Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Teşekkürler hocam. Hikari ya da Gyeon tavsiye eder misiniz?
Tavsiye ederim hocam guzeldir onlarda Gyeon Mohs u denedik ama hikari denemedik pahali diye pek tercih edilmiyor soylendigi ve vaat ettigi ömrü yerine getiremiyor forumda bir üyemiz hikari yaptirdi memnun kalmadi kendisini tam hatirlamiyorum.gorurse yazar buradan.

gazeteci63

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Tavsiye ederim hocam guzeldir onlarda Gyeon Mohs u denedik ama hikari denemedik pahali diye pek tercih edilmiyor soylendigi ve vaat ettigi ömrü yerine getiremiyor forumda bir üyemiz hikari yaptirdi memnun kalmadi kendisini tam hatirlamiyorum.gorurse yazar buradan.
O zaman Gyeon Mohs iyi tercih olacak gibi duruyor hocam teşekkürler

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba

Aracı alalı bir ay oldu. Oto yıkamalarda ne olduğunu bilmediğim malzemeler ile aracı yıkatmak istemiyorum. Şu an için evimde maalesef kova ile yıkamak dışında bir seçeneğim yok. Basınçlı su şart diyorsanız buna uygun bir benzinlik bulmaya çalışırım.

Araca gelirsek aracın rengi kozmik altın mat üzerinde maalesef parlak kaplama yok. Pürüzlü bir boya mevcut. İç kısımda ise koltuklar deri taban ise balıkçı ağından yapılmış. plastik bir halı kapı kolları geri dönüştürülmüş bir malzemeden plastik. orta konsol yine derimsi ama deri olmayan bir kaplama mevcut. Ön konsol sert plastik üstü deri gibi.

Deri koltuklar için:
Leather Honey Deri Koltuk Temizleyici ve Conditioner almayı planlıyorum
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00U7HEUEI/ref=ox_sc_act_title_8?smid=A3SOJKLU5J2QE1&th=1

Dış yıkama İçin Armor All düşündüm.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0001OZH1W/ref=ox_sc_act_title_5?smid=A3NQDT0YJJI91F&psc=1

Eldiven Spark:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B38YTFNN/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A1W61R9ELB01WM&psc=1

Kurulama Wonkey:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CN1MC2FZ/ref=ewc_pr_img_2?smid=A1UZ46RXMQUCQ&psc=1

İç Temizlik Armorall
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B002Q99LSK/ref=ewc_pr_img_3?smid=A3NQDT0YJJI91F&psc=1

Sizin önerileriniz neler olur?
Kova
Cam temizliği
Jant Temizliği
Boya Koruyucu

Ek Soru 2:
Bosch Easy Atack 120 alsam kovaya su doldurup bu şekilde yıkayabilir miyim? 220 voltu araçtan alabiliyorum. Araç yıkama süresince basınçlı yıkama ile ortalama kaç lt su harcanıyor?

Son düzenleme:

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Ön yıkama için, özellikle kış aylarında kova yıkamasından önce yoğun kiri araç yüzeyinden uzaklaştırmak için basınçlı yıkama makinesi gerekir. İster benzinlikte, ister kendi imkanlarınızla (garaj, otopark, evin önü, vs) basınçlı su ile ön yıkama yapmak gerekir ki güvenli yıkama yapmış olun.

Ön yıkama için listeye bir ön yıkama köpüğü veya prewash tarzı şampuan eklemenizi öneririm.

Kova yıkaması için seçtiğiniz Armor All şampuan cilalı bir şampuan. Araç boyasına uygun mudur veya kendisini gösterir mi emin olamadım.

Kurulama için twisted pile türümikrofiber havlulardan kullanmanızı tavsiye ederim. Seçtiğiniz güderi bez güvenli kurulama için uygun değil.

BSI

Usta Detaycı
Üye
Merhaba. Yeni aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

Ürünleriniz ile ilgili detaylı yorumu arkadaşlar yapacaktır ancak ben bir konuda uyarmak istedim.

Araçta 220v priz varsa bile bunun maksimum bir çıkış gücü vardır. Örneğin 50w, 60w vb...

Eğer buradan çalıştırmayı planlayarak bir yıkama makinesi almayı düşünürseniz bunu hesaba katmalısınız. Eğer bu gücü aşan bir makine ise (ki yıkama makineleri aşar) araç üzerindeki prizi kullanamazsınız.

Bu söylediklerim içten yanmalı motorlu araçlarda bulunan prizlerde geçerli. Yeni nesil elektrikli araçlarda da böyle midir bilemiyorum ama yine de araştırmanızı tavsiye ederim.

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eğer buradan çalıştırmayı planlayarak bir yıkama makinesi almayı düşünürseniz bunu hesaba katmalısınız. Eğer bu gücü aşan bir makine ise (ki yıkama makineleri aşar) araç üzerindeki prizi kullanamazsınız
Başka bir elektrikli aracı sarj edecek kadar güç çıkışı mevcut yaklaşık 2kw saç kurutma makinesi ısıtıcı vs kullanabiliyorsunuz. Peki kovaya su doldurdam 10lt civarı yıkama için yeterli olur mu?

Önerdiğiniz ürünler için marka yazabilir misiniz fiyat/perfornmans

Ozdemirli

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Başka bir elektrikli aracı sarj edecek kadar güç çıkışı mevcut yaklaşık 2kw saç kurutma makinesi ısıtıcı vs kullanabiliyorsunuz. Peki kovaya su doldurdam 10lt civarı yıkama için yeterli olur mu?

