Hızlı Soru - Cevap

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #25,741
Araca daha önce polisaj işlemi yaptırdınızmı. Demirtozu kil işlemi iyi yapılmazsa polisaj esnasında böyle nokta nokta leke gibi şeyler verniğe işleyebiliyor
senin soyledıgının olması için . polisaj öncesi bu lekelerin mevcutta olup üzerine pasta yapılması gerekiyor ki. pasta mekanik bir temizleyici olduğundan bu tarz buyuk izleri yok eder. ancak gözle görülmeyen tortu tıkırtı lekeler kalabilir.

lekelerin bir kısmı muhtemelen kireç.
kireç çözücü denemen lazım.
evde kireç çözücü kimyasal vardır.bir mikrofiber bezi hafif kireç çözücüyle ıslatıp noktasal bir yere dener misin?
Araç daha sıfır hocam hiçbir şey yapılmadı.

PPf kısımdan bahsetmeyi unuttum. Lakin Ppf olmayan yerde de var bu tarz lekeler. Sadece ön kafa komple Ppf ve orada daha fazla var. Ek olarak kaputun ortasında yok gibi, yanlara doğru ve çamurlukta fazlaca var.

Acaba b33 mü leke yaptı dedim Ppf için ama diğer taraflarda da kısmen var.

Kireç çözücü derken eraser deneyim mi hocam ? Ppf dahil ?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
senin soyledıgının olması için . polisaj öncesi bu lekelerin mevcutta olup üzerine pasta yapılması gerekiyor ki. pasta mekanik bir temizleyici olduğundan bu tarz buyuk izleri yok eder. ancak gözle görülmeyen tortu tıkırtı lekeler kalabilir.

lekelerin bir kısmı muhtemelen kireç.
kireç çözücü denemen lazım.
evde kireç çözücü kimyasal vardır.bir mikrofiber bezi hafif kireç çözücüyle ıslatıp noktasal bir yere dener misin?
Daha önce basımıza gelmişti ordan yola çıkarak söylemiştim

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Abi 3d Magic dressingi ne ile uyguladın ben iki çeşit aplikatör denedim ikiside lastiğe takılıyor nedense
Nuri leflef sünger , yani bildiğimiz ayakkabı boya süngeri. Bütün lastik parlatıcıları aynı ürün farklı renkleri ile sürüyorum , el kirlenmesi dışında hiçbir sorun yaşamadım. Onu da eldiven giyerek sürdüğüm için pek problem olmuyor

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
soyledıgın mümkün değil malesef. ya boyayı söküp astara yer yer selam vermişsinizdir yada polisajı yeterince yapmamışssınızdır.
Dükkanda çalışırken küçük cocuk vardı araçlara kili o yapıyordu tavanın bi kısmına yapmıştı bi kısmına yapmamıştı yapılmayan kısımda nokta nokta izler olmuştu. Polisaj esnasında o kirler lekeler gidiyorsa biz neden demirtozu kil yapıyoruzki

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dükkanda çalışırken küçük cocuk vardı araçlara kili o yapıyordu tavanın bi kısmına yapmıştı bi kısmına yapmamıştı yapılmayan kısımda nokta nokta izler olmuştu. Polisaj esnasında o kirler lekeler gidiyorsa biz neden demirtozu kil yapıyoruzki
umarım o küçük çocuk ilerde hatasını anlar ve tüm tavana kil yapar.
durum şu şekilde.
kil ve demirtozu yapar isen yüzeyi büyük küçük kalıntılardan arındırarak temiz bir polisaja zemin hazırlamış olursun.
kil ve demirtozu yapmazsan polisaj yaptığın sırada pasta hem kirleri temizlemeye çalışır hemde boya yüzeyini zımparalamaya.
yüzeyde polisaj esnasında kalıntın var ise pasta içerisine karışarak boyayada aşındırma yapar.
pastanın en büyük özelliği kalın başlayarak erimesi ve finishe doğru iyice incelerek parlak bir yüzeye evrilmesidir.
pastanın içine karışan yabancı maddeler (bunlar metal parçaları - kum - taş olabilir) pasta ile aynı şekilde erimeyerek finişin düzgün çıkmamasına sebep olur.
örnek olarak spot bir alan çalıştığında yüzeyin büyük çoğunluğu iyi fakat birkaç noktada çizikler görüyorsan burda keçene yada süngerine pasta harici yabancı cisimler bulaşmış demektir.
bu şekilde polisaj yapabilirsin bu bir seçenektir.
mikronun serberttir
aşındırma kaygın yoktur
neden yapılmasın.
iyi bir polisaj temiz bir yüzeyin yanı sıra mümkün mertebe az mikron kaybıyla günü kapatarak bitmeli.
amatörlerle profesyönelleri ayıran en temel kısım burada başlar.
temiz bir pasta aşamasında yüzeyde ne kireç ne reçine izi kalmamalı. kalıyor ise doğru uygulama olmamış
daha dogrusu polisaj olmamış cilalama olmuştur.
cilalama yaparsanız alt zemindeki lekeleri uygulama sonrasında görebilirsiniz.

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar aracın iç dış camını temizlemek için k2 nuta kullanıyordum ancak bitmek üzere
Yeni bi ürünmü alayım derken aklıma elimdeki ipa yı kullanmak geldi. Yıkama sonrası cam temizliği için iç ve dışta ipa kullansam sorun olurmu. Camda film mevcut

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
umarım o küçük çocuk ilerde hatasını anlar ve tüm tavana kil yapar.
durum şu şekilde.
kil ve demirtozu yapar isen yüzeyi büyük küçük kalıntılardan arındırarak temiz bir polisaja zemin hazırlamış olursun.
kil ve demirtozu yapmazsan polisaj yaptığın sırada pasta hem kirleri temizlemeye çalışır hemde boya yüzeyini zımparalamaya.
yüzeyde polisaj esnasında kalıntın var ise pasta içerisine karışarak boyayada aşındırma yapar.
pastanın en büyük özelliği kalın başlayarak erimesi ve finishe doğru iyice incelerek parlak bir yüzeye evrilmesidir.
pastanın içine karışan yabancı maddeler (bunlar metal parçaları - kum - taş olabilir) pasta ile aynı şekilde erimeyerek finişin düzgün çıkmamasına sebep olur.
örnek olarak spot bir alan çalıştığında yüzeyin büyük çoğunluğu iyi fakat birkaç noktada çizikler görüyorsan burda keçene yada süngerine pasta harici yabancı cisimler bulaşmış demektir.
bu şekilde polisaj yapabilirsin bu bir seçenektir.
mikronun serberttir
aşındırma kaygın yoktur
neden yapılmasın.
iyi bir polisaj temiz bir yüzeyin yanı sıra mümkün mertebe az mikron kaybıyla günü kapatarak bitmeli.
amatörlerle profesyönelleri ayıran en temel kısım burada başlar.
temiz bir pasta aşamasında yüzeyde ne kireç ne reçine izi kalmamalı. kalıyor ise doğru uygulama olmamış
daha dogrusu polisaj olmamış cilalama olmuştur.
cilalama yaparsanız alt zemindeki lekeleri uygulama sonrasında görebilirsiniz.
Söylediğiniz şeylerde bir tane yanlış yok hepsi doğru. Ek olarak yüzeyde pislik var ise zaten siz bunu farketmeden üstünde biraz çalışınca vernik ile ped arasında transfer oluyor ve verniğe işliyor. Özellikle beyaz ve açık renkli araçlarda dahada belli oluyor bu nokta nokta lekeler.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar aracın iç dış camını temizlemek için k2 nuta kullanıyordum ancak bitmek üzere
Yeni bi ürünmü alayım derken aklıma elimdeki ipa yı kullanmak geldi. Yıkama sonrası cam temizliği için iç ve dışta ipa kullansam sorun olurmu. Camda film mevcut
Normal camda bile düzenli ipa kullanmak iyi bişey değilken cam filminde zarar verme olasılığı dahada yüksek.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araca bakım için filtre bakıyorum fakat filtrenarketim de kargo fiyatı 160 TL olmuş orijinal filtre alabileceğimiz başka site bilen var mı acaba

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araca bakım için filtre bakıyorum fakat filtrenarketim de kargo fiyatı 160 TL olmuş orijinal filtre alabileceğimiz başka site bilen var mı acaba
Aracınız hangi marka bilmiyorum ama birçok filtre,yağ,yedek parça nın yetkili bayisi olan onlineyedekparça firması var. Ben tüm bakım malzemelerimi oradan alırım yıllardır

kmlyn

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
4-5 yıldır alışveriş yaptığım bir site var http//:www.uzmanparca.com Filtre setinden, devirdaim su pompası, triger seti balata ilk aklıma gelenler hepsini oradan aldım. Hem orijinal hem de yan sanayi size her iki seçeneği de sunuyorlar. Motor şase numarası söylüyorsunuz uygunluğunu da söylüyorlar. Yanlış ürün alma sorunu olmuyor :melekx: