Hızlı Soru - Cevap

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Benzinlik için İk Foamer Pro plus 2 var ve
şu videodaki adamın gösterdigi köpük yapıcı var.
İkisi arasında git geldeyim benzinlikte yıkayacağım.

Ya da magifoamla vedalaşıp valet pro citrus wash - auto brite citrus wash tarzı spreylenebilecek ürünler alacağım ( wax uygulamama zarar verir mi bilmiyorum)

Ya da bosch aquatack 135 alıp güzel bir foamerla evin önünde sokakta ya da site içinde yıkamayı düşünüyorum. Şampuanlar site içindeki toprağa gitme ihtimali var bu sorun olur mu kestiremiyorum.

Ya da benzinlik köpüğü kullanacağım. Araç yıkamak keyifli bir iş ama ön yıkama işi eziyete dönüşüyor kafamda.
K2 Bora kullanabilirsiniz korumaya zarar vermiyor...

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. Benzinliklerle artık ugraşmak istemediğim için kendime karcher k5 gibi bir basınçlı yıkama makinesi almayı düşünüyorum. Makinalarla alakalı hiçbir bilgim yok. Nasıl kurulur, ne nereye takılır onu dahi bilmiyorum. Kendime özel kapalı garajım var. Garajın önünde yıkamamı yapar içeride kurular ve detay işlemlerime devam ederim diye düşünüyorum. Garaja hem günlük işlerde kullanma hemde aracımı yıkama amaçlı su tesisatı yaptıracağım. Musluğu nasıl tercih etmeliyim. Arada bir hem bahçe hortumu bağlarım, jant ve davlumbaz, paspas temizliği yapar, kimi zamanda makinayı bağlayıp yıkama yaparım diye düşündüğümden sök tak için nasıl bir musluk tercih etmem gerekir. Yada bir lavabo için birde garaj çıkışına makina bağlamak için iki musluk mu yaptırayım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Herkese merhaba. Aracımın iç detay temizliği için Vonixx Sintra ürünü var bunu kullanabilirmiyim. Yada vonixden başka tavsiye edebileceğiniz ürün varmıdır?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Herkese merhaba. Aracımın iç detay temizliği için Vonixx Sintra ürünü var bunu kullanabilirmiyim. Yada vonixden başka tavsiye edebileceğiniz ürün varmıdır?
Merhaba, yaklaşık 1,5 yıldır aracın içini flowey İ2 ile temizliyorum. Plastik aksamda kullanıyorum. Torpidoyu temizlerken de kullanıyorum. Beze sıkıp kullanıyorum. Köpürmesi olmayan bir ürün. 1:10 oranında kullanıyorum. Ürün konsantredir. Son bir aydır adbl qd interior kullanıyorum. Hem temizlik hem koruma yapan bir ürün. Fırça ile kullanılır ve köpuren bir ürün. Her ikisi de iyidir.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar.

Bugün Soft 99 Kiwami wax aldım, araca uyguladım ama silmesi çok zor oluyor. Ürünün yapısı mı böyle yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar.

Bugün Soft 99 Kiwami wax aldım, araca uyguladım ama silmesi çok zor oluyor. Ürünün yapısı mı böyle yoksa bir yerde hata mı yapıyorum?
Ürünün yapısı böyle. Ekstra olarak Bez kalitesi ve gereğinden fazla beklemekte silmeyi zorlaştırabilir.

burakkcbyk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mardin
Sileceklerimden bir tanesi titreme yapıyor ve düzgün silemiyor. Ön cam su iticisinden diye düşündüm cam pastası ile temizledim ama sonuç aynı. Silecekler de daha 1 aylık. Söküp baktım ancak bir gariplik yok, neden olabilir?
Daha önce ben de yaşadım. Cama uyguladığınız su iticisinden kaynaklı.
Yaşadığım olaydan pay biçerek konuşacağım.

İlk silecek sanıp sıfır silecek almıştım. Daha iyi olduğunu fakat hala hatrı sayılır sorun kaldığını görünce dank etti kafama su kaydırıcı üründen olduğu. Yeni silecekle beraber pasta yaptım tamamen geçti.

Yani artık biz belirli bir süre sonra kürleşti sanıp silecekleri indiriyoruz cama lakin büyük ihtimalle silecek kauçuğu malzemeden kimyasal olarak bir şeyler emip yapısıda bozuluyor.
O günden beri ön camıma zerre birşey uygulamam temizlik hariç.

Özetle pasta+yeni silecek tek çözüm.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Arkadaşlar merhaba. Benzinliklerle artık ugraşmak istemediğim için kendime karcher k5 gibi bir basınçlı yıkama makinesi almayı düşünüyorum. Makinalarla alakalı hiçbir bilgim yok. Nasıl kurulur, ne nereye takılır onu dahi bilmiyorum. Kendime özel kapalı garajım var. Garajın önünde yıkamamı yapar içeride kurular ve detay işlemlerime devam ederim diye düşünüyorum. Garaja hem günlük işlerde kullanma hemde aracımı yıkama amaçlı su tesisatı yaptıracağım. Musluğu nasıl tercih etmeliyim. Arada bir hem bahçe hortumu bağlarım, jant ve davlumbaz, paspas temizliği yapar, kimi zamanda makinayı bağlayıp yıkama yaparım diye düşündüğümden sök tak için nasıl bir musluk tercih etmem gerekir. Yada bir lavabo için birde garaj çıkışına makina bağlamak için iki musluk mu yaptırayım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.
muslukları 1 tane garaj içine hortum bağlamak için , 1 tane garaj dış kapısına yakın olacak şekilde yine garaj içine makine bağlamak için şeklinde yaptırmakta fayda var. Gerekirse aynı hattan çekin ama aynı anda ikisini birden açmazsınız. Zamanında tek musluk yaptırdığımız için bu sebepten bazen sıkıntı yaşıyorum. Bizim musluklar sanayi tipi 3 çeyrek , uygun hortumla arada aparatsız olarak makineye direkt bağlantısı var . Sadece bazen makine kapalıyken musluğa bağlı olan taraf atıyordu ona da metal kelepçe ile sorunu baya azalttım.

Su hattından sonra birde gider işi önemli , bazen fazla köpükleniyor yada fazla su kullanılıyor , öyle olunca su nereye gidecek yada yıkandığı yerde kalıcak mı önemli .