Hızlı Soru - Cevap

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Öne çıkan konu #20,261
Merhaba, ürünler hayırlı olsun güle güle kullan :) Özellikle Retyre ve Darkside yorumunu merak ediyorum kullandıktan sonra.. Abim ile ortak kullandığımız Shiny Garage lastik temizleyici ürününden çok memnunduk ama neredeyse 1 senedir gelmiyor stoklara (@Her Şey Garajda ya da bu vesile ile mesajım olsun :) ) tek muadili lastikler için Retyre gözüme çarpan ama galonluk alacağız onun da fiyatını hakedip haketmediği konusunda emin değilim. Bir de Shiny garage gibi sulandırılamıyor oluşu f/p mıdır kullanınca yorumlarsan memnun olurum :)
Teşekkür ediyorum, öncelikle söylemem lazım ki carpro’nun nerdeyse hiç bir ürünü F/p değildir :D Çünkü kendisi türkiye gelen markalar arasında en pahalılarından birisi. F/p demek için uygun fiyat yüksek performans sağlaması gerek ki, hiç uygun fiyatlı bir ürünü yok :) ben ReTyre’ı sulandırmadan kullanmayı planlıyorum. Zaten sık sık kullanacağım bir ürün olmaz, rahat 1-2 sene götürecektir beni. Onun dışında darkside’dan beklentim çok yüksek, kullanınca burada deneyimlerimi paylaşırım zaten.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Selamlar...
Endura Marka PPF kaplama önerir misiniz ?
selamlar , aracıma kaputa endura yaptırdım 6 ay bile olmadı ama memnunum. Genel olarak gördüğümde f/p olarak iyi durumda. Araçta donanım olarak karartmalı cam olmasa endura film de yaptıracaktım . ayrıca büyük ihtimal yaz başı sanrufa endura parlak film yaptırmayı düşünüyorum

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Teşekkür ediyorum, öncelikle söylemem lazım ki carpro’nun nerdeyse hiç bir ürünü F/p değildir :D Çünkü kendisi türkiye gelen markalar arasında en pahalılarından birisi. F/p demek için uygun fiyat yüksek performans sağlaması gerek ki, hiç uygun fiyatlı bir ürünü yok :) ben ReTyre’ı sulandırmadan kullanmayı planlıyorum. Zaten sık sık kullanacağım bir ürün olmaz, rahat 1-2 sene götürecektir beni. Onun dışında darkside’dan beklentim çok yüksek, kullanınca burada deneyimlerimi paylaşırım zaten.
Doğru söylüyorsunuz :) Aslında orda f/p olarak söylemim bizim kafamız da ki kullanım şartlarına göre beni 2 sene götürmesi kafadan benim için yeterli olur şu an ki ortamda kendisini benim gözümde amorti edebilir :) Abim de ben de genel olarak rutin yıkamalarda lastikleri fırçalıyoruz o sebeple galonluk almak mantıklı olur gibi ama bakalım yorumlara göre değerlendireceğim. Teşekkür ediyorum :)

bkiselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Selamlar…
Aracıma yaklaşık 1 sene önce Gyeon seramik kaplama yaptırdım. Şu an ufak tefek bez çizikleri ve hareler meydana geldi. Sadece kılcal ince çizikleri ve hareleri almak için orbital makine ile Menzerna 3000 final finish hare giderici kullanarak alabilir miyim ? ya da konu ile ilgili malzeme önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkürler.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar…
Aracıma yaklaşık 1 sene önce Gyeon seramik kaplama yaptırdım. Şu an ufak tefek bez çizikleri ve hareler meydana geldi. Sadece kılcal ince çizikleri ve hareleri almak için orbital makine ile Menzerna 3000 final finish hare giderici kullanarak alabilir miyim ? ya da konu ile ilgili malzeme önerileriniz nelerdir. Şimdiden teşekkürler.
Aracın yüzeyini net görmeden, marka model ve yıl bilinmeden cevap verilemez.

nodrac

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Selamlar setin son hali için:

Ön Köpük Şampuanı
Auto Brite Magifoam Yıkama Köpüğü 500ml. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Kova Şampuanı
Auto Brite Purple Velvet Konsantre Cilalı Şampuan 500ml. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Yıkama Eldiveni:
Workstuff
Work Stuff - Storm - Yıkama Eldiveni - WASH MITT - 22cm*18cm - Made in KOREA

Kurulama Havlusu

https://www.hepsiburada.com/supercl...45x75-cm-p-HBV00000R8P1R?magaza=MF-SUPERCLEAN