Kullanmak istediğiniz basınçlı yıkama makinesinin güç gereksinimini ve aracınızın maks güç çıkış kapasitesini bilmediğim için yorum yapamam. Bu bilgileri edinirseniz kolayca karar verebilirsiniz.
Kullanılacak ürün tavsiyesi konusunda forumda çok sayıda inceleme ve yorum var. Ben aşağıya ilk alıma gelenleri yazıyorum ama foruma biraz göz gezdirip en iyi kararı siz verebilirsiniz.

Ön yıkama köpüğü: Auto Brite Magi Foam, Valet Pro Foamula 1, Flowey EV13
Kova şampuanı: Auto Brite Purple Velvet, Gyeon Bathe, Flowey EV12
Yıkama eldiveni: Adams Garage, Klin, Workstuff, Valet PRo, Felixipads
Kurulama Havlusu: Klin, Adams Garage, Workstuff

BSI

Usta Detaycı
Üye

Bahsettiğiniz güç çıkışı varsa eğer sorun olmayacaktır evet. Yine de alacağınız makinenin güç talebini kontrol etmenizde fayda var. Tavsiye olarak Karcher alabilirsiniz. Şebeke suyunuz var ise K2 den başlayarak hepsi işinizi görür. Bütçeye ve beklentiye göre modeli arttırabilirsiniz. Ancak kovadan çekmeyi planlıyorsanız Bosch'un ürünleri daha popüler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba

Aracı alalı bir ay oldu. Oto yıkamalarda ne olduğunu bilmediğim malzemeler ile aracı yıkatmak istemiyorum. Şu an için evimde maalesef kova ile yıkamak dışında bir seçeneğim yok. Basınçlı su şart diyorsanız buna uygun bir benzinlik bulmaya çalışırım.

Araca gelirsek aracın rengi kozmik altın mat üzerinde maalesef parlak kaplama yok. Pürüzlü bir boya mevcut. İç kısımda ise koltuklar deri taban ise balıkçı ağından yapılmış. plastik bir halı kapı kolları geri dönüştürülmüş bir malzemeden plastik. orta konsol yine derimsi ama deri olmayan bir kaplama mevcut. Ön konsol sert plastik üstü deri gibi.

Deri koltuklar için:
Leather Honey Deri Koltuk Temizleyici ve Conditioner almayı planlıyorum
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B00U7HEUEI/ref=ox_sc_act_title_8?smid=A3SOJKLU5J2QE1&th=1

Dış yıkama İçin Armor All düşündüm.
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0001OZH1W/ref=ox_sc_act_title_5?smid=A3NQDT0YJJI91F&psc=1

Eldiven Spark:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B38YTFNN/ref=ox_sc_act_title_4?smid=A1W61R9ELB01WM&psc=1

Kurulama Wonkey:
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0CN1MC2FZ/ref=ewc_pr_img_2?smid=A1UZ46RXMQUCQ&psc=1

İç Temizlik Armorall
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B002Q99LSK/ref=ewc_pr_img_3?smid=A3NQDT0YJJI91F&psc=1

Sizin önerileriniz neler olur?
Kova
Cam temizliği
Jant Temizliği
Boya Koruyucu

Ek Soru 2:
Bosch Easy Atack 120 alsam kovaya su doldurup bu şekilde yıkayabilir miyim? 220 voltu araçtan alabiliyorum. Araç yıkama süresince basınçlı yıkama ile ortalama kaç lt su harcanıyor?

Bahsettiginiz ürünler malesef çok tutulan ve popüler ürünler degil.

Yikama Şampuani
Kova icin
AD Velvet/Sams Shampoo

Deri Koltuk
Koruma ve Bakım Ürünleri TLS Grubu iyidir.

Yikama Eldiveni

Purestar/Klin/Workstuff grubu iyidir.

Kurulama Havlusu

Purestar Duplex/Klin Drying /Workstuff King

İç temizlik

Sonax İnterior/Meguiars İnterior Detailer/Abdl Ultimate İnterior

Cam Temizligi

K2 Pro Nuta Aerosol/Meguiars Glass Cleaner

Cam Temizleme Bezi

Purestar Density/Klin Glass Shine/Cartainer Carbonfaser Cam Bezi

Jant Temizleme

Flowey R1/Meguiars Hot Rims

Yikama Kovasi

Fireball veya Workstuff

Cok fazla çeşit yazmadim isinize gorebilecek malzemeleri yazdim forumcada begenilen ve yogun kullanilan ürünlerdir.Ayrica Araciniz yeni Deri temizligi ve korumasi icin linkini attigim siteden Destek alabilirsiniz ne yönde nasil kullanilacagina dair.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Araciniz Mat Renk ise Bence Siz PPF yaptirin Polisaj yapilsa renkte yüzeyde parlama olur bence siz PPF kaplamayi düsünün hocam

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Araciniz Mat Renk ise Bence Siz PPF yaptirin Polisaj yapilsa renkte yüzeyde parlama olur bence siz PPF kaplamayi düsünün hocam
fiyat aldım
Stek dyno mat için tanser ** dolar dedi :)
Başka bir stek bayisi 100 bin tl dedi

başka bir firma cliff prima k matt için ** bin tl dedi

Başka yerleri aramadım henüz ama fiyatların bu kadar farklı olması, hangisi doğru seçenek diye düşündürüyor

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
fiyat aldım
Stek dyno mat için tanser ** dolar dedi :)
Başka bir stek bayisi 100 bin tl dedi

başka bir firma cliff prima k matt için ** bin tl dedi

Başka yerleri aramadım henüz ama fiyatların bu kadar farklı olması, hangisi doğru seçenek diye düşündürüyor
Cliff Prima guzel hocam yaptiranlar memnun kaldi fiyat digerlerine gore guzel yani iyi fiyat verilmiş.