Hızlı Soru - Cevap

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #6,841
Tavsiyeniz için teşekkürler. GS yi kesin alıyorum, VP carpet'ı denemek için alıcam hem elimde bulunsun saf almak içinde orjinal şişesinde alıyım.Bide plastik için fırça alıcam, peki koltuk için sadece bez iş görür mü? Bide taban halısını fırçalamak için fırça alıyım mı ? Çok soru sordum ama kusura bakmayın.
Orj şişe kullanıma hazır sulandırılmıyor bölünmüş al çok bereketlidir vp cc
Gs ye gelince sulandırmaya çok dikkat et görünmeyen yerde dene çok güçlü temizleyicidir
Normal ucuz elbise fırçası bile iş görür yumuşak olması yeterli

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Orj şişe kullanıma hazır sulandırılmıyor bölünmüş al çok bereketlidir vp cc
Gs ye gelince sulandırmaya çok dikkat et görünmeyen yerde dene çok güçlü temizleyicidir
Normal ucuz elbise fırçası bile iş görür yumuşak olması yeterli
Çok teşekkürler. VP cc ile GS yi kaça kaç oranla sulandırıyım ? Alırken bütün sitelere bakıyım en uygun hangisi ise ondan alıyım o zaman.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çok teşekkürler. VP cc ile GS yi kaça kaç oranla sulandırıyım ? Alırken bütün sitelere bakıyım en uygun hangisi ise ondan alıyım o zaman.
Gs yi 1/30
Cc ı çok ağır kir varsa 1/5 1/10 normal rutin de 1/30 yapıyorum ben
Eğer araç düzgün bakılan temizlikte ise af verso veya vp apc yi tavsiye ederim daha soft ve güvenli ürünlerdir

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karcher halı yıkama makinası kullanmak yerine;

- Yüzeyi ıslatıp
- Temizlik ürününü sıkıp
- Fırça ile köpürtüp
- Herhangi bir vakum (mesela Karcher WD2) ile çekmek

Aynı sonucu vermez mi?

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Carpet Cleaner 1:80'den 1:20'ye kadar kir durumuna göre sulandırılabiliyor. Ben genelde 1:40 ile sık-sil şeklinde kullanıyorum ve çok memnunum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Gs yi 1/30
Cc ı çok ağır kir varsa 1/5 1/10 normal rutin de 1/30 yapıyorum ben
Eğer araç düzgün bakılan temizlikte ise af verso veya vp apc yi tavsiye ederim daha soft ve güvenli ürünlerdir
Göğüslük bölümüne gs ile temizlemicem ama tavana kadar uzanan a ,b ,c ,d direklerinde plastikler mevcut araç 2012 model ve hiç el değmemiş şekilde sadece nemli bezle silinmiş. Büyük ihtimalle 1:20 oranda oraları temizliyicem. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ve bu linkteki ürün sulandırılmış mıdır ? Valet Pro Classic Carpet Cleaner Bölünmüş Ürün 500 ml + Halı Temizleme ve Koltuk Temizleme Fırçası Seti

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Carpet Cleaner 1:80'den 1:20'ye kadar kir durumuna göre sulandırılabiliyor. Ben genelde 1:40 ile sık-sil şeklinde kullanıyorum ve çok memnunum.
Attığım youmda ki linke bakabilir msiiniz sulandırılmış mıdır ? Evet dediğiniz gibi bende 1:40 yapıyım aşırı kirli değil çünkü.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Göğüslük bölümüne gs ile temizlemicem ama tavana kadar uzanan a ,b ,c ,d direklerinde plastikler mevcut araç 2012 model ve hiç el değmemiş şekilde sadece nemli bezle silinmiş. Büyük ihtimalle 1:20 oranda oraları temizliyicem. Yorumunuz için teşekkür ederim. Ve bu linkteki ürün sulandırılmış mıdır ? Valet Pro Classic Carpet Cleaner Bölünmüş Ürün 500 ml + Halı Temizleme ve Koltuk Temizleme Fırçası Seti
Renk olarak saf ama açıklamada çelişki var bilemedim ki yanlış yönlendirmek istemem alan oldumu bizden görenler yazacaktır

