Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Evet yavaş yavaş meydana geldi dediğiniz gibi biraz bastırarak çalışıyordum ondan demekki. Kılları da sertleşti

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Biraz baskı uyguluyorum ondan olabilir

Abi hangi kimyasalları kullandınız ki ? Kirleri çıkartırken bastırmak alışkanlık olmuş sanırsam, bence biraz daha fazla kimyasal sıkıp daha az baskı uygulayıp temizleyin.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bunu gördükten sonra sorayım stargil fırçalar iç yumuşak plastik te suni deri direksiyonda kullanılır mı? Bi work stuff fırça olmuş 50 tl :(

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Biraz baskı uyguluyorum ondan olabilir

Hocam ne baskı, ne kullandığınız kimyasal ile ilgili. Bir tanesini bu çatlama nedeniyle attım, 2 tane daha var elimde ikisi de çatlak. Birisi ilk kullanımda oldu.

Ben de etraflarına bez bant sardım, şuan çatlağın büyümesine engel. Valet Pro'da başa gelebilecek bir durum yani. Yaşamayanlar şanslı bence :)

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Bendeki de sizinki gibi yandan bu şekilde patladı. Baya oluyor.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dışardan yapıştırılır anca oda zor kapanıyor iki kişi fln yapılır yada işkence ye sikistiracaksin öle ben yapmadım öle duruyor

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar elimde nanalex interior cleaner var.plastik aksamları ve göğüs kısmını temizlemek için almıştım.
aracın direksiyon ön kol dayama ve İç kapı kollarının bazı yerleri suni deri
1- clourlock ürünlerinden mi tavsiye edersiniz(hangi ürünü alayım?)
2-koch chemie leather mi tavsiye edersiniz?
3. Yoksa nanolex ile yola devam mı edelim?
Nanolex kullanabilirsiniz suni deride de. Deri ürünü de kullanılabilir gayet tabi. Zevk ve maddiyata göre.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar, Gaz yağını nasıl biliyorsunuz? Koruma öncesi temizlik için kullanılabilir mi (m700 tiner gibi)? Araç boyasında kullanılması sakıncalı mıdır?

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhabalar, Gaz yağını nasıl biliyorsunuz? Koruma öncesi temizlik için kullanılabilir mi (m700 tiner gibi)? Araç boyasında kullanılması sakıncalı mıdır?
Gaz yağı deyince aklıma geldi. 15 sene önce sanayide hasarlı araç işi yapıyorduk. Haftada 2 kere arabaları gaz yağı ile siliyorduk efsane parlak oluyordu :mutlu:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Her uygulamadan sonra yıkıyorum mutlaka ama sonuç bu sizce neden olabilir?

Bez bant sudan etkilenmiyor kolay kolay. Yapis yapis ya da kaygan gibi bir hissi de yok tam bu islik tavsiye ederim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hsn84

Çaylak Detaycı
Üye
İl
şanlıurfa
arkadaşlar slm. c5 aircross almak üzereyim. bayiden alırken yıkamaya yapmayın silmeyin diye uyarıp seramik kaplama yapmak istiyorum. ürünü kendim uygulayacam. 6 yıllık detaycı geçmişimle üstesinden gelirim diye düşünüyorum. daha önce pasta wax uygulamaları yaptım. polisaj makinesi ve basınçlı yıkama dahil güzel bir çeyizim var.

soruma gelecek olursam. araç opak beyaz ve aracın malum boyutları biraz büyük. bu araç için hangi seramik kaplamayı almalıyım? ve kaç ml olmalı?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
arkadaşlar slm. c5 aircross almak üzereyim. bayiden alırken yıkamaya yapmayın silmeyin diye uyarıp seramik kaplama yapmak istiyorum. ürünü kendim uygulayacam. 6 yıllık detaycı geçmişimle üstesinden gelirim diye düşünüyorum. daha önce pasta wax uygulamaları yaptım. polisaj makinesi ve basınçlı yıkama dahil güzel bir çeyizim var.

soruma gelecek olursam. araç opak beyaz ve aracın malum boyutları biraz büyük. bu araç için hangi seramik kaplamayı almalıyım? ve kaç ml olmalı?
Tac system quartz shine 30ml tavsiye ediyorum.
Kendi yeriniz ve yıkama imkanınız varsa wax daha keyifli olabilir bunu da düşünün derim.

srknatmn

Usta Detaycı
Üye
Sorularınızı buradan sorabilirsiniz. Kil hamuru ile camı çizmeniz biraz zor. 3m harici bilinen markaların herhangi birinin ürününü alabilirsiniz. Kaportada da kullanırım aracımda çok çizik yok diyorsanız ValetPro Turuncu kil alabilirsiniz. Kil eldiveni veya takozu sağlam bir kil hamuru ile yapılan temizlik sonrasında kullanmanız daha yerinde olur, başlangıç için biraz zayıf kalabilir.
Demirtozu ve jant temizleme fırçası için bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Bir çok konu mevcut inceleyip bütçenize uygun ürünleri alabilirsiniz.
Soft99 Smooth Egg Clay Bar Yüzey Temizleme Kili 2li ( 50 gr*2 Adet )

Valet Pro Blue Clay - Yüzey Temizleme Kili Mavi - 100 gr.

Valet Pro Yellow Clay - Yüzey Temizleyici Sarı Kil - 100 gr

Araşarında işimi görecek sofr99 mu olur sizce

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

tanjuyildizhan

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
@TarıkZS , @omrslhmms , @Respect3578 benim de aynı fırçada bu şekilde ufaktan çatlama olduğunu gördüm. ben de ömer hocam gibi müdahalede bulundum lakin kullandığım ürün gri renkte olan tamir bandı... gayet başarılı sonuç aldım. sanırım orayı bir daha bırakmayacak. belki fikir verebilir diğer arkadaşlara.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
@TarıkZS , @omrslhmms , @Respect3578 benim de aynı fırçada bu şekilde ufaktan çatlama olduğunu gördüm. ben de ömer hocam gibi müdahalede bulundum lakin kullandığım ürün gri renkte olan tamir bandı... gayet başarılı sonuç aldım. sanırım orayı bir daha bırakmayacak. belki fikir verebilir diğer arkadaşlara.
bende var o gri banttan mantıklı aslında. tesekkürler