Hızlı Soru - Cevap

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Öne çıkan konu #23,541
Merhaba arkadaşlar uzun süreden sonra tekrar yazıyorum. Megane 2 aracım vardı onu satıp Nissan Xtrail aldım.
Koltuklar krem deri bunlari en iyi şekilde hangi deri temizleme ve koruma ürünü kullanabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum :)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba arkadaşlar uzun süreden sonra tekrar yazıyorum. Megane 2 aracım vardı onu satıp Nissan Xtrail aldım.
Koltuklar krem deri bunlari en iyi şekilde hangi deri temizleme ve koruma ürünü kullanabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Koch Chemie PO ve Koch Chemie LS kombinasyonu iyidir abi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Ben Auto Brite Cleanse ile temizleyip, colourlock Leather Shield ile korumaya alıyorum.güzel ürünlerdir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hayirli olsun hocam güzel.tercih olmuş.

Deri Temizligi icin pek cok.alternatif var

Koch PO
AD Cleanse
K2 Letan Foam
Deturner
Deri Klinik Ürünleride iyidir

Koruma icinde

Colourlock
Meguiars
Deturner
K2

Markalarini kullandim memnun kaldim.

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Koch Chemie PO ve Koch Chemie LS kombinasyonu iyidir abi
Ben Auto Brite Cleanse ile temizleyip, colourlock Leather Shield ile korumaya alıyorum.güzel ürünlerdir
Hayirli olsun hocam güzel.tercih olmuş.

Deri Temizligi icin pek cok.alternatif var

Koch PO
AD Cleanse
K2 Letan Foam
Deturner
Deri Klinik Ürünleride iyidir

Koruma icinde

Colourlock
Meguiars
Deturner
K2

Markalarini kullandim memnun kaldim.
Hepinize teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. :)

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese. Daha önceden konuşuldu mu bulamadım ama yıkama sonrası aynaları vs. kurutmak için turbo el fanlarından bakıyorum. Var mı önerdiğiniz bir ürün?

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese. Daha önceden konuşuldu mu bulamadım ama yıkama sonrası aynaları vs. kurutmak için turbo el fanlarından bakıyorum. Var mı önerdiğiniz bir ürün?
Bende onlardan bakıyorum. Hatta şu minik 130000 rpm şarjlı turbo fanlar baya ilgilimi çekti.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhabalar. İsmim Can. Bir arkadaşın siteyi önermesi ile aranıza katıldım. Sitede yazılanları 2 gündür okuyup araştırıyorum. Anladığım kadarıyla araba seramikli olsun olmasin ph nötr şampuan tercih etmeliyiz. Benim arabamda seramik yok ve cok detayli temizlik yapacak vaktim de olmuyor malesef. Amacım 2 hafta da bir benzinliğe gidip temasli yıkama yapıp çıkmak. Ama şampuan olarak onerilenlerden çoğunun fiyatı çok yüksek. Orta segment (300-500 arası) temasli yikama için bir şampuan ve hızlı cila onerebilir misiniz?

Erdemizm

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba. Yeni başlayacağım. Şimdilik sadece Bosch Easyaquatak 120 ve Bear Force foam lance aldım. Makinenin kullanma kılavuzunda yanlış anlamadıysam ekstra filtre öneriliyor. Ben apartman bahçesinde bulunan su saatimize taktığım musluğa bağlayacağım. Makinenin kendi filtresi hariç musluktan sonra bir tortu filtresi kullanan var mı ya da sadece kuyu suyu için mi öneriliyor?

Son düzenleme:

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba. Yeni başlayacağım. Şimdilik sadece Bosch Easyaquatak 120 ve Bear Force foam lance aldım. Makinenin kullanma kılavuzunda yanlış anlamadıysam ekstra filtre öneriliyor. Ben apartman bahçesinde bulunan su saatimize taktığım musluğa bağlayacağım. Makinenin kendi filtresi hariç musluktan sonra bir tortu filtresi kullanan var mı ya da sadece kuyu suyu için mi öneriliyor?
Hoşgeldin,
Kuyu ve şebekeden gelen en küçük kirli partikül veya parcacıkların makine girerse pompaya zarar verip ömrü kısalır, pisliklerin makineye zarar vermemek amacıyla filtre takılmasını gerekmektedir ömrü uzatır ve bende harici 2 fitre ve makinenin içinde dahili filtre takılı olarak kullanıyorum. Karcher makinamın takılı iken yaklaşık 1,5 seneden fazla oldu problem olmadı. Aşağıdaki en ucuzu bulup linkte paylaşıyorum.

Su Giriş Filtresi
https://www.n11.com/urun/bosch-su-f...ma-makinasi-genel-6945186?magaza=bahcevetarim

Erdemizm

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hoşgeldin,
Kuyu ve şebekeden gelen en küçük kirli partikül veya parcacıkların makine girerse pompaya zarar verip ömrü kısalır, pisliklerin makineye zarar vermemek amacıyla filtre takılmasını gerekmektedir ömrü uzatır ve bende harici 2 fitre ve makinenin içinde dahili filtre takılı olarak kullanıyorum. Karcher makinamın takılı iken yaklaşık 1,5 seneden fazla oldu problem olmadı. Aşağıdaki en ucuzu bulup linkte paylaşıyorum.

Su Giriş Filtresi
https://www.n11.com/urun/bosch-su-f...ma-makinasi-genel-6945186?magaza=bahcevetarim
Merhaba Fatih Bey, cevap için teşekkür ederim. Paylaşmış olduğunuz linklerde yıkama makinesine bağlanan filtreler mevcut. Ayrıca musluğa bağlanan ikinci bir filtre için tavsiyeniz olur mu?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba Fatih Bey, cevap için teşekkür ederim. Paylaşmış olduğunuz linklerde yıkama makinesine bağlanan filtreler mevcut. Ayrıca musluğa bağlanan ikinci bir filtre için tavsiyeniz olur mu?
Rica ederim. Anladım istediğin ürünü var mı bilmiyorum ama makineye takılan harici filtreler var ise musluğa bağlayan filtre gerek yoktur.
Bilenler cevaplayacaktır hocam.

mertler48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba arkadaşlar,
0 aracım için cilalı şampuan önerisi istiyorum araca seramik kaplama yaptırmadım maliyeti sebebi ile ppf'de yaptırmadım aracımın boyasını koruyacak bir şampuan önerisi istiyorum aracımı yıkayabiliceğim bir alana sahip değilim bu yüzden benzinlikte kendim yıkamayı düşünüyorum ph nötr cilalı şampuan ile köpük pompası ile yıkayamayı düşünüyorum. ayrıca tecrübeli arkadaşlara şunu sormak istiyorum aracı yıkadıkdan sonra kurulamaz isem araca bir zararı olur mu? Cilalı şampuan aracımı dış etmenlerden azda olsa korurmu?

Cycl3s

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Istanbul
selamlar hocam,

cilalı şampuanı pek sevmez detailingciler. genellikle ph nötr ön yıkama sonra çift kova yıkaması en son cilayı ayrıca bir ürün ile atılması tavsiye edilir.
benzinlik şartlarında yıkıyorsanız bir adet yerine iki adet ön yıkama yapıp ikinci ön yıkamanızda temaslı girmek çizmeyle ilgili sorunların yüksek bir seviyede önüne geçer. kış mevsimine yaklaştık artık ph nötr şampuanlar iş yapmamaya başlayacaktır, magifoam vb. kir temizliği yüksek şampuanlara bakmanızı tavsiye ederim.

aracı yıkadıktan sonra kurulamamak gibi bir akışımız olmaması lazım hocam, kapı eşikleri vb. zayıf yerlerden bir süre sonra çürüme başlayabilir. aracın daha erken yıpranmasına sebep olur su ile çok birlikte zaman geçirmesi.

mertler48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
biraz kendi araştırmalarım sonucu Turtle Wax Zip ürününü aldım planım benzinkte basınçlı su ile aracı yıakdıkdan sonra bu ürünü püskürmeli 2 litre kap ile araca uygulayıp yıkamaktı açıkcası çok zararı yok ise kurulama yapmayı düşünmüyordum. sanırım hatalı bir gidişat olmuş sizin önerebiliceğiniz ph nötr sampuan ve sonrası cila nedir ayrıca cila uygulaması özellikle kuş pisliklerinden korurmu