Hızlı Soru - Cevap

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #5,621
Üretimi şu an yok. Anca elinde olup da satmak isteyen olursa temin edebilirsin küçük bir ihtimal :)
Hadi ya, uygulamarı görünce baya bi heves etmiştim :)

Peki Secho Fx2 makinesine, zorlu kirleri çıkarmak için (davlumbaz, tampon altı ve sinek ölüleri gibi) ne kullanabilirim.

Elimde VP Apc mevcut, onu fıslatsam boyaya zarar verir miyim

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Peki Secho Fx2 makinesine, zorlu kirleri çıkarmak için (davlumbaz, tampon altı ve sinek ölüleri gibi) ne kullanabilirim.

Güvenli bir oranda sulandırıldığında bir zararı olmaz diye düşünüyorum.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
abi 2500 için bazı arkadaşlar mavi ped kullan diyordu, sarıyı 2500 de beyazı 3800 demi kullanalım?
Evet sarı 2500 beyaz 3800 de.
Kim o arkadaşlar, hangi markanın mavi padi, rupes in ise o arkadaşlara 2500 kalın pasta mı diye soralım. Elbette 2500 ile mavi pad kullanılır ama amaç ne.
Akko bak bu polisaj işi çok katı kuralları olan birşey değil, duruma göre çok değişkenlik gösteren birşey, tamam belli kalıplar var ama bunlar kırmızı çizgilerle çizilmiş kati kurallar değil.
Normal de 2500 sarı ile kullanılır, sarının üretiliş amacı budur. Ama sen daha sert bir polisaj yapmaya ihtiyaç duyarsın bu sefer mavi ile kullanırsın. Yada daha yumuşak bir polisaj ve finish yapmak istersin 2500 ile beyaz kullanırsın. Ben nerden bileyim sen ne oranda hareli çalışacaksın. Umarım anlatabildim. Genel çerçevede durum bu ama arabanın durumuna, vernik durumuna, vernik sertliğine, kullanılan pastaya, hava durumuna, kullanılan makinaya, padi kaç kere kullandığına kadar vs vs daha bir çok etken, etmen değişken var, sen başla tecrüben arttıkça oturacak inşallah bunlar.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana

Bir zararı olacağını düşünmüyorum ben eski korumayı sökmek amaçlı apc kullanıyorum

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Evet sarı 2500 beyaz 3800 de.
Kim o arkadaşlar, hangi markanın mavi padi, rupes in ise o arkadaşlara 2500 kalın pasta mı diye soralım. Elbette 2500 ile mavi pad kullanılır ama amaç ne.
Akko bak bu polisaj işi çok katı kuralları olan birşey değil, duruma göre çok değişkenlik gösteren birşey, tamam belli kalıplar var ama bunlar kırmızı çizgilerle çizilmiş kati kurallar değil.
Normal de 2500 sarı ile kullanılır, sarının üretiliş amacı budur. Ama sen daha sert bir polisaj yapmaya ihtiyaç duyarsın bu sefer mavi ile kullanırsın. Yada daha yumuşak bir polisaj ve finish yapmak istersin 2500 ile beyaz kullanırsın. Ben nerden bileyim sen ne oranda hareli çalışacaksın. Umarım anlatabildim. Genel çerçevede durum bu ama arabanın durumuna, vernik durumuna, vernik sertliğine, kullanılan pastaya, hava durumuna, kullanılan makinaya, padi kaç kere kullandığına kadar vs vs daha bir çok etken, etmen değişken var, sen başla tecrüben arttıkça oturacak inşallah bunlar.
abi çok teşekkür ederim bilgiler için :)
sizin gibi üstadlardan bilgilerin doğruluğunu öğrenmek mutlu ediyor. bu zamana kadar çok boşa para harcadım, milleti dinleyip, ürünü alıp sonucunda hüsrana uğradım. Ama çok şükür ki bu formu buldum ve boşa zaman/nakit harcamıyorum. teşekkür ederim tekrardan..