İç temizlik
https://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-500-ml-p-OTSON321200?magaza=Sonaxshop

Cam Temizligi

https://www.hepsiburada.com/k2-pro-...eyici-sivi-p-HBCV00003MS2SN?magaza=CİLAKUTUSU

Cam Temizleme Bezi

https://www.hepsiburada.com/puresta...0x50-cm-p-HBCV00002LUJKP?magaza=MF-SUPERCLEAN

Jant Temizleme

https://www.hepsiburada.com/flowey-...line-1l-p-HBCV000034AAMH?magaza=FloweyTurkiye

Yikama Kovasi

https://www.hepsiburada.com/fireball-wash-bucket-red-yikama-kovasi-pm-HBC00003TIS3G

Soru: izlediğim youtube videolarında önce arabayı ıslatıp ilk şampuan ile yıkayıp durulayıp arkasından kova şampuan ile yıkıyorlar. İlk yıkama için sprey olarak hangi şampuanı kullanmalıyım?

Soru 2: Bu şampuanlar mat renkler için herhangi bir problem çıkarır mı?
Şu set için ne düşünürsünüz?
Chemical Guys Matte Auto Wash - Mat Boyalı ve Mat Kaplamalı Araçlar için Parlatmayan Şampuan - 473 ml
Chemical Guys Matte Detailer Spay - Mat Kaplama ve Mat Boya Temizleme Ürünü 473 ml

Soru 3: iç temizlik için bez gerekmiyor mu?

Soru 4: Jant temizliği için fırça?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar setin son hali için:

Ön Köpük Şampuanı
Auto Brite Magifoam Yıkama Köpüğü 500ml. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Kova Şampuanı
Auto Brite Purple Velvet Konsantre Cilalı Şampuan 500ml. yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri

Yıkama Eldiveni:
Workstuff
Work Stuff - Storm - Yıkama Eldiveni - WASH MITT - 22cm*18cm - Made in KOREA

Kurulama Havlusu

https://www.hepsiburada.com/supercl...45x75-cm-p-HBV00000R8P1R?magaza=MF-SUPERCLEAN

İç temizlik
https://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-temizleyici-500-ml-p-OTSON321200?magaza=Sonaxshop

Cam Temizligi

https://www.hepsiburada.com/k2-pro-nuta-pro-1l-cam-temizleyici-sivi-p-HBCV00003MS2SN?magaza=CİLAKUTUSU

Cam Temizleme Bezi

https://www.hepsiburada.com/puresta...0x50-cm-p-HBCV00002LUJKP?magaza=MF-SUPERCLEAN

Jant Temizleme

https://www.hepsiburada.com/flowey-...line-1l-p-HBCV000034AAMH?magaza=FloweyTurkiye

Yikama Kovasi

https://www.hepsiburada.com/fireball-wash-bucket-red-yikama-kovasi-pm-HBC00003TIS3G

Soru: izlediğim youtube videolarında önce arabayı ıslatıp ilk şampuan ile yıkayıp durulayıp arkasından kova şampuan ile yıkıyorlar. İlk yıkama için sprey olarak hangi şampuanı kullanmalıyım?

Soru 2: Bu şampuanlar mat renkler için herhangi bir problem çıkarır mı?
Şu set için ne düşünürsünüz?
Chemical Guys Matte Auto Wash - Mat Boyalı ve Mat Kaplamalı Araçlar için Parlatmayan Şampuan - 473 ml
Chemical Guys Matte Detailer Spay - Mat Kaplama ve Mat Boya Temizleme Ürünü 473 ml

Soru 3: iç temizlik için bez gerekmiyor mu?

Soru 4: Jant temizliği için fırça?
Sprey icin Sampuan Magifoam iste hocam onu kullanacaksiniz.

İç Temizlik bezi PURESTAR MULTI TOWEL - 40X40 CM - 5’Lİ PAKET | SuperClean Mikrofiber premium kalite

Soru 2 Sorun cikartmaz ancak satici ile iletisime geçip net bilgi alin o sekilde siparis gecin hocam

Jant Fircasi olarak ta Mikrofiber Jant Fircasi tercih edin hocam jantlarinizin siyah kisimlari hassas birde girinti cıkınti cok yüzey kismi icin soft detay fircasi tercih edebilirsiniz.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Arkadaşlar merhaba, sıfır aracıma bir ay önce ppf kaplama yaptırdım. Ön üç parça kapı eşikleri ve depo kapağına. Kaputu içe katladılar, çamurluğun üst kısmını da içe katladılar fakat geri kalan yerleri üzerinde kestiler. Çizik olmasın vs diye defalarca uyardım, biz dikkat ediyoruz dediler ama korktuğum şey başıma geldi. Çamurluğun etrafını ve eşiği maket bıçağıyla çizmişler. Yaptırdığım yere götürdüm, sökmeye getirdiğinde pastayla alırız dedi ama tırnakla hissediliyor. Araç sıfır rötüş yaptırmak istemiyorum. Sizce 3000 zımpara ve polisajla göze batmayacak hale getirilebilir mi bu çizikler?

