Bir çok değişken var. Arabanızda seramik var mı, wax var mı, sealant var mı, ya da hiç koruma yok mu? Yıkama sonrasında hızlı cila, sprey wax vb uyguluyor musunuz?
Bu soruların cevabını bilmeden kesin bir şey söylemek zor.
1. Carpro lift (güçlü kir çözücüdür seramik varsa ok wax varsa olmaz)
2. Koch gs (koruma yoksa ve her yıkamada ben hızlı cila vb uygularım sorun değil dersen iyi kir söker)
3. Adbl Yeti (korumaya zarar vermez wax, seramik fark etmeksizin fakat kir çözücülüğü çok yüksek olmaz)
4. Carpro reset (ph nötr kategorisinde bence en iyi kir çözücüdür ama pahalıdır, temaslı yıkamaya da uygundur)
5. Vonixx v-floc (ph nötr kir çözücülük orta korumaya zarar vermez, temaslı yıkamaya da uygundur)
6. Autoglym polarblast (korumaya zarar vermez, kir çözücülük ortadan bir tık iyi)
7. VP ANSF (kir çözücülük eh işte, ben tercih etmem)
8. AB Magifoam (kir çözücülük iyi fakat içerik tam güvenli değil, korumayı etkiler)
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Korumaya ellemesin derseniz başka alternatifler de muhakkak var, mesela k2 bela fakat henüz stok yok hiçbir yerde. Koruma zaten yok derseniz başka, var ama her yıkamada basic uyguluyorum derseniz başka, korumaya ellemesin derseniz başka.
Yani bir çırpıda tavsiye vermek biraz zor
Dilerseniz özelden yazabilirsiniz detayları konuştuktan sonra bir yol çizeriz.