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Attığım youmda ki linke bakabilir msiiniz sulandırılmış mıdır ? Evet dediğiniz gibi bende 1:40 yapıyım aşırı kirli değil çünkü.
Başıkta Carper Clenaer demişler, içerikte APC demişler. APC ise eğer döşemeye göre kullanım için hazırlanmışsa, seyreltilmiştir. Yoksa değildir.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Renk olarak saf ama açıklamada çelişki var bilemedim ki yanlış yönlendirmek istemem alan oldumu bizden görenler yazacaktır
Başıkta Carper Clenaer demişler, içerikte APC demişler. APC ise eğer döşemeye göre kullanım için hazırlanmışsa, seyreltilmiştir. Yoksa değildir.
Dediğiniz gibi bende şaşırdım ondan dolayı link attım. Ama apc resmen bu sadece koltuk temizleyicisi için gerekli oranda seyreltmişler herhalde

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
AF Verso 5 lt 250TL
KC GS 11lt 290TL

Neden böyle acaba? Aralarında bu kadar kalite farkı var mı?
Bir de bu 2'si yerine Valet Pro APC alıp geçsem, çok fark hisseder miyim?

Not: Bu sorunun benzerini sormuştum ama netleştirmek istedim zihnimi. :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
AF Verso 5 lt 250TL
KC GS 11lt 290TL

Verso çok kibar bir temizleyici,GS ve VP farklı oranlarda daha agresif şekilde iş yapabiliyor.
Tercih yine son kullanıcının :)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Estafurullah bu sebeple burdayız :) sorulsun hiç sorun yok 1lt lik bidon olanı kesin sulandırılıyor fakat sprey şişeli olanından emin değilim teyit etmekte fayda var bez yerine kumaş durumuna göre fırça tercih edilebilir.
Matkap ucuna takılan fırça iki alanda da işinizi kolaylaştırabilir,hem zaman hem işlev olarak

@Saint_33 cevabı içeride vermeye çalıştım :)
Haklısın Üstad dikkat etmemişim kusura bakma.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

- Yüzeyi ıslatıp
- Temizlik ürününü sıkıp
- Fırça ile köpürtüp

Aynı sonucu vermez mi?
Maksat bu zaten yüzeyde fırçayla yumuşatılmış kiri vakumlamak. Birinde makina kendi spreyleme yapabilir diğerinde spreylemeyisiz yapıcaksınız
Ufak bir tüyo
Normal kuru süpürgelerinde koltuk için geniş ağzına bez geçirip yapmakta baya etkili oluyor

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
AF Verso 5 lt 250TL
KC GS 11lt 290TL

Verso çok kibar bir temizleyici,GS ve VP farklı oranlarda daha agresif şekilde iş yapabiliyor.
Tercih yine son kullanıcının :)
Haklısın Üstad dikkat etmemişim kusura bakma.
Beyler direk konu ile ilgili değil ancah şöyle bir hatırlatma yapmak istedim. Valet Pro'nun 500 ml lik ürünlerinin bazılarında "Ready to use" yazıyor. Bunlar direk alır almak kullanılmak üzere tasarlanmış. Bazılarında ise böyle bir ibare yok. Onlar sulandırılabiliyor.

Mesela benim elimde 2 tane 500 ml bilberry var. Birinde "Ready to use" yazıyor diğerinde yazmıyor. "Ready to use" yazan ambalaj daha seyreltilmiş yazmayan ise daha yoğun.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

- Yüzeyi ıslatıp
- Temizlik ürününü sıkıp
- Fırça ile köpürtüp

Aynı sonucu vermez mi?
Teoride mantığa uygun görünse de o emiş güçleri aynı olmadığı için istenilen performansı vermeyeceği gibi makinenin toz haznesinde ki filtresine yapışan tozlar nemli yada ıslak yeri çektirdiğinizde çamurlaşacak ve makinenizin çekim gücü düşecektir. Daha sonra o filtreyi temizlemek yada makineye gelebilecek olası zararlar daha büyük efor gerektirebilir.

Tecrübeyle sabittir :)

Halı yıkama makinelerinin hazneleri filtreli olmadığı gibi doğrudan suyu muhafaza ederler.

Ufak bir tüyo, normal kuru süpürgelerinde koltuk için geniş ağzına bez geçirip yapmakta baya etkili oluyor
Bu durum yukarıda bahsettiğim çamurlaşma konusunu yüksek oranda (tamamen değil) engelleyip amaca ulaşmak konusunda size destek olacaktır.