Hızlı Soru - Cevap

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Merhaba,

Daha önce hiç matkap kullanmadım, evimizde de hiç olmadı.
Ben şimdi evde küçük montaj işleri için almak istiyorum ama nasıl bir şey almalıyım hiç bilmiyorum.
Genel olarak kullanacağım yerler, duvara delik açmak, vidalama yapmak. Belki bir de uygun fırça ile döşeme fırçalarım.
Bu nedenle şarjlı olsa iyi olur gibi ama ihtiyaçlarımı görecek şarjlı bir ürün mü tavsiye edersiniz, yoksa kablolu mu?
Güç olarak, özellik olarak nelere bakmam gerekir?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar Merhaba,

Ben şimdi evde küçük montaj işleri için almak istiyorum ama nasıl bir şey almalıyım hiç bilmiyorum.
Genel olarak kullanacağım yerler, duvara delik açmak, vidalama yapmak. Belki bir de uygun fırça ile döşeme fırçalarım.
Bu nedenle şarjlı olsa iyi olur gibi ama ihtiyaçlarımı görecek şarjlı bir ürün mü tavsiye edersiniz, yoksa kablolu mu?
Abi eğer evde vidalamak için delik delmek için 400-600 watt arası matkap yeter diye düşünüyorum. Yaklaşık 5-6 yıl önce bu matkabı almıştık eve yılda en az 2 3 kere kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Ve gayet yeterli en son raf asmıştım baya sağlam oldu raflar. Bu DBK markası Bosch'un yan sanayisi diye biliyorum ama parça konusun da sıkıntı olurmu bilemem.

Eğer bütçeniz var ise Bosch almanızı önerebilirim çünkü bozulma veya kırılma mevzusun da hem garanti yardımcı oluyor hem de parça tedariği konusunda sıkıntı olmuyor. Şöyle bir modelini atabilirim. Bosch Easyımpact 550 Darbeli Matkap - n11.com

Başka kullanıcılar da yorum yaparsa daha güzel olur.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar Merhaba,

Merhaba, butceniz nedir?

Dewalt, makita, bosch ya da stanleyin giris modelleri sizi rahatlikla tatmin edecektir.

1000-1500 arasi fiyatlari var.

Stanley her ne kadar cin mali sanilsa da degildir. 3 marka da gonul rahatligiyla alinabilecek markalardir.

Duvar delmek istiyorsaniz darbeli almak durumundasiniz. Darbeli ve sarjli matkaplarda da vitesli olmasi ve yuksek torklu olmasi avantaj.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi eğer evde vidalamak için delik delmek için 400-600 watt arası matkap yeter diye düşünüyorum. Yaklaşık 5-6 yıl önce bu matkabı almıştık eve yılda en az 2 3 kere kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım. Ve gayet yeterli en son raf asmıştım baya sağlam oldu raflar. Bu DBK markası Bosch'un yan sanayisi diye biliyorum ama parça konusun da sıkıntı olurmu bilemem.

Eğer bütçeniz var ise Bosch almanızı önerebilirim çünkü bozulma veya kırılma mevzusun da hem garanti yardımcı oluyor hem de parça tedariği konusunda sıkıntı olmuyor. Şöyle bir modelini atabilirim. Bosch Easyımpact 550 Darbeli Matkap - n11.com

Bunlarla vidalama yapmak imkansiz maalesef :(

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Çok teşekkür ederim. İyi bir şey almak istiyorum.
Delmek ve vidalamak için 2 farklı ürün mü almalıyım, yoksa 2'si için de kullanabileceğim bir şey var mı?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bunlarla vidalama yapmak imkansiz maalesef :(

Abi eğer bütçe yok ise bunlar evde yetiyor tabiki de güçsüz geliyor. Ama attığım linkler bütçe dostu diyelim idarelik, ben dediğim gibi yılda en az 2 3 kere sağlam işlerde kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Çok teşekkür ederim. İyi bir şey almak istiyorum.
Delmek ve vidalamak için 2 farklı ürün mü almalıyım, yoksa 2'si için de kullanabileceğim bir şey var mı?
Abi eğer 1000 - 1500 arasıysa @omrslhmms abinin dediği gibi Dewalt Boscha'a yönelin. Ben link atmaya çalışıyım ama üzmemesi için en az 700-800 watt olması gerekir diye düşünüyorum. Bunlar profesyonele giriyor zaten vidalamak bazen zor olabilir. Ama şöyle bir şeyde var model marka bilmiyorum ama bütçeniz yeterse hem vidalamak için hemde delmek için şarjlı alabilirsiniz. Tabi elektriklilere göre pahalı olabilir.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Abi eğer bütçe yok ise bunlar evde yetiyor tabiki de güçsüz geliyor. Ama attığım linkler bütçe dostu diyelim idarelik, ben dediğim gibi yılda en az 2 3 kere sağlam işlerde kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.
Yok tabi ki yeter zaten duvar delmeye falan ama bu darbeli matkaplar ile montaj yapamazsin guclu kalir demek istiyorum. Vida sikamazsin vidayi yalama yapar gucunu ayarlamasi cok zordur. Anladim senin ne amacla tavsiye ettigini zaten.