Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
würth ün sıfır araba kokusu diye bir ürün gördüm. bu marka veya başka tavsiyesi edebileceğiniz bir ürün var mı?
Sıfır aracın gerçek kokusuna ulaşamadım maalesef.

3d, würth, nasiol sıfır araç kokularını denedim, en kötüsü würth idi. 3d ve nasiol ise daha çok yeni temizlenmiş ev kokusu veriyordu. Sıfır araç kokusuna ulaşamayınca little trees lerle devam ettim :D onda da yeni araç kokusu var ama o da ferah bi kokuya sahip, yeni araç gibi kokmuyor

ecy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Turkey
arkadaşlar yüzeydeki ufak tefek çizikleri almak için bosh şarjlı el matkapına uç alıp çizikleri giderebilir miyim? Giderebilirsem hangi padleri almamı önerirsiniz?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
malesef gideremezsin.
genelde ince çizikler kalın çiziklerden daha zordur. çıkartılması profesyonellik ister.
matkap bu iş için doğru ürün değildir.
paranızı boşa harcamayın.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Değerli dostlar,

Karcher K5 Classic makineye bağlamak için hortum, bağlantı aparatı ne tavsiye edersiniz?

Ayrıca aksesuar olarak bu filtre vs almamıza gerek var mı? Bir detaylı anlatacak babayiğit varmıdır:)

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Değerli dostlar,

Karcher K5 Classic makineye bağlamak için hortum, bağlantı aparatı ne tavsiye edersiniz?

Ayrıca aksesuar olarak bu filtre vs almamıza gerek var mı? Bir detaylı anlatacak babayiğit varmıdır:)
Karcheron kendi aparatları saglam. Uygun olsun derseniz ucuzluk fuarlarından veya nalburlardan alabilirsiniz

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar selamlar sorum bu şekilde ppf yaptırmayı düşünüyorum 195 mikron dediler schutz marka nasıldır bilgisi olan paylaşabilir mi ?

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Makinenin kutusunda bağlantı aparatları cıkmaz
Tam tahmin ettiğim gibi.

O zaman sorumuza dönecek olursak bu karcherin hortumlarından birsürü çeşitle ve genişlikte olanı var. Ayrıca bu aqua stop olan ve olmayan arasında ne fark var?

Basınçlı hortum olarak ise kendi 6m olanı sanırım çok dolanıyor ve yeterli gelmiyormuş. Bunun için incelediğimde @Fatih37 Bey 10m Antitwist kullanıyor. Başka iyi opsiyon var mıdır?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tam tahmin ettiğim gibi.

O zaman sorumuza dönecek olursak bu karcherin hortumlarından birsürü çeşitle ve genişlikte olanı var. Ayrıca bu aqua stop olan ve olmayan arasında ne fark var?

Basınçlı hortum olarak ise kendi 6m olanı sanırım çok dolanıyor ve yeterli gelmiyormuş. Bunun için incelediğimde @Fatih37 Bey 10m Antitwist kullanıyor. Başka iyi opsiyon var mıdır?
Farkı bende bilmiyorum :)

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Arkadaşlar selam
Uzun süreden sonra tekrardan malzeme toplayıp aracı kendim yıkamak istiyorum. Stoklara LE t4200 ün girmesini bekliyorum. Girdikten sonra onu da alıp polisaja da gircem. Bunlardan önce elimde birkaç malzeme var fakat piyasadan çok uzak kaldığım için standart malzemeleri alıp geçiyordum. Sizden ricam güncel bilgilerle fiyat performans olarak hangi ürünleri önerirsiniz ?

Şampuan : Sonax turuncu kullanıyorum fakat ilerleyen dönemde basınçlı yıkama ve foam lance de eklemeyi düşünüyorum. Şu an temaslı yıkama için cilalı şampuan önerinizi de bekliyorum.

Yıkama Eldiveni : Gtechniq kırmızı eldiven kullanıyorum. Genel olarak memnunum.Uygun fiyatlı yedek önerisi alabili

Kurulama Bezi: Markasını hatırlamıyorum ama iyi bir bezim var. Ekstra olarak LE Black hole almayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz ?

Jant temizleyici : Valet Pro bilberry kullanıyorum fakat çok memnun değilim. Yüzeyde çok çabuk kuruma yapıyor. Aktif çalıştığını hissedemiyorum. Öneri bekliyorum.

Demir tozu temizleyici : Öneri bekliyorum.

Kil: Yanlış hatırlamıyorsam yine Valet pronun orta kili vardı. Olmama ihtimaline göre önerinizi bekliyorum.

Katı Wax: Soft 99 Kiwami mevcut. Şu an ekstra bir wax için bütçe ayırmayı düşünmüyorum. Destekleyici olarak hızlı cila önerisi alabilirim.

Lastik parlatıcı: Meguiars Endurance kullanıyorum. Farklı öneri alabilirim.

Cam Temizleyici ve su kaydırıcı: Soft 99 un hem temizleyici hem de su kaydırıcı şeklinde iki ayrı glaco ürünü var sanırım. Bunları tavsiye eder misiniz ?

Şimdilik bu ürünler aklıma geldi. Açıkçası mevcutlarla ve yenilerle tekrardan çeyiz yapıyorum. Tüm ürün kategorilerinden önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Tayfur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
İyi akşamlar herkese. Bugün aracıma Gyeon Bathe ile temaslı yıkama yaptım ama hava çok sıcak olduğundan çabuk kurudu ve leke kaldı çıkaramadım bunları çıkarmak için ne yapabilirim tavsiyeniz var mı

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
İyi akşamlar herkese. Bugün aracıma Gyeon Bathe ile temaslı yıkama yaptım ama hava çok sıcak olduğundan çabuk kurudu ve leke kaldı çıkaramadım bunları çıkarmak için ne yapabilirim tavsiyeniz var mı
Kireç lekesidir büyük ihtimalle şampuanla karışmış gibi gözüküyordur. Water spot remover tarzı bir ürün ile temizleyebilirsiniz.

1-2 asitli yıkamada kendi kendine gidebilir, daha önce benzer durumu yaşamıştım.
Sıcakta gündüz asla araç yıkamamak lazım, bahar ve yaz mevsimi gece yıkamanızı öneririm hocam.

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
El ile camdaki kılcal çizikleri giderebilecegim bir ürün var mi acaba? Ya da en azindan bir süreliğine kapatacak bir ürün?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
El ile camdaki kılcal çizikleri giderebilecegim bir ürün var mi acaba? Ya da en azindan bir süreliğine kapatacak bir ürün?
El ile geçeceğini sanmam. Rotary makine, cam keçesi ve seryum oksit ile camdaki çizikleri gideriyorlar. Çizik dediğimde ufak kılcal çizikler ve silecek izleri. Derin ve büyük çizik varsa sıfır çizik elde edilmiyor. Adbl Glass Polish in içinde az miktarda seryum oksit olduğu için onu alıp rotary makinede çizikli yüzeylere uygulamıştım aman aman bi performansı yoktu.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
El ile geçeceğini sanmam. Rotary makine, cam keçesi ve seryum oksit ile camdaki çizikleri gideriyorlar. Çizik dediğimde ufak kılcal çizikler ve silecek izleri. Derin ve büyük çizik varsa sıfır çizik elde edilmiyor. Adbl Glass Polish in içinde az miktarda seryum oksit olduğu için onu alıp rotary makinede çizikli yüzeylere uygulamıştım aman aman bi performansı yoktu.
Emirhan Seryum oksit+pasta cizikleri alabiliyor onun haricinde Tüm Markalarda glass polish diye satilan ürünlerin hicbiri cizik vs alamiyor az biraz Slopes in ki alabiliyor ilginc birsekilde.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Emirhan Seryum oksit+pasta cizikleri alabiliyor onun haricinde Tüm Markalarda glass polish diye satilan ürünlerin hicbiri cizik vs alamiyor az biraz Slopes in ki alabiliyor ilginc birsekilde.
Evet abi. Seryum oksit ile cam çiziği almakta hem kolay değil hemde biraz pis bi iş. Adblin içinde seryum oksit var ama az miktarda sanırım oda pek bi iş yapmıyor. Belki birsonrakine slopes denenebilir

Tayfur

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Kireç lekesidir büyük ihtimalle şampuanla karışmış gibi gözüküyordur. Water spot remover tarzı bir ürün ile temizleyebilirsiniz.

1-2 asitli yıkamada kendi kendine gidebilir, daha önce benzer durumu yaşamıştım.
Sıcakta gündüz asla araç yıkamamak lazım, bahar ve yaz mevsimi gece yıkamanızı öneririm hocam.
Teşekkür ederim hocam bir bakayım yıkamada geçmezse bu üründen alayım. Kesinlikle tecrübe oldu bana