Hızlı Soru - Cevap

Bulutt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #28,541
Bu hobiye yeni başladım arkadaşlar. Sıfır troc araç satın aldım 20 gündür hiç yıkamadım. Yıkamacıya da vermek istemiyorum. Yeni yeni araştırıp bir şeyler alıyorum. Bugün karcher k3 sipariş ettim. İzmir de ikamet edip bir seferliğe mahsus aracımı beraber yıkayabileceğimiz birileri var mıdır :) hem tanışır hemde kahve içeriz. Hafta sonu misafirlerim gelecek aracımı istanbuldan bayiden aldım o günde tam şansıma hava yağmurluydu :( yıkamacıya vermeyi hiç istemiyorum ilk yıkamasını kendim yapmak istiyordum ama daha neyi nerden alacağıma da karar veremedim

İl
Istanbul
1/10 oranında ayarlayacağım sonuçta asidik bir ürün
1:7 veya 1:8 iyidir, Ertesi gün (durulama + sıkma) veya deterjan koymadan makineyi çalıştırın, Önemli not: makinenin deterjan çekmeceleri hanımların çekmecenin yumuşatıcı gözünde Yumoş vs.. yumuşatıcı kullandıkları için o gözde zamanla jöle kıvamında yumuşatıcı kalıntısı kalır, Çekmeceyi çıkartıp ılık su altında yumuşatıcı gözünü ve diğer gözleri yıkayınız, veya bulaşık süngerine bir milktar pril sıkıp ılık su altında yıkayınız, ancak bulaşık süngeri önceden bulaşık yıkamak için kullanılmamış yeni bir sünger olmalı, ve deterjan gözünü (süngerin sarı tarafı) ile yıkayınız, süngerin yeşil tarafı deterjan gözünü çizer, çizildiği zamanda üzerindeki koruyucu kaygan katman zarar görür zamanla daha fazla deterjan ve yumuşatıcı kalıntısı birikmesine yol açar.

İl
Gebze
Fren disk ve balata husunda çok fazla kriter söz konusu, Misal çoğu üreticiler minimum standartları karşılarken Ate bu standartların hepsini aşar, Ate yalnızca yedek parça üreticisi değildir aynı zamanda araçların fren sistemi tasarlayan bir üreticidir,

Zimmerman / Brembo
Üretim yeri Çin, Tunus, gibi ülkeler olmadıkça alınmasında sakınca yoktur, Avrupa üretimi olmasına dikkat ediniz,

Ancak Brembo veya Zimmerman —> Ate ve Pagid ‘ten bile pahalıya satıyorlar ise ve ben bu rakamları vermeyi de göze almışsam, O zaman bu durumda Brembo vs.. değil direkt gider yetkili servisten Orjinal Ekipman olarak temin ederdim Borusan’dan.

Orjinal Ekipman bir fren diski ve balata ‘da parçanın kalitesini disk/balata üreticisi değil araç üreticisi belirler, ve bunu uymak zorundadır, Ancak aynı üretici aynı parçayı dış piyasa için ürettriğinde (buna OEM parça diyoruz), Parça üreticisi bu sefer araç üreticisinin belirlediği kalite standartların yükümlülüğünden kurtulur, kendi belirlediği kalitede iyi veya kötü kendisi belirler..
Abi bilgilendirme için teşekkür ederim. Sanırım ate markasından devam etmek daha iyi olacak. Borusandan fiyat almak hiç aklıma gelmemişti.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
arkadaşlar forumda aradım ama bir çok alakasız sonuç çıktı. yurtdışı videolarda çokça gördüğümüz sentetik kil süngeri, eldiveni, havlusu var. kullanan var mı yada normal hamur kilden farkı, avantajı, dezavantajı varmıdır? hamur kilin aşındırıcı özelliğinin bunlarda olmadığı, seramikli araçlarda dahi güvenle kullanılabileceği söyleniyor. örneğin vermijl kanalında sürekli bu kil süngeri kullanılıyor. Ayrıca çok uzun süre kullanılabiliyor hatta yere düşse bile temizlenip kullanılabiliyor şeklinde açıklamalar var. Bilgi verebilecek kimse varsa sevinirim
Merhaba

Kil Eldivenleri daha softtur,araca minimum hasar verir eger guzel bir kil.kaydirici ile kullanilirsa daha da guzel performans alinabilir.Her turlu araçta kullanilir.

Normal killer de ayni kil kaydirici ürün kullanimi gecerlidir hamur yogunluguna gore sertligine gore temizlik kabiliyeti Kil Eldiveninden daha fazladir uzun bir sure polisaj gormemis bir aracta Normal Kil kullanimi daha iyi olur.
Kil eldivenine gore kullanimi zordur zaman çok alir iyi kayganlastirici malzeme olmazsa hare hologram birakir Kil in malzeme kalitesi cok onemlidir.Nette satilan mavi killer pek.guvenli degildir.

Normal bireysel kullanicilar ve detailingciler sarf malzemesi yonunden Kil Eldiveni veya Bezine geçis yapti Hem Zamandan Hem maddi olarak tasarruf a gecildi.