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
AF iron out aldım. kaportada ilk defa uygulayacağım.
araç ıslakken mi sıkıyoruz kuruyken mi acaba?
Islakken kullan @akko , ürün sarfıyatın azalır, ürün homojen yayılır biraz bekle durulamadan önce yine eldiven ile komple araca yay, arabayı yıkarmış gibi.

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar İç trimler için Chemical guys VRP veya Natural Shine getirteceğim sizce hangisi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Arkadaşlar İç trimler için Chemical guys VRP veya Natural Shine getirteceğim sizce hangisi?

İç trim için aslında ikiside önermem ama ikisi arasında Natural Shine daha iyi olur. Nedeni bana göre çok parlak finish bırakıyor. Bu parlaklığı minimuma indirmeniz için bir bez ile üstünden geçersiniz.Ama dış trimler için Vrp kesinlikle öneririm.

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana

Natural shine Ben kullanıyorum idare eder bir ürün,fiyatı 90 küsur olmuş alınacak bir ürün değil bu fiyatlara.Ben aldığımda 39 TL idi

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar. rutin yıkamada Jant temizlemek iÇin ne önerirsiniz. Demirtozu temizleyicilerin her yıkamada kullanılması korozyona sebep olduğunu biliyorum. Benzinlikte araç yıkıyorum ön Yıkama öncesi jantları ne ile temizleyebilirim. Bilberry vardı ama kimse memnun olmadığı gibi ben de memnun değildim

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhaba arkadaşlar. rutin yıkamada Jant temizlemek iÇin ne önerirsiniz. Demirtozu temizleyicilerin her yıkamada kullanılması korozyona sebep olduğunu biliyorum. Benzinlikte araç yıkıyorum ön Yıkama öncesi jantları ne ile temizleyebilirim. Bilberry vardı ama kimse memnun olmadığı gibi ben de memnun değildim
Hocam bende en başta sizin gibi düşünüp @onurçiko üstada sormuştum. Sonax felgenreiniger gel (elimde vardı denemiştim gayet başarılıydı) ve CG signature series wheel cleaner önermişti. CG 1:4 oranında sulandırma da yapıldığı için çok daha bereketli oluyor ama şuan parlatan adamlarda kalmamış. Benimde şuan stok yarılandı, düşünmeye başladım valla napıcam diye:para: CG çok ekonomikti. Olmadı yine sonax a geri dönücez:hava:..

muhlis91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bi de benzinlikte yıkarken zamanlama çok önemli o yüzden bi sıralama yapmak lazım. Düşündüğüm en verimli sıralama şu şekilde
1.Aracı kwazar ile köpükleme
2. Köpük etki gösterirken kapı aralarını köpükleyip hızlıca secho ile durulama
3.aracı durulama ile beraber jantlardaki kaba kirleri su ile arındırma
4.çift kova yöntemi ile aracı yıkama
5. Kalan köpükle veya jant temizleyiciyle jantları ovalama
6.aracı tekrar durulayıp kurulama

eğer ortam kalabalıksa perona girmeden 1. Ve 2. Maddeyi uygulayıp peronda kalanlarını halletmek daha hızlı olur. Eğer önereceğiniz başka yöntem veya sıralama farklılıkları varmı

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bi de benzinlikte yıkarken zamanlama çok önemli o yüzden bi sıralama yapmak lazım. Düşündüğüm en verimli sıralama şu şekilde
1.Aracı kwazar ile köpükleme
2. Köpük etki gösterirken kapı aralarını köpükleyip hızlıca secho ile durulama
3.aracı durulama ile beraber jantlardaki kaba kirleri su ile arındırma
4.çift kova yöntemi ile aracı yıkama
5. Kalan köpükle veya jant temizleyiciyle jantları ovalama
6.aracı tekrar durulayıp kurulama

eğer ortam kalabalıksa perona girmeden 1. Ve 2. Maddeyi uygulayıp peronda kalanlarını halletmek daha hızlı olur. Eğer önereceğiniz başka yöntem veya sıralama farklılıkları varmı
Bende aynı sizin taktiğinizi uyguluyorum tabi bende ön yıkama yok su ile yapıyorum şuan.