forumda var. Silecek takılması , atlaması yaşayanlar var. İlk bir hafta biraz flu görüntü olur ışık yansımalarında. Problem çıkarırsa fussoyu yıkayarak falan camdan sökemezsin.

2. Farlara uygulama yapabilirsin. Sıkıntı çıkmaz.

3. Buda benden olsun. Siyah plastik , lastik aksama değdirmemeye çalış, değerse hemen sil , beyazlatma yapar. Silgi ile silince çıkıyor diyenler var. Denemedim henüz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba,

Bu waxı;

Teşekkürler..
Ben sadece kaporta kısmına elle uyguladığım. Geçmiş konularda camda sorun olabilir diye okumuştum. Hatta araç kapı koluna surmemek lazım. Oradan elinizle aracın iç kısmına kadar gidebilir ve onarilmayacak sorunlar olabilir dendi. Ya da maskeleme iyi yapılmalı. Sonra uygulama daha güvenli olur.

orcunalisveris

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
1. Ön cam hariç diğer camlara uygulayabilirsin.
Ön camı riske atma. Benim ön camımda var ben hiçbir sorun yaşamadım, ama sorun yaşayan arkadaşlar forumda var. Silecek takılması , atlaması yaşayanlar var. İlk bir hafta biraz flu görüntü olur ışık yansımalarında. Problem çıkarırsa fussoyu yıkayarak falan camdan sökemezsin.

2. Farlara uygulama yapabilirsin. Sıkıntı çıkmaz.

3. Buda benden olsun. Siyah plastik , lastik aksama değdirmemeye çalış, değerse hemen sil , beyazlatma yapar. Silgi ile silince çıkıyor diyenler var. Denemedim henüz.
Ben sadece kaporta kısmına elle uyguladığım. Geçmiş konularda camda sorun olabilir diye okumuştum. Hatta araç kapı koluna surmemek lazım. Oradan elinizle aracın iç kısmına kadar gidebilir ve onarilmayacak sorunlar olabilir dendi. Ya da maskeleme iyi yapılmalı. Sonra uygulama daha güvenli olur.
Teşekkür ederim

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

Bu waxı;

Teşekkürler..
Ön camda denediğim birçok wax veya hızlı cila da , sileceklerde atlama sorunu yaşadım. Cama kil uygulaması yapıp sıfır bosch aerotwin silecek taktım. Sorunsuz kullanıyordum, wax sonrası atlama sorunu yaşadım hep

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba,

Bu waxı;

Teşekkürler..
Ben ön cam ve cam tavana fusso coat uygulamıştım bi sorunla karşılaşmamıştım ama dayanımı aşırı az oluyor bazı zamanlarda silecek otomatikte kalıyor bazen siz sileceği calıstırmak zorunda kalıyorsunuz hemen waxı kaldırıyor ve muhtemelen sileceğede zarar veriyordur. Tavsiye etmem.

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Hepsini çok merak ediyorum :) Sadece iç mekan temizleyici almadım onda çok kararsız kaldım, tavsiyelerinizi bekliyorum üstadlar.
Merhaba, ürünler hayırlı olsun güle güle kullan :) Özellikle Retyre ve Darkside yorumunu merak ediyorum kullandıktan sonra.. Abim ile ortak kullandığımız Shiny Garage lastik temizleyici ürününden çok memnunduk ama neredeyse 1 senedir gelmiyor stoklara (@Her Şey Garajda ya da bu vesile ile mesajım olsun :) ) tek muadili lastikler için Retyre gözüme çarpan ama galonluk alacağız onun da fiyatını hakedip haketmediği konusunda emin değilim. Bir de Shiny garage gibi sulandırılamıyor oluşu f/p mıdır kullanınca yorumlarsan memnun olurum :)

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, ürünler hayırlı olsun güle güle kullan :) Özellikle Retyre ve Darkside yorumunu merak ediyorum kullandıktan sonra.. Abim ile ortak kullandığımız Shiny Garage lastik temizleyici ürününden çok memnunduk ama neredeyse 1 senedir gelmiyor stoklara (@Her Şey Garajda ya da bu vesile ile mesajım olsun :) ) tek muadili lastikler için Retyre gözüme çarpan ama galonluk alacağız onun da fiyatını hakedip haketmediği konusunda emin değilim. Bir de Shiny garage gibi sulandırılamıyor oluşu f/p mıdır kullanınca yorumlarsan memnun olurum :)
Hocam bende varda henüz kullanmadım.

Reytre 1/1 veya 1/2 oranı sulandırabiliyorsun saf ve 1/1 - 1/2 olarak aynı temizleme perfomansı veriyor, aşağıdaki videoda gösteriyor. PH değeri değişmiyor aynı kalıyor. bende ilerde içme suyu ile sulandırmayı düşünüyorüm

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Hocam bende varda henüz kullanmadım.

Reytre 1/1 veya 1/2 oranı sulandırabiliyorsun saf ve 1/1 - 1/2 olarak aynı temizleme perfomansı veriyor, aşağıdaki videoda gösteriyor. PH değeri değişmiyor aynı kalıyor. bende ilerde içme suyu ile sulandırmayı düşünüyorüm

Valla açıkcası videolara pek güvenemedim videolarını izlemiştim bizden birileri kullanıp yorumlar ise çok daha iyi olur fikir açısından :) Siz eğer kullanırsanız hem saf hali ile hem de sulandırıp yorumlarsanız çok iyi olur :) Galonluk alabilirim o zaman. Bir de videolar da bolca ürün sıkıyorlar daha az sarfiyat ile aynı performansı verir mi onu da merak ediyorum.