Hızlı Soru - Cevap

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #26,141
Arkadasimin pcx motoruna boyasi daha guzel gorunmesi icin uygulama yapmak istiyoruz fakat motor mat siyah, hangi urunleri kullanabiliriz ayrica adbl seramik wax var onu uygulasak sorun yasar miyiz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadasimin pcx motoruna boyasi daha guzel gorunmesi icin uygulama yapmak istiyoruz fakat motor mat siyah, hangi urunleri kullanabiliriz ayrica adbl seramik wax var onu uygulasak sorun yasar miyiz
Mat boya icin ADBL nin hicbir Wax i uygun degil parlatma yapabilir.

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Ben genellikle fırça için kullanıcam ama ev işi tabi bir şeyleri kurmak için duvar delmek için illaki iş olur bende almışken bir defa almak istiyorum ondan dolayı iyi bir şey tercih etmek istiyorum ama genel olarak fırça için kullanıcam paspaslar koltuklar vs en çok bunlarda için kullanıcam siz kullanıcısınız ne tavsiye edersiniz?
o zaman sana mandrenli bir makine almak lazım. duvar delme işleri için darbe gerekiyor. şarjlılarda genelde darbeler iyi değil.
darbe için birde yüksek amperli batarya ihtiyacın var ki buda rakamları yukarı çeker.
bana sorarsan darbesiz mandrenli brushless motorlu bir makine al.

benim için onemli kriterlerden biri hafif olmasıdır makinenin. agır makinelerde çalışırken yorulursun.
batarya kısmında aktif olarak zaman zaman bataryaları bitirip şarj etmen lazım. eğer sürekli batarya sabit kalacaksa zamanla sorun çıkıyor.
kesinlikle lityum bataryalı al. dewalt için baska secenegın yok ama marka degıstırırsen bazı markalarda hala ni-mh ni-cd bataryalar var

ben olsam eve bu ürünü alırdım. kuçük compact hafif ve yeterli güçte

bu ürün mesela soyledıgım makinenin biraz daha dayanıklı yapıya plastiğe sahip olanı. ekstra olarak led aydınlatması var ve metal mandrenli
daha agırdır ev kullanıcısı için gereksiz rakamsal ve agırlıksak yük bence

çekiç işareti darbeyi simgeler.
genelde 4-5-6 amper batarya ile kombinlenir ki tam performans çalışabilsin.
ne kadar amper o kadar ağır batarya

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Olumsuz dönüşü kaza anında alırsın diye yapmayın deniyor :):)

basitçe örgü yapısına zarar verecek zayıflatacak uygulamalardan kaçınmak gerek diye söyleniyor ayrıca kimyasallarda aynı şekilde yapısal bütünlüğüne zarar verebilir deniyor .
Sanırım o zaman ya kemeri dışarı uzatıp apc veyahut zarar vermeyecek bi temizleyici ile temizleyip kurutacak yada direk yeni kemerle değiştiricek. Şahsen ben kaza anında olumsuz bi durum yaşatacağına inanmıyorum yaptığımız birçok şey kazaya sebebiyet verebilir ama işte yapıyoruz malesef

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
o zaman sana mandrenli bir makine almak lazım. duvar delme işleri için darbe gerekiyor. şarjlılarda genelde darbeler iyi değil.
darbe için birde yüksek amperli batarya ihtiyacın var ki buda rakamları yukarı çeker.
bana sorarsan darbesiz mandrenli brushless motorlu bir makine al.

benim için onemli kriterlerden biri hafif olmasıdır makinenin. agır makinelerde çalışırken yorulursun.
batarya kısmında aktif olarak zaman zaman bataryaları bitirip şarj etmen lazım. eğer sürekli batarya sabit kalacaksa zamanla sorun çıkıyor.
kesinlikle lityum bataryalı al. dewalt için baska secenegın yok ama marka degıstırırsen bazı markalarda hala ni-mh ni-cd bataryalar var

ben olsam eve bu ürünü alırdım. kuçük compact hafif ve yeterli güçte

bu ürün mesela soyledıgım makinenin biraz daha dayanıklı yapıya plastiğe sahip olanı. ekstra olarak led aydınlatması var ve metal mandrenli
daha agırdır ev kullanıcısı için gereksiz rakamsal ve agırlıksak yük bence

çekiç işareti darbeyi simgeler.
genelde 4-5-6 amper batarya ile kombinlenir ki tam performans çalışabilsin.
ne kadar amper o kadar ağır batarya
Hocam detaylı bilgilendirdiğiniz ve uğraştığınız için çok teşekkür ederim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Merhabalar. Forumlardan araştırarak yukarıdaki Scgb jant fırçasını aldım internetten ama hem sapı kısa hem de fırça kısmı sert geldi bana. Sanırım markanın yanlış modelini aldım. Sap uzunluğuyla davlumbaz ne kadar temizlenir bilemedim. Fırçanın sertliği uzun vadede lastiğin yanağına zarar verir mi? Bunu iade et şunu al dediğiniz bir ürün varsa da tavsiyelere açığım.
Ürün jant değil lastik fırçasıdır ancak lastik için güzel kullanımı ve kontrolü rahat bir fırça. Jant için ayrı bir bütçeniz yoksa iade edilebilir ancak lastik için çok güzel üründür. Tuf, Mothers gibi sert fırçaları uzun süre kullandım, özellikle kalın yanaklı lastiklerde çok daha rahat oluyor. Tuf gibi fırçalarken sağa sola sapması daha az, tek eksisi sapı kauçuklu olmadığı için avuç içinde kayıyor.

