Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda kararsız kaldım ve sizlerin de yorumlarını almak istiyorum.
Yani araç aldım ve PPF kaplatmak için bir çok yerden fiyat aldım ancak fiyatlar bana çok yüksek geliyor. (70.000 - 200.000 arasında fiyatlar var) (belki de normaldir bilemiyorum). Bu PPF işi geröekten bu paraları hak ediyor mu?
Aracın boyası üzerine güzel temizlik ve wax ile alacağım parlaklığı PPF verebilir mi? PPF ve WAX uygulanmış iki aracı yanyana koyduğumuzda fark görünür mü? PPF sökülürken de araçta pislik bırakacak mı? PPF yaptırırsam aracın parlaklığından feragat mı edeceğim? Gibi gibi sorular var kafamda.
Eğer PPF ler wax kadar parlak değilse sadece ön kısmı taş vuruklarını önlemek için mi kaplatsam diye de düşünüyorum.
Hem PPF denemiş hem de klasik detail demizliği yapan ve aradaki farkı bilen tecrübeli arkadaşlarımızın yorumlarını bekliyorum.
Cevaplarınıza göre bu kaplama işine karar vereceğim.
Teşekkürler
Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.
Mevcut kullandığım aracım ile bir önceki aracım ppf li. Bu sebeple detay meraklısı biri için tecrübelerim doğrultusunda size yardımcı olmak isterim.
Ben marka olarak 2 aracımdada Stek marka tercih ettim. Ppf piyasası maalesef çok karışık. Çin’de ürünü ürettirip kendi markasını bastıran mı ararsınız, ucuza aldığı malzeme ile yapacağı uygulamaya kendini kanıtlamış markalarla aynı oranda ücret talep eden mi dersiniz, tph ürününe tpu fiyatı isteyen mi derken kafalar baya karışıyor. Bu işe girecekseniz ben bilindik iyi markalardan şaşmamanız gerektiğini düşünüyorum. Daha sonrasında işçiliğine güvenebileceğiniz bir yer araştırmak gerekiyor. Bir önceki aracımı sıfır almıştım ve kaput, ön çamurluklar, ön farlar, sis farları, tampon, panjura bilgisayarlı kesim (pre-cut) uygulama yapılmıştı. Her ne kadar birebir kesim olsada yer yer işçilik hataları (tam ortalayamama, ürünün montaj esnasında milimetrik kayması gibi) mevcuttu. Zamanla içine toz kaçarak kimi köşe kıvrımlarda kabarmalar meydana geldi. Hafiften tıraşlıyorlar ama olmaması daha iyi tabi. Genel olarak memnundum. Kendini güneş altında yenileme olayı (kılcal çiziklerde) biz gibi detay hastalarına rahat ettiriyor. Bu konuda diğer tavsiyem ise PPF var diyerek yıkama konusunda yüzeye sert davranmamanız. Üzerinde kendini yenileyebilen bir katman mevcut. Sert müdahale bu katmanın ömründen yiyor ve zamanla filminiz kendini yenileme özelliğini kaybediyor. Pre-cut işleminin bir diğer artısı ise ürün taslağı oluşturulurken boşa gidecek alanlara farklı parçaları ekleyip ekstradan daha fazla kaplama yapılıyor. Benim yaptırdığım firma ile muhabbet çok iyiydi ekstradan arka stoplar, iç kapı eşikleri, ön cam direkleri gibi kısımlara artan parçalardan kaplama yapılmıştı. Özellikle ön direkte Ppf kaplı alan ile Ppf olmayan kısımda parlaklık farkı net fark edilebiliyordu. Ppf olan kısım ıslak bir boya görüntüsü sunuyor. Bu anlamda çiziksiz yıkama kurallarına uymak suretiyle yıpratılmayan kaliteli bir ppf kaplama cila parlaklığını kesinlikle verecektir. Aracınıza uzun yıllar binecekseniz yada kapalı bir garajınız yoksa komple kaplatmanızı, kısa süreli kullanım (1-2 yıl gibi) yapacaksanız ön kısımları kaplatmanızı tavsiye ederim. İyi bir Ppf kapamada sökerken iz vs uğraşmazsınız.
Kafanıza takılan herşey için yazabilirsiniz.