Hızlı Soru - Cevap

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #5,921
herkese merhabalar. ön yıkama olayına geçmek istiyorum artık. benzinlikte yıkıyorum malesef. bu sebepten secho yu gözüme kestirdim, sechonun yanına da ön yıkama şampuanı almam gerek. şampuan olarak 3-4 marka oluştu kafamda ama her şampuan her pompada verimli olmuyormuş. sizlere sorum şu ki modifiyeli secho ya hangi önyıkama şampuanı tavsiye edersiniz, modifiyesiz secho ya hangi önyıkama şampuanını tavsiye edersiniz?

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
herkese merhabalar. ön yıkama olayına geçmek istiyorum artık. benzinlikte yıkıyorum malesef. bu sebepten secho yu gözüme kestirdim, sechonun yanına da ön yıkama şampuanı almam gerek. şampuan olarak 3-4 marka oluştu kafamda ama her şampuan her pompada verimli olmuyormuş. sizlere sorum şu ki modifiyeli secho ya hangi önyıkama şampuanı tavsiye edersiniz, modifiyesiz secho ya hangi önyıkama şampuanını tavsiye edersiniz?
Flowey ev 13 güzel çalışıyor

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aynen beyaz yerine bu geldi. Görüşmeyeli evi de taşıdık. Yeni taşındığımız yerde kapalı otopark yok, sitenin içinde açık alan sadece. Park alanı da biraz eğimli. Kapı araçlarken benim sol ön kapıya çarpmışlar. Tam da kordon üzerine denk gelmiş.

Kamera kayıtlarından benim yanıma iki farklı aracın girdiği görülüyor ama beni asıl üzen iki şahsın da kabul etmemesi oldu. Farkında olmamaları da imkansız, epey vurdumduymaz olmak lazım bunun için. Başka yerde olmuşmuş güya. Tanımam etmem, daha önce karşılaşmamışım bu insanlarla. Neden iftira atayım ki. Başka yerse olsa da görürüm tam sürücü kapısının açma kulpu altında. Allah ıslah etsin böyle insanları.
Dostum çok geçmiş olsun. İnsanlar çok duyarsız ve o olayı yaparken yakalasan göstersen bile kabul etmezler nolacak sanki derler :/ nazarlık kalsın artık

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Aynen beyaz yerine bu geldi. Görüşmeyeli evi de taşıdık. Yeni taşındığımız yerde kapalı otopark yok, sitenin içinde açık alan sadece. Park alanı da biraz eğimli. Kapı araçlarken benim sol ön kapıya çarpmışlar. Tam da kordon üzerine denk gelmiş.

Kamera kayıtlarından benim yanıma iki farklı aracın girdiği görülüyor ama beni asıl üzen iki şahsın da kabul etmemesi oldu. Farkında olmamaları da imkansız, epey vurdumduymaz olmak lazım bunun için. Başka yerde olmuşmuş güya. Tanımam etmem, daha önce karşılaşmamışım bu insanlarla. Neden iftira atayım ki. Başka yerse olsa da görürüm tam sürücü kapısının açma kulpu altında. Allah ıslah etsin böyle insanları.
Boyasız göçükle düzeltilir

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
hocam peki hangi oranda sulandırınca güzel çalışıyor secho da?bir de modifiye edilmiş secho için mi dedin modifiyesiz mi?ya da şöyle sorayım modifiyenin ön yıkamaya etkisi ne kadar oluyor?
Modifiye amacı zaten ürünü köpük formda atmak, köpük formda atmanın amacı ürünün yüzeyde daha uzun süre kalarak daha iyi çalışması ve kir kaldırması, yumuşatması.

Modifiyesiz sechoda ansf kullanmıştım, çok kirli olmayan araba için iş görüyor. Köpük halinde secho modifiyeli pompayı kullanmadım açıkçası ama alta foam kullanıyorum, gayet iyi iş yapıyor. Bir foam lance performansı göstermiyorlar tabi. Bazen foam lance ile tozu, kiri indirip durulamak yeterken bu tarz pompalarla bu biraz zor. Çok yüksek beklentiniz olmasın.

Özellikle köpüksüz çalışması köpük formunda çalışmasından daha iyi olan bir ön yıkama ürünü var mıdır bilemiyorum, hepsinin köpük formu daha iyi çalışır gibi geliyor bana.

Orana gelecek olursak, secho özelinde oran tam veremiyorum, tahminim kire de bağlı olarak 50 ml ürün yetecektir.
Köpük yapanlarda ise 20-30 ml arası ürün yeterlidir. Bunu aslında kendiniz deneyerek tatmin olduğunuz seviyeyi belirlemelisiniz.

Şu an @MoonDance Emre hocamda magifoam kalmadı sanıyorum, superfoam alabilirsiniz. Ya da flowey ev13. Eğer korumasız bir araç yıkıyorsanız B33 çok iyi kir söker.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Cevaplarınız icin tesekkur ederim. Aslında hem agresif hem de orta bir ön yıkama elde bulundurmak lazim.wax yenilerken ve wax varken kullanmak icin. Peki vp citrus pre wash a ne dersiniz 1:10 seyreltmesi var sprey şeklinde de verim alınıyor baktıgım kadarıyla. Korumayı söksün istemiyorum her yıkamada da koruma uygulamak istemem. Kusura bakmayın hem pompa sprey hem de sampuan secmek zormuş çesit cok ve tecrube olmayınca

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Mugzy hocam çok geçmiş olsun. Ben her zaman kapıları tamamen açılacak şekilde park ediyorum. Ona rağmen sol arka çamurluk çizgisinde çok hafif bir göçük var. Şimdi aracı balkon altına park ediyorum :super:..

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Cevaplarınız icin tesekkur ederim. Aslında hem agresif hem de orta bir ön yıkama elde bulundurmak lazim.wax yenilerken ve wax varken kullanmak icin. Peki vp citrus pre wash a ne dersiniz 1:10 seyreltmesi var sprey şeklinde de verim alınıyor baktıgım kadarıyla. Korumayı söksün istemiyorum her yıkamada da koruma uygulamak istemem. Kusura bakmayın hem pompa sprey hem de sampuan secmek zormuş çesit cok ve tecrube olmayınca

Ben 1:10 kullanmistim ama bir faydasini gormemistim. Daha yogun bir oranda da korumayi elleyebilir bakmak lazim.

Auto finesse in citrus urunu var sanko o daha iyiydi. Ama bunlar kopukler kadar ekonomik degil maalesef

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Geçmiş olsun hocam benimde en dikkat ettiğim konudur inip binerken. 3 yıldır kendi aracım var gerek iş yerinin otoparkında gerek evin orada hep arası açık yerlere park etmeye çalışırım ve binmeden önce bir tur dönerim.

Geçen bende de biri arka tampona sürtmüş bide dönüp silmiş tamponu bir şey var mı yok mu diye ? Bende de boyası vardı allahtan sürdüm geçtim ama üzülüyorum ben o kadar koruyup kollarken dikkatsiz insanların benim kıymetlime zarar vermesine.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Ben 1:10 kullanmistim ama bir faydasini gormemistim. Daha yogun bir oranda da korumayi elleyebilir bakmak lazim.

Auto finesse in citrus urunu var sanko o daha iyiydi. Ama bunlar kopukler kadar ekonomik degil maalesef

Çok sağolun hocam

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Forumdan kendimi engellemeyeyim diye bunu yapana küfretmiyorum :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

VP citrus beğenmediysen Af yi kaldırır çöpe atarsın, VP den çok daha kötü ve maliyeti çok daha fazla bir üründür. 1 kere aldım bir daha asla benim stoklara giremez.

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar herkese, 2 adet eldiven almayı düşünüyorum, p/f açısından Lucullan'ın araba yıkama eldivenlerini baya öneren olmuş. Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

Hazır alışveriş yapıyorken işime yarayacak ufak tefek şeyler daha alayım istiyorum. Bu markanın şu ürünü de iyidir diyebileceğiniz bi ürünü var mıdır.

Hızlı cilayı temizlemek için şu mikrofiber ilgimi çekti, aramızda alıp da memnun kalan var mı. Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

Bir de henüz wax olaylarına hiç girmedim ama özenli çalışmalarınızı ve sonuçlarını görünce iştahım kabarmaya başladı :) Yakın zamanda başlamayı düşünüyorum, çeyize koymak için şu aplikatör işimi görür mü? Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com

Çok soru sormuşum kusura bakmayın :)
Ben de aynı durumdayım. Bugün, yarın sipariş vereceğim. Başka neler tavsiye edersiniz?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
VP citrus beğenmediysen Af yi kaldırır çöpe atarsın, VP den çok daha kötü ve maliyeti çok daha fazla bir üründür. 1 kere aldım bir daha asla benim stoklara giremez.
Bir gun denerim bundan listesinden cikardim gitti abi :)

CeLL-MaN

Çaylak Detaycı
Üye
Parlatanadamlara uzun zamandır beklediğim cg hydro slick seramik wax gelmiş ama fiyatı tahmin ettiğimden yüksek. =/ Bölünmüş olarak almak isteyen olursa lütfen yazsın. . =)