Hızlı Soru - Cevap

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Öne çıkan konu #8,161
Lastik fırçası ne önerirsiniz.

Sgcb marka fırça 55 tl. Başka alternatif var mıdır?

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kullanılır zararı yok

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
16 Numarası var stargilin, 20 yi jantlarda dış plastik aksamda kullanıyordum. Bakalım ne kadar idare edecek bizi. Hanımın pudra fırçası vardı çaldığım onu da yerine koyayım bari :)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar foam lance ile köpüğün kıvamını arttırmak istiyorum. Elimde çin malı ucuz bir foam lance var. Şu anda hemen hemen benzinlikte ki köpük kıvamında oluyor, biraz çabuk akıp gidiyor. Ilık su ile denedim biraz daha iyi köpük oldu. Kullanılan şampuana göre karışım oranları değişebilir farkındayım ama su miktarını biraz daha azaltmak bir işe yarar mı? Yoksa auto gylm polar blast tarzı bir şampuan mı almalıyım? Elimde karcher k2 var foam lance onda kullanıyorum. Belki basınç az geliyordur anca bu kadar köpük oluyordur. Yada foam lance dediğim gibi ucuz çin malı birşey 45 tl gibi bir fiyata aldım mjjj ler 150 civarı idi. Foam lance bir müdahele gerekebilir mi? Sonuç olarak amacım köpük miktarını arttırmak. Tıraş köpüğü kıvamına gelmese de yaklaşsın yeterli.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar foam lance ile köpüğün kıvamını arttırmak istiyorum. Elimde çin malı ucuz bir foam lance var. Şu anda hemen hemen benzinlikte ki köpük kıvamında oluyor, biraz çabuk akıp gidiyor. Ilık su ile denedim biraz daha iyi köpük oldu. Kullanılan şampuana göre karışım oranları değişebilir farkındayım ama su miktarını biraz daha azaltmak bir işe yarar mı? Yoksa auto gylm polar blast tarzı bir şampuan mı almalıyım? Elimde karcher k2 var foam lance onda kullanıyorum. Belki basınç az geliyordur anca bu kadar köpük oluyordur. Yada foam lance dediğim gibi ucuz çin malı birşey 45 tl gibi bir fiyata aldım mjjj ler 150 civarı idi. Foam lance bir müdahele gerekebilir mi? Sonuç olarak amacım köpük miktarını arttırmak. Tıraş köpüğü kıvamına gelmese de yaklaşsın yeterli.
Bazılarının cevapları sorunuzda mevcut, 45 tllik bir foam lance pek tatmin edici köpük performansı vermez, şampuan oranını artırın veya su miktarını azaltın. K2 ile foam kullanımında tıraş köpüğü kıvamını alabilirsiniz basınç yönünden sorun yok:)

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Bunu gördükten sonra sorayım stargil fırçalar iç yumuşak plastik te suni deri direksiyonda kullanılır mı? Bi work stuff fırça olmuş 50 tl :(
Valla bizde sipariş verdik bakalım Üstad 5 tanesi 56 tl ‘ye gelsin fırçalar sağlamlık açısından küçük ince bir çivi ile çakıp sağlamlaştırıp daha sonra Ömer hocanın yaptığı gibi bantla saracam herhangi bir metal yüzey kalmasın ondan sonrası artık fırçanın kalitesine kalmış.Tabii bir valet pro yada stuff olamaz ama fazla bastırmazsak baya bir idare edeceğe benziyor

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Yeşil kısmı da iş görür ama hiçbir zaman bir keçe kadar uzun ömürlü ve daha yoğun köpük kıvamı yapamaz.
Ben Karcher'in K2 için uyumlu Foam Lance'ında süngerin yeşil kısmını denemiş ama 7-8 yıkamadan sonra ciddi performans düşüşü yaşamıştım. Bir daha modifiye yapacak olsam doğrudan keçeye yönelirim :)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Bazılarının cevapları sorunuzda mevcut, 45 tllik bir foam lance pek tatmin edici köpük performansı vermez, şampuan oranını artırın veya su miktarını azaltın. K2 ile foam kullanımında tıraş köpüğü kıvamını alabilirsiniz basınç yönünden sorun yok:)
Formu okuyorum onda sıkıntı yok hemen hemen herşeyin cevabını buluyorum. Acaba ben yanlış bir şeymi yapıyorum diye sormuştum. Elimde foam lance tende muazzam bir perdormance beklemiyorum ama acaba diyorum ufak oynamalar yapsam biraz daha iş yapar mı. Tek derdim bu uğraşmaya değermi yoksa ilk fırsatta adam akıllı bi foam lance alma düşüncem var yani

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Formu okuyorum onda sıkıntı yok hemen hemen herşeyin cevabını buluyorum. Acaba ben yanlış bir şeymi yapıyorum diye sormuştum. Elimde foam lance tende muazzam bir perdormance beklemiyorum ama acaba diyorum ufak oynamalar yapsam biraz daha iş yapar mı. Tek derdim bu uğraşmaya değermi yoksa ilk fırsatta adam akıllı bi foam lance alma düşüncem var yani

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayrıca elimde ki foam lance fiyatına göre iyi iş yapıyor bence. Yarın aracı yıkama düşüncem var. Bir kaç foto çekebilirsem eklerim yinede.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Post 8172 de linki var hocam, tuylu diye geçiyor bu ama farklari ne bilmiyorum. Dokununca kumas hissi var

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim Ömer hocam bende bilemedim acaba yanmaz elektrik bantı diye geçiyor acaba elektrikle mi alakalı bilemedim Üstad.bizim için fark etmez haklısın bez bant bant’tır.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Koruma olamayan bir araçta koch chemie -protector wax kullanıp tekrardan duruladığımızda 1200 gsm ‘lik havlu ile kuruladığımızda havluya herhangi bir zararı var mıdır?makinada perwol ve sirke ile yıkasakta ömrünü azaltır mıyız?

Nonane

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Koruma olamayan bir araçta koch chemie -protector wax kullanıp tekrardan duruladığımızda 1200 gsm ‘lik havlu ile kuruladığımızda havluya herhangi bir zararı var mıdır?makinada perwol ve sirke ile yıkasakta ömrünü azaltır mıyız?
Herhangi bir zararı olmaz. Ürünün fazlalığını zaten duruluyorsunuz. Bezler makinede deterjanla yıkanıyor Elbet ömründen azalıyor. Kıyafet gibi düşün zamanla yıkandıkça yıpranıyor

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhaba, Gyeon Preserve’in tam olarak işlevi nedir, öneri üzerine aldım toz tutmaz, mat görünümü korur diye biliyorum ama, bilgi sahibi abiler yazabilirse çok sevinirim, göğüste kapı plastiklerinde dış plastiklerde heryerde kullanılır mı

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
abiler bide diğer sorum, demir tozu koch fb haftada bir rutin temizlikte 3 aylık sıfır aracın jantlarında kullanılsa sıkıntı yaratır mı, yoksa 1/10 auto finesse verso apc jant temizliğinde kullanılır mı?

OmerNecmi54

Acemi Detaycı
Üye
abiler bide diğer sorum, demir tozu koch fb haftada bir rutin temizlikte 3 aylık sıfır aracın jantlarında kullanılsa sıkıntı yaratır mı, yoksa 1/10 auto finesse verso apc jant temizliğinde kullanılır mı?
Duzenli temizlenen jantlarda rutin olarak demirtozu kullanilmasi tavsiye edilmemekte. Onun yerine alternatif bir jant temizleyici edinirseniz hem daha ekonomik hem de daha guvenli bir temizlik yapmis olursunuz. Ornek olarak Chemical Guys Wheel Cleaner ve Chemical Guys Diablo urunlerini kullanan ve memnun olan sayisi epey fazla (benim tecrubem yok testlerden ve yorumlardan edindigim bilgi). Apc ile de lastik yanaklari ve davlumbazi temizleyebilirsiniz. Ben apcyi bu sekilde kullaniyorum

emirhan2000

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Duzenli temizlenen jantlarda rutin olarak demirtozu kullanilmasi tavsiye edilmemekte. Onun yerine alternatif bir jant temizleyici edinirseniz hem daha ekonomik hem de daha guvenli bir temizlik yapmis olursunuz. Ornek olarak Chemical Guys Wheel Cleaner ve Chemical Guys Diablo urunlerini kullanan ve memnun olan sayisi epey fazla (benim tecrubem yok testlerden ve yorumlardan edindigim bilgi). Apc ile de lastik yanaklari ve davlumbazi temizleyebilirsiniz. Ben apcyi bu sekilde kullaniyorum
değerli yorumlarınız için teşekkürler apc jant temizliğinde kullanılmaz mı hocam