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Arkadaşlar merhaba, sıfır aracıma bir ay önce ppf kaplama yaptırdım. Ön üç parça kapı eşikleri ve depo kapağına. Kaputu içe katladılar, çamurluğun üst kısmını da içe katladılar fakat geri kalan yerleri üzerinde kestiler. Çizik olmasın vs diye defalarca uyardım, biz dikkat ediyoruz dediler ama korktuğum şey başıma geldi. Çamurluğun etrafını ve eşiği maket bıçağıyla çizmişler. Yaptırdığım yere götürdüm, sökmeye getirdiğinde pastayla alırız dedi ama tırnakla hissediliyor. Araç sıfır rötüş yaptırmak istemiyorum. Sizce 3000 zımpara ve polisajla göze batmayacak hale getirilebilir mi bu çizikler?

Geçmiş olsun. Araçlarımız çizilmesin diye kaplatıyoruz , kendilerine usta diyen mahluklar metrelerce uzunluğunda , çizerek aracı geri teslim ediyor.
Ulan zaten ben çizilmesin diye kaplattım, sen bana çizerek teslim ettin, kaplatmasam belki sokakta 10 yılda bu kadar çizik olmayacaktı. Birde üstüne para verdim.
Bence böyle işletmelerin ifşalanması lazım .
Forumda profesyonel ustalar var, onlarda aracınızı görmeden net cevap veremezler. Aynı ilde iseniz bir uğrayın derim.
Can sıkıcı geçmiş olsun.

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Geçmiş olsun. Araçlarımız çizilmesin diye kaplatıyoruz , kendilerine usta diyen mahluklar metrelerce uzunluğunda , çizerek aracı geri teslim ediyor.
Ulan zaten ben çizilmesin diye kaplattım, sen bana çizerek teslim ettin, kaplatmasam belki sokakta 10 yılda bu kadar çizik olmayacaktı. Birde üstüne para verdim.
Bence böyle işletmelerin ifşalanması lazım .
Forumda profesyonel ustalar var, onlarda aracınızı görmeden net cevap veremezler. Aynı ilde iseniz bir uğrayın derim.
Can sıkıcı geçmiş olsun.
Teşekkür ederim. Çizikleri görünce aynı şeyleri düşündüm. Keşke hiç yaptırmasaydım ama olan oldu artık. Erzurumdayım burada malesef imkanlar kısıtlı usta yok. Fikirlerinizi alıp kendim gidermeye çalışacağım çizikleri.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Merhaba, fotoğraftaki kısımlarda mikron incedir. Yapabilecek kişiyi bulabilirseniz ölçüm yaparak daha az görünür hale gelecek şekilde polisaji yapılabilir ama kaybedilemez. Geçmiş olsun. Kalıp çıkarılıp yapılabilecek yerler oralar, çamurluğun tampon ile birleşim yeri ve hatta tekerlek tarafı dahil içe kıvrılabiliyor

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Merhaba, fotoğraftaki kısımlarda mikron incedir. Yapabilecek kişiyi bulabilirseniz ölçüm yaparak daha az görünür hale gelecek şekilde polisaji yapılabilir ama kaybedilemez. Geçmiş olsun. Kalıp çıkarılıp yapılabilecek yerler oralar, çamurluğun tampon ile birleşim yeri ve hatta tekerlek tarafı dahil içe kıvrılabiliyor
Teşekkür ederim. Boyacı bir arkadaşım var kaplamalar sökülünce onunla yapmayı planlıyorum. Bu söylediklerinizin hepsini yaptırmadan önce şu acemi halimle söyledim, hatta beraber yapalım dedim, film oralara tutunmaz açılır diyerek bildiklerini okudular. Bugün tekrar ucunu kaldırarak baktım. Dediğim gibi zaten kaputla birleşim yerini içe katladılar, orda problem yok. Kapı ve tekerlek üstü tarafında da gördüğüm kadarıyla resimlerdeki kadar derin olmayan çizikler var. Maket bıçağı dokunmuş sadece belli ki. Elimde SPTA nano polisaj makinesi var. Oralara rahat girerim ama beni zorlayacak tek yer fitilin altı olacak. Hem çok dar, hem de hemen altında kordon var. Önce mikron ölçüp daha sonra 2000-3000 zımparayla çizikleri yumuşatmayı düşünüyorum. Makinayla da zımpara çiziklerini alacağım. Eklemek istediğiniz bir şey varsa önerilerinize açığım.

