Hızlı Soru - Cevap

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #29,501
Mr DIY’da satılan ürünün ismi var mıdır not alayım hocam birkaç ürün alacağım o mağazadan.

Genel olarak MrDIY larda önerdiğiniz ürünler varsa onları da tavsiye alabilirim
Carsun markasının ürünü. Bulabilirseniz aynı markanın büyük boy scrub padini de öneririm.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Mr DIY’da satılan ürünün ismi var mıdır not alayım hocam birkaç ürün alacağım o mağazadan.

Genel olarak MrDIY larda önerdiğiniz ürünler varsa onları da tavsiye alabilirim
Ben sadece lastik parlatma aplikatörü aldım diğer ürünlerin kaliteleri çok hoşuma gitmedi. Scrup pad ürününe ise hiç denk gelmedim.

Enes Gökmen

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Mr Dıy’ da araç ürünlerini gezerken büyük boy scrub pad’e denk geldim. Kıl yapısı Cartainer ile neredeyse birebir.
63TL etiket fiyatı olunca aksesuar sevdam yüzünden 2 adet aldım. Boyutu anlaşılması adına Cartainer ile yan yana kıyasladım.
Scrub pad’de arıyordum DIY’da olması iyi oldu sağolun hocam
Kıl yapısı piyasada isim yapmış çoğu markadan farksız. Gayette uygun rakama almıştım, tabi hala aynı kaldıysa :)

ranegade95

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Herkese merhabalar. Aracımda komple ppf mevcut siyah renk. Yıkama şampuanı olarak liquid elements wrapped kullanıyorum ik foam el pompası aldım ve ön yıkama için kışın etkili olucak bir ön yıkama şampuanı arıyorum. Apc olarak Mehmet inceden gördüğüm k2 neutral pro apc çok iyi temizlemeye sahip fakat stokları mevcut değil. Kışın aracımda yağmur yağdığı zamanlarda ppf de lekelenmeler başlıyor binadan vs sular geliyor sanırım veya yoğun kirler lekelenmeler yapıyor. Kova yıkamasından önce bu kirleri rahatça çözebilen ppf için zararsız bir ürün öneriniz var mıdır? Koch chemie gsf araştırdım fakat kir çözmesini kimse beğenmemiş. Valet pro snow foam nasıldır veya başka ne önerirsiniz ?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhabalar. Aracımda komple ppf mevcut siyah renk. Yıkama şampuanı olarak liquid elements wrapped kullanıyorum ik foam el pompası aldım ve ön yıkama için kışın etkili olucak bir ön yıkama şampuanı arıyorum. Apc olarak Mehmet inceden gördüğüm k2 neutral pro apc çok iyi temizlemeye sahip fakat stokları mevcut değil. Kışın aracımda yağmur yağdığı zamanlarda ppf de lekelenmeler başlıyor binadan vs sular geliyor sanırım veya yoğun kirler lekelenmeler yapıyor. Kova yıkamasından önce bu kirleri rahatça çözebilen ppf için zararsız bir ürün öneriniz var mıdır? Koch chemie gsf araştırdım fakat kir çözmesini kimse beğenmemiş. Valet pro snow foam nasıldır veya başka ne önerirsiniz ?
Valetpro ansf fena değil diğer pH nötr snowfoam ı pek kır çözmüyor

keremunlr

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gebze
ADBL Yeti deneyebilirsiniz.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Merhaba,

PPF teki su lekelerini giderecek bir temaslı yıkama şampuanı önerebilirim. Koch Chemie RS bu şampuan yüzeydeki mineral, su lekelerine çözüm oluyor. Yeterli gelmezse zaten hiçbir ön yıkama şampuanıda dahil bu lekeleri gideremez. Şampuanın gideremediği lekelerde ise aşındırıcı bir ürün uygulamanız gerekir. Gyeon PPF Renew ürünü ile yıkama ile gitmeyen lekelere ve ppf üzerindeki pütürlükleri giderebilirsiniz.

ranegade95

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba,

PPF teki su lekelerini giderecek bir temaslı yıkama şampuanı önerebilirim. Koch Chemie RS bu şampuan yüzeydeki mineral, su lekelerine çözüm oluyor. Yeterli gelmezse zaten hiçbir ön yıkama şampuanıda dahil bu lekeleri gideremez. Şampuanın gideremediği lekelerde ise aşındırıcı bir ürün uygulamanız gerekir. Gyeon PPF Renew ürünü ile yıkama ile gitmeyen lekelere ve ppf üzerindeki pütürlükleri giderebilirsiniz.
Önerilerinizi not aldım teşekkürler şu an park yerini değiştirdim. Kışın yağmur yağdığı zamanlarda arabayı bina altına gelecek şekilde parketmiyorum. O yüzden büyük bir problemim kalmadı. Sadece yüzeye baktığımda pürüzsüz daha temiz yapabilecek bir ön yıkama şampuanı arıyorum. Yukarıda iki şampuan önerilmiş adbl yeti ile valet pro ansf acaba seçenekler arasında güvenli pH da kalarak en etkili temizliği hangisi yapıyor? Vonixx v floc da dahil bu karşılaştırmaya.

