Hızlı Soru - Cevap

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #23,561
Ön yıkama yapmanız şart yapmazssanız araç her türlü çizilir, o yüzden bu aşamada temaslı şampuanın pek önemi yok, şampuan aracınızı korumaz sizin yıkama kurulama yöntemleriniz korur (Dış etkenler hariç)
Yukarıda yazılana katılıyorum.

Yaz için K2 Bela alabilirsiniz hem ön yıkama hem temaslı yıkamada kullanılır, kış için yoğun kirlerde ön yıkamada K2 Bora, Ab Magifoam gibi ürünler kullanılabilir, hızlı cilada benim favorim Polytop Hybrid Conservier Maximus

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Selamlar. Tam anlamiyla hakim olmadığım için birkaç soru yöneltmek istiyorum sizlere. Benzinlikte ön yikama+temasli yikama yaptıktan sonra vonixx native sprey waxini kullanmak istiyorum. Ama oncesinde illa kil temizliği yapmam lazim mi? Kil temizliği yapmadan bu waxi mi kullanayim yoksa arac islakken uygulanan hizli cila spreylerinden mi kullanmam lazim? Aracimda seramik falan yok.

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Vonix native sprey wax ta bir nevi hızlı cila kategorisinde sayılır. İlla kil temizliği yapmanıza gerek yok ön ve temaslı yıkamadan sonra kullanabilirsiniz.
Katı wax ve polisaj yapılmadan önce demirtozu ve kil yapılıyor.

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Vonix native sprey wax ta bir nevi hızlı cila kategorisinde sayılır. İlla kil temizliği yapmanıza gerek yok ön ve temaslı yıkamadan sonra kullanabilirsiniz.
Katı wax ve polisaj yapılmadan önce demirtozu ve kil yapılıyor.
Teşekkür ederim. Siteden bir arkadaş yine vonixin şampuanını onermisti uygun fiyatli olarak. Kir sökücülügü nasil acaba

kaptik_virusu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar. Tam anlamiyla hakim olmadığım için birkaç soru yöneltmek istiyorum sizlere. Benzinlikte ön yikama+temasli yikama yaptıktan sonra vonixx native sprey waxini kullanmak istiyorum. Ama oncesinde illa kil temizliği yapmam lazim mi? Kil temizliği yapmadan bu waxi mi kullanayim yoksa arac islakken uygulanan hizli cila spreylerinden mi kullanmam lazim? Aracimda seramik falan yok.
Araç temiz ve kuruyken elinizle yüzeye sürtünce hışır hışır sesler geliyorsa kil vakti gelmiştir.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhabalar. İsmim Can. Bir arkadaşın siteyi önermesi ile aranıza katıldım. Sitede yazılanları 2 gündür okuyup araştırıyorum. Anladığım kadarıyla araba seramikli olsun olmasin ph nötr şampuan tercih etmeliyiz. Benim arabamda seramik yok ve cok detayli temizlik yapacak vaktim de olmuyor malesef. Amacım 2 hafta da bir benzinliğe gidip temasli yıkama yapıp çıkmak. Ama şampuan olarak onerilenlerden çoğunun fiyatı çok yüksek. Orta segment (300-500 arası) temasli yikama için bir şampuan ve hızlı cila onerebilir misiniz?
Tamamen farklı bir öneri olarak fraber neve , flowey ev13 gibi şampuanların 5 lt sini öneririm. Kendim çevremde bu işi ucundan yapacak yada çok uğraşmasın ama temiz olsun isteyenlere tek önerim. Bu şampuanları hem ön yıkama hem kovada kullanıp alış maliyet ve uğraşı azaltabilirsiniz. Bahar ve yazlık için temizliği iyidir fakat kışın yetmeyebilir. Kışın da ekstra ürünle destek yapınca yeterli oluyor

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba ince yıkama ciziklerini alacak bir orbital makina lazım bana arkadaşlar, doğru sünger ve pasta kombini ile hangi orbital makine ile çizik alıp son kat yapabilirim? Salınım en az kac olmalı cevaplar için şimdiden teşekkürler, rotary kullanamaya çekiniyorum o yüzden orbital de israrciyim , derdim kalin kesim çizik almak değil zaten

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba ince yıkama ciziklerini alacak bir orbital makina lazım bana arkadaşlar, doğru sünger ve pasta kombini ile hangi orbital makine ile çizik alıp son kat yapabilirim? Salınım en az kac olmalı cevaplar için şimdiden teşekkürler, rotary kullanamaya çekiniyorum o yüzden orbital de israrciyim , derdim kalin kesim çizik almak değil zaten
Merhabalar.

15 MM Salinim idealdir hocam Profesyonel uygulamacilar ve Bireysel kullanicilar genelde 15 MM Salinim ve 125 MM Tablali makinalari tercih etmektedir.

Liquid Elements T4000
Shinemate EX620

F/P üzerinde güzel makinalardir.

Benim suan Favorim T4000 V2 Makinadir.

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar.

15 MM Salinim idealdir hocam Profesyonel uygulamacilar ve Bireysel kullanicilar genelde 15 MM Salinim ve 125 MM Tablali makinalari tercih etmektedir.

Liquid Elements T4000
Shinemate EX620

F/P üzerinde güzel makinalardir.

Benim suan Favorim T4000 V2 Makinadir.
Teşekkürler çok makbule geçti cevap

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Peki set olarak menzerna mi kullansam başka bir set mi ? Birde hafif çizik olan durumu kötü olmayan boya için Menzerna 3 in 1 step kullansam sonuç alırmiyim ? Gerçi hem orbital makina hem 3 in 1 step menzerna biraz iddali gibi ne dersiniz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Peki set olarak menzerna mi kullansam başka bir set mi ? Birde hafif çizik olan durumu kötü olmayan boya için Menzerna 3 in 1 step kullansam sonuç alırmiyim ? Gerçi hem orbital makina hem 3 in 1 step menzerna biraz iddali gibi ne dersiniz
3 in 1 kullanabilirsiniz cizik vs cok fazla.yok ise
Set olarak
Liquid Elements Grubu
Koch Chemie Grubu
Nanolex Grubu

Güzeldir.Menzerna da iyidir sorun olmaz.

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
3 in 1 kullanabilirsiniz cizik vs cok fazla.yok ise
Set olarak
Liquid Elements Grubu
Koch Chemie Grubu
Nanolex Grubu

Güzeldir.Menzerna da iyidir sorun olmaz.
Peki bu setlerinin süngerleri nasıl olmalı
Liquid Elements Grubunün sünger sıralamasi mesela nasıldır 1.kalin kat keçe o okey ama digerleri ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Peki bu setlerinin süngerleri nasıl olmalı
Liquid Elements Grubunün sünger sıralamasi mesela nasıldır 1.kalin kat keçe o okey ama digerleri ?
Le de 5 çeşit sünger var.
Ağır çizik için mavi ped
Kalın pasta için kırmızı ped
Ara kat için sarı ped
Son kat için yeşil ped
Birde wax, sealant, boya koruma vb. ürünler atmak için mor ped.
3-1 Tarzı pastaları duruma göre ara kat veya son kat süngeri ile atabilirsiniz.

Bdedeoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Le de 5 çeşit sünger var.
Ağır çizik için mavi ped
Kalın pasta için kırmızı ped
Ara kat için sarı ped
Son kat için yeşil ped
Birde wax, sealant, boya koruma vb. ürünler atmak için mor ped.
3-1 Tarzı pastaları duruma göre ara kat veya son kat süngeri ile atabilirsiniz.
Teşekkürler

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar ik foam pro 2 plus köpük pompasında kullanabileceğim şarjlı hava kompresörü öneriniz varmıdır. Forumda birkaç arkadaşla görüştüğümde xiaomi öneriyorlar ve memnunlar ancak xiaomi kompresörün 2. versiyonu fiyat olarak biraz tuzlu ve satıcıların birçoğu türkiye garantili ürün satmıyor. Basıncı sabit tutabilecek, yormayacak bi ürün arıyorum. Köpük pompası ve kompresör ikilisi kullanan arkadaşlar memnun kaldıkları ürünleri paylaşırsa sevinirim. Önceliğim türkiyeden satın almak, çin siparişi vermek istemiyorum.