mehmetkdyfc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba arkadaşlar, aracıma yakın zamanda çokta profesyonel olmayacak şekilde bir pasta cila yapmak istiyorum bunun için sağdan soldan topladığım bilgiler ile yönergemi az buçuk çıkarttım
Demir tozu temizliği
Kil
Menzerna 2500
Bu aşamadan sonra menzerna 4 atsam olur mu elimde şuan 4 var
3800 almalı mıyım
Aracımda sadece fırça çizikleri var amacım hepsini çıkartmak değil
Çoğunluğunu kaybetsem yeterli hafta sonu uğraşı olsun istiyorum
Sizin menzerna 2500/3800 dışında başka markalardan öneriniz var mı

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Merhaba arkadaşlar, aracıma yakın zamanda çokta profesyonel olmayacak şekilde bir pasta cila yapmak istiyorum bunun için sağdan soldan topladığım bilgiler ile yönergemi az buçuk çıkarttım
Demir tozu temizliği
Kil
Menzerna 2500
3800 almalı mıyım
Ben orbital makinayla Koch Chemie F6-M3 kombinasyonunu kullanıyorum. Elimde 2500 de var ama F6 kadar çizik almıyor. Genelde el ile pasta yapılacak ufak lekelere vs kullanıyorum onu. Ama yine de elinizdeki iş görür kılcal çizikler için.

mehmetkdyfc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Ben orbital makinayla Koch Chemie F6-M3 kombinasyonunu kullanıyorum. Elimde 2500 de var ama F6 kadar çizik almıyor. Genelde el ile pasta yapılacak ufak lekelere vs kullanıyorum onu. Ama yine de elinizdeki iş görür kılcal çizikler için.
Elimde şuan menzerna 4 var 2500u alacağım onun yerine Koch chemie f6yi mi alayım o zaman f6 silikon içerikli mi

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Demir tozu temizliği
Kil
Menzerna 2500
3800 almalı mıyım
Merhaba polisaj sağdan soldan edinilecek bilgiler ile yapılabilecek bir işlem olmadığı için ben acele etmemenizi tavsiye ederim. Şuanki fırça çizikleriniz amatörce yapılan polisajın vereceği zarardan daha masumane durur boya üzerinde bilginiz olsun. Halk tabiriyle aracı parlatmaktan ibaret sayılan pasta cila dedikleri olayı herhangibir kaliteli wax ceya sio2 destekli hızlı cilalar ile elde edebilirsiniz . Ben aracınız zarar görsün istemem şahsen :gulumsemex:

mehmetkdyfc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ordu
Merhaba polisaj sağdan soldan edinilecek bilgiler ile yapılabilecek bir işlem olmadığı için ben acele etmemenizi tavsiye ederim. Şuanki fırça çizikleriniz amatörce yapılan polisajın vereceği zarardan daha masumane durur boya üzerinde bilginiz olsun. Halk tabiriyle aracı parlatmaktan ibaret sayılan pasta cila dedikleri olayı herhangibir kaliteli wax ceya sio2 destekli hızlı cilalar ile elde edebilirsiniz . Ben aracınız zarar görsün istemem şahsen :gulumsemex:
Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim, bu zamana kadar aracıma wax uyguluyordum, ilgim fazla olduğu için uğraşmak istiyorum yaparsam uygun pedlerle olası riskten kaçmaya çalışacağım, siz çok haklısınız ama sanırım denemeden duramayacağım uygulama yapan birisi ile görüştüm birazda onun yardımları ile deneyeceğim sanırım

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim, bu zamana kadar aracıma wax uyguluyordum, ilgim fazla olduğu için uğraşmak istiyorum yaparsam uygun pedlerle olası riskten kaçmaya çalışacağım, siz çok haklısınız ama sanırım denemeden duramayacağım uygulama yapan birisi ile görüştüm birazda onun yardımları ile deneyeceğim sanırım
Rica ederim.Tabiki kesinlikle öğrenin ama sanıldığı kadar basit bir işlem değil ben onu aksetmek istedim aslında size boyanıza zarar vermemeniz için. Forumda çok değerli bilgiler var deneme yanılma vs açısından hepsini incelemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.İyi akşamlar :gulumsemex: