Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #26,121
Evet abi bu lastik fırçası sanırım jant veya davlumbaz için sandılar. Lastikleri düzenli temizleyen ve kaliteli parlatıcı kullananlar için bu fırça iyi. Sürekli lastik fırçalamayanlar için sert fırça daha iyi olacaktır
Aynen öyle, bi de bahsettiğim öteki fırça ile fırçalarken bileğim daha çabuk yoruluyordu. Bununla çok rahat hallettim. Dediğiniz gibi jant için fazla sert ama davlumbaz için de epey sert. Bunun oluru ya lastik temizliği ya kauçuk paspas temizliği :D

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aynen öyle, bi de bahsettiğim öteki fırça ile fırçalarken bileğim daha çabuk yoruluyordu. Bununla çok rahat hallettim. Dediğiniz gibi jant için fazla sert ama davlumbaz için de epey sert. Bunun oluru ya lastik temizliği ya kauçuk paspas temizliği :D
Valla bende cogunlukla kauçuk paspas temizliğinde kullanıyordum sonra matkap ucu fırça aldım onuda kullanmıyorum artık :)

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selam arkadaslar. On yikama yaptigimiz snow foam sampuanlar ile daha sonra kova kullanmadan temasli yikama yapmanin ne zarari var. Bir hafta oncesine kadar kopuk pompasiyla yikama yapiyordum. Artik yikama makinesi aldim ve snow foam seklinde on yikama ve sonrasinda temasli yapicam yine. Cokmu yanlis yapiyorum diye dusunmeye basladim.
Araç sadece tozluysa sıkıntı olmaz ama kirliyse her panelden sonra eldiveni bir kovada yıkamak gerekir veya 6-7 eldiven kullanmak gerekir, Yoksa çizme ihtimaliniz var. Ayrıca kova şampuanları genelde daha kaygan olur çizik önlemek için.

omrard

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ERZURUM
bölünmüş ürün fiyatlarına bakınca insana mantıklı geliyor ama tabi ki güvenilir olması lazım nereden en iyi şekilde temin edebilirim

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu markanın değil ama aynı hatayı bende yaptım başka markanın bir fırçasını almıştım. Kıllar sert ve fırça kısa olunca iade ettim. Şu an lastik yanaklarını jantları temizlerken detay fırçası ile geçiyorum. Geçen cartainer lastik fırçası aldım daha yumuşak onu daha deneyemedim ama. Davlumbazlar için ise yeşil fırçanın bolca kullanıldığını görüyorum.
Ben de o şekilde yumuşak kıllı diye düşünüp aldım ama dikkat etmemişim. Yeşil fırça dediğiniz hangisi?

Hocam sap boyu aynı mı emin olamadım ama bu uca sahip fırça kullandım birkaç kez. Lastik fırçalarken kullandığımız standart tuf shine benzeri fırça kullanıyordum. Bu sgcb fırça ile temizlik çok daha rahat geldi. Bu fırçanın uzunu kısası vs var mı bilmiyorum ama alma niyetim oluştu öyle kullanınca
24 cm’iş bu. Aslında sert kıl daha iyi temizler ama zamanla kauçukta ve plastikte deformasyon oluşur mu diye emin olamadım. Sahler paspas kullanıyorum, bildiğiniz gibi mat kauçuk. Onu da fırçayla aşındırmak istemiyorum. Bilemiyorum belki de fazla titizleniyorum. :D

Uzun süre bu fırçayı kullandım fırçaları cok yumuşak düzenli lastik temizleyen birisi için cok güzeldir alacağınız diğer fırçalar sanırım bundan sert olur çünkü bundan daha yumuşağını görmedim. Lastiğe bi zararı olmaz yıllardır fırçalıyorum
Evet abi bu lastik fırçası sanırım jant veya davlumbaz için sandılar. Lastikleri düzenli temizleyen ve kaliteli parlatıcı kullananlar için bu fırça iyi. Sürekli lastik fırçalamayanlar için sert fırça daha iyi olacaktır
Hocam bunun kılları kesinlikle yumuşak değil. Yukarıdaki Adbl bundan kesinlikle daha yumuşak gibi duruyor en azından. Aynı markanın farklı modelleri olabilir mi bahsettiğimiz? Ben jant için değil lastik ve davlumbaz için almıştım. Meguiars Endurance kullanıyorum. Boşta duran İkea’nın saplı bulaşık fırçası vardı, lastik çok kirliyse onu kullanıyordum ama zımparalıyormuşum gibi hissettiriyordu. Bu da onun gibi sanki.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben de o şekilde yumuşak kıllı diye düşünüp aldım ama dikkat etmemişim. Yeşil fırça dediğiniz hangisi?

24 cm’iş bu. Aslında sert kıl daha iyi temizler ama zamanla kauçukta ve plastikte deformasyon oluşur mu diye emin olamadım. Sahler paspas kullanıyorum, bildiğiniz gibi mat kauçuk. Onu da fırçayla aşındırmak istemiyorum. Bilemiyorum belki de fazla titizleniyorum. :D

Hocam bunun kılları kesinlikle yumuşak değil. Yukarıdaki Adbl bundan kesinlikle daha yumuşak gibi duruyor en azından. Aynı markanın farklı modelleri olabilir mi bahsettiğimiz? Ben jant için değil lastik ve davlumbaz için almıştım. Meguiars Endurance kullanıyorum. Boşta duran İkea’nın saplı bulaşık fırçası vardı, lastik çok kirliyse onu kullanıyordum ama zımparalıyormuşum gibi hissettiriyordu. Bu da onun gibi sanki.

Elinizle hafif bastırıp fotoğraf atabilirmisiniz ? Bendeki kesinlikle yumuşaktı. Ürünün farklı çeşidi yok. Bendekide aynı üründü.

Avianca

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankar
arkadaşlar golf 7 alcantara koltuk ve taban tavan temizliği yapmak istiyorum elimde koch chemie mzr, gs ve italyan ataş vinet temizleyici var. koltuk yıkama ve temizleme makinesi de aldım kiwi marka ancak fırça ve temizleyici ekipmanı olarak ne önerirsiniz. Kumaş ve taban tavan bölümünde döşemede kıl tüy çıkarmayacak kaliteli ürünlere ihtiyacım var. temizlik ürünü olarak da elimdekiler yeterli mi? veya siz nasıl yapıyorsunuz bunu..

SW4RTHY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese, aracımın içini bayadır temizlemiyorum. Her yer toz içinde. Wurth'un araç içi köpüğünü gördüm. Onunla direksiyon,direksiyon arkası vites çevresi vs gibi yerleri köpükledikten sonra fırçayla temizleyip, silmek istedim ama farklı bir ürün tavsiyesi olan var mıdır?

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Neden olmuyor belli bi sebebi varmıdır. Geçmişte çok yapmıştık herhangibi olumsuz dönüş almadık
Olumsuz dönüşü kaza anında alırsın diye yapmayın deniyor :):)

basitçe örgü yapısına zarar verecek zayıflatacak uygulamalardan kaçınmak gerek diye söyleniyor ayrıca kimyasallarda aynı şekilde yapısal bütünlüğüne zarar verebilir deniyor .

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
tam verimli olmadı tekrardan sadece sirkeye yatırdım
Bende ki virtues twisted duble plus havluyu dün akşam bende 2 adet 2,5 litre beyaz sirkenin içine bastım. 24 saat sonra ılık su ile 5-6 kez durulayıp bugün kurumaya bıraktım. Baya yumuşacık olmuştu. Havludan havluya fark olabilir mi?

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
dostum bende birçok dewalt ürün var. atolyemde kullanıyorum.
yardımcı olayım sana dogru bir ürün seçmiş ol.
oncelikle duvar mı delicen. ahsapa vida mı atıcan yokda demir yada çelik vidalayıp delicek misin?
fırca ıcın en basıt ürün bile iş gorur.
yarın obur gün ben bu sarjlı ile duvar delicem der misin?
yada ufak tefek metal delme ahsap vidalama işim olur mu diyosun?
sadece ahsap vidalama için mesela direk bir ürün var.
Ben genellikle fırça için kullanıcam ama ev işi tabi bir şeyleri kurmak için duvar delmek için illaki iş olur bende almışken bir defa almak istiyorum ondan dolayı iyi bir şey tercih etmek istiyorum ama genel olarak fırça için kullanıcam paspaslar koltuklar vs en çok bunlarda için kullanıcam siz kullanıcısınız ne tavsiye edersiniz?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar golf 7 alcantara koltuk ve taban tavan temizliği yapmak istiyorum elimde koch chemie mzr, gs ve italyan ataş vinet temizleyici var. koltuk yıkama ve temizleme makinesi de aldım kiwi marka ancak fırça ve temizleyici ekipmanı olarak ne önerirsiniz. Kumaş ve taban tavan bölümünde döşemede kıl tüy çıkarmayacak kaliteli ürünlere ihtiyacım var. temizlik ürünü olarak da elimdekiler yeterli mi? veya siz nasıl yapıyorsunuz bunu..
Alcantara da mzr kullanmayınız. Valet pro advanced interior cleaner , auto brite alcantara cleaner , koch chemie po daha uygundur. Mzr alkalidir alcantaraya uygun değil.