Hızlı Soru - Cevap

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #5,441
Tekrardan merhaba,

Siz değerli arkadaşların tavsiyeleri ile Hızlı cila için koch-Chemie pw / Apc için koch-chemie green star aldım.

İlk defa konsantre ürün aldım ve ilk defanın verdiği acemilik ile ürünleri ilk sefer fazla koymuş koyabilirim:)

Pw için 500 ml'lik kutuya 10 ml pw koyup su ile tamamladım.
GS için 500 ml'lik kutuya 100 ml ürün koyup su ile tamamladım.

Buradaki oranlarda bir fazlalık yada eksiklik varmı? GS için çok agrasif bir temizlik beklemiyorum. Ayda 1 yada haftada 1 defa araç içi temizlikte kullanmayı planlıyorum en zararsız oran nedir ?

Elimdeki şişeleri değerlendirdim:) Citrus'a hızlı cilayi / Polytop'a apc yi koydum. Bu arada lastik parlatıcısı tavsiyesi isteyen olur ise carpex bu konuda tek favorim.
Öncelikler ürünleriniz hayırlı olsun, fakat gs'yi iç temizlik için çok agrasif bir oran kullanmışsınız. Hiç iç temizlik görmemiş bir araçta bile 1:15 belki 1:10 oran işinizi rahatlıkla görür. Oda 500 ml için 1:10 oran 45 ml ürün yapar. Motor temizliğinde bile 1:7 oranla 65 ml olarak kullanmıştım.

Edit: Bu hazırladığınız oranla iç temizlikte kullanmadan önce mutlaka gözükmeyen ufak bir alanda test yapmanızı tavsiye ederim. Plastiklerde renk solması yapabilir.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
@Ozgur_gs_91 Hocamin dedigi gibi pw yi hazir halde bekletmeyin. Orani iyi. Ben 2 litre 30 ml kullaniyorum.

Gs ise 1:4 orana denk geliyor biraz sert. Ic mekan icin 1:10 yeterlidir.

@Shirb13 sık kullanıyor daha iyi yorum yapacaktir.
Gs De iç için 500ml karışımda 30ml kullanıyorum çok memnunum abi

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Bende 1 haftada çökmüştü, etkiside zayıflayabilir.
Öncelikler ürünleriniz hayırlı olsun, fakat gs'yi iç temizlik için çok agrasif bir oran kullanmışsınız. Hiç iç temizlik görmemiş bir araçta bile 1:15 belki 1:10 oran işinizi rahatlıkla görür. Oda 500 ml için 1:10 oran 45 ml ürün yapar. Motor temizliğinde bile 1:7 oranla 65 ml olarak kullanmıştım.

Edit: Bu hazırladığınız oranla iç temizlikte kullanmadan önce mutlaka gözükmeyen ufak bir alanda test yapmanızı tavsiye ederim. Plastiklerde renk solması yapabilir.
Hocam daha acik sekilde anlatabilirmisiniz kafam cok karisti. 500 ml sprey kutuya kac ml gs koyup ustune su ile tamamlamam gerekiyor ?

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam daha acik sekilde anlatabilirmisiniz kafam cok karisti. 500 ml sprey kutuya kac ml gs koyup ustune su ile tamamlamam gerekiyor ?
Aracın içi çok kirli değilse 1:15 oran yani 30ml green star+ 470ml su işinizi görür hocam. Benim konumda 30 ml ile nasıl temizlik yaptığını görebilirsiniz.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Ç
Aracın içi çok kirli değilse 1:15 oran yani 30ml green star+ 470ml su işinizi görür hocam. Benim konumda 30 ml ile nasıl temizlik yaptığını görebilirsiniz.
çok teşekkür ederim yaptığımı döküp bu şekilde sulandırıcam. Allahtan buraya yazdık yoksa yaptığım sulandırma ile arabanın içi mahfolabilirdi.

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ç

çok teşekkür ederim yaptığımı döküp bu şekilde sulandırıcam. Allahtan buraya yazdık yoksa yaptığım sulandırma ile arabanın içi mahfolabilirdi.
Rica ederim ama dökmeyin bence, motor temizliğinde veya aracınızda koruma yoksa ön yıkamada veya jant lastik temizliğinde filan kullanabilirsiniz. :) Evinizdeki sağlam bir şişede saklayabilirsiniz.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ç

Aynen dokmeyin oranini ustune yazin. Buyuk bir kapta cozelti formulleriyle tekrar hesaplayarak 1:15 oranina getirebiliriniz. Ya da daha agresif temizlik icin saklayin.

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Teşekkürler dediğiniz gibi başka bir şişeye aktarıp yeni sulandırmayı yaptım gs için. 500 mllik kutuya 30ml gs koyup su ile doldurdum şişeyi. Umarım bu şekilde sorunsuz kullanmak nasip olur.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Valet pro apc leri bölünmüş olarak almıştım. Kendi şişesinde dursa sorun olur mu? Kimyasala dayanıklı şişeye mi koymalı?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkürler dediğiniz gibi başka bir şişeye aktarıp yeni sulandırmayı yaptım gs için. 500 mllik kutuya 30ml gs koyup su ile doldurdum şişeyi. Umarım bu şekilde sorunsuz kullanmak nasip olur.
Olur insallah. Siz yine de bu tarz urunleri arkadaslarin da dedigi gibi goze batmayacak noktalarda denemeden kullanmayin.

Mustafa Baylar

Amatör Detaycı
Üye
Peki abi bagajda duruyor benim malzemeler şunu kesin bekletme soğuktan etkilenir bozulur dediğin bişey var mı?
Genel olarak benim bildiğim soğuktan etkilenen pek yok ama soguyup isinip soguyup isinip bir ihtimal biseyler olabilir, imkan varsa her zaman kullandiginiz ürünleri bir canta vasitasiyla evde bekletin kullanacaginiz zaman araca koyarsiniz, arada kullandiginiz wax tarzi urunleride evde durdurun derim :)

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Genel olarak benim bildiğim soğuktan etkilenen pek yok ama soguyup isinip soguyup isinip bir ihtimal biseyler olabilir, imkan varsa her zaman kullandiginiz ürünleri bir canta vasitasiyla evde bekletin kullanacaginiz zaman araca koyarsiniz, arada kullandiginiz wax tarzi urunleride evde durdurun derim :)
Teşekkürler eve koyarsak hanım bizi döver wax zaten yok ama Bodrum'a bırakabilirim belki kullanmadığım ürünleri o zaman :)