Hızlı Soru - Cevap

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Öne çıkan konu #26,381
Ben darkside kullanıyorum ama şöyle yapıyorum lastik parlatıcıyı sürdükten bi süre sonra kuru bi bezle lastik üzerinde gezdiriyorum. Hem fazlalığını almış oluyorum hemse o parlak görüntü yerini mat bi görüntüye bırakmış oluyor. Yada blowerda sıcak havayı açıp o şekilde lastik üzerindeki parlatıcıyı kurutup mat haline getiriyorum
Ben de darkside da çok sıçratma yaşıyorum keşke ısı tabancası imkanı olsa malesef ne yaptıysam o zift gibi sıçratma görüntüsünden kurtulamadım darkside uygulama fırçası ile uyguluyorum

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
@detayseverr @ygT-

Test konusunda her zaman önceliğim Wax+Lastik Parlatici kirmizi cizgimdir.

Denemedigim lastik parlatici kalmadi hicboyle sicratma sorunu yasamadik.

Lastik yanaklarindan mi diyecegim ama her marka lastik kullaniyoruz :)

Tavsiye Yanak kismindan diş kismina dogru sürmeyi deneyin.
Abi böyle sürüyorum ürünü hatta aracı ileri alıp alt kısımda sürülmeyen kısma da sürüyorum. Tabana doğru sürdüğüm için lastik çizgileri arasında ürün sıvı kalıyor onlar sıçrıyor diye düşünüyorum. Continental premium contact 7 lastikler var. Takoz şeklindeki yeni nesil aplikatörle uyguluyorum onun mu etkisi vardır acaba

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Bende de jel ürünlerde epey sıçrama yaşıyordum. Yıkayıp evin önüne parke ettiğimde gece sürüyordum ki sabaha kadar kurusun diye. Ona rağmen sıçrama olurdu.

En son @Sefa46 abi diyince lastik yanağına ek olarak tabana doğru uzatarak sürdüm. Bir süre dolandıktan sonra fazlalık silindi gitti, asıl parlak kalması gereken yer parlak kaldı ve sıçrama olmadı. Jel üründe de deneyeceğim. Siz de bir deneyin. Çare olabilir tabana doğru parlatıcıyı sürmek
Hocam siz de continental lastik kullanıyormuşsunuz aynı dertten muzdaribiz. Lastik dişlerinin arasına ürün gidiyor ister istemez tabana doğru sürünce oralardan sıçratıyor diye düşünüyorum ama sadece iç kısımları sürüp bıraktığımda da -geceden sabaha kadar bekledim- yine o sıçratma yaşandı. Çamurlukların ağzı arka tamponun kenarları sürekli aynı manzara malesef.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Abi böyle sürüyorum ürünü hatta aracı ileri alıp alt kısımda sürülmeyen kısma da sürüyorum. Tabana doğru sürdüğüm için lastik çizgileri arasında ürün sıvı kalıyor onlar sıçrıyor diye düşünüyorum. Continental premium contact 7 lastikler var. Takoz şeklindeki yeni nesil aplikatörle uyguluyorum onun mu etkisi vardır acaba
Uygulama yaptiktan sonra söyle 3/5.dk.bekle sonra yuzeyi bir bezle.sil bu continental lastik yanaklarinda bu yumusak tirtikli yüzeyin arasina giriyor ordaki fazlaligi atiyor olabilir ayni benzer durum michelin pilot sport lastiklerinde ayni durum.mevcut.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Tucson aracımızdada aynı lastik var ne davlumbaz ne kaportada sıçratma yaşamadım. Aynı bahsettiginiz aplikatör ile uyguluyorum

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Einhell Te-cd 18/50 Li-i Bl Kömürsüz Darbeli Matkap Vidalama Fiyatı, Yorumları - Trendyol Bu ürünü alıp fırça takıp kullanabilirmiyim ? Kullanabilirsem ürün zor kirlerde güç olarak yeterli olurmu ? Bu fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz başka ürün varmı ?
Sadece fırçalamak için ise bu ürün çok maliyetli. Ben aşağıdaki ürünü almıştım bir kaç ay önce., iki akü bataryası ile teslim oluyor. Gücü oldukça yeterli. Ucuna 100-200 liralık sert fırça seti aldım, paspasları vs. bunla fırçalıyorum. Birde polisaj keçesi aldım, sürtme izi vb. yerlerde meguiars 3 in 1 wax sürüp üzerine keçeyle geçiyorum birşey kalmıyor. Ama tüm araca cila atmıyorum tabi bunla, cilayı el aplikatörü ile atmayı tercih ediyorum şimdilik

stanrayf Alman E-tech St-348 /30 Çift Çelik Şanzıman Bakır Sargı Çift Akülü Şarjlı Vidalama Matkap Tam Prof - Fiyatı, Yorumları

Fyplenix

Çaylak Detaycı
Üye
İl
K
Sadece fırçalamak için ise bu ürün çok maliyetli. Ben aşağıdaki ürünü almıştım bir kaç ay önce., iki akü bataryası ile teslim oluyor. Gücü oldukça yeterli. Ucuna 100-200 liralık sert fırça seti aldım, paspasları vs. bunla fırçalıyorum. Birde polisaj keçesi aldım, sürtme izi vb. yerlerde meguiars 3 in 1 wax sürüp üzerine keçeyle geçiyorum birşey kalmıyor. Ama tüm araca cila atmıyorum tabi bunla, cilayı el aplikatörü ile atmayı tercih ediyorum şimdilik

stanrayf Alman E-tech St-348 /30 Çift Çelik Şanzıman Bakır Sargı Çift Akülü Şarjlı Vidalama Matkap Tam Prof - Fiyatı, Yorumları
Teşekkürler

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam siz de continental lastik kullanıyormuşsunuz aynı dertten muzdaribiz. Lastik dişlerinin arasına ürün gidiyor ister istemez tabana doğru sürünce oralardan sıçratıyor diye düşünüyorum ama sadece iç kısımları sürüp bıraktığımda da -geceden sabaha kadar bekledim- yine o sıçratma yaşandı. Çamurlukların ağzı arka tamponun kenarları sürekli aynı manzara malesef.
Dunlop fm800 lastikte çok sıçradığını hatırlamıyorum, belki de pek dikkat etmedim. Ama yazlık contide de kışlık contide de sıçrıyor. Arabayı yıkayıp evin önüne geldiğimde sürüyorum, ortalama 1 1.5 saat geçiyor bu sürede. Lastik yanağında ıslaklık olmuyor, ona da bakıyorum. Leflef süngerle, aplikatörle, normal süngerle sürdüm. Hemen hemen hepsi aynı. Artık tabana da sürüyorum normal sünger kullanarak(all season dressing). Normal süngerin veya sıvı parlatıcı olmasının etkisiyle sıçrama daha az oldu. Eski bi bez veya sünger ile fazlalığı aldığım zamanlar da oldu ama ömrü daha kısa oldu parlatıcının

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
forumda sağ üstteki büyüteç işaretinden istediğiniz konu başlıklarını araştırsanız çok fazla bilgiye erişebilirsiniz ben beğendiğim ürünleri yazayım
meguiars endurance, Auto Finesse Spritz, vonixx blend

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elimde klasik cam bezlerinden var fakat farklı bir ürün daha almak istiyorum. Karbon cam bezi ve Waffle cam bezleri karşıma çıkıyor. Karbon olan Cartainer ve MF markasının 150 - 200 TL civarında fiyatları. Waffle olanlarda Gyeon var 250 TL ve ADBL nin var o da 450 TL civarı. Gyeon'un ürününü almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım