Hızlı Soru - Cevap

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #25,701
bana agac reçinesi gibi geldi. normalde yıkamayla çıkması gerekli tırnakladığında nasıl tepki var. kazıyabiliyor musun?
yok hocam. Resimdeki kireç lekesine de benziyor yer yer. Nokta nokta reçinemside var. Ama onda da tırnağa gelmiyor. O noktamsı yerlere bastırarak silince uzuyorlar iz bırakıyorlar leke gibi.

diğer kireç lekesi gibi olanlar hiç bir şekilde yayılma ve geçme yapmıyor.

her iki leke de tırnağa gelmiyor.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
yok hocam. Resimdeki kireç lekesine de benziyor yer yer. Nokta nokta reçinemside var. Ama onda da tırnağa gelmiyor. O noktamsı yerlere bastırarak silince uzuyorlar iz bırakıyorlar leke gibi.

diğer kireç lekesi gibi olanlar hiç bir şekilde yayılma ve geçme yapmıyor.

her iki leke de tırnağa gelmiyor.
izopropil varsa dener misin. yada akrilik tiner varsa hafiften siler misin?

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Eskiye giderekten söylüyorum bu kadar tecrübenize istinaden bu kadar da Detay sektörüne hakimken neden Maxshine diger markalari neden getirmek istemediniz,isteseniz birçok markayi getirebilirdiniz.
geniş ürün gami ve sürekli yenileniyor.
kalitesi iyi. global tanınırlık.
diğer marka derken bilinen markaların çoğu zaten tr de mevcut.tavsiyen olursa ilgilenmek isterim.
ilk etapta bu markayla piyasaya girdik.yanına kimyasal üretici eklemek isterim ama şuanlık sadece düşünce.
birde asıl işim detailing değil bu yüzden kendi kendine gidiyor tek markadan gidiyoruz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
geniş ürün gami ve sürekli yenileniyor.
kalitesi iyi. global tanınırlık.
diğer marka derken bilinen markaların çoğu zaten tr de mevcut.tavsiyen olursa ilgilenmek isterim.
ilk etapta bu markayla piyasaya girdik.yanına kimyasal üretici eklemek isterim ama şuanlık sadece düşünce.
birde asıl işim detailing değil bu yüzden kendi kendine gidiyor tek markadan gidiyoruz.
Carbon Collective
İnfinity Wax

Bu iki markayi degerlendirin hocam.

Özellikle bu iki markanin bircok ürünlerini kullandik ürün gami geniş ve kalitelidir.Carbon collective bu zamana kadar ya gözden kacti yada anlasamadilar yoksa kesin gelirdi bu marka.

ruudvan

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Carbon Collective
İnfinity Wax

Özellikle bu iki markanin bircok ürünlerini kullandik ürün gami geniş ve kalitelidir.Carbon collective bu zamana kadar ya gözden kacti yada anlasamadilar yoksa kesin gelirdi bu marka.
carbon collective i tr de ilk kullanan kişi olabilirim. seramikleri kötü değil. ürün gamınıda son 3-4 senede arttırmaya başladı.
infinity yi radara alırım.
2016

AB01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
İl
Gebze
Arkadaşlar araçta resimdeki gibi lekeler mevcut. Bu lekeler neyden olabilir. Nasıl çıkartabilirim.
Bu lekelerden başka da da nokta nokta parlak gibi görünen lekelerde var bunlar da sildiğimde yayılıyorlar. Öneriniz ne olur. Flowey boost cleaner ile yıkadım ama çözüm olmadı.

Reçineue benziyor. Güzelce yıkayın cıkmazsa kil ile çıkartabilirsiniz. Ağaç altına bırakmamaya çalışın

İl
Gebze
Carpro perl
Vintex darker
Vonixx restaurax
Koch chemie pss arasında kaldım hangisini tavsiye edersiniz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kochdan alışveriş yapmayı bıraktım ama eskiden aldığım Koch Pss cok güzel hidrofobisi ve matlığını beğeniyorum. Adbl Blackouteri denemiştim oda güzeldi hidrofobisi nasıldır şuanlık bişey diyemiyorum

İl
Gebze
Carbon Collective
İnfinity Wax

İngiliz markası Yum ve P&S markasıda bence cok iyi. Gelirse fena olmaz

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eskiden daha piyasada neredeyse çok fazla marka yokken meg ürünleri çok popülerdi. O zaman da pahalıydı şimdi de çok pahalı ama iş kimyasal değil de mekanik ürün tasarımı kısmına geçtiğinde sanırım bu tutmayabilir;)
Meg pahalı ama raf ömrü çok uzun ve ürünleri çok kaliteli.Meg engine dressing elimde mevcut üretim tarihi 2016 halen kullanıyorum uygun saklama koşullarında sakladım bunun için evimde güneş görmeyen serin özel detay malzemeleri odamda.Carproda raf ömründe dayanıklıdır tek bozulan ürünüm k2 satinadır çok beğenmeme rağmen 1 senede çöp oldu.( 1 gün bile uygunsuz ortamda saklanmamasına rağmen ) yani artık belli ürünler kullanıyorum bu pahalılıkta heyecan aramak yersiz.

İl
Gebze
Hazır havayı güneşli ve sıcak yakalamışken bugun detaylı bi yıkama yaptım. Jant-lastik & Davlumbaz temizliği , genel yıkama derken en son cam temizliği yaptım. Cam Keçesi ve kireç temizleyici ürün ile bütün camları temizledim. Ön camda silecek izi vardı o da neredeyse tamamen gitti

Küçük küçük su benek izleri vardı camların etrafında, hepsi tamamen gitti güzel oldu.(fotoda camda yansıyanlar duvardaki izler )

Yan camları kendi ürünümle , ön cam & farları ve sanrufu nasiol glasshield wipe-on mendil ile koruma altına alıp hem ürünü denemiş olduk

Öncesinde ipa ile silip clean beziyle sildikten sonra kurutup , 2 numaralı bez ile tekrar silin deniyor. Fakat spreyli glasshield gibi , bu üründen sonra da tekrar pamuklu bezle silmemiz gerekiyor yoksa hafif noktalı iz kalıyor. Bu arada ürünü alalı sanırım 2 yıl oldu ve anca kısmet oldu , bezler hala kurumamış. Bu konuda açıkçası pek ümidim yoktu . Nasiol glasshield Wipe-On mendili de deneyimleyip , görmüş oluruz.

En son motor kısmı temiz olduğundan , nemli bezle komple tozunu alıp Koch chemie MP ile koruma altına alıp , plastiklere car pro perl , boyaya İGL ecocoat premier ile korumaya aldık.En son da jantlara 3d ft , lastiklere 3D magic dressing ile bitirip kapalı otoparkta dinlenmeye yatırdık.

Uzun zaman sonra komple detay olduğundan , bundan sonra daha rahat binecek kıvama geldi
Abi 3d Magic dressingi ne ile uyguladın ben iki çeşit aplikatör denedim ikiside lastiğe takılıyor nedense

AB01

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Meg pahalı ama raf ömrü çok uzun ve ürünleri çok kaliteli.Meg engine dressing elimde mevcut üretim tarihi 2016 halen kullanıyorum uygun saklama koşullarında sakladım bunun için evimde güneş görmeyen serin özel detay malzemeleri odamda.Carproda raf ömründe dayanıklıdır tek bozulan ürünüm k2 satinadır çok beğenmeme rağmen 1 senede çöp oldu.( 1 gün bile uygunsuz ortamda saklanmamasına rağmen ) yani artık belli ürünler kullanıyorum bu pahalılıkta heyecan aramak yersiz.
Açıkçası ben ürünlerini çok fazla ve çok uzun süreli kullanmadım. Kullandığım birkaç üründe de hiç pişmanlık yaşamadım hep beğendim. Zaten kimyasal ürünlerdeki kalitesine kimsenin birşey dediği yok sonuçta kalite istiyorsanız para ödemek zorundasınız.

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Açıkçası ben ürünlerini çok fazla ve çok uzun süreli kullanmadım. Kullandığım birkaç üründe de hiç pişmanlık yaşamadım hep beğendim. Zaten kimyasal ürünlerdeki kalitesine kimsenin birşey dediği yok sonuçta kalite istiyorsanız para ödemek zorundasınız.
Aynen öyle hocam