Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #27,581
Aracı yaz/kış fark etmeksizin 5-6 saat veya daha uzun süre çalıştırmadığımda, marşa bastığımda motor 1000 devirin üstünde çalışıyor ve yüksek bir ses çıkarıyor. Yaklaşık 15 saniye sonra devir normale dönüyor ve ses azalıyor. Bu durum bazen oluyor, her zaman değil.

Audi A3 1.4 TFSI 2010 model benzin.

• Araçta arıza lambası yanmıyor.
  • OBD ile en son yapılan taramada turbo ile ilgili yüksek basınç hatası vardı, turbo değişti.
  • Yağ ve bujiler yeni değişti.
  • Aracım 110.000 km’de.
  • Start-stop var ama akıllı termal yönetim olup olmadığını bilmiyorum.

Bu sesin sebebi sizce ne olabilir?

Benzer durumu yaşayan oldu mu? Yardımcı olursanız sevinirim.

Start video
Arka egzoz
zincir sesi
Zincir sesi normaldir bende ilk çalıştırdığımda yazın 4-5 sn gelir o ses. Zincir kendini yağlayınca düzelir. Arka egzoz sesi bendekindede ilk zamanlarda garip oluyor sonradan düzeliyor. Normal şeyler bence bunlar ustaya falanda göstermiştim ben kronik cevabını aldım biraz araştırınca gerçektende öyle oldugunu ögrendim

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Bugün hafif rüzgarlı havada temizlik yaptım. Magifoam sprey attım - k2 neorim jant - adbl glass cleaner solumuş oldum resmen. Bu kimyasalları solumak çok tehlikeli mi ya da en tehlikelileri hangileri.? Nitril eldiven ve maske almayı düşünüyorum. Siz bu ürünleri kullanırken ne yapıyosunuz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bugün hafif rüzgarlı havada temizlik yaptım. Magifoam sprey attım - k2 neorim jant - adbl glass cleaner solumuş oldum resmen. Bu kimyasalları solumak çok tehlikeli mi ya da en tehlikelileri hangileri.? Nitril eldiven ve maske almayı düşünüyorum. Siz bu ürünleri kullanırken ne yapıyosunuz?
Hepsi kimyasaldir hepsi tehlikelidir tabikide.
Ürünleri.kullanirken cok.fazla temas etmemeye calis özellikle Jant Grubuna Demirtozu-Apc-Degreaser-Asitli.Jant Temizleyiciler-Motor Temizleyiciler bu digerlerinden 3 kat daha agir kimyasal.

Eldiven olarak Müller marka iyidir saglamdir.

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bende neorim denedim jant lastiğe sıkarken rüzgar vs geri gelmemesine vs felan da çok dikkat ederek sıkmaya çalıştım ama o kadar uğraşmama rağmen çok yoğun bi kokusu var boğazımı bile yaktı maske şart gibi

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Polhamı su için de kullanabilir miyiz acaba ama orijinal hali su için yetersiz başlık değişimi ile falan daha iyi yapma seçeneği olur mu hocam ne dersin
Şampuan kullanımı sonrası temizlik için içine bir miktar su doldurup su ile çalıştırıyorum ki atım yolunda şampuan kalmasın diye. Onun dışında su atımı için kullanmadım. Su atımı zayıf olur diye düşünüyorum. Başlık değişse ne olur bilemiyorum.

Ony

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şampuan kullanımı sonrası temizlik için içine bir miktar su doldurup su ile çalıştırıyorum ki atım yolunda şampuan kalmasın diye. Onun dışında su atımı için kullanmadım. Su atımı zayıf olur diye düşünüyorum. Başlık değişse ne olur bilemiyorum.
Doğru hocam bende denedim jantlar için falan kullanılır mı diye su atımı konusunda zayıf kalıyor

muratcanylz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

Abiler hepinize merhabalar araç öncesinde yapışkan folyo kaplıydı biz bunu söktük ısı tabancası olmadığı için de çok yapışkan kaldı altında bu yapışkanı selülozik tinerle kazıyarak alabiliyorum ama çok vakit alıyo sıkıp tazyikli suyla indirebilceğim bi ürün var mı ya da bildiğiniz başka bir yöntem var mıdır

hilmi45

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Tek tahminde bulunmuş olayım, ben elendim :D parlak=janus gelmişti aklıma. Tahminleri takipteyim diyelim... :)
Parlaklık konusunda bayağı parlak bir parlatıcı aynı zamanda lastikte doğal duruyor diğer parlak parlatıcılara göre.150 km yol yaptıktan sonra daha da güzel bir görüntü verdi.