Dostlar beyaz emniyet kemerlerini nasıl temizlerim, kenarları çok kirlenmiş apc pek etki etmedi.
Bir kaç kez bende denedim, daha pırıl pırıl oldu diyeceğim olmadı ama emniyet kemerinde ürün kullanılmama nedeni genelde genişleme gibi şekil bozuklukları olabiliyor. Belki tiftiklenme başlayan yerler varsa oralarda artış olabilir. APC sıkıp fırçalayıp bol buharla duruladığım halde şekil değiştirme bende olmadı. Emniyet kemerine basınçlı suyu ucundan tutacak biri olmadığından daha deneyemedim ama o an fırsatım olsaydı hiç uğraşmazdım. :smilex:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ürün jant değil lastik fırçasıdır ancak lastik için güzel kullanımı ve kontrolü rahat bir fırça. Jant için ayrı bir bütçeniz yoksa iade edilebilir ancak lastik için çok güzel üründür. Tuf, Mothers gibi sert fırçaları uzun süre kullandım, özellikle kalın yanaklı lastiklerde çok daha rahat oluyor. Tuf gibi fırçalarken sağa sola sapması daha az, tek eksisi sapı kauçuklu olmadığı için avuç içinde kayıyor.

Bir kaç kez bende denedim, daha pırıl pırıl oldu diyeceğim olmadı ama emniyet kemerinde ürün kullanılmama nedeni genelde genişleme gibi şekil bozuklukları olabiliyor. Belki tiftiklenme başlayan yerler varsa oralarda artış olabilir. APC sıkıp fırçalayıp bol buharla duruladığım halde şekil değiştirme bende olmadı. Emniyet kemerine basınçlı suyu ucundan tutacak biri olmadığından daha deneyemedim ama o an fırsatım olsaydı hiç uğraşmazdım. :smilex:
Heh geldi fırçanın sahibi :D
Bana da aldırıcan valla şu fırçadan. Yıllardır tuf fırça kullanan ve fırçalarken bileği ağrıyan biri olarak öneriyorum şu sgcb fırçasını. Jant için falan fazla sert, davlumbaz için bile sert diyebilirim bence çizebilir.

Ayıp ediyosun yav, tutalım kemeri deneyelim :D severiz öyle işleri :D bizim siyah kemerler ne kadar fark eder bilemem ama görürdük

SW4RTHY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar herkese, aracımın içini bayadır temizlemiyorum. Her yer toz içinde. Wurth'un araç içi köpüğünü gördüm. Onunla direksiyon,direksiyon arkası vites çevresi vs gibi yerleri köpükledikten sonra fırçayla temizleyip, silmek istedim ama farklı bir ürün tavsiyesi olan var mıdır?
cevap verebilecek var mıdır

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinizle hafif bastırıp fotoğraf atabilirmisiniz ? Bendeki kesinlikle yumuşaktı. Ürünün farklı çeşidi yok. Bendekide aynı üründü.

Bunun bi tık serti bulaşık teli oluyor hocam bence :)

İlk mesajımda jant fırçası demişim şimdi farkediyorum. Benim kastettiğim de lastik fırçasıydı aslında. Hem lastikler hem davlumbaz için almıştım. Tip olarak bile jant için kullanmaya müsait değil zaten. Ben kılları sert diyorum ama herkes aksine yumuşak diyor. İade etmem artık lastiklere kullanırım ama davlumbaza daha uzun saplı ve yumuşak fırçalı bir ürün bakacağım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Bunun bi tık serti bulaşık teli oluyor hocam bence :)

İlk mesajımda jant fırçası demişim şimdi farkediyorum. Benim kastettiğim de lastik fırçasıydı aslında. Hem lastikler hem davlumbaz için almıştım. Tip olarak bile jant için kullanmaya müsait değil zaten. Ben kılları sert diyorum ama herkes aksine yumuşak diyor. İade etmem artık lastiklere kullanırım ama davlumbaza daha uzun saplı ve yumuşak fırçalı bir ürün bakacağım.
Bizdekiler cok daha serti o şekilde bükülmüyor bile

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar silecekleri değiştirmeyi düşünüyorum hangi markayı tavsiye edersiniz Bosch rbw invels silbak?
Silecek almayı düşünürsen silbak kullananlar memnun. Ben olsam lastik kısmını değiştiririm. Sadece lastik kısmı satılıyor. Değişimi de kolay sayılır . Elin yatkın ise 15-20 dk sürer.

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Silecek almayı düşünürsen silbak kullananlar memnun. Ben olsam lastik kısmını değiştiririm. Sadece lastik kısmı satılıyor. Değişimi de kolay sayılır . Elin yatkın ise 15-20 dk sürer.
Önceki araçta silbak vardi güzeldi şimdi Bosch var üstünde ama iz bırakıyor tam silmiyor

Araf

Çaylak Detaycı
Üye
Merhabalar, ikinci el yeni araba aldım. Deri direksiyon Nasiol APC ile temizledim ama yine de yapışkanlı his devam ediyor. Nasil geçirebilirim bunu.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar, ikinci el yeni araba aldım. Deri direksiyon Nasiol APC ile temizledim ama yine de yapışkanlı his devam ediyor. Nasil geçirebilirim bunu.
Scrup pad ve güçlü bir deri temizleyici kullanmanız lazım. Apc yi deride kullanmayınız. Fiyatı uygun bir temizleyici kiti olsun derseniz cartainer scrup pad ve k2 letan foam işinizi görür.