Kil eldivenin yere dusme olayi şöyle tozun topragin icine düserse akilda soru isareti birakir ama gözenek olmadigi icin güzelce yikayip kullanilabilir.Yere dusurulen yer reklamda fayans ise cokda bir sorun olmaz yikaninca geciyor icerisine toz veya tas hapsetmiyor.

emre-

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İSTANBUL
Merhabalar ,

Güderi bez ile araç kurulaması yapılabilir mi? Araçta matlaşma veya çizilme olur mu?
Kurulama havlusu kullandığımda aracı tek seferde tam olarak kurulayamıyorum ve istediğim verimi alamıyorum.
Araç kurulaması için farklı önerilerinize açığım.
Birde araç su çekçekleri önerir misiniz ?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar ,

Güderi bez ile araç kurulaması yapılabilir mi? Araçta matlaşma veya çizilme olur mu?
Kurulama havlusu kullandığımda aracı tek seferde tam olarak kurulayamıyorum ve istediğim verimi alamıyorum.
Araç kurulaması için farklı önerilerinize açığım.
Birde araç su çekçekleri önerir misiniz ?
Güderi bez üzerinde toz olursa mikrofiberdeki gibi tozlar liflerin arasına giremeyeceği için evet çizer.

Purestar duplex bez alın 3-4 aracı kurularsınız. :)

https://www.hepsiburada.com/supercl...rulama-bezi-1100-gsm-70x90-cm-pm-HB00000R8P1I

BahadirA.

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Hayirli cumalar beyler, tam 4 sene once yamaclardan aldigim 1lt valetpro carpet cleaner sonuna yaklasti. 1lt tavsiye ettiginiz apc var midir?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hayirli cumalar beyler, tam 4 sene once yamaclardan aldigim 1lt valetpro carpet cleaner sonuna yaklasti. 1lt tavsiye ettiginiz apc var midir?

3d orange degraser kullanıyorum. Dün motor bölümündeki boyalı yüzeylerde kullandım kir çözücülüğü çok iyi.

Lastikler üzerindeki pisliği, yağı güzel temizliyor.

420 ml su 80 ml ürün ağır kirlerde başarıl.

Daha hafif kirlerde 450-50 şeklinde kullanıyorum.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba yaklaşık 2 hafta önce purestar supreme 1400 gsm havlu aldım çamaşır makinasında 800 devirde 30 derece sıcaklıkta 5 durulama yaptırdım. Çıktıktan sonrada kendim yıkayıp burkmadan nazikçe sıktım bugün neredeyse kurumuş ama ilk yumuşaklığından eser yok sertleşip normal beze dönmüş bunun nedeni nedir ve çözümü var mı?
Makine den çıktıktan sonra köşesinden tutarak havluyu her köşesinden 3-5 defa silkelemeyi deneyin

BahadirA.

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
kocaeli
3d orange degraser kullanıyorum. Dün motor bölümündeki boyalı yüzeylerde kullandım kir çözücülüğü çok iyi.

Lastikler üzerindeki pisliği, yağı güzel temizliyor.

420 ml su 80 ml ürün ağır kirlerde başarıl.

Daha hafif kirlerde 450-50 şeklinde kullanıyorum.
Ben sadece ic plastiklerde temizlik amaciyla kullaniyorum apcyi, bu urunu gordum ama guclu mu kalir bilemedim, carpro ve gyeon var 1lt 800tl civari

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben sadece ic plastiklerde temizlik amaciyla kullaniyorum apcyi, bu urunu gordum ama guclu mu kalir bilemedim, carpro ve gyeon var 1lt 800tl civari

ADBL Typoon da gayet güzel kullaniyoruz.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

İç plastiklerde kullanmayı önermem.

Ben kullanmadım ama arkadaşıma vermiştim denemesi için plastikleri beyazlattığını söyledi.

MuhammetColak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar kısa tetik aldık temudan hais marka makine var. Nifisk uyumlu diye aldık ama uymadı servisle görüştüm ölçülerini attılar ama ben bulamadım. Varsa hais marka kullanan bir el atabilir mi ?

sahinemre

Çaylak Detaycı
Üye
İl
....
Merhaba,
Yakın zamanda yıkama makinası aldık, markasını bilmiyorum ancak makinanın ucu söküp takılmıyor.
Foam lancer için nasıl bir yol izleyebiliriz?
Resimleri ekliyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba,
Yakın zamanda yıkama makinası aldık, markasını bilmiyorum ancak makinanın ucu söküp takılmıyor.
Foam lancer için nasıl bir yol izleyebiliriz?
Resimleri ekliyorum.

Selamlar bu makinaya foam lance takamazsiniz uyumlu aparat zaten yok takilsa bile bar gucu cok yuksek onu ayarlamaniz lazim.

Tabanca ucu icin ekstra tornacidan vs aparat yapilmasi lazim kisa tetik olarak kullanilacaksa biraz daha kolaydir işler.