Ürünlerin hepsini kullanıp karşılaştırma yapan olursa çok seviniri (komple ppf araçta ik foam pro pompa ile kullanılacak)

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
K2 Fluxo
Carpro Descale
Good Stuff Sour

Üçü de kireç ve su lekelerini alır ve güvenli şampuanlardır. Fakat f/p olarak bence k2 mantıklı ve cila kutusunda var şuan. Koch rs de iyi ama bence çok pahalı ve ph1. Benim önerdiklerim nötre daha yakın k2 4 carpro 5.5 good stuff 3.5

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
B
K2 Fluxo
Carpro Descale
Good Stuff Sour

Üçü de kireç ve su lekelerini alır ve güvenli şampuanlardır. Fakat f/p olarak bence k2 mantıklı ve cila kutusunda var şuan. Koch rs de iyi ama bence çok pahalı ve ph1. Benim önerdiklerim nötre daha yakın k2 4 carpro 5.5 good stuff 3.5
Ben de dün k2 fluxo sipariş ettim. Bulunduğum bölgede sular çok kireçli arada bir asidik yıkama yapmak için. En makul fiyatlı o geldi.

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
K2 Fluxo
Carpro Descale
Good Stuff Sour

Merhaba,

Koch Chemie RS için alttaki yazıyı kendi sitesinden aldım. 1:200 seyreltiğinde ph 3 oluyor. Dediğiniz gibi pahalı bir şampuan benimde tercihim K2 Fluxo olur bu durumda.

Ben 15 lt suya 50 ml olarak kullanıyorum. Gayet memnunum.

Kullanım önerileri
Reaktivasyon Şampuanı kullanmadan önce, kaba kirler alkali bir ön temizleyici ve yüksek basınçlı yıkama ile temizlenmelidir. Şampuanı 1:200 oranında (elde yıkama için 50 ml'ye 10 l) suyla seyreltin. Bu, 3.0 pH değeri elde etmenizi sağlar. Köpük tabancası kullanıyorsanız, ön seyreltme oranını buna göre ayarlayın. Önceden temizlenmiş ve hala ıslak olan aracı bir yıkama süngeriyle yıkayın. Lekeleri önlemek için ürünü iyice durulayın. Kalan suyu kurulayın.

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı akşamlar, Aracımın üstü hafif tozluyken yıkamaya gitmeden çizmeden silmek için ne yapmam gerekir acaba.

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
piyasada şuan (Türkiye de ulaşılabilir) boyayı en derinlikli parlak gösteren sık sil tarzı cila vonixx blend midir acaba?

alivasvialpp

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba,

Koch Chemie RS için alttaki yazıyı kendi sitesinden aldım. 1:200 seyreltiğinde ph 3 oluyor. Dediğiniz gibi pahalı bir şampuan benimde tercihim K2 Fluxo olur bu durumda.

Ben 15 lt suya 50 ml olarak kullanıyorum. Gayet memnunum.

Kullanım önerileri
Reaktivasyon Şampuanı kullanmadan önce, kaba kirler alkali bir ön temizleyici ve yüksek basınçlı yıkama ile temizlenmelidir. Şampuanı 1:200 oranında (elde yıkama için 50 ml'ye 10 l) suyla seyreltin. Bu, 3.0 pH değeri elde etmenizi sağlar. Köpük tabancası kullanıyorsanız, ön seyreltme oranını buna göre ayarlayın. Önceden temizlenmiş ve hala ıslak olan aracı bir yıkama süngeriyle yıkayın. Lekeleri önlemek için ürünü iyice durulayın. Kalan suyu kurulayın.
Haklısınız tabiki dilute hali ile ph o seviyelere gelecektir. Fakat fluxo ile arasında 2 kat fiyat farkı varken, ve asidik şampuanı zaten rutin yıkamada değil, ortalama 5-6 yıkamada bir kullanacakken o kadar para bağlamak bence mantıklı değil. Ve o kadar para vereceksem de ben olsam koch rs yerine gyeon restart wash alırdım.

RickSanchez

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