Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 Deturner interior matt baya bağımlı yapıyor insanı, kumaşlara da sıkıyorum artık kokusu için :terlisırıtan:
Valla bende gec kesfettim o ürünü bir gecen sene butik uygulama hayalim vardı koli bazli 6 adet almistim,koliler yanlis gelmis 12 adet elimde olmustu ekstradan 1 lt lerde vardi bayagi cok.oldu uygulama isi iptal oldu beklemesin diye satişa cikardim.Kendim 1 tanesini denedim harika çıktı :terlisırıtan: Şans eseri buldum esasen bende ama begendim sahsen cok.iyi.

Deturner ilerleyen zamanda gelebilirmiş Deturner firmasinin Miras olayindan dolayi sevkiyati durdurdular illaki çözülünce gelir ülkeye marka hakikaten güzel.

berkceylan57

Acemi Detaycı
Üye
İl
Samsun
Güncel olarak Polhamdan memnun musunuz? Tek kötü yanı yere koyunca sabit durmuyor diyorlar öyle mi?
Sıkma ayarına bağlı o sıktıktan sonra çok kuvvet uygulamadan az daha bastır duruyor benim ki o şekilde yerde ben memnunum gayet güzel şu anda 2 aydır kullanıyorum her hafta arabamı yıkıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda kararsız kaldım ve sizlerin de yorumlarını almak istiyorum.

Yani araç aldım ve PPF kaplatmak için bir çok yerden fiyat aldım ancak fiyatlar bana çok yüksek geliyor. (70.000 - 200.000 arasında fiyatlar var) (belki de normaldir bilemiyorum). Bu PPF işi geröekten bu paraları hak ediyor mu?

Aracın boyası üzerine güzel temizlik ve wax ile alacağım parlaklığı PPF verebilir mi? PPF ve WAX uygulanmış iki aracı yanyana koyduğumuzda fark görünür mü? PPF sökülürken de araçta pislik bırakacak mı? PPF yaptırırsam aracın parlaklığından feragat mı edeceğim? Gibi gibi sorular var kafamda.

Eğer PPF ler wax kadar parlak değilse sadece ön kısmı taş vuruklarını önlemek için mi kaplatsam diye de düşünüyorum.

Hem PPF denemiş hem de klasik detail demizliği yapan ve aradaki farkı bilen tecrübeli arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.

Cevaplarınıza göre bu kaplama işine karar vereceğim.

Teşekkürler

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda kararsız kaldım ve sizlerin de yorumlarını almak istiyorum.

Yani araç aldım ve PPF kaplatmak için bir çok yerden fiyat aldım ancak fiyatlar bana çok yüksek geliyor. (70.000 - 200.000 arasında fiyatlar var) (belki de normaldir bilemiyorum). Bu PPF işi geröekten bu paraları hak ediyor mu?

Aracın boyası üzerine güzel temizlik ve wax ile alacağım parlaklığı PPF verebilir mi? PPF ve WAX uygulanmış iki aracı yanyana koyduğumuzda fark görünür mü? PPF sökülürken de araçta pislik bırakacak mı? PPF yaptırırsam aracın parlaklığından feragat mı edeceğim? Gibi gibi sorular var kafamda.

Eğer PPF ler wax kadar parlak değilse sadece ön kısmı taş vuruklarını önlemek için mi kaplatsam diye de düşünüyorum.

Hem PPF denemiş hem de klasik detail demizliği yapan ve aradaki farkı bilen tecrübeli arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.

Cevaplarınıza göre bu kaplama işine karar vereceğim.

Teşekkürler
Sorulariniza tecrubeli arkadaslar cevap verirler muhtemelen ama ben sizin yerinizde olsam kaliteli bir ppf markasi ile sadece ön 3 parçayı kaplatır, geri kalan yerleri ise seramik yaptırırdım.

zcn06

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaslar merhaba ,
Newmix ürünleri kullanılabılırmı kalıte olarak şampuan grubunda tercih etmek istiyorum.Forumlardaki bir kimyager arkadas sadece PH nötr olmanın seramik korumaya zarar vermeyecegı anlamına gelmedıgını soylemıstı.Denemek istedigim ürünün linkini bıraktım deneyen yada fikri olan varsa paylaşabilir mi ?
https://www.newmixshop.com/urun/newmix-snow-foam-car-shamboo-5kg

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Araç değiştirdim bir öncekinde. Zımpara ve kloroform ile yapmıştım. Fakat dayanım çok beklediğim gibi olmadı dikkat etmemiz gereken bir şey mi var acaba diye düşündüm
zımpara + kloroform geçici çözüm malesef, kendim uygulamasamda bir ara baya kafa yorup yüzlerce video izledim diyebilirim bu konuda.
Zımpara yapınca farın üzerindeki fabrikasyon koruyucu katman/vernik ne varsa alıyorsunuz ve kloroformla rengi şeffaflaşsa da koruyucu olmadıgından kısa sürede eski haline geliyor güneşin ve dış etmenlerin etkisiyle

Benim gördüğüm en etkili yöntem ;
1- sırasıyla zımpara adımlarını tamamlama
2- pasta ve polisaj adımı
3- adım olarak light coat 2k denilen ince bir vernikle süreci tamamlamak.(https://www.66autocolor.com/cdn/shop/products/preview.jpg?v=1641578382)

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaslar merhaba ,
Newmix ürünleri kullanılabılırmı kalıte olarak şampuan grubunda tercih etmek istiyorum.Forumlardaki bir kimyager arkadas sadece PH nötr olmanın seramik korumaya zarar vermeyecegı anlamına gelmedıgını soylemıstı.Denemek istedigim ürünün linkini bıraktım deneyen yada fikri olan varsa paylaşabilir mi ?
https://www.newmixshop.com/urun/newmix-snow-foam-car-shamboo-5kg
Ben bu ürünü kısa bir süre temassız yıkamada tozlu araçtaki kirleri yumuşatma adına kullandım seramiğe zararı olmadı ancak beğendiğim bir şampuanda hiç bir zaman olmadı. Şu an sadece jant temizliği yaparken kullanıyorum elimde az miktar kaldı bitince bir daha alacağım bir ürün kesinlikle değil.

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
uygun fiyatlı diye divortex cilalı şampuan almıştım bitmek üzere seramik katkılı bir şampuan denemek istiyorum. Bathe + alacaktım stokta kalmamış. Yerine önereceğiniz bir şampuan var mı yada Koch Chemie S0.02 alıp yıkama yaparken foamlancee bir kapakta S0.02 eklesem nasıl olur?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
uygun fiyatlı diye divortex cilalı şampuan almıştım bitmek üzere seramik katkılı bir şampuan denemek istiyorum. Bathe + alacaktım stokta kalmamış. Yerine önereceğiniz bir şampuan var mı yada Koch Chemie S0.02 alıp yıkama yaparken foamlancee bir kapakta S0.02 eklesem nasıl olur?

Koch Chemie Nms Nano tavsiye ederim. Seramikli. Waxlı, yada koruma olmayan bir araçta güvenle kullanabilirsiniz.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar biraz detaydan bağımsız bi soru sormak istiyorum.
Aracında yalnızca kablolu carplay/android auto olupda bunu cihaz yoluyla kablosuz olarak kullanan ve cihaz önerisi olan varmı?
Aracımda kablolu android auto var, her seferinde kablo tak çıkar hem uğraştırıyor hemde telefonun sürekli şarja tak çıkar durumu olduğu için bataryaya zarar verebilir. Bu konuda birsürü cihaz var online sitelerde satılan ancak hangisi iyidir, hangisinde gecikme sorunu kopma sorunu yoktur karar veremedim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracında yalnızca kablolu carplay/android auto olupda bunu cihaz yoluyla kablosuz olarak kullanan ve cihaz önerisi olan varmı?
Aracımda kablolu android auto var, her seferinde kablo tak çıkar hem uğraştırıyor hemde telefonun sürekli şarja tak çıkar durumu olduğu için bataryaya zarar verebilir. Bu konuda birsürü cihaz var online sitelerde satılan ancak hangisi iyidir, hangisinde gecikme sorunu kopma sorunu yoktur karar veremedim.
Üstad Çin'den almıştım ekiy marka. 1.5 yıl oldu sorunsuz. Gecikme illaki var ama özellikle navigasyonda kullanmaya engel olacak kadar değil.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam aracımda kablolu carplay var senin gibi bende muzdariptim, bende kablosuza bağlamak için çok araştırdım ve bende bunu aldım yaklaşık 1 ay oldu herhangi bir sıkıntı yaşamadım sorunsuz bağlanıyor.

Dark Mini Pro Duo 2in1 Araç Kiti Wireless/Kablosuz Carplay ve Android Auto Adaptörü - Fiyatı, Yorumları

buraldinyo

Amatör Detaycı
Üye
Ben de arkadaşlardan farklı olarak carlinkit 5.0 kullanıyorum, bu cihaz da gayet sorunsuz çalışıyor