Hızlı Soru - Cevap

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Temizlik madenini bilmem de hobiotom sulandırmıyor. Bizzat gidip pw ve bilberry almıştım, gözümün önünde orjinal şişeden bölmüştü oradaki bayan. Fotoğraf ışık geliş açısından böyle çıkmış olabilir.
Bir de hobiotom ile temizlik madeni bir yerde bağlantılı olabilir mi? Birisinin faturasında diğerinin adı vardı yanlış hatırlamıyorsam.

@Detail 35 temizlik madeni hakkında daha doğru bilgi verecektir.
hobiotomdan bende alısveriş yaptıgımda aynı bahsettiğiniz gibi gözümün önünde doldurmuştu temizlik madeni ve hobiotom arasında akrabalık bagı var evet

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Tekrardan merhaba,

Siz değerli arkadaşların tavsiyeleri ile Hızlı cila için koch-Chemie pw / Apc için koch-chemie green star aldım.

İlk defa konsantre ürün aldım ve ilk defanın verdiği acemilik ile ürünleri ilk sefer fazla koymuş koyabilirim:)

Pw için 500 ml'lik kutuya 10 ml pw koyup su ile tamamladım.
GS için 500 ml'lik kutuya 100 ml ürün koyup su ile tamamladım.

Buradaki oranlarda bir fazlalık yada eksiklik varmı? GS için çok agrasif bir temizlik beklemiyorum. Ayda 1 yada haftada 1 defa araç içi temizlikte kullanmayı planlıyorum en zararsız oran nedir ?

Elimdeki şişeleri değerlendirdim:) Citrus'a hızlı cilayi / Polytop'a apc yi koydum. Bu arada lastik parlatıcısı tavsiyesi isteyen olur ise carpex bu konuda tek favorim.
@Ozgur_gs_91 Hocamin dedigi gibi pw yi hazir halde bekletmeyin. Orani iyi. Ben 2 litre 30 ml kullaniyorum.

Gs ise 1:4 orana denk geliyor biraz sert. Ic mekan icin 1:10 yeterlidir.

@Shirb13 sık kullanıyor daha iyi yorum yapacaktir.
@omrslhmms ,abi teşekkürler kendimi bilir kişi gibi hissettim mesajı okuyunca :taraa:

@smail14 1::5 oranı çok yüksek olmuş bu şekilde sık uygularsanız Koch Chemie ürünlerine güvenmekle birlikte zamanla plastik aksamlarda beyazlaşma görmeniz muhtemel. 1:5 oranını ben çok kirli koltuklarda kullanıyorum GS'yi ben her seferinde ihtiyacım kadar hesaplayıp hazırlıyorum ancak sizin sulandırılmış şekilde bekletmeniz eğer tükenimi 1 yıl kadar uzun bir süreyi bulmayacaksa sorun olmaz kanaatindeyim. Yine de ihtiyac kadar hazırlamak en mantıklısı. PW'de ise kesinlikle kullanımdan kullanıma ihtiyac kadar seyreltin lütfen.

kaiserx

Çaylak Detaycı
Üye
Merhaba cam bezi olarak ne kullanıyorsunuz ben wafers tarzı bir bez aldım ipa ile siliyorum ama hoşuma gitmiyor puslu ve lekeli kalıyor gibi öneriniz ne olur bu konudaki

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba cam bezi olarak ne kullanıyorsunuz ben wafers tarzı bir bez aldım ipa ile siliyorum ama hoşuma gitmiyor puslu ve lekeli kalıyor gibi öneriniz ne olur bu konudaki
Rossmann mağazasında satılan cam bezlerini kullanabilirsiniz, auto finesse, adams hiçbir farkı yok boşuna o parayı vermeyin cam silme bezlerine. Ama carbon için bir şey diyemem denemek lazım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

smertt1

Acemi Detaycı
Üye
Siyah yerden ayırmam lazım sanırım ama ayrılmıyor. Çevirerek çıkardım ucundaki kırmızı nozul siyah alandan ayrılmıyor boşa dönüyor
önce kırmızıyı cevirin cıkarın sonra siyah kısmı.

benim secho subaptan kacırma yapıyor olabilir mi bilemedim. bunun bir temizleme veya kontrol etme yontemi var mıdır ?

içindeki hava sanki cok kısa sürede boşalıyor 5 6 saniye sonra bitiriyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Nivea köpük yapan şişede Vp cc koydum ama baya sulu köpük atıyor normal mi bu? İçindeki nivea sıvısını baya traş köpüğü gibi çıkarıyordu çünkü