Hızlı Soru - Cevap

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #27,581
Aracı yaz/kış fark etmeksizin 5-6 saat veya daha uzun süre çalıştırmadığımda, marşa bastığımda motor 1000 devirin üstünde çalışıyor ve yüksek bir ses çıkarıyor. Yaklaşık 15 saniye sonra devir normale dönüyor ve ses azalıyor. Bu durum bazen oluyor, her zaman değil.

Audi A3 1.4 TFSI 2010 model benzin.

• Araçta arıza lambası yanmıyor.
  • OBD ile en son yapılan taramada turbo ile ilgili yüksek basınç hatası vardı, turbo değişti.
  • Yağ ve bujiler yeni değişti.
  • Aracım 110.000 km’de.
  • Start-stop var ama akıllı termal yönetim olup olmadığını bilmiyorum.

Bu sesin sebebi sizce ne olabilir?

Benzer durumu yaşayan oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Start video
Arka egzoz
zincir sesi
Buji değişiminde bobin ve bobin kablolarını kontrol ettirdiniz mi?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam bu yazdıklarınızın hepsini denediniz mi, silme kolaylığı ve parlaklık açısından en memnun kaldığınız hangisi oldu
Evet hocam denedim. Elixir en rahatı diye hatırlıyorum. Son zamanlarda blend, adbl ve sonax üçlüsünü çok kullandım. Sonax silmesi zordu. Blend ve adbl onlara göre daha rahattı diye hatırlıyorum. Katı waxın bekleyince olan silme zorluğu yok zaten hiçbirinde. Sıvı ürünlerde tek silmeyle geçmeyen altta kalıntı gibi kalma durumu sorun genelde bence. Sonaxta bu çok vardı. Ama ömrü sonax, blend ve adbl nin iyiydi. Bunlar arasında tekrar alayım desem blend ve adbl alırdım. Shinee wax ilk kullandığım üründü, parlaklığının çok iyi olduğunu hatırlıyorum ama sanırım stoklarda artık yok. Fireball carnauba ise janus alırken deneyeyim diye almıştım, onunla ilgili pek bir şey hatırlamıyorum, etki bırakmamış zihnimde :D sonra tekrar deneyince güncellerim bu cevabı :D
Elixir ise bunlardan farklı aslında detailer olarak geçiyor. Yüzey hissiyatı açık ara en iyi elixirde idi bence. Biraz beklenti ile alakalı esasında konu.

faruksunar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Şanlıurfa
Merhaba kullandiginiz ürünler son derece makul ürünler.
Yikama esnasinda yikama eldivenin icine taş girmis olabilir veya Kurulama havlusunun arasina girmis olabilir.

Bu kadar çizmesi mümkün degil.hatta imkansiz.
Tamam hocam daha fazla dikkat ederim artık.

2107113SR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ilhan.erkan99

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Cok iyi anlıyorum sizi buralarda cok sıcak olmaya basladı 32 derece bile çekilmez oldu :) Gece yıkarım ben sürekli gece 2-3 gibi serin oluyor biraz daha
yok yok gece 2-3 değişen bir şey yok daha malzemeleri hazırlarken ter basıyor. özellikle şu son 2-3 gün çok zorlamaya başladı

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba iyi günler. 2 gün önce arabamı yıkadım. Yıkarken Horizon eldiven, kurulama da kfz euphrate hızlı cila yaparken adbl puffy towel kullandım sonradan böyle çizikler olduğu farkına vardım sizce neden olabilir.

2107113SR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Horizon yıkama eldiveni çok koyu renkte. Üzerine yapışan cisimleri görmeniz çok zor, Mutlaka açık renk, mümkünse beyaz bir eldiven tercih edin. Horizonu jant/egzoz eldiveni yapın.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Aracı yaz/kış fark etmeksizin 5-6 saat veya daha uzun süre çalıştırmadığımda, marşa bastığımda motor 1000 devirin üstünde çalışıyor ve yüksek bir ses çıkarıyor. Yaklaşık 15 saniye sonra devir normale dönüyor ve ses azalıyor. Bu durum bazen oluyor, her zaman değil.

Audi A3 1.4 TFSI 2010 model benzin.

• Araçta arıza lambası yanmıyor.
  • OBD ile en son yapılan taramada turbo ile ilgili yüksek basınç hatası vardı, turbo değişti.
  • Yağ ve bujiler yeni değişti.
  • Aracım 110.000 km’de.
  • Start-stop var ama akıllı termal yönetim olup olmadığını bilmiyorum.

Bu sesin sebebi sizce ne olabilir?

Benzer durumu yaşayan oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Start video
Arka egzoz
zincir sesi
Zincir sesi normaldir bende ilk çalıştırdığımda yazın 4-5 sn gelir o ses. Zincir kendini yağlayınca düzelir. Arka egzoz sesi bendekindede ilk zamanlarda garip oluyor sonradan düzeliyor. Normal şeyler bence bunlar ustaya falanda göstermiştim ben kronik cevabını aldım biraz araştırınca gerçektende öyle oldugunu ögrendim

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Bugün hafif rüzgarlı havada temizlik yaptım. Magifoam sprey attım - k2 neorim jant - adbl glass cleaner solumuş oldum resmen. Bu kimyasalları solumak çok tehlikeli mi ya da en tehlikelileri hangileri.? Nitril eldiven ve maske almayı düşünüyorum. Siz bu ürünleri kullanırken ne yapıyosunuz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün hafif rüzgarlı havada temizlik yaptım. Magifoam sprey attım - k2 neorim jant - adbl glass cleaner solumuş oldum resmen. Bu kimyasalları solumak çok tehlikeli mi ya da en tehlikelileri hangileri.? Nitril eldiven ve maske almayı düşünüyorum. Siz bu ürünleri kullanırken ne yapıyosunuz?
Hepsi kimyasaldir hepsi tehlikelidir tabikide.
Ürünleri.kullanirken cok.fazla temas etmemeye calis özellikle Jant Grubuna Demirtozu-Apc-Degreaser-Asitli.Jant Temizleyiciler-Motor Temizleyiciler bu digerlerinden 3 kat daha agir kimyasal.

Eldiven olarak Müller marka iyidir saglamdir.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bende neorim denedim jant lastiğe sıkarken rüzgar vs geri gelmemesine vs felan da çok dikkat ederek sıkmaya çalıştım ama o kadar uğraşmama rağmen çok yoğun bi kokusu var boğazımı bile yaktı maske şart gibi

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar polham 1.5lt şişede ön yıkama için k2 bela kullanacağım, hangi oranda karışım yapmam gerekiyor

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Polhamı su için de kullanabilir miyiz acaba ama orijinal hali su için yetersiz başlık değişimi ile falan daha iyi yapma seçeneği olur mu hocam ne dersin
Şampuan kullanımı sonrası temizlik için içine bir miktar su doldurup su ile çalıştırıyorum ki atım yolunda şampuan kalmasın diye. Onun dışında su atımı için kullanmadım. Su atımı zayıf olur diye düşünüyorum. Başlık değişse ne olur bilemiyorum.

Ony

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şampuan kullanımı sonrası temizlik için içine bir miktar su doldurup su ile çalıştırıyorum ki atım yolunda şampuan kalmasın diye. Onun dışında su atımı için kullanmadım. Su atımı zayıf olur diye düşünüyorum. Başlık değişse ne olur bilemiyorum.
Doğru hocam bende denedim jantlar için falan kullanılır mı diye su atımı konusunda zayıf kalıyor

muratcanylz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

Abiler hepinize merhabalar araç öncesinde yapışkan folyo kaplıydı biz bunu söktük ısı tabancası olmadığı için de çok yapışkan kaldı altında bu yapışkanı selülozik tinerle kazıyarak alabiliyorum ama çok vakit alıyo sıkıp tazyikli suyla indirebilceğim bi ürün var mı ya da bildiğiniz başka bir yöntem var mıdır