Hızlı Soru - Cevap

detayseverr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Antalya
Öne çıkan konu #26,341
Bende sıçratma sorunundan müzdaribim. Meg endurance, carpro darkside, fireball janus, bir zamanlarda sarp kullandım. Uygulama olarak aplikatör fırça kullanıyordum, hepsinde sıçratma sorunu yaşadım. Sünger ile uygulama yaptım yine aynı şekilde sıçratma sorunu yaşadım. Sıçratmadan kastım yıkama yapıp benzinlikden ayrıldıktan sonra 50kmh hızlara felan çıktığımda aracın ön tekerlerinden ön kapılara sıçratma oluyor. Hatta kavşağa felan girdiğimde daha yoğun sıçratıyordu. Artık can sıktığı için parlatıcıyı uyguladıktan sonra 15-20 dakika bekliyorum ve bi süre 50kmh hızı geçmeden sağdan sağdan gidiyorum :)
Ben o kadar bezdim ki bu durumdan aracı yıkadıktan sonra park edip lastik parlatıcısını öyle uygulayıp belli bir süre kullanmıyorum. Kullandığımız ürünlerin çoğu sıvı olduğu için lastikte kurutmadıkça o sıçratma 1 gün bile geçse oluyordu bende. Krem tarzı lastik parlatıcılara yönelmeyi düşünüyorum

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben o kadar bezdim ki bu durumdan aracı yıkadıktan sonra park edip lastik parlatıcısını öyle uygulayıp belli bir süre kullanmıyorum. Kullandığımız ürünlerin çoğu sıvı olduğu için lastikte kurutmadıkça o sıçratma 1 gün bile geçse oluyordu bende. Krem tarzı lastik parlatıcılara yönelmeyi düşünüyorum
Dediğim gibi 15-20dk bekliyorum artık, sonrasında da eve kadar 2. Vitesi geçmiyorum :) He şu da var, ertesi gün de olsa 80-100kmh den sonra sıçratma oluyor dediğiniz gibi
Araç rengi siyah olsa hiç görmeyeceğim belkide ama beyaz renk araçda direkt göze batıyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba herkese
Uygulandıktan sonra hızlı kuruyan özellikle sıçratma yapmayan finishi orta mat bir lastik parlatıcı arıyorum
Carpro darkside, meguiars endurance ve gyeon tire kullanıyorum bunlar kadar parlak olmayan ve sıçratma yapmayacak uygulaması kolay bir ürün önerisi olan var mı
Bende de jel ürünlerde epey sıçrama yaşıyordum. Yıkayıp evin önüne parke ettiğimde gece sürüyordum ki sabaha kadar kurusun diye. Ona rağmen sıçrama olurdu.

En son @Sefa46 abi diyince lastik yanağına ek olarak tabana doğru uzatarak sürdüm. Bir süre dolandıktan sonra fazlalık silindi gitti, asıl parlak kalması gereken yer parlak kaldı ve sıçrama olmadı. Jel üründe de deneyeceğim. Siz de bir deneyin. Çare olabilir tabana doğru parlatıcıyı sürmek

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkürler emirhan sıçratma konusunda nasıllar hangisini önerirsin
Ben genelde petrolde yıkadıgımda arkadaşlarımla birlikte yıkayıp dışarı gezmeye çıkıyorum gece arkadaşlarla e5e falan cıktıgımda rampa aşağı 170-180 gidip geliyoruz daha hiç sıçratma yaşamadım birsürü parlatıcı kullandım hiçbirinde böyle bi sorun yaşamadım. Aplikatör sünger ped vs çeşit çeşit kullanıyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@detayseverr @ygT-

Test konusunda her zaman önceliğim Wax+Lastik Parlatici kirmizi cizgimdir.

Denemedigim lastik parlatici kalmadi hicboyle sicratma sorunu yasamadik.

Lastik yanaklarindan mi diyecegim ama her marka lastik kullaniyoruz :)

Tavsiye Yanak kismindan diş kismina dogru sürmeyi deneyin.

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
@undefined,

bugun camları once apc ile temizleyip sonra ipa sıktım fakat kirec lekeleri hala duruyordu bunlar icin ne kullanmam gerekir acaba

bugun camları once apc ile temizleyip sonra ipa sıktım fakat kirec lekeleri hala duruyordu bunlar icin ne kullanmam gerekir acaba
@detayseverr @ygT-

