Hızlı Soru - Cevap

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #5,881
Boya koruma veya seramik kaplama uygulaması olan aracı sutaş ile havlu kullanmadan kurulamak mümkün mü ?
Benim farklı bir düşüncem var. Sütaş blower yok elimde. Seramik kaplamalı araçları yurtdışı paylaşımlarda kuvvetli makineler ile kurulayan çok. Yaprak üfleme , Metro Blaster gibi daha minimal aletler kullananlar var ama Türkiye'ye gelişte maliyeti çok fazla.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Benim farklı bir düşüncem var. Sütaş blower yok elimde. Seramik kaplamalı araçları yurtdışı paylaşımlarda kuvvetli makineler ile kurulayan çok. Yaprak üfleme , Metro Blaster gibi daha minimal aletler kullananlar var ama Türkiye'ye gelişte maliyeti çok fazla.

Sutaş blover 150tl gibi rakama bulunabiliyor.kl pronun el üfleyicisi veya cat power 180-200tl bandında lakin onlar 600w yazıyor.sutaşta 1400w yazıuor.kalite dahada artacak olursa el üfleyicisinde bosch marka 350-400tl arasında 800w yazıyor.üfleme gücü olarak sutasın 1400w olması daha güçlü üflediği ablamınamı gelir?

KILIÇARSLAN

Usta Detaycı
Üye
Sutaş blover 150tl gibi rakama bulunabiliyor.kl pronun el üfleyicisi veya cat power 180-200tl bandında lakin onlar 600w yazıyor.sutaşta 1400w yazıuor.kalite dahada artacak olursa el üfleyicisinde bosch marka 350-400tl arasında 800w yazıyor.üfleme gücü olarak sutasın 1400w olması daha güçlü üflediği ablamınamı gelir?
Normal şartlarda evet daha güçlü diye biliyorum. Sütaş blower bir dönem benimde planlarım arasındaydı çok gürültülü ve kablolu olduğu için vazgeçtim. Akülü blowerlarda var 180-200 belki daha düşük bantta ama benim düşüncem daha küçük ve pratik bir ürün. Kaldı ki 800w blower zaten elimde var ama benzinlikte yıkıyorum arabayı ve kaldığım yerin suları çok kireçli.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Yıkama sonrası panjur ,ayna , cam araları gibi arabayı yıkadıktan sonra su akan küçük yerler için bir çalışmam olacak. Arabanın genelini kurulamaya da yardımcı olacak muhtemelen. Başarılı olursa paylaşacağım

Merakla bekliyorum, aracın sağına soluna mıknatısla ufak bezler tutturmaktan kurtulurum belki:)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Boya koruma veya seramik kaplama uygulaması olan aracı sutaş ile havlu kullanmadan kurulamak mümkün mü ?
Evet, korumanız diri ve güzel boncuklama yapıyorsa yani su itişi yerindeyse bu şekilde arabaya bir şey sürmeden çizilme riskini minimuma indiren bir kurulama yapabilirsiniz.
Lakin ülkemiz suları oldukça ağır kireçli. Videolarda gördüpümüz arkadaşların ya arıtıcıları var yada suları çok yumuşak. Yani ülkemizde bez ile kurulamak daha parlak finish bırakır.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bu kaputtaki yapışkan izini hangi ürün ile çıkartabiliriz. oblitarate ile düşündüm fakat daha ekonomik ve elimizdeki bir ürünle yapabilir miyiz?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bu kaputtaki yapışkan izini hangi ürün ile çıkartabiliriz. oblitarate ile düşündüm fakat daha ekonomik ve elimizdeki bir ürünle yapabilir miyiz?

Saf ipa ile çıkartmıştım ben beze döküp silerek çıkarttım fıslayınca olmamıştı
Edit : resim yakınlaştırınca yapışkan izinden ziyade folyo uzun süre kalıp deformasyon oluşturmuş gibi ince ince pastayla boyayı daha fazla yormadan deneyim derim durum pek iç açıcı gözükmüyor

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Valla valet apc cok var elimde o yuzden nanolex e bakmamaya çalısıyorum ama benim de koch pw merakım var ve hic kullanmadım. Toplu alım olursa koch pw icin 1 litreye talibim

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam Koch Pw'i aşağıdaki adresten bölünmüş olarak alabilirsiniz, bence iyi fiyat. Bölünmüş olarak satışı yasak olduğu için stokta gözükmüyor diyor, ama whatsapp üzerinden yazarsanız yardımcı oluyorlar bilginiz olsun.

Koch Chemie PW Protector Wax-Islak&Kuru Hızlı Cila Konsantre 500ML(Bölünmüş Ürün)

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Hocam Koch Pw'i aşağıdaki adresten bölünmüş olarak alabilirsiniz, bence iyi fiyat. Bölünmüş olarak satışı yasak olduğu için stokta gözükmüyor diyor, ama whatsapp üzerinden yazarsanız yardımcı oluyorlar bilginiz olsun.

Koch Chemie PW Protector Wax-Islak&Kuru Hızlı Cila Konsantre 500ML(Bölünmüş Ürün)
Teşekkür ederim çok iyi oldu hocam. Bu site güvenilir sanırım forumdaki yorumlara baktığım kadarıyla. Müsait olunca bir görüşeyim bakalım

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

Zift sökücü bir ürün varsa elinizde ilk onu deneyin.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Çare Autobrite Just The Tonic olabilir. Ürünü dandik reklamcıda boya yüzeyine yapışmış yazı kalıntılarında test ettik abimle çok güzel yumuşattı yapışkanları. @onurçiko bu ürün konusunda deneyimli. Dediklerimin doğruluğunu en sağlıklı kendisi teyit edebilir ya da size öneride bulunabilir.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Çare Autobrite Just The Tonic olabilir. Ürünü dandik reklamcıda boya yüzeyine yapışmış yazı kalıntılarında test ettik abimle çok güzel yumuşattı yapışkanları. @onurçiko bu ürün konusunda deneyimli. Dediklerimin doğruluğunu en sağlıklı kendisi teyit edebilir ya da size öneride bulunabilir.

@Respect3578, ürünğ defaatle bu tip yapışkanları sökmekte kullandım, zahmetsiz ve kolayca sökecektir.

emrecanoran22

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Arkadaşlar merhaba , koch chemie green star arıyorum elinde bölünmüş olarak ürün olan varsa duruma göre 1 ya da 2 litresine talip olabilirim. İnternette bölünmüş olarak var biliyorum ama fiyatları nerdeyse orjinal ambalaj fiyatı bölünmüş ürün avantajını kaybetmiş oluyor.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TarıkZS

Usta Detaycı
Üye
Arkadaşlar baya kalabalık bir aileyiz ve herkes aracına ciddi bütçeler ayırıyor Ve sürekli olarak az ya da çok alışveriş yapıyoruz. Bu detailing ürünleri satan firmalarla iletişime geçilebilse ve forum üyelerine çeşitli indirimler ya da kupon vs tanımlansa hem bizim için hem de şu piyasada satıcılar için çok iyi olacağını düşünüyorum.

Parlatanadamlar, detailingdükkanı,boyakoruma, Temizlikmadeni, superclean, kimyasaladamlar vb nasıl iletişime geçilebilir. Yani diyeceğim o ki şu kalabalık aile durumumuzu kullanmalıyız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar baya kalabalık bir aileyiz ve herkes aracına ciddi bütçeler ayırıyor Ve sürekli olarak az ya da çok alışveriş yapıyoruz. Bu detailing ürünleri satan firmalarla iletişime geçilebilse ve forum üyelerine çeşitli indirimler ya da kupon vs tanımlansa hem bizim için hem de şu piyasada satıcılar için çok iyi olacağını düşünüyorum.

Parlatanadamlar, detailingdükkanı,boyakoruma, Temizlikmadeni, superclean, kimyasaladamlar vb nasıl iletişime geçilebilir. Yani diyeceğim o ki şu kalabalık aile durumumuzu kullanmalıyız

Forum yönetimi diyalog halinde. Ara ara indirimler kampanyalar düzenleniyor. Ülkemizdeki ekonomik durumdan dolayı bu firmalara hak vermek gerekiyor. Ben Ellerinden geleni yaptıklarını düşünüyorum

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Fırsat buldukça foruma ilgi gösteren firmalarla kampanyalar düzenlemeleri için konuşuyoruz yakın zamanda yeni kampanyalar gelecektir. :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Üzerinde çalışıyoruz, bir kampanya geleceğinin müjdesini verebilirim. Yakın zamanda. İzlemeye devam edin bizi anacımmm:)

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Merakla bekliyorum, aracın sağına soluna mıknatısla ufak bezler tutturmaktan kurtulurum belki:)
Sutaş blower aldım üfleme gücü hayet başarılı dün deneme amaçlı çalıştırdım yağmur sonrası parça/far vb aralarda kalan suları çok iyi çıkarıyor amacım korumalı araçta tamamıyla verim almak

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Sutaş blower aldım üfleme gücü hayet başarılı dün deneme amaçlı çalıştırdım yağmur sonrası parça/far vb aralarda kalan suları çok iyi çıkarıyor amacım korumalı araçta tamamıyla verim almak
Hayırlı olsun, korumalı araçta bez kullanmanıza gerek kalmaz böylece..:)