Güzel fikir teşekkür ederim. Beyaz aracımda darkside kullanıyorum , sonrasında bezle fazlasını siliyorum. Ancak yinede çamurluklara sıçrama yapıyor. Belki çok yağmurlu bir bölge olmasından da kaynaklanıyor olabilir. Birde sizin dediğiniz şekilde yanaktan başlayarak dişlere doğru deneyeyim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben genelde petrolde yıkadıgımda arkadaşlarımla birlikte yıkayıp dışarı gezmeye çıkıyorum gece arkadaşlarla e5e falan cıktıgımda rampa aşağı 170-180 gidip geliyoruz daha hiç sıçratma yaşamadım birsürü parlatıcı kullandım hiçbirinde böyle bi sorun yaşamadım. Aplikatör sünger ped vs çeşit çeşit kullanıyorum
Jipte tekerler nispeten içte kalıyor diye sıçratma yapmıyor olabilir de audide de sıçrama yok mu?
@detayseverr @ygT-

Abi bence desen etkiliyor ya. Yanak deseni bariz şekilde sıçratmada etken. Dunlop hiç sıçratmazdı, Continental olduğu gibi sıçratıyor. Zift lekesi gibi yapıyor tamponu

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Jipte tekerler nispeten içte kalıyor diye sıçratma yapmıyor olabilir de audide de sıçrama yok mu?

Abi bence desen etkiliyor ya. Yanak deseni bariz şekilde sıçratmada etken. Dunlop hiç sıçratmazdı, Continental olduğu gibi sıçratıyor. Zift lekesi gibi yapıyor tamponu
Abi audidede herhangibi problem yaşamadım. Audide önceden laufen marka lastik vardı herhangibi sorun yoktu şimdi kumho var ondada herhangibi sorun yok. Tucsonda continental var ondada bi problem yok. Lastikle alakası yoktur bence. Sadece bu iki araçta değil tanıdıkların aracını yıkadığımdada parlatıcı sürüyorum sonrasında illaki aracı görme şansım oluyor onlardada hiç böyle bi problem görmedim. Ben iç kısımdan dışa doğru uygularım hep lastik parlatıcı dişlerin arasına girmesin diye. İyice yediririm, en son lastiğin yere değen kısımlarınada hafif sürerim teker bir iki tur dönünce yere değen kısıma sürdüğüm parlatıcı gidiyor zaten cok güzel bi görüntü cıkıyor ortaya

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Yok yok sende sikinti var :terlisırıtan:

En sikintili desen oldugu halde gram sicrama olmadi bak farkindaysan dişlere kadar sürmüşüm.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abi audidede herhangibi problem yaşamadım. Audide önceden laufen marka lastik vardı herhangibi sorun yoktu şimdi kumho var ondada herhangibi sorun yok. Tucsonda continental var ondada bi problem yok. Lastikle alakası yoktur bence. Sadece bu iki araçta değil tanıdıkların aracını yıkadığımdada parlatıcı sürüyorum sonrasında illaki aracı görme şansım oluyor onlardada hiç böyle bi problem görmedim. Ben iç kısımdan dışa doğru uygularım hep lastik parlatıcı dişlerin arasına girmesin diye. İyice yediririm, en son lastiğin yere değen kısımlarınada hafif sürerim teker bir iki tur dönünce yere değen kısıma sürdüğüm parlatıcı gidiyor zaten cok güzel bi görüntü cıkıyor ortaya
Yok yok sende sikinti var :terlisırıtan:

En sikintili desen oldugu halde gram sicrama olmadi bak farkindaysan dişlere kadar sürmüşüm.
Valla ilginç ya :D sıçratmadan hemen hemen herkes şikayetçi :D sürerken süngere parlatıcı döküyorum, yatay şekilde yanağa sürüyorum. Merkezden dışa doğru değil yani. Bu mu etkiliyor diyorsunuz?
Lastik tabanına doğru sürme işe yaradı gibi ama jelde de deneyeyim bi, asıl onda sıçrama oluyordu. Çünkü önceden gece de sürsem, üstünden kuru sünger ile fazlasını almak için bi tur da geçsem sıçrıyordu.

Şöyle ürün döktüğüm süngeri diklemesine koyup tam tepeden sağa ve sola doğru yayıyorum. Yetmezse aracı ileri alıp tekerin ürün sürülmemiş en alt kısmı tepeye gelecek konumda durup bi de oradayken sürüyorum.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Merhaba herkese
Uygulandıktan sonra hızlı kuruyan özellikle sıçratma yapmayan finishi orta mat bir lastik parlatıcı arıyorum
Carpro darkside, meguiars endurance ve gyeon tire kullanıyorum bunlar kadar parlak olmayan ve sıçratma yapmayacak uygulaması kolay bir ürün önerisi olan var mı
Ben darkside kullanıyorum ama şöyle yapıyorum lastik parlatıcıyı sürdükten bi süre sonra kuru bi bezle lastik üzerinde gezdiriyorum. Hem fazlalığını almış oluyorum hemse o parlak görüntü yerini mat bi görüntüye bırakmış oluyor. Yada blowerda sıcak havayı açıp o şekilde lastik üzerindeki parlatıcıyı kurutup mat haline getiriyorum

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@detayseverr @ygT-

Uygulama şeklini birde öyle deneyim hocam

Lastik yanağından da kaynaklı olabilir ancak eski aracımda michelin primacy4 kullanıyordum sıçratıyordu. Şuanki aracımda kumho ps71 vardı sıçratıyordu, geçenlerde lastikleri değiştirdim hankook s1 evo3 taktırdım bu da sıçratıyor :)

Kısaca şöyle diyim uygulama yaptıktan sonraki 24 saat içerisinde süratli gidilmiyor yoksa ön 2 kapının altları komple parlatıcı oluyor

Hatta araca spacer takma düşüncem vardı, bu haldeyken bile kapılara sıçrıyorsa spacer taktığımda daha çok alana sıçrayabilir diye takmakdan vazgeçtim :)

Ek olarak birkaç defa fireball janus kullandım, sıçrama onda daha çok oldu, kıvamı endurance veya darkside a göre daha akışkandı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Uygulama şeklini birde öyle deneyim hocam

Lastik yanağından da kaynaklı olabilir ancak eski aracımda michelin primacy4 kullanıyordum sıçratıyordu. Şuanki aracımda kumho ps71 vardı sıçratıyordu, geçenlerde lastikleri değiştirdim hankook s1 evo3 taktırdım bu da sıçratıyor :)

Kısaca şöyle diyim uygulama yaptıktan sonraki 24 saat içerisinde süratli gidilmiyor yoksa ön 2 kapının altları komple parlatıcı oluyor

Hatta araca spacer takma düşüncem vardı, bu haldeyken bile kapılara sıçrıyorsa spacer taktığımda daha çok alana sıçrayabilir diye takmakdan vazgeçtim :)

Ek olarak birkaç defa fireball janus kullandım, sıçrama onda daha çok oldu, kıvamı endurance veya darkside a göre daha akışkandı.
Bak ben Evo 2 ve Evo 3 kullandim Astra J de kesinlikle sıcratma olmadi :terlisırıtan: çok memnun kaldigim.harika lastiklerdi simdi goodyear EA Sport TZ aldim Evoya gore sesli ama islak.zeminde Goodyear basarili kesinlikle boyle bir tecrubede aktarmiş olayim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bak ben Evo 2 ve Evo 3 kullandim Astra J de kesinlikle sıcratma olmadi :terlisırıtan: çok memnun kaldigim.harika lastiklerdi simdi goodyear EA Sport TZ aldim Evoya gore sesli ama islak.zeminde Goodyear basarili kesinlikle boyle bir tecrubede aktarmiş olayim.
30bin km kumho ps71 kullandım insignia da, 245/35/r20 ölçülerde sertlik hissediliyordu ama ebata göre normal diyordum. Hankook s1 evo3 e geçince kumhoda jant üzerinde gidiyormuşum dedim :) Konfor anlamında seviye atladı araç, yol tutuş kuruda aynı hissettirse de ıslakda bariz yine seviye atladığımı hissettim. Henüz 3000km oldu böyle bi tecrübe yaşadım diyeyim :)
Sıçratma konusunda bakayım birde dediğiniz şekilde uygulama yapacağım, sonuç ne olacak buradan bilgi veririm.

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba, parlatan adamlardan asidik şampuan alacağım ama carpro descale mi yoksa good stuff sour mu alsam bilemedim. Deneme amaçlı 50 ml descale mi alsam, yeterli gelir mi ki bir yikamaya?

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımın koltukları ve taban halısı siyah renkte. Ufak ufak su izi gibi lekeler var. Bunlar için durulama makineyle çektirme gerektirmeyen bir ürün arıyorum. K2 Tapis almayı düşünüyorum. Kullanan var mıdır başka önerisi olan var mıdır ? Teşekkürler

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Teşekkür ederim sağ olun. Köpük formda uygulamak daha güvenli diyorlar yine de adbl mi önerirsiniz.
Tapiste kullandım zamanında evet köpük daha iyi olabilir ama nedense Adbl bonneti daha cok sevdim hem uygun hemde performansı daha iyi gibi. Bende her iç temizlikten sonra bonnet ile koltukları temizlerim. Kumaş kısımlara birkaç fıs fazla ıslatmayacak şekilde sıkın bezle üstünden geçin zaten yarım saate kuruyor

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tapiste kullandım zamanında evet köpük daha iyi olabilir ama nedense Adbl bonneti daha cok sevdim hem uygun hemde performansı daha iyi gibi. Bende her iç temizlikten sonra bonnet ile koltukları temizlerim. Kumaş kısımlara birkaç fıs fazla ıslatmayacak şekilde sıkın bezle üstünden geçin zaten yarım saate kuruyor
Peki ph nötr bir apc yi aynı şekilde bir iki fıs beze sıkıp silsem kuru bezlede üstünden geçsem nolur. Bu ürünlerin nasıl bir farkı var